Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Μητρ. Δημητριάδος: «Ο Μπονχέφερ ξεχνά την προσωπική του καριέρα και αφήνεται στα χέρια του Θεού»


Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, μιλάει στην παρουσίαση του βιβλίου του Έρικ Μεταξά, «Μπονχέφερ-ο θεολόγος που εναντιώθηκε στον Χίτλερ». Η παρουσίαση έγινε την Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων «Εν πλω» (Χαρ.Τρικούπη 6-10, Εμπορικό κέντρο Αtrium). Στην παρουσίαση μίλησαν επίσης ο Δρ. Στέφανος Καβαλλιεράκης, Ιστορικός Μεσογειακών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Στρασβούργου, ο Jeffrey Baldwin, Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Ελληνικού Βιβλικού Κολλεγίου και ο συγγραφέας.
pemptousia

ΣΧΟΛΙΟ: Αυτός είναι ο "σωματικός" άνθρωπος. Δέν έχει νά πεί τίποτε καί μέ τήν συνεχή κίνηση απασχολεί τό μάτι καί γίνεται θέαμα, αστέρι. Αυτοαναφορά, υπερεγώ,καταλλαγή μέ τούς άλλους, ειρήνη, αγάπη. Ο λόγος καθηλώνει τά χέρια, η εξουσία τά ελευθερώνει. Εν αρχή ήν η πράξη.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας θαυμαστής της γερμανικής παράδοσης...

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Εάν υπήρχε ψυχή,όλα θα είχαν αλλάξη,διαλευκανθή 'στο άψε-σβήσε.Δε χρειάζονται και πολλά πράγματα 'στην αληθινή ζωή(η ψηφιακή μάς 'κούρασ'επαρκώς).Η αγαπολογία διέστρεψε,τελείως,την πραγματικότητα,μας 'χώρισε από τα ουράνια και μας κατέστησεν επαίτες του κάθε ρασοφόρου(καριερίστες από τη μια πλευρά που αναγκάζονται να αυτομολήσουν και λαμπροφορεμένες ιέρειες από την άλλη που φράσσουν αλλά και χαράσσουν μαζί και ταυτοχρόνως το δρόμο προς τη δόξα δια πειθούς και αναιδώς).Ενσωματωθήκαμε και πνευματοποιηθήκαμε!Τι άλλο 'θέλουμε να ακούσουμε από τα χείλη του Δεσπότου;Να στάξη μέλι με κερί αγνό,παρθένο;Πρακτικότατο το ζήτημα(χωρίς να 'ρωτούμε το πώς και το γιατί).