Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

Προκαλούν την λογική Κοτζιάς και Πολάκης με διαδικτυακές δήλωσεις τους


Δεν είδε, δεν άκουσε και δεν κατάλαβε τίποτε ο Κοτζιάς!
Είδε κομματική αποτυχία στο συλλαλητήριο των πολιτών

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ  

Καμία επαφή με την πραγματικότητα! Αυτή είναι η επιεικής εξήγηση που μπορεί να δοθεί στον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, μετά την ανακοίνωσή του σχετικά με το σημερινό συλλαλητήριο της Αθήνας, στο οποίο διαπίστωσε αποτυχία πολιτικής χειραγώγησης, στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και, φυσικά, εντολή συνέχισης των συνομιλιών του για την παράδοση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα των Σκοπίων.

Ακολουθώντας το «πνεύμα» Τσίπρα δήλωσε «συνεχίζω με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας»…!

Λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της Αστυνομίας ότι το «παρών» στο μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας, με σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική», έδωσαν... 140.000 πολίτες, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, με ένα «tweet», έδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του να απαξιώσει τα μηνύματα που έστειλε η λαοθάλασσα της πλατείας Συντάγματος.


Αποτιμώντας το συλλαλητήριο, ο κ. Κοτζιάς έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter:
«Σήμερα διαψεύστηκαν οι δημοσκοπήσεις της διαπλοκής. Φάνηκε η γύμνια της ΝΔ, αλλά και όσων δεν άκουσαν τον λόγο Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκατομμύρια Ελλήνων πατριωτών έκαναν την επιλογή τους. Συνεχίζω,λοιπόν, με ήσυχη συνείδηση και ευθύνη να διαπραγματεύομαι για το καλό της πατρίδας».
Η αντίδραση αυτή του Έλληνα ΥΠΕΞ ήταν η πρώτη επίσημη από την πλευρά της κυβέρνησης και έρχεται, φυσικά, σε αντιδιαστολή με την πρόσφατη ανακοίνωση της Κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», στην οποία μετέχουν τόσο ο κ. Κοτζιάς όσο και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Υπενθυμίζεται ότι, με την εν λόγω ανακοίνωση, η Κίνηση «ΠΡΑΤΤΩ» είχε επισημάνει ότι η συμμετοχή είναι «δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης» και ότι «η συντριπτική πλειοψηφία όσων συμμετέχουν δεν συμμερίζονται τον κίβδηλο πατριωτισμό πατριδοκάπηλων υπερπατριωτών».

Πολάκης: «Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι «διοργανωτές» δεν ήρθε»

Ακολουθώντας το "πνεύμα Κοτζιά", με ανάρτησή του στο Facebook o αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σχολίασε τη συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο της Αθήνας. «Για τον Μικη δεν θα πω κουβέντα……ο καθένας ειναι οι πράξεις του σε κάθε περίοδο της ζωής του….» έγραψε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Θα πω όμως: Η λαοθάλασσα που περίμεναν οι «διοργανωτές» δεν ήρθε!!!!! Γιατί ο κόσμος κατάλαβε …..και δε θέλει ο πατριωτισμός του να γίνει το εφαλτήριο κάποιων για να ξαναγυρίσουν στο φαγοπότι…».



Σε κάθε περίπτωση πρόκειται περί κυβερνητικής σκοπιμότητας η οποία δεν υπαγορεύεται από την λογική, αλλά ούτε και από το ένστικτο πολιτικής επιβίωσης. Είναι επίσης προφανέστατο πως ο κ. Κοτζιάς και η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να αντιληφθούν πως βρίσκονται προ μιας κοινωνικής – λαϊκής έκρηξης που θα ζημιώσει τους ίδιους, αλλά και τη χώρα. Η εμμονή τους θυμίζει αρχηγούς απολυταρχικών πολιτευμάτων που κατέπεσαν ηχηρά και εξευτελιστικά. Ευελπιστούμε πως ο κ. Κοτζιάς θα έχει τη δυνατότητα να δώσει επαρκείς εξηγήσεις στο Ειδικό Δικαστήριο που θα τον οδηγήσει μια πραγματικά ελληνική κυβέρνηση και θα παρουσιάσει το ίδιο σθένος αντιμετωπίζοντας την απόφαση των δικαστών του…


kostasxan

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η προπαγάνδα από τα ΜΜΕ είναι απόλυτη, Πρωτοφανής προσπάθεια να υπονομευθεί το Συλλαλητήριο αλλά και να υποτιμηθεί ο λαός που πήγε στο Συλλαλητήριο. Δείτε πχ το σημερινό ΒΗΜΑ.

Το Αρχικό άρθρο με τίτλο "Προπάντων ψύχραιμα!" αναφέρει: To 1927, ένας μικρασιάτης έμπορος ονόματι Γιώργος Κοσμίδης, ο οποίος θεωρούσε ότι οι εβραίοι έμποροι της Θεσσαλονίκης ασκούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό, ίδρυσε στη συμπρωτεύουσα μια «οργάνωση αλληλοβοηθείας», όπως έλεγε, που έφερε τον τίτλο «Εθνική Ενωσις Ελλάς». Ηταν τα περιβόητα 3 Ε, στα οποία μπορούν να γράφτούν μόνο χριστιανοί. Στην συνέχεια αναφέρει την δράση της εν λόγω ομάδας: Τα μέλη της απαρτίζονταν από Έλληνες χριστιανούς, κύριος στόχος των οποίων ήταν η διαφύλαξη των αξιών και των παραδόσεων του Έθνους και η προστασία της Πατρίδας και της Οικογένειας. Πίστευαν στην καθαρότητα και την ανωτερότητα της ελληνικής φυλής, και απέβλεπαν στην επέκταση των γεωγραφικών συνόρων της Ελλάδας. Συμμετείχαν σε αυτήν και επιφανή πρόσωπα της εποχής, όπως ο Στυλιανός Γονατας, ο βενιζελικός Λεωνίδας Ιασονίδης και ο Μίκης Μελάς (γιός του μακεδονομάχου). Προέβαιναν σε σφοδρές δράσεις τόσο εναντίον των Αριστερών όσο και των Εβραίων, έχοντας την αμέριστη προστασία και την ενθάρρυνση της κυβέρνησης και μέρους των βιομηχάνων (τα οποία κορυφώθηκαν το 1931 με την πυρπόληση της εβραϊκής συνοικίας Κάμπελ στην Θεσ/κη). Το 1933 η ΕΕΕ οργάνωσε "την προς Αθήνα πορείαν" η οποία έτυχε μάλιστα θετικής υποδοχής από τον τότε αστικό πολιτικό κόσμο της πρωτεύουσας. Οι μόνοι που αντέδρασαν σε εκείνη τη βορειοελλαδίτικη αντισημιτική και φασιστική εισβολή του Μεσοπολέμου ήταν τα συνδικάτα και η νεοσύστατη τότε Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, μέλη της οποίας παρατάχθηκαν στον σταθμό Λαρίσης και υποδέχθηκαν τους τριεψελίτες με πέτρες. Οι συγκρούσεις γενικεύτηκαν και η Αθήνα αιματοκυλίστηκε στην κυριολεξία.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, το Καθεστώς της 4ης Αυγούστου τερμάτισε επίσημα τη λειτουργία της ΕΕΕ, όταν απαγόρευσε τη λειτουργία κάθε πολιτικού κόμματος. Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, πολλές από τις οργανώσεις που έδρασαν την περίοδο του Μεσοπολέμου ανασυστάθηκαν κι ακολούθησαν το δρόμο της συνεργασίας με τους Ναζί.

Και τί σχέση έχουν αυτά κύριοι του Βήματος με το σημερινό συλλαλητηριο και το "μακεδονικό";

Απαντούν οι κύριοι του Βήματος με τον εξής πονηρό τρόπο (όπως κατ' εμέ πονηρό είναι όλο το άρθρο). Σας παραθέτω τι γράφουν:

Προφανώς δεν υπάρχουν αναλογίες με το συλλαλητήριο της Κυριακής, ωστόσο τα πάθη και τα πνεύματα με αφορμή το "Μακεδονικό" ζήτημα είναι οξυμμένα. Ορισμένοι εκ των διοργανωτών κυριαρχούνται από μίσος αντιπολιτικό, ο λόγος τους είναι εμπρηστικός και οι προτροπές τους ξένες προς τον σύγχρονο ειρηνικό πολιτικό βίο.. μπλα μπλα μπλά.. Γενικώς επιβάλλεται ψυχραιμία και νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές.

Εντάξει κύριοι του Βήματος το πιάσαμε το υπονοούμενο. Ήρεμα κύλησε το συλλαλητήριο. Άλλωστε τί ανησυχούσατε; Μπορεί πλέον εργάτες στην Ελλάδα δεν υπάρχουν να μας σώσουν από τους φασίστες (τους εξαφάνισαν τα συνδικάτα και τους αποτέλειωσε η τελευταία κυβέρνηση της αριστεράς) αλλά έχουμε τους αντιεξουσιαστές και τους λαθρομετανάστες να αποκρούσουν τον βορειοελλαδίτικο φασισμό.