Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ

Θύμα τους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και η Ελληνική Εκκλησία! Πρoς γνώσιν και συμμόρφωσιν. Το Φανάρι θέλει προσοχή, πότε λειτουργεί σαν φάρος, πότε σαν κόκκινο φανάρι. Θέλει μεγάλη προσοχή και μάλλον ο κ. Ιερώνυμος δεν την διαθέτει!

Ας δούμε τους ελιγμούς του κ. Βαρθολομαίου! Ο διάλογος και οι επαφές με τους ετεροδόξους έχουν εγκριθεί από την Γ' προσυνοδική πανορθόδοξο Διάσκεψη (1986). Όμως η «ομολογία πίστεως» που κηρύσσεται παράνομη δεν αντιδρά στον διάλογο. Ούτε οι υπόλοιποι αντιδρώντες! (η ομολογία πίστεως πήρε πάνω της τελικώς όλη την διαφωνία, παρανόμως, είναι γεγονός). Η διαφωνία όλων μας με το Φανάρι δεν αφορά τον διάλογο, αλλά την Συμφωνία!

Διότι οι Επιτροπές υπογράφουν συμφωνίες, τέλειωσαν τον διάλογο. Και υπογράφουν συμφωνίες χωρίς να ενημερώνουν κανέναν. ΚΑΝΕΝΑΝ. Ούτε τους επισκόπους, ούτε την Εκκλησία της Ελλάδος, ούτε τους πιστούς. (Ποιος ασχολείται, οι πιστοί ή είναι πρόβατα ή γουρούνια)! Η διαφωνία αφορά την Θεολογική παραχάραξη της πίστεως μας, για να καταστεί δυνατή η συμφωνία!

Και εάν ο κ. Βαρθολομαίος ευθύνεται για την παράκαμψη της Συνόδου και για την σύναψη συμφωνιών, η παραχάραξη της θεολογίας μας βαραίνει τον κ. Ζηζιούλα! (Πόσο άσχημος είναι στ’ αλήθεια! Τί καθρεφτίζει άραγε αυτή η αποτρόπαιη ασχήμια του “ανθρώπου”;)

Διαμαρτύρεται και ο κ. Ζηζιούλας λοιπόν, ο αγαθός. Πως ο διάλογος είναι νόμιμος. Φοβερός ο διάλογος του του κ. Ζηζιούλα. Θα μείνει στην Ιστορία! Να προσφέρει γή και ύδωρ και οι εμπλεκόμενοι στον διάλογο να θέλουν και άλλα! Το ανησυχητικό σημείο όμως, η αποκάλυψη που κάνει στην επιστολή του, διότι ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη αλλά και τον νοικοκύρη, είναι πώς αφού συμφωνήσαμε για το πρωτείο της πρώτης χιλιετίας σχετικά εύκολα, έχουμε μία μεγάλη δυσκολία, για την δεύτερη χιλιετία. Την ΟΥΝΙΑ!

Μόνον η Ουνία είναι το ανυπέρβλητο πρόβλημα κατά τον “όμορφο” κ. Ζηζιούλα. Μόνον η Ουνία μας χωρίζει και μας εμποδίζει ν’ αγαπηθούμε! Κύριε ελέησον!

Συμπερασματικά πρέπει να χωνέψουμε όλοι μας επιτέλους πως πιστοί λαϊκοί δεν υπάρχουν πλέον. Εκκλησία είναι το Ράσο! Ακόμη και η “ομολογία” πίστεως αφορά τους Ρασοφόρους! Το θέμα όμως παραμένει. Υπάρχουν άραγε Ρασοφόροι πιστοί; Διότι έστω κι έτσι θα μπορούσε να λειτουργήσει κάτι! Υπάρχουν;

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: