Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤIΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Αυτή τη στιγμή υπάρχει εκτεταμένη αντιτρομοκρατική επιχείρηση στις Βρυξέλλες (Σκαρμπέκ, Μόλενμπεκ) στην περιοχή του αεροδρομίου Βρυξελλών Ζάβεντεμ και σε πολλές επαρχιακές πόλεις. Η DH αναφέρει ότι πολλοί ύποπτοι κατάφεραν να διαφύγουν απειλώντας την αστυνομία. Πριν 2 ημέρες είχε σημάνει συναγερμός με  την ανάρτηση twitter Βέλγου Τζιχαντιστή που έκανε έκκληση για τρομοκρατικές στο Βέλγιο.
Πρώην πράκτορας της Γαλλικής Αντικατασκοπείας που διαμένει πλέον στο Βέλγιο, διατηρώντας ινστιτούτο αντιτρομοκρατικών μελετών , ανέλυσε την κατάσταση  στη βελγική τηλεόραση:
»Ηταν αναμενόμενο να υπάρχει αυτή η εξέλιξη στο Βέλγιο. Τις τελευταίες ώρες είχαν διατυπωθεί απειλές εναντίον της χώρας, οι έρευνες ήταν σε εξέλιξη, γνωρίζαμε ότι θα υπάρξουν θερμά επεισόδια. Όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τον Αmedy Coullibaly , αγοράστηκαν στο Σαρλερουά και ίσως και στις Βρυξέλλες. Εδώ και καιρό ξέρουμε ότι υπάρχουν διασυνδέσεις μεταξύ των γαλλικών και βελγικών τζιχαντικών στοιχείων»
12987_n
Τοπική εφημερίδα του Verviers, αναφέρει ότι οι 3 Τζιχαντιστές είχαν σχέσεις με το δίκτυο του Αmedy Coullibaly που δραστηριοποιούνταν στην στρατολόγηση και προώθηση τζιχαντιστών στη Συρία και διοχέτευση όπλων σε ισλαμιστικά γκρούπ. Επίσης οι 3 ισλαμιστές του Βερβιέ προσχεδίαζαν χτύπημα κατά αστυνομικού τμήματος με καλάσνικοφ, ενώ πυροτεχνουργοί και ειδικό κλιμάκιο ψάχνει για κρυμμένα εκρηκτικά.
Εν τω μεταξύ, μια ώρα πριν την αντιτρομοκρατική επιχείρηση στο Βεγλικό Βερβιέ, στη στάση του μετρό των Βρυξελλών, »Ribeaucourt», ένοπλος με πιστόλι κραύγαζε Αλλάχ Ακμπάρ . Αυτόπτες μάρτυρες ήταν 3 κοπέλες και ο δράστης που καταζητούνταν επί ώρες  από την Αστυνομία συνελλήφθη χωρίς να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία του.
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: