Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΗΔΕΝ

Δώσαμε την ψυχή μας εμείς οι "λαϊκοί" να ενημερώσουμε τους πάντες για την επικείμενη καταστροφή, να ενημερώσουμε τους Αρχιερείς μας για τις Συμφωνίες που υπογράφονται ερήμην όλων μας, για το γεγονός πως ο διάλογος τέλειωσε και ήρθε η εποχή των συμφωνιών, ξυπνήσαμε τον κλήρο από τον βαθύ του ύπνο, υπογράψαμε κατά χιλιάδες την ομολογία πίστεως των "πνευματικών" μας, περιμέναμε κάτι από την έρμη την Σύνοδο της Ιεραρχίας και όμως με όλον αυτόν τον αγώνα τί κερδίσαμε; «Μηδέν εις το πηλήκιο»! Όλοι οι πιστοί ορθόδοξοι Έλληνες τις δυο τελευταίες μέρες γεύτηκαν άλλος πολύ, άλλος  λίγο, ΤΟ ΜΗΔΕΝ.

Είδαμε την ενσάρκωσή του στον Ιερώνυμο. «Να ακούτε τους ποιμένες σας» λέει η Σίβυλλα! Οι οποίοι έψαχναν να ενημερωθούν για τη Ραβέννα λίγο πριν αρχίσει η Σύνοδος! Σαν τον παληό Μπόμπο! Η γελοιοποίηση της Εκκλησίας.

Τί είναι όμως αυτό το Μηδέν; Θα αφήσουμε τον προφήτη του Μηδενός, τον Νίτσε να μας περιγράψει και να μας εξηγήσει το μηδέν που κατέλαβε τις ψυχές όσων πιστεύουν, τις τελευταίες μέρες!

Ο Νίτσε λοιπόν, ο οποίος ανακήρυξε τον Χριστιανισμό σαν το τελευταίο σκαλί στην ολοκλήρωση της πορείας της ανθρωπότητος προς το ΜΗΔΕΝ, άφησε τον Κύριο, τον Χριστό απέξω. Σχεδόν τον προστάτευσε. Το μήνυμά του, όπως γράφει στην «Χαρούμενη Επιστήμη», αντιπροσωπεύει μια λαμπρή ηλιαχτίδα που ξεφεύγει από τον χαμηλό, σκοτεινό ουρανό του Εβραϊσμού. Η πρωτοτυπία του μηνύματος του Χριστού βρίσκεται στο ότι σπάει κάθε δεσμό με κάθε μορφή αρνητικότητος, φόβου, τρόμου απέναντι στην αμαρτία, στην απελπισμένη προσπάθεια για βεβαιότητες! Είναι μία μοναδική εξαίρεση στο εσωτερικό του Μηδενισμού.

Ο Χριστός είναι με κάθε σιγουριά αντι-μηδενιστής, όταν ζητά από όλους να πουν απλά ναί στο παρόν, χωρίς φόβο και χωρίς αναστολές, όταν ζητά την συμφιλίωση εδώ και τώρα με τους εχθρούς, την εγκατάλειψη κάθε πνεύματος βεντέτας και αδικίας, όταν ζητά να εννοήσουμε κάθε πράγμα σαν να προέρχεται από έναν πατέρα παρόντα μέσα στις καρδιές μας. Αντί δε να είναι ο εχθρός του άλλου κόσμου, απλώς τον αγνοεί. Η Βασιλεία του θεού είναι εδώ, ανάμεσά σας, μην την ψάχνετε αλλού, βγάλετε πρακτικά συμπεράσματα ζωής: Αυτή είναι η ουσία του μηνύματός του.

Ο Ιησούς είπε στους Εβραίους του: Ο νόμος ήταν για τους δούλους, αγαπήστε τον Θεό όπως τον αγαπώ Εγώ, σαν Υιός Του. Τί θέση μπορεί νάχει η ηθική σε μας τα παιδιά του Θεού;
Το απρουπόθετο Ναί, η εγκατάλειψη στην στιγμή χωρίς ανησυχίες και φόβους για το αύριο, η ασυμβίβαστος θέληση με κάθε συμβιβασμό με τον νόμο και την ηθική, είναι σημεία που αναδεικνύουν τον Ιησού σε έναν αναρχικό και έναν επαναστάτη, ακριβώς επειδή το μήνυμά του καταστρέφει τις βάσεις πάνω στις οποίες ζουν οι θεσμοί: Όπως αυτός του κλήρου και του κληρικαλισμού που έχει ανάγκη από την πίστη σ' έναν θεό δικαστή για να εδραιώσει την λατρεία και τις θυσίες, αυτόν της δικαιοσύνης ο οποίος στηρίζεται σε αψιμαχίες και πολέμους, αυτόν της πολιτικής ο οποίος ζει από την επιβολή των λίγων στους πολλούς. 

Δεν υπάρχει λοιπόν ένας άλλος κόσμος προς κατάκτηση γι' αυτόν τον αναρχικό εκτός αυτού εδώ του παρόντος: Εδώ και τώρα χωρίς δισταγμούς, το ναί και η ενότης με όλους, ακόμη και με τον Θεό πατέρα, είναι δυνατά και αναγκαία. Σαν αντιμηδενιστής ο Χριστός είναι ο μοναδικός μέσα στην ανθρώπινη Ιστορία που άφησε ένα τόσο ριζικά καινούργιο μήνυμα σε σχέση με την επιβολή του εκμηδενιστικού Ιδεώδους του Ιδεαλισμού.

Αυτό το Μηδέν που μεταμορφώνει τους ελεύθερους σε δούλους, τους βαπτισμένους σε ανόητους μας πρόσφερε η σεπτή Ιεραρχία! Ακόμη και ο Πειραιώς, ο «άντρας» της Εκκλησίας, υπέκυψε! Στους άπιστους, βρώμικους, αγράμματους Αρχιερείς! Πότε θα αποφασίσουμε πως "τοιούτους" έχομεν αρχιερείς;

Να ακούμε τους ποιμένες μας λοιπόν, για να ενωθούμε με τη Δύση; Την Αυτοκρατορία του Μηδενός;

ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΟ «ΕΝ» ΟΥ ΕΣΤΙΝ ΧΡΕΙΑ;;

Αμέθυστος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η σκέψη σου Αμέθυστε! Μια άλλη σκέψη ίσως να είναι και αυτή : ο Νίστε τελικά να ήταν περισσότερο χριστιανός απο κάποιους σημερινούς επισκόπους μας...

καλή συνέχεια