Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2012

Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η Ελλάδα


Διαβάστε πως μεταδίδουν τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις αλλά και τα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τα διεθνή ΜΜΕ (Pics)
















Με απευθείας κάλυψη τα διεθνή ΜΜΕ, καταγράφουν τα επεισόδια αλλά και την κρίσιμη ψηφοφορία στη βουλή επί των νέων οδυνηρών μέτρων.
Την κοινοβουλευτική συζήτηση επί του νέου Μνημονίου παρακολουθεί στενά το ΒBC με τον ανταποκριτή του Κρις Μόρις στην Αθήνα να μεταδίδει πως παρά τις διαρροές στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση συνασπισμού, τα μέτρα εκτιμάται ότι θα υπερψηφιστούν -ειδάλλως η Ελλάδα θα βρεθεί απέναντι στη χρεοκοπία το Μάρτιο.


Το Reuters αναφέρεται στην οργή των Ελλήνων, τους διαδηλωτές που ενεπλάκησαν σε έντονα επεισόδια με δυνάμεις της αστυνομίας, αλλά και την πίεση που δέχονται οι Βουλευτές τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων τους όσο και από τους ψηφοφόρους για την έγκριση ή μη της δανειακής συμφωνίας.

Εκτενής η κάλυψη των εξελίξεων εντός και εκτός Βουλής από τον βρετανικό Guardian. "Υπάρχει κουβέντα για την έξοδο, αλλά η χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες."

Πρώτη είδηση η κατάσταση στην Ελλάδα και στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο του αμερικανικού δικτύου CNN.
Ρεπορτάζ του CNN για τα επεισόδια



Το ελληνικό Κοινοβούλιο ψηφίζει για το μέλλον ανάμεσα στις θυσίες και χάος, γράφει η ισπανική El Pais.




Για το χρόνο που εξαντλείται για την αποφυγή μιας ελληνικής χρεοκοπίας μιλά η Wall Street Journal. "Η Ελλάδα ετοιμάζεται για κρίσιμη ψηφοφορία για τη λιτότητα" γράφει η εφημερίδα δίπλα στη φωτογραφία ενός παιδιού μπροστά στις ασπίδες των αστυνομικών.


Είκοσι πέντε χιλιάδες διαδηλωτές μπροστά από το ελληνικό Κοινοβούλιο, είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο του γαλλικού Le Monde δίπλα σε φωτογραφίες διαδηλωτών που συγκρούονται με τις δυνάμεις της τάξης στην πλατεία Συντάγματος.




Το Bloomberg επίσης μιλά για την ιστορική ευθύνη των Ελλήνων, την οποία επικαλέστηκε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός. Αναφέρεται επίσης στην ομιλία Βενιζέλου στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της οποίας ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι το ελληνικό Κοινοβούλιο πρέπει να στείλει ένα μήνυμα στις αγορές, πριν αυτές ανοίξουν, το πρωί της Δευτέρας.




"Νύχτα της απόφασης" λέει το γερμανικό Spiegel, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει άνετη πλειοψηφία για την κύρωση των μέτρων.


Ρεπορτάζ του euronews για τα επεισόδια


Clashes as Greeks protest against more cutbacks by euronews-en

Με έκτακτα τηλεγραφήματα καλύπτουν τις εξελίξεις τα ειδησεογραφικά πρακτορεία Reuters και Associated Press.




Για τις συγκρούσεις μπροστά στη Βουλή, την έκρηξη της λαϊκής οργής, και την προειδοποίηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου προς το ελληνικό έθνος ότι "βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν" γράφει η Repubblica.


"Η Ελλάδα με κομμένη την ανάσα" αναφέρει η Corriere della Sera, παραθέτοντας τα μέτρα-φωτιά που καλείται να λάβει η χώρα βάσει του νέου μνημονίου προς εκταμίευση του νέου δανείου των 130 δισ. ευρώ.



Πηγή : News 247

Δεν υπάρχουν σχόλια: