Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό: Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας

Τσίπρας στο πρώτο υπουργικό: Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίαςTην πρώτη του πανηγυρική συνεδρίαση κάνει αυτή την ώρα το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Τσίπρα. Το κλίμα είναι αισιόδοξο και οι περισσότεροι υπουργοί προσερχόμενοι έκαναν δηλώσεις αναφερόμενοι στους στόχους του υπουργείου τους. Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου. Πρώτη προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης ανέφερε και τόνισε ότι «ο λαός απαιτεί να ματώσουμε προκειμένου να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά του». Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε ευχόμενος...
σε όλους καλή δύναμη. Η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έχει ένα εξαιρετικά δύσκολο έργο την αποκατάσταση του κύρους της χώρας. Την αποκατάσταση της αξιοπρέπειας και του αισθήματος δικαίου στην χώρα. 
Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες έχουν μεγάλες προσδοκίες απΌ εμάς για ριζικές αλλαγές στην εδραίωση της δικαιοσύνης της διαφάνειας.
Έχουν την απαίτηση από εμάς να έχουμε διαφορετικό ύφος και ήθος εξουσίας. Στους πολίτες λογοδοτούμε σε καθημερινή βάση.
Δεν ερχόμαστε εμείς για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια εξουσίας.

Στ' αριστερά του κ. Τσίπρα κάθισε ο κ. Δραγασάκης και στα δεξιά του ο κ. Βούτσης. 

Ο κ. Τσίπρας θα δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς του και στην συνέχεια θα πάρει τον λόγο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από τους υπουργούς του να είναι ανοικτοί στον κόσμο και να μην πάψουν να ακούν τα προβλήματά τους. 

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό το νέο υπουργικό Συμβούλιο – χωρίς τους αναπληρωτές υπουργούς και τους υφυπουργούς – θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα.
Οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι το αντικείμενο της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού Συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Τέλος στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και της ΔΕΗεπαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, ανάκληση των απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα που έγιναν με παράνομες διαδικασίες (σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες ΥΠΟΙΚ) και στήριξη των ανασφάλιστων δίνουν το στίγμα της νέας κυβέρνησης.
Ο πρωθυπουργός αναμένεται να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές στους υπουργούς και θα τονίσει ότι ο χρόνος δεν περισσεύει, καθώς η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις.
Η νέα δομή της κυβέρνησης που προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων υπουργικών κύκλων («υπερυπουργείων»), θα παίξει ρόλο και στην γενικότερη εποπτεία του κυβερνητικού έργου.

Συγκεκριμένα οι επικεφαλής των υπερυπουργείων θα αποτελούν, από κοινού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, κ. Δραγασάκη και τους υπουργούς Επικρατείας, Ν. Παππά, Αλ. Φλαμπουράρη και Π. Νικολούδη, την στενή - άτυπη - κυβερνητική επιτροπή που θα λαμβάνει τις κεντρικές αποφάσεις. Οι δύο πρώτοι αποτελούν και δύο από τα πρόσωπα κλειδιά στην κυβέρνηση, ενώ ο τρίτος ενσαρκώνει την δέσμευση του κ. Τσίπρα για την αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Επισήμως πάντως, δημιουργείται ένα 15μελές κυβερνητικό συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση και στο οποίο θα συμμετέχουν ο Πρωθυπουργός, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, οι 10 υπουργοί και οι τρεις υπουργοί Επικρατείας.

Εκτός αυτών ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, θα προεδρεύει στο Ε.Σ Υ.ΟΙ.Π. (Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής) και στην Εθνική Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, ενώ ο υπουργός Επικρατείας που επωμίζεται την ευθύνη του Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης, από κοινού με τον υφυπουργό Τέρενς Κουικ, θα εποπτεύουν τη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνεδρίασης του νέου υπουργικού συμβουλίου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O πήχης έχει μπει ψηλά.Θα δούμε..

Ανώνυμος είπε...

Νάντια Βαλαβάνη στην La Repubblica: "Σταματούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί κατοικιών. Διπλασιάζεται ο κατώτερος μισθός."

Ανώνυμος είπε...

Λόγια, λόγια, κομπολόγια απ το διεπόμενο από άκρατο λαικισμό, επίδοξο σωτήρα Τσίπρα! Υπάρχουν λεφτά κε Τσίπρα; Μας τα είπαν κι άλλοι αυτά! Μήπως θα βάλεις τη Ραχήλ Μακρή να τυπώσει χρήμα;

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ.
ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ.
ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ
ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.
ΑΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ;
Γ