Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Απειλεί την κυβέρνηση Α.Τσίπρα ο Μ.Σούλτς γιατί η Ελλάδα «σπάει» τη γραμμή Βρυξελλών κατά της Ρωσίας

SULTS

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ «ΦΡΙΚΗ»

Οι Ευρωπαίοι άρχισαν τις απειλές κατά της ελληνικής κυβέρνησης γιατί «έσπασε» τη γραμμή των Βρυξελλών και τάχθηκε κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας προκειμένου να υπερασπιστεί να συμφέροντα της χώρας.

Ο βασικός λόγος όμως είναι πώς πίσω από την Ελλάδα στοιχίζονται και άλλες χώρες, όπως η Κύπρος και η Γαλλία προκαλώντας ένα ντόμινο ανατροπών στην πολιτική της Ε.Ε. κατά τη Ρωσίας.

Ο «υπάλληλος» των Βρυξελλών και συγκεκριμένα πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς που αναμένεται εντός των επόμενων ωρών στην Αθήνα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε βάρος της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή τη θέση της κατά των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Δεν μπορείς από τη μια πλευρά να απαιτείς από την Ευρώπη να δείξει ενότητα όταν πρόκειται για τη χώρα σου, όπως κάνει ο κ. Τσίπρας και μετά, ως πρώτη επίσημη ενέργεια, να σπας την κοινή ευρωπαϊκή γραμμή. Αυτό κατά την άποψή μου μακροπρόθεσμα δεν θα λειτουργήσει», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στην διαφοροποίηση της κυβέρνησης από την ανακοίνωση της ΕΕ για την Ρωσία.

Να θυμίσουμε όμως στον κ. Σούλτς πώς η Ευρώπη όχι μόνο δεν έδειξε αλληλεγγύη στην Ελλάδα αλλά ήταν αυτή που την μετέτρεψε σε πειραματόζωο προκειμένου να επιβάλει τη λιτότητα στις χώρες με υψηλό χρέος. Κι αυτό έγινε με εντολή του Βερολίνου, όπως άλλωστε και η αήθης επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης από τον κ. Σούλτς χθές τη νύχτα.

«Θέλω να το πω ανοιχτά, είδα με φρίκη ότι η Ελλάδα εγκατέλειψε σήμερα την κοινή θέση της ΕΕ για την Ρωσία. Πραγματικά εξεπλάγην», δήλωσε ο κ. Σουλτς στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα μποϋκοτάρει στο Συμβούλιο τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας δήλωσε «πιστεύω ότι αυτό δεν γίνεται. Θα πρέπει να μιλήσουμε με τον κ. Τσίπρα και αυτό θα κάνω και πιστεύω ότι θα το κάνουν και άλλοι τις επόμενες μέρες.

Η κυβέρνηση έχει αναλάβει εδώ και δύο μέρες, δεν πιστεύω ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ακόμη ‘στις ράγες’, αλλά ακόμη ψάχνεται».

Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σημείωσε ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι «δεν ψήφισαν τον κ. Τσίπρα για να μποϋκοτάρει τις κυρώσεις».

«Αυτό το θέμα δεν έπαιξε κανέναν ρόλο κατά την προεκλογική περίοδο.

Οι Έλληνες έχουν εντελώς διαφορετικές έννοιες. Έννοιες για την καθημερινότητά τους, έννοιες για την παιδεία των παιδιών τους, για θέσεις εργασίας για τους νέους – υπάρχουν περιοχές όπου 50% των νέων είναι άνεργοι – , έχουν έννοιες για το εισόδημά τους, για τις συντάξεις τους. Αυτά είναι τα θέματα για τα οποία θα έπρεπε να συζητήσουμε μαζί του», ανέφερε ο κ. Σούλτς.

Αγνοεί προφανώς ή έτσι θέλει πώς οι Έλληνες είναι ορθόδοξοι όπως και Ρώσοι, ιστορικοί δεσμοί ενώνουν τους δύο λαούς και πώς το 85% του πληθυσμού τάσσεται υπέρ της προσέγγισης με τη Ρωσία ή είναι θετικά διακείμενο προς τη Μόσχα.

Αγνοεί επίσης πώς οι κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας έπληξαν σημαντικά τον ελληνικό τουρισμό και τον παραγωγικό τομέα, αφού εκατοντάδες εκατομμύρια προιόντων σάπισαν στα χωράφια των Ελλήνων αγροτών, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση έταζε ψίχουλα για αποζημιώσεις τα οποία και δεν έδωσε τελικά.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πώς η Ρωσία είναι έτοιμη αν η Ελλάδα διαχωρίσει τη θέση όσον αφορά στις κυρώσεις που ετοιμάζει η Ε.Ε. είναι έτοιμη να άρει το εμπάργκο εισαγωγής ελληνικών αγροτικών προιόντων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

  national-pride.

ΠΟΙΟΣ ΕΡΡΙΞΕ ΤΟ ΜΑΛΑΙΣΙΑΝΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ;;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ζημιά στις εξαγωγές λόγω εμπάργκο ήταν τεράστια. Πολύς κόσμος καταστράφηκε. Μπράβο στον Τσίπρα.

Ανώνυμος είπε...

Tην χαρακτηρίζει φρίκη.Ε βέβαια, είχαν μάθει αλλιώς.Ο Τσίπρας αποδεικνύεται πιστός στις εξαγγελίες του.