Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΝΙΚΗ (όχι οικουμενιστική)

Σήμερα εορτάζουμε την νίκη όλων. Η ορθόδοξη πίστη νίκησε και απομάκρυνε τους εχθρούς, η Ιεραρχία της Ελλάδος νίκησε διότι έμεινε μέσα στα Ορθόδοξα όρια, ο Λαός του θεού επιτέλους εμφανίστηκε και νίκησε θριαμβευτικώς και μαρτυρικώς, οι καθολικοί νίκησαν διότι θα επιστρέψουν με σιγουριά στην έδρα τους. Ακόμη και η Εκκλησία της Κύπρου νίκησε διότι έδειξε πυγμή και θα κόψει τους μισθούς των αντιφρονούντων Ιερέων. Αλήθεια με δικά της χρήματα τους πληρώνει;

Σήμερα η Εκκλησία και ο πιστός λαός εορτάζουν ακριβώς όπως και ο Ελληνικός λαός μετά από κάθε εκλογική μάχη. Όλοι έχουν νικήσει παρότι μόνον ένας κάνει κυβέρνηση.

Το Άγιο Πνεύμα λοιπόν έκανε την δουλειά του, παρότι ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδος ανακήρυττε πατέρα της Εκκλησίας τον Ιγνάτιο Βόλου, παρότι την ίδια ημέρα ο πάπας ανακοίνωνε θριαμβευτικά την επιστροφή των άσωτων Αγγλικανών, ιδρύοντας την Αγγλική Ουνία.

Ένα είναι σίγουρο! Πως η ΙΕΡΑΡΧΙΑ νίκησε! Κατά κράτος. Ακόμη και μέσα στις “Συνειδήσεις” όλων.

Οι Ορθόδοξοι συζήτησαν με ορθόδοξο τρόπο το προσχέδιο που είχαν ετοιμάσει με τόσες θυσίες και κόπους τα αγαπημένα φιλαράκια Ζηζιούλας και Kasper στην ταπεινή Ελούντα της Κρήτης (άλλος ένας Ελληνικός Ορθόδοξος Θρίαμβος). Εμπνεόμενοι από το Άγιο Πνεύμα καθώς “ησύχαζαν” στα τζακούζι τους!

Μπορεί κάποιος σώφρων άνθρωπος να ερμηνεύσει ορθόδοξα το πρώτο μόλις σημείο του προσχεδίου "Καθολικοί και Ορθόδοξοι συμφωνούν ότι από τους αποστολικούς Χρόνους, η Εκκλησία της Ρώμης είχεν αναγνωρισθεί ως πρώτη μεταξύ των τοπικών Εκκλησιών";

Γιατί οι Χριστιανοί έδωσαν πρωτείο στη Ρώμη; Λόγω των πρωτοφανών διωγμών; Πώς λέμε; Αγάπησαν τον Βασανιστή τους; Στα βιβλία του De Sade έμαθαν Θεολογία; Γιατί δεν ήταν πρώτη η Εκκλησία των Ιεροσολύμων; Γιατί δεν ήταν η πνευματική πρωτεύουσα της τότε οικουμένης η Αλεξάνδρεια; Αναγνωρίσθηκε σαν πρώτη επειδή και ο Άγιος Ιγνάτιος έγραψε αυτά τα μοναδικά γράμματα πηγαίνοντας να μαρτυρήσει στη Ρώμη; Οι ίδιοι Ρωμαίοι δεν απέδειξαν πως η πόλις τους ήταν της πλάκας με τις Σταυροφορίες; Δεν αγωνίστηκαν για αιώνες να ελευθερώσουν την πρώτη πόλη του Χριστιανισμού, τα Ιεροσόλυμα, καταστρέφοντας την οικουμένη; Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε τα ορθόδοξα επιχειρήματα της Ιεραρχίας πάνω στο θέμα!

Κάτι πολύ περίεργο για Εκκλησιαστικό κείμενο είναι επίσης το γεγονός πως στο προσχέδιο αυτό κυριαρχεί μέχρι εξαντλήσεως η λέξη Έδρα!

Όλες οι απαιτήσεις της Ρώμης στηρίζονται στην Έδρα της! Η έδρα προηγείται καθαρά της πίστεως. Πρωτοφανές νομίζουμε και η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε είναι πως ίσως οφείλεται στην ιδιορρυθμία, στην ιδιαιτερότητα, στην ετερότητα, των ανδρών που συνέταξαν το προκείμενο.

ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΤΑΙ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΑΣ.

Εμείς προσωπικώς δεν θα πάρουμε. Είμαστε φυσιολογικοί άνθρωποι που αγωνιζόμαστε για τη Σωτηρία μας και από τις αμαρτίες μας. Δεν έχουμε αφήσει καμμία αμαρτία απέξω, σαν την δεκάρα της Χήρας!

Η δεύτερη θέση πως ο Επίσκοπος Ρώμης είναι διάδοχος του Πέτρου αποδεικνύεται εύκολα και μέσα στο προσχέδιο με ακλόνητα επιχειρήματα. Η ορθόδοξη ερμηνεία θα τα βρήκε σκούρα: Διότι στην τέταρτη οικουμενική Σύνοδο (451) η ανάγνωση του Τόμου του Λέοντος ακολουθήθηκε από το επιφώνημα: «Ο Πέτρος μίλησε μέσω του Λέοντος». Μας αρκεί Κύριοι αυτή η απόδειξη, πεισθήκαμε. Ευχαριστούμε!

Ο ρόλος του Επισκόπου Ρώμης σε καιρούς κρίσεως στην Εκκλησιαστική κοινωνία φωτίστηκε πιστεύουμε επαρκώς από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Όποιος δεν υπακούει με την πειθώ θα υπακούσει με την Ράβδο. (Δεν γνωρίζουμε ακριβώς αν εννοεί την Αρχιεπισκοπική, την Επισκοπική ή άλλη, πρέπει μάλλον τώρα να την προμηθευθούν και οι Ιερείς νομίζουμε).

"Απροσδιόριστοι παράγοντες επηρέασαν τους άλλους Χριστιανούς ώστε γεμάτοι προκαταλήψεις να μην μπορέσουν να κατανοήσουν το βάθος και την σωτηριώδη εξάσκηση του πρωτείου της Ρώμης"!

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζηζιούλας είναι κοσμικοί οι παράγοντες οι οποίοι κυριαρχούσαν τότε στην εκκοσμικευμένη ορθοδοξία και δεν της επέτρεψαν να δει την Ιερότητα του πρωτείου.

Αυτοί οι παράγοντες είναι: Η μεταφορά της πρώτης πρωτεύουσας, η ορολογία, η νοοτροπία και η Ιδεολογία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Εδώ βρίσκεται η Αποθέωση. Αντί να ομολογήσουν πως αυτοί οι κοσμικοί παράγοντες γέννησαν την απαίτηση του πρωτείου, ισχυρίζονται οι μερακλήδες Ζηζιούλας και Kasper, πως αυτοί οι παράγοντες εμπόδισαν τους άλλους να αναγνωρίσουν την αλήθεια του πρωτείου. Νομίζουμε πως δεν ευθύνονται εξ’ ολοκλήρου οι άνθρωποι. Ας τους αθωώσουμε. Φταίει η Φιλοσοφική τους παιδεία η οποία ισχυρίζεται πως το υποκείμενο γεννιέται στον άλλο και φέρνει αγάπη στον άλλο! Επομένως η Ορθοδοξία γεννήθηκε στην Λατινική Εκκλησία και δεν επιτρεπόταν τόσο μίσος μέχρι Σχίσματος! Δικαίως λοιπόν κηρύσσουν με παρρησία: Καιρός ν’αγαπηθούμε!

Ας εξηγηθούμε καλύτερα για όποιον ενδιαφέρεται. Ο Θεός δεν μας συναντά πλέον στον ΝΟΥ, όπως έζησε την Σωτηρία η πατερική εποχή. Υπακούοντας στις οντολογικές διδασκαλίες του Γερμανικού Ιδεαλισμού, ο Θεός κατοικεί μέσα στην Συνείδησή μας και αυτοσυνειδησία σημαίνει θέωση. Επομένως δεν μπορεί η Συνείδηση μας να περιέχει τίποτε άλλο εκτός από αγάπη! Γι’ αυτό για να κατανοήσουμε κάποιον πρέπει να τον αγαπήσουμε. Επομένως οι πατέρες που δεν αγάπησαν τον Άρειο, τον Σαβέλλιο, δεν τους κατενόησαν. Καιρός λοιπόν της αγάπης, και ό,τι προκύψει! Αγάπα και κάνε ό,τι θες! Αρκεί να υπάρχει σταθερή η έδρα της αγάπης. Θα αποκαταστήσουμε και όλους τους αιρετικούς με την ίδια αγάπη και κατανόηση! Κακώς καταδικάσθηκαν!

Δυστυχώς αυτό το προσχέδιο είναι η εικόνα της πνευματικής μας καταστάσεως. Γραμμένο από τον μεγαλύτερο εν ζωή Θεολόγο μας!

Δεν πρέπει να κρυβόμαστε! Εικόνα μας είναι ο οικουμενισμός και μας μοιάζει!

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: