Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Νέα Ίμια στη Στρογγύλη. Νέο γκριζάρισμα. Οι Τούρκοι δεν άφηναν τον Κουρουμπλή να απογειωθεί!


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
TO ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ
  1. Θα σας παρακαλούσα καταρχή να μη λαμβάνετε υπόψη όσα λένε κάθε μέρα απο τα ΜΜΕ της διαπλοκής δημοσιογράφοι του κυκλώματος διάλυσης της χώρας. Δεν μπορείς να είσαι σε λίστες, να έχεις offshore, να σε ζούν εφοπλιστές και να παριστάνεις και τον πατριώτη. Αυτοί οι τύποι είναι εγκάθετοι ξένων κυβερνήσεων. Αυτό είναι καιρός να το καταλάβουν ακόμη και όσοι εργάζονται για αυτούς. Είναι απατεώνες και αν εργάζεσαι για απατεώνες και το ξέρεις, τότε είσαι και εσύ απατεώνας.
  2. Στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί με κρυφές σχέσεις με την απέναντι μεριά.
Κάποτε στην Ελλάδα πρέπει να μιλήσουν οι καλύτεροι και όχι οι φώκιες.
Ο ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ Ο ΦΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ;
Το ανέκδοτο με τον ποντικό που έφαγε το τυρί και μετά δεν μπορούσε να βγεί απο τη φάκα το ξέρετε; Είναι ηλίθιοι και ανίκανοι. Δεν ξέρουν να υπολογίζουν το απρόοπτο.
Σύμφωνα με όσα μου διεμήνυσαν φίλοι, ο Κουρουμπλής πήγε στη Στρογγύλη, ένα νησί σημαντικό για τον καθορισμό της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Για να φύγει όμως με το ελικόπτερο πήρε άδεια απο τη Τουρκία. Του έλεγαν ότι χρειαζόταν άδεια για να πετάξει, γιατί είναι σε Τουρκικό εναέριο χώρο! Και το FIR Αθηνών τί έγινε; Μιλάμε για ένα χάος οργάνωσης στις ΕΔ και στην εξωτερική πολιτική της χώρας.
Η αλλαγή της συνθήκης της Λωζάνης πρoϋποθέτει αλλαγή συνόρων με βίαιο τρόπο ανάμεσα στις χώρες που συνορεύουν με τη Τουρκία, μια χώρα που είναι επικίνδυνη για την Ελλάδα όσο είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Αυτό δείχνει και πόσο λάθος είναι οι επιλογές Κοτζιά σε σχέση με Αλβανία και FYROM.
Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΕΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ
Ο λόγος που η Τουρκία δεν έχει επιτεθεί στην Ελλάδα, είναι γιατί θέλει να φτειάξει τα νώτα της στη Συρία. Μετά θα έλθει και προς τα εδώ. Αυτό θα εξαρτηθεί και απο το άν το Ισραήλ μπεί στο Λίβανο, κάτι που έχω ήδη προβλέψει ότι αναγκαστικά θα συμβεί και το περιμένω να συμβεί σύντομα. Η δημιουργία ενός επιπλέον μετώπου είναι λύση για τη Τουρκία για να επικαρπωθεί κάτι.
(Εδώ λείπει μια παράγραφος, δεν πρέπει να την γράψω)
Η πρακτική του βλάκα του Κοτζιά στο θέμα “FYROM και Αλβανία” προσφέρει συνθήκες αύξησης φαινομένων αλυτρωτισμού (κάνει τα αντίθετα απο αυτά που πρέπει να κάνει) αλλά και δημιουργεί λάθος προηγούμενα με την Αλβανία για την οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Πρέπει να καταλάβει ο ηλίθιος, ότι ο χρόνος πραγμάτωσης των ερχομένων γεγονότων δεν εξαρτάται πλέον απο αυτά που κάνει. Δεν τους υπολογίζει κανείς. Μήπως νομίζετε, ότι δεν ξέρουν με ποιούς έχουν να κάνουν;
Το πιο θετικό θα ήταν η Ελλάδα να οριοθετήσει την ΑΟΖ της άμεσα παντού, μαζί με τα χωρικά της ύδατα στα 12 νμ. Σε περίπτωση άσχημων εξελίξεων είναι καλύτερα κάποιος να μιλάει για αυτό πού είχε και που έχασε, παρά για αυτό που ΘΑ είχε. Η κυβέρνηση παραδίνει έδαφος συνέχεια.
ΕΝ ΤΟΥΤΟΙΣ
Δεν είναι κακό να προχωρήσει το θέμα NOVARTIS, όπως και όλα τα σκάνδαλα στη δικαιοσύνη. Με ενοχλεί όμως το timing και ότι δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Η επιλογή του timing δείχνει επιδίωξη για κλίμα πολιτικής αστάθειας. Η παρουσία Τσίπρα, Καμμένου και όλης της υπάρχουσας αντιπολίτευσης στα δρώμενα δημιουργούν μοναδικές συνθήκες για να επαναληφθεί η προδοσία της Κύπρου. Οι ΗΠΑ περιμένουν τις εξελίξεις στη περιοχή απο χρόνια, απο την εποχή της Γιουγκοσλαβίας. Άλλοι απο πιο πρίν.

Να κάνουν στην άκρη. Έχουν τελειώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: