Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Η «ΟΡΘΟΔΟΞΗ» ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ

Λάβαμε από τόν φίλο Μιχάλη.

​ΚΥΡΙΕ ΕΛΕΗΣΟΝ !!!

O ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΗΘΕΙ !!!



Η «ΟΡΘΟΔΟΞΗ»
ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑΣ
Μετά λύπης μας βλέπουμε μέσα σε ένα πνεύμα νεωτερικής,ορθολογιστικής  θεολογίας, την προσπάθεια  να αμνηστευθεί και εξωραϊστεί το πάθος της ομοφυλοφιλίας ούτως ώστε να προβάλλεται πλέον αυτή  όχι ως αμαρτία, πάθος και ψυχιατρικό πρόβλημα αλλά ώς τάση,  κατάσταση, φυσικό ιδίωμα που δεν έχει να κάνει με την επιλογή του ανθρώπου.
 
Στο νέο Βιβλίο

"ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ" εκδ. "εν πλώ"
στα κείμενα Του π.Βασ.Θερμού ως επί το πλείστον (ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ, ΕΝΑ "ΑΣΥΜΜΕΤΡΟ" ΠΡΟΒΛΗΜΑ σελ. 149-179
και του π.Βασ. Χαβάτζα "ΣΤ ΠΛΑΙΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ..." ΣΕΛ.201-205
διαβάζουμε τα εξής:
«Ο Ομοφυλόφιλος οδηγείται πιθανόν από μία εσωτερική τάση και παρόρμηση.» (σελ.205) (π.Β.Χαβάτζας)
«Ο Ομοφυλόφιλος  ερωτεύεται άτομα του ιδίου φύλου, γι’αυτό και προχωρεί σε σεξουαλική σχέση μαζί τους. Δεν ισχύει το αντίστροφο, όπως άλλωστε δεν ισχύει και για την πλειονότητα των ετεροφυλύφιλων…Με άλλα λόγια, το σεξ υπαγορεύεται από το συναίσθημα, όπως είναι και η φυσική τάξη. Ο Καλός κληρικός δείχνει να το αγνοεί.» (σελ. 161) (π.Β.Θερμός)
«Αντί λοιπόν να παραλληλίζεται η δική του περίπτωση (του ομοφυλοφίλου) με διαστροφές όπως η κτηνοβασία ή με εγκληματικές συμπεριφορές όπως η παιδεραστία, ο ομοφυλόφιλος πρέπει να βοηθηθεί να θυμηθεί τη μοναδική αξία με την οποία ο Θεός τίμησε τον άνθρωπο, τον «βραχύ τι παράγγέλοις ηλαττωμένον.» (σελ.202) (π.Β.Χαβάτζας)
«Οι Εκκλησιαστικοί  συνεχίζουν να εντάσσουν την ομοφυλοφιλία  στις σεξουαλικές διαστροφές μαζί δηλαδή με την ηδονοβλεψία, την επιδειξιομανία, την παιδεραστία, τον φετιχισμό…» σελ.170 (π.Β.Θερμός)
«H ερμηνεία του πανσεξουαλισμού ως ηθικού εκτραχηλισμού  είναι μία ηθικιστική ρητορική που έχει παρέλθει ευτυχώς» (στο οπίσθιο εξώφυλλο του Βιβλίου)
«Αλλά από πού συνάγεται ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί το βαρύτερο αμάρτημα;» σελ.162 (π.Β.Θερμός)
«Διαβάζοντας ανακοινώσεις κληρικών περί του θέματος σχηματίζεις την εντύπωση ότι πρόκειται για την πιο σιχαμερή αμαρτία της οποίας οι φορείς αποτελούν σχεδόν τέρατα.»(σελ.150) (π.Β.Θερμός)
«Πως μπορούμε να καταλογίσουμε εγωκεντρικότητα σε έναν ομοφυλόφιλο ο οποίος αγαπά τον σύντροφό του με πιστότητα και αφοσίωση;»(σελ.159) (π.Β.Θερμός)
«…Εδώ έχουμε μία τεκμηρίωση της διάχυτης εκκλησιαστικής προκατάληψης πως η ομοφυλοφιλία πρέπει να αντιμετωπίζεται ως πρωτίστως σεξουαλικό πάθος. Η εσφαλμένη αυτή αντίληψη είναι  προσβλητική προς τα εκατομμύρια παιδιά του Θεού που η ερωτική τους αφύπνιση κατά την εφηβεία συνοδεύεται από ομοφυλόφιλη συναισθηματική έλξη.» (161) (π.Β.Θερμός) 

«Με θεολογικά κριτήρια,όμως, είναι αμφίβολο, αν ευσταθεί η διατύπωση της Ιεράς Συνόδου μίας ορθοδόξου Εκκλησίας ότι η ομοφυλοφιλία είναι πτώση και ασθένεια του ανθρωπίνου προσώπου, δεδομένου ότι το να ανακαλύπτει κάποιος νέος την ομοφυλόφιλη έλξη μέσα του συνιστά ασθένεια της φύσεως και όχι του προσώπου.» (σελ.169) (π.Β.Θερμός)

«Όσο πιο σκληρός  εμφανίζεται κάποιος κατά των ομοφυλοφίλων τόσο περισσότερες  ασυνείδητες  αμφιβολίες τρέφει για τον δικό του ανδρισμό. Με την επίθεση καταφέρνει να ξορκίζει προσωρινά τις αμφιβολίες του.» (175) (π.Β.Θερμός) 
«Είναι σπάνιο έως ανέφικτο να συναντήσει κανείς υψηλή ηθική ποιότητα σε κάποιον παιδεραστή ή σαδιστή ή ηδονοβλεψία κ.λ.π.επειδή αυτοί όλοι έχουν υποστεί μία αναστολή της ψυχικής ανάπτυξης με εγωκεντρικές συνέπειες,δηλαδή σοβαρότατη φθορά του γνωμικού θελήματος.Η διαφορά αυτή αποτελεί άλλη μία απόδειξη πως η ομοφυλοφιλία δεν πρέπει να κατατάσσεται στις σεξουαλικές διαστροφές ως ψυχιατρική διαταραχή.»(σελ.179) (π.Β.Θερμός)
Ο καθένας  τώρα ας προβληματιστεί και ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΑΝΤΙΜΟΡΦΕΑΣ
pentapostagma

ΣΧΟΛΙΟ: Tό ελληνικό κράτος σέ Αγγλικό δίκαιο καί η ελληνική εκκλησία σέ Οθωμανικό δίκαιο; Υπάρχει συνάφεια; Χάρηκε ο Μπουτάρης; Τί λέει ο Σρέκ;
Αμέθυστος

78 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν λένε τίποτε περίεργο οι δύο ιερείς, παρά μόνο τα αυτονόητα. Μάλλον ο φίλος Μιχαλης έχει ξεχαστεί σε λάθος εποχή, άγνοιας και παραπληροφόρησης.

Ν.

Ανώνυμος είπε...

Τα όσα γράφει ο π. Βασίλειος Θερμός στέκουν Θεολογικά, ποιμαντικά και επιστημονικά.
Ευχαριστώ για την πληροφορία θα τα πάρω το βιβλίο.

amethystos είπε...

Δηλ. τί εννοείς ότι η ομοφυλοφιλία είνα ετέρα φύσις, τήν οποία δημιούργησε ο άνθρωπος σάν θεός;

amethystos είπε...

Τί λές φίλε μου Ν.; Οτι είμαστε η πρώτη κοινωνία πού ανέχεται τήν ομοφυλοφιλία καί τήν εντάσσει στήν κανονικότητα; Θεραπεύεται, φίλε. Είναι ασθένεια. Διανοητική. Απλώς μέ τήν ανοχή γίνεται αθεράπευτη νοητική υστέρηση. Πρόσεξε τόν εαυτό σου. Η κύρια αιτία τής Αλτσχάιμερ είναι η αφιέρωση στό ΝΕΟ, στό μοντέρνο, η απόρριψη κάθε παλαιού. Διότι στό παλαιό κατοικεί η σοφία. Αν διαβάσεις δέ στήν Ρητορική τού Αριστοτέλη γιά τούς παληούς γέρους πού δέν απέκτησαν τήν σοφία τής ζωής, θά δείς ότι η περιγραφή καλύπτει τούς σημερινούς ΝΕΟΥΣ. Οι οποίοι γερνούν κολλημένοι στήν νεότητα, αρνούμενοι τήν εμπειρία τής ζωής χάριν τής εκπληρώσεως τής επιθυμίας.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αξίζει αμέθυστε να αναλώνεσαι σε σχολιογραφικό διάλογο με τους υποστηρικτές των "θερμών" ιδεοληψιών.

penelope είπε...

4.09

Επειδη,δεν θελω να ερθω σε αντιδικια με τον π.Βασιλειο ,εχω να ανατρεξω στη Γραφη:

''Παν ΑΜΑΡΤΗΜΑ ο εαν ποιηση ανθρωπος,ε κ τ ο ς
Του σ ω μ α τ ο ς ε σ τ ι ν ,............
Ο δε πορνευων....
Εις το
Ι δ ι ο ν σ ω μ α Α Μ Α Ρ Τ Α Ν Ε Ι ''Α` Κορ ...
6.12.





Δεν εχω διαβασει ολο το βιβλιο του π.Βασιλειου,για να εχω μια πληρη γνωμη κ να κανω σωστη κριση.
Ομως
4.09
Δεν σου κανει εντυπωση ομως που κ ο αρχηγος της πορνειας δ ι α β ο λ ο ς ,,,, ενω συγχωρει το παθος αυτο της πορνειας πριν τη διαπραξη ως ''φυσικο'',μετα τη διαπραξη,θεωρει ''Αυστηρο ''τον Δικαιοκριτη Χριστο'';;;
Το δαιμονιο της αρσενοκοιτιας παλι την ιδια δολιοτητα δεν διαπραττει;

Γιατι ομως να εχουμε την ιδια θεση με τους εχθρους Του Θεου,αποδιδοντας σαν κατι φυσικο αυτη την διαστροφη και σαν μεγιστη αυστηροτητα των χριστιανων τον ελεγχο αυτης της εκτροπης;

Μηπως δεν εχουμε αγαπησει την αγνεια ,ωστε να δικαιολογουμε τις πτωσεις σε βαθμο να τις θεωρουμε''φυσικες'';;;
Χριστος Ανεστη!
Αληθως Ανεστη!

amethystos είπε...

Oλο αυτό τό μοντέρνο πλήθος πού έχει στά χέρια του τήν εξουσία τής εκκλησίας, από τόν Ζηζιούλα μέχρι τόν Σαββάτο καί τόν Βασιλειάδη, αποτελεί τίς ορδές τής ημιμάθειας. Τό χειρότερο ανθρώπινο είδος.

Ανώνυμος είπε...

"Ψυχοθεολογίας" παρεπόμενα...

Ανώνυμος είπε...

Προς Ν.: τα όσα ισχυρίζονται οι δύο κληρικοί δεν είναι αυτονόητα αλλά α-νόητα και αδιανόητα. Και, δυστυχώς, υπηρετούν άριστα την πολιτική ορθότητα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται για κατάντημα κληρικών! Και για κατάντημα αυτών που τους εγκωμιάζουν! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΤΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΠΟΛΥ "ΟΙΚΟΔΟΜΟΥΝ" ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΡΙΚΩΔΕΙΣ ΚΑΚΟΔΟΞΙΕΣ ΤΟΥΣ!

amethystos είπε...

ΟΥΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΙΕΡΕΙΣ.

Ανώνυμος είπε...

Και αυτοί οι άνθρωποι λογίζονται για πνευματικοί πατέρες...

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ισχύει για τους δύο συγγραφείς των "άρρητων ρημάτων" η παύλεια ρήση με βάση την οποία " η γνώσις φυσιοί"; Τι αθλιότητες έίναι αυτές που έγραψαν; Συναισθάνονται άραγε το μέγεθος του σκανδαλισμού που προκάλεσαν με τα επαίσχυντα γραφόμενά τους, ειδικά ο παπα-Θερμός;

Ανώνυμος είπε...

Περιμένουμε απάντηση απ τον Πειραιώς που εμμέσως στοχοποιείται στο αχαρακτήριστο βιβλίο.

amethystos είπε...

Βρισκόμαστε πέραν τού εμφυλίου. Οπως φανερώνεται στόν Σύριζα. Εχουμε χωριστεί σέ σέκτες καί σέ φυλές καί μέσα σέ μιά ατμόσφαιρα πρωτοφανούς βαρβαρότητος πολεμούμε ο ένας τόν άλλον.

Μαρία Π. είπε...

Aυτοί οι άνθρωποι συνειδητοποιούν άραγε πόση βαρύτητα έχει ο λόγος τους; Πόσο μπορεί να επηρεάσουν τον ημιμαθή, ή τον χλιαρό χριστιανό, αυτόν που δεν είναι "ριζωμένος στην αλήθεια" όπως λέει ο Απ. Παύλος, ή ακόμα και αυτόν που ψάχνει για άλλοθι για να μην αλλάξει;
Καθένας μπορεί να έχει τις απόψεις του, μπορεί να είναι οπαδός της σύγχρονης ψυχολογίας η οποία φυσικά δεν παραδέχεται την ύπαρξη της αθάνατης ψυχής αλλά μιλά για τον "ψυχικό κόσμο" ως ένα παράγωγο του εγκεφάλου και των χημικών αντιδράσεών του, και τα κριτήρια είναι καθαρά προς την κατεύθυνση της ικανοποίησης του θελήματος του μεταπτωτικού ανθρώπου.Ξεχνώντας όμως ότι η μέθοδος του Φρόϋντ ισχυροποίησε τα ανθρώπινα ένστικτα, (για να μην πω ότι τα αποκτήνωσε), αντί να τα ισορροπήσει, αφού απέρριψε την εγκράτεια ως υποτιθέμενη καταπίεση, που μπλοκάρει τις λειτουργίες του σώματος και προκαλεί ψυχικές διαταραχές.
Μπορεί λοιπόν ο καθένας να αποδέχεται ότι θέλει αλλά όταν μιλάει ως πνευματικός είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, να βγαίνει από το πνεύμα του ευαγγελίου και να παρουσιάζει με αυτόν τον τρόπο την βεβηλωση της ίδιας της πεμπτουσίας του έργου του Κυρίου. Της εικόνας του Νυμφίου και της Νύμφης Εκκλησίας, του Σωματός Του.

Ανώνυμος είπε...

Παπα-Φάρος, παπα-Θερμός, παπα-Κονάνος. Κάποιες φορές δεν ξέρουν τι λένε.

amethystos είπε...

Ενώ τό πρώτο πού οφείλουν νά κάνουν είναι η εκκλησιαστική διάκριση ανάμεσα στόν ομοφυλόφιλο καί τήν ομοφυλοφιλία, όπως οφείλουμε νά διακρίνουμε τόν ασθενή από τήν ασθένεια. Κάτι πού χάνουμε εάν μιλήσουμε γιά διαφορετική φύση ή γιά δικαιώματα. Οπως οφείλουμε νά διακρίνουμε κατεπειγόντως τόν οικουμενισμό από τόν οικουμενιστή. Διότι όσο τά ταυτίζουμε τόσο απομακρυνόμαστε από τόν φωτισμό τής αιρέσεως πρός τόν φανατισμό εναντίον ανθρώπων. Η ΔΥΣΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΑΥΤΟΤΗΣ.

Ανώνυμος είπε...

Αν και τελευταία απέχω από σχολιασμούς μπήκα στον πειρασμό να σχολιάσω, με έκπληξη ειναι η αλήθεια, για όσα σχόλια γράφτηκαν εδώ.
Πράγματι αν διαβάσει κανείς αποσπασματικά τα γραφόμενα δημιουργούνται κάποιες εντυπώσεις. Όμως αν διαβάσει ολόκληρο το άρθρο σχηματίζει εντελώς διαφορετική εντύπωση.
Ο π. Βασίλειος Θερμός δεν κάνει αποδοχή της ομοφυλοφιλίας.Τη θεωρεί κώλυμα για την ιεροσύνη, δεν την αμνηστεύει.
Αλλά ο ομοφυλόφιλος είναι άνθρωπος, είναι πρόσωπο, ποιος αναμάρτητος θα τον ρίξει στην πυρά;
Άλλο η αγάπη στο πρόσωπο, η οικονομία στην εξομολόγηση, άλλο η θέση της εκκλησίας.
Νομίζω πως πέρα από τις προσωπικές απόψεις του καθένα στ αλήθεια είναι ανάγκη επανατοποθέτησης προσωπικής, δεν εννοώ να αλλάξουν οι θέσεις της εκκλησίας(για να προλάβω σχόλια το γράφω).
Αλήθεια αν κάποιος ή κάποια από τους τόοοοοσο αυστηρούς σχολιαστές είχαν στο οικογενειακό τους περιβάλλον κάποιον ομοφυλόφιλο πως θα αντιδρούσαν;Θα τον έκαιγαν στην πυρά ή θα τον έθεταν εκτός εκκλησίας;Με τι δικαίωμα στ αλήθεια;
Τυχαίνει στο φιλικό μου περιβάλλον να χω ένα τέτοιο περιστατικό. Παρότι οι γονείς δεν εγκρίνουν τη συμπεριφορά του γιού ούτε τον έδιωξαν από το σπίτι ούτε τον πέταξαν στο δρόμο. Απλά πονάνε πάρα πολύ και λυπούνται. Τι άλλο να κάνουν;Και δεν έχουν καν χριστιανική παιδεία.. Αν είχαν τι θα πρεπε να κάνουν;
Γενικότερα οι σχολιασμοί στα διάφορα μπλογκς πέρα από σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετούν φανερώνουν και κάτι από τον βαθιά κρυμμένο εαυτό εκάστου σχολιαστή.
Μήπως να εστιάσουμε κι εκεί; Το αποτέλεσμα αφορά τον καθένα προσωπικά κι όχι εμένα. Ρητορική η τοποθέτηση .
Καλή συνέχεια και δεν πρόκειται να απαντησω σε κανένα άλλο σχόλιο. Δεν βλέπω το λόγο.
Ευχαριστώ.

penelope είπε...

Για τον 6''05:
Εαν διαβασετε το τι συνεβη στα Σοδομα και στα Γομορρα,θα ιδειτε πως η αρσενοκοιτια ειχε γινει νομος σε εκεινη την πολη,νομος υποχρεωτικος ακομα και για τους ξενους που επισκεπτονταν τις πολεις.Οι Σοδομιτες δεν αρκεστηκαν στους οικους δυσοδιας να διαπραττουν τις αναισχυντες πραξεις τους , αλλα καταπατωντας τους φυσικους νομους,ασελγουσαν ακομα και σε δημοσιους δρομους και πλατειες.Και αφου Ο θεος εστειλε τον δικαιο Λωτ για να συνετισει την φιμωμενη συνειδηση τους ,αποφασισε να ριξει πυρινη βροχη ,διοτι ο κοσμος κινδυνευε απο το παραδειγμα των αθεοφοβων.Πριν ομως εστειλε δυο αγγελους στην πολη .Ο Λωτ τους φιλοξενησε,λιγο πριν κοιμηθουν οι δολεροι Σοδομιτες μολις τους ειδαν νεους και ωραιους περικυκλωσαν το σπιτι του δικαιου ανθρωπου του Θεου και αρχισαν να φωναζουν στον Λωτ ''βγαλε εξω τους νεους που εχεις στο σπιτι σου,επειδη θελουμε να ασελγησουμε πανω τους''.
Ο Λωτ προβαλε στο κατωφλι και τους ειπε :
''Αδελφοι''...''τετοια αισχρη πραξη να μην κανετε! Αυτοι οι ανθρωποι ειναι δικοι μου φιλοξενουμενοι.Ισως καλυτερα να σας φερω τις δυο μου κορες αντι αυτων '
Τοτε αυτοι εξαγριωθηκαν και αρχισαν να τον χτυπουν..Καποιοι αλλοι κοιταξαν να σπασουν την πορτα.Τοτε οι δυο αγγελοι τυφλωσαν αυτους,αμεσως ειπαν του Λωτ ''Ειμαστε σταλμενοι απο Τον θεο για να καταστρεψουμε τον τοπο αυτο,επειδη οι ανομιες των κατοικων..φθανουν μεχρι τον Ουρανο,παρε την οικογενεια σου και φυγε!''κλπκλπ
-----
Θελω να πω
Η σωτηρια της ψυχης ειναι μεγαλη υποθεση!
Λεγει καπου η γραφη''με πηραν οι ανομιες μου και εχασα το θαρρος μου και δεν μπορω να δω''..
Πως να του πεις
Ψυχη μου αναστα! ...γιατι θα χασει ο Μακροθυμος Θεος την υπομονη Του κ θα σε τιμωρησει κ σε αυτη κ στην αλλη ζωη;
Αναστα για να σε σπαχνιστει Ο Θεος!
Εδιωξες την Χαρη,ομως κατι πρεπει να γινει!
Τι να γινει;;;Να τα ριχνουμε ολα στην ψυχολογια;
Σημερα ποια η διαφορα απο την εποχη των Γομορρων;
Μαθαινοντας ομως πως ενοχοποιειται μικρα μερις του κληρου,δεν πονα η ψυχη σας;Δεν φοβαστε μηπως επεκταθει η τραγικοτης και στους νεους;στα παιδια σας;
Εχετε ακουσει κανεναν απο αυτους να μιλα κ να απαριθμει τους παρτενερ του μερος των οποιων ειναι εγγαμοι;
Η πολιτεια δεν τους καλυπτει;
Δεν πρεπει να ανησυχουμε;
Οχι οτι ειμαστε αγγελοστολιστοι,ομως για το τι ειναι ο πλησιον εχουμε μεριδιο ευθυνης!
Υπαρχουν παιδια στην εκκλησια που κανουν αγωνα επειδη το θελουν να κοψουν αυτο το παθος και ο παπας στεκεται διπλα τους στυλος αγαπης κ χαιρομαι γι αυτο,που ειναι καλυτερο απο οποιοδηποτε ντοκτορα ψυχολογιας!
Χριστος ανεστη!

Ανώνυμος είπε...

Κανείς 6:05 δεν έριξε τους ομοφυλόφιλους στην πυρά, ούτε τους έθεσε εκτός Εκκλησίας. Το πάθος όμως αυτό της ατιμίας είναι κτηνώδες και βδελυκτό όσο λίγα στα μάτια του Θεού. Σήμερα καταβάλλεται μια ενορχηστρωμένη προαπάθεια απο-ενοχοποίησης, αμνήστευσης και εξωραισμού του σοδομισμού που σηματοδοτεί την έσχατη πνευματική παρακμή. Και κάποιοι ιερείς, ανεπιγνώστωςπροφανώς, έχουν μπλέξει σε αυτά τα δίχτυα. Εκεί έγκειται το πρόβλημα.

Ανώνυμος είπε...

Μου αρέσει που ο 6:05 εκφράζει από πάνω και την "έκπληξή" του για τα επικριτικά σχόλια που εκφράζουν τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των σχολιαστών.

Μαρία Π. είπε...

6.05 Δε νομίζω ότι κάποιος σχολιαστής έριξε κανένα ομοφυλόφιλο στην πυρά όπως λέτε. Όλοι εδώ μιλήσαμε για την ομοφυλοφιλία και την προσπάθεια να παγιωθεί σαν φυσική κατάσταση για διάφορους λόγους. Καμία κοινωνία ιστορικά δεν αφομοίωσε αυτό το φαινόμενο. Σήμερα βλέπουμε μια κανονική προώθηση που μόνο τυχαια δεν είναι, και σχεδόν την πληρη αποδοχή στον Δυτικό κόσμο.

Φυσικά δεν θα αποστραφείς το ανθρώπινο πρόσωπο. Όπως δεν θα αποστραφείς αυτόν που έπεσε σε εξαρτήσεις, που είναι άρρωστος κτλ.. Εννοείται ότι πρέπει να του συμπαρασταθείς. Αλλά το χάιδεμα των αυτιών είναι ο καλύτερος τρόπος να τον καταστρέψεις.
Ο Απ. Παύλος λέει να μην συγκοινωνείτε με τα έργα του σκότους μάλλον δε και ΕΛΕΓΧΕΤΕ.

Εδώ βλέπουμε σχεδόν μια αποδοχή του προσώπου ταυτισμένο με την ιδιότητά του. Ενώ πρέπει να γίνει ΔΙΑΚΡΙΣΗ. Να αποδεχτείς το πρόσωπο αλλά να απορρίψεις το πάθος του. Είναι απολύτως απαραίτητο για τον ίδιο.
Γιατί πέρα από την πίστη μας και το θέλημα του Θεού όπως εκφράζεται με την κατασκευή του ανθρώπου, πιστεύετε ότι υπάρχει κάποιος ομοφυλόφιλος ευτυχισμένος; Δείτε λίγο την αγωνία στα ποιήματα του Καβάφη ("υπέκυψα και πάλι, δεν υπάχει ελπίς καμία..") Δείτε τον εκκεντρικό τρόπο ζωής των περισσότερων και την συμπεριφορά τους, τη ζωή τους την ίδια και το βάρος της "ενοχής" που ασυναίσθητα σηκώνουν. Δεν είναι μόνο μια εσωτερική πάλη της ψυχής λόγω κοινωνικών δεδομένων. Είναι πολύ βαθύτερη κατάσταση.
Αν ακούσουμε εξορκισμούς, οι δαίμονες καυχώνται κυρίως γι΄αυτό! Στην Αμερική επίσημα στα σχολεία παροτρύνουν τα παιδιά να τα δοκιμάσουν όλα πριν ολοκληρωθεί η ταυτότητά τους. Είναι φοβερό αυτό που συμβαίνει, πραγματικά φτάσαμε σε φαινόμενα που προφητεύει ο ίδιος ο Χριστός.

Ο π. Θερμός αναρρωτιέται αν αυτή είναι η χειρότερη αμαρτία. Δε νομίζω ότι είναι θέμα ηθικισμού. Αμαρτία είναι η αδικία που κάνεις στον εαυτό σου, όταν χάνεις το δρόμο σου. Είναι λοιπόν απολύτως απαραίτητο να υπάρχει ο λύχνος πάνω στο μόδιον που θα τον φωτίσει! Αλίμονο αν σβήσει ή αν δεν φωτίζει σωστά. Αν αυτά που ακούς είναι συγκεχυμένα, και όχι καθαρά.

Δεν ξέρω αν είναι εύκολο για κάποιον να αλλάξει. Σίγουρα με ανθρώπινες προσπάθειες δεν μπορεί. Όμως η δύναμη της μετάνοιας είναι τεράστια γιατί κινητοποιεί τον ίδιο το Θεό. Για να έρθει όμως η μετάνοια πρέπει να υπάρξει η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.
Ο π. Σεραφείμ Ρόουζ ήταν ομοφυλόφιλος και άθεος. Πήγαινε με παρέα στα βουνά και φώναζε στον Θεό ότι δεν υπάρχει. Τον προκαλούσε αν υπάρχει να του ρίξει ένα κεραυνό.. να τον στείλει στην κόλαση... Ήταν τέτοια η ψυχική μάχη που γινόταν μέσα του, που ήθελε να βρει μια άκρη με τον εαυτό του, και να δει την ΑΛΗΘΕΙΑ, έστω και για μια στιγμή και ας έχανε τα πάντα... εκείνη τη στιγμή.. Και ξέρουμε όλοι την πορεία του από κει και πέρα.
Ακραίες καταστάσεις βλέπουμε βέβαια και σε άλλες περιπτώσεις όπως στον γ. Σωφρόνιο πρώην βουδιστή, στην Οσία Μαρία την Αιγυπτία κτλ..
Αλλά μας κάνει εντύπωση ότι ο Θεός μόνο στην περίπτωση των Σοδόμων τα εξαφάνισε οριστικά από το χάρτη.. Και μέχρι σήμερα η περιοχή είναι γεμάτη θειάφι ώστε δεν φυτρώνει τίποτα.
Κάτι δείχνει αυτό, και νομίζω ότι είναι ακριβώς η βεβήλωση του συμβολισμού όπως είπα και πριν των δύο φύλων προ καταβολής κόσμου, που παραπέμπουν στον Χριστό και την Εκκλησία.
Η Σωτηρία και η Βασιλεία δεν είναι μια συγχώρηση ή μια επιδιόρθωση ενός αρχαίου λάθους. Είναι ο Γάμος του Αρνίου με την Γυναίκα Του την Εκκλησία των πρωτοτόκων, την ένδοξη Νέα Ιερουσαλήμ όπως την βλέπουμε στην Αποκάλυψη. Ο Εωσφόρος λοιπόν ως αποκορύφωμα της ανταρσιας και του πολέμου του ενάντια στο Θεό και τον άνθρωπο είναι φυσικό να έχει θέσει ως στόχο του ακριβώς αυτό. Αν είναι δυνατόν να διαστρέψει τον άνθρωπο τόσο πολύ ώστε να μην "υπάρχουν" πια τα 2 φύλα. Να είναι όλα συγκεχυμένα, όλα θολά και μπερδεμένα μέσα στη σύγχρονη Βαβέλ, γι' αυτό και η πολυχρωμία του ουράνιου τόξου στο κίνημα της νέας εποχής. Είναι η άλλη όψη της απόρριψης του Θεού, της αθεϊας, μέσω της απόρριψης ή έστω της αμφιβολίας και δυσπιστίας για την ίδια τη φύση των έργων Του.

Ανώνυμος είπε...

πρός 10.36
Από πού προκύπτει οτι ο π. Σεραφείμ Ρόουζ ήταν ομοφυλόφιλος καί άθεος ,κάτι τέτοιο δέν φαίνεται από την βιογραφία του που έγραψε ο π. Δαμασκηνός Μιλάει μόνο γιά χρήση ουσιών ,άς υποθέσουμε καί ό,τι σχετίζεται μέ αυτό που δέν είναι απαραίτητα η ομοφυλοφιλία , καί γιά μία υπαρξιακή αναζήτηση που έφθανε μέχρι λιποθυμίας Άν εχεις καποια πηγή θα ήταν ενδιαφέρον νά την μαθουμε
πρός 6.05
Ο π. Θερμός είναι γνωστός οικουμενιστής καί ό,τι κανουν οι οικουμενιστές στά δογματικά πράγματα τό κάνουν καί στά ηθικά Ακολουθούν μία αποδόμηση μέ ένα τέλεια μελετημένο ψυχολογικο τρόπο καί σ'αυτά ο παπα Θερμός είναι μάνα εφ΄όσον διαθετει καί την σφραγίδα της επιστήμης Αφήστε τον νά πάει στην ευχή του Θεού καί αυτός καί η επιστήμη του Διερωτάται ο π. Θερμός ΄΄πώς είναι δυνατόν νά ενοχοποιήσουμε έναν ομοφυλόφιλο που αισθάνεται για τον σύντροφό του πιστότητα καί αφοσίωση ΄΄ !!!
Άν ασχολούμεθα με τους ομοφυλόφιλους είναι γιατί η αμαρτία καί μάλιστα σέ αυτή την βαρειά μορφή ξεφεύγει από την προσωπική ακτίνα καί διαχέεται στήν παγκόσμια ακτίνα μέ επιπτώσεις επί της δημιουργίας Δέν είναι απλό τό θέμα για νά το ανάγει ο π. Θερμός ΄΄στήν πιστότητα καί αφοσίωση ΄΄ των ομοφυλόφιλων συντρόφων

Μαρία Π. είπε...

1.26 Δείτε: "Ο νέος που καταράστηκε τον Θεό"

o-nekros.blogspot.gr/2012/11/blog-post_9554.html

o-nekros.blogspot.gr/2010/09/blog-post_06.html

penelope είπε...

1.26
Υπαρχουν ανατομοι κ ανατομοι της ψυχης,πνευματικοι που τυφλα να''χουν τα πανεπιστημια...αν δεν καταλαβει ο εκπεσων,τι συμβαινει με τα παθη κ τους δαιμονες,παντα θα λεει στον Δικαιοκριτη πως ειναι ''αυστηρος'' κ στους γυρω του θα μιλα για αγαπη κ συμπονοια για τους ομοφυλοφιλικους,ενω η αγαπη πρεπει να εστιαζει στην θεραπεια.
''Ο ψευτης της αγαπης'' διαβολος [παπαδιαμαντης εφη],παγιδευει τα θυματα του μεσα απο τη μοναξια της υπαρξης, με τα θελγιτρα του υποκοσμου.
Τα ''σαρκικα αμαρτηματα'' ειναι ιδιαιτερη κατηγορια αμαρτηματων και γι αυτο χρειαζονται προσοχη διοτι ακομα κ η ενθυμηση τους χωρις πραγματικη μετανοια αλλα μια απλη μεταμελεια μολυνει.
Τις αμαρτιες μας λεγει λεγει ο αγιος Ιωαννης της Κλιμακος πρεπει να τις ενθυμωμαστε κατ ειδος,επειδη υπαρχει κινδυνος.,,,,αν και ο ψαλμωδοςελεγε ''και η αμαρτια μου ενωπιον μου εστι διαπαντος'' [ψλμ ν`...]...
''Πως ειναι δυνατον να ενοχοποιησουμε εναν ομοφυλοφιλο που αισθανεται για τον φιλο του πιστοτητα κ αφοσιωση''...φοβερο!
Τι ψυχιατρικη πατεντα ειναι αυτη;
Για τις παραφυσιν αμαρτιες δεν υφισταται κανεις μεγαλυτερη τιμωρια; δεν εστιαζεται κανεις στο παθος της αρσενοκοιτιας μονον ,πρεπει να σκαψει κανεις βαθυτερα και ενας εμπειρος πνευματικος που τον ρωτα ''που πρεπει να εστιασει ακομα;;;''κ αυτος δεν γνωριζει να απαντησει,του απαντα ''στο παθος της φιληδονιας''...
...πιστοτητα κ αφοσιωση μπορει να βρεθη τοσο στις αδελφικες σχεσεις,οσο κ στις συζυγικες αλλα κ στις φιλικες.Ακομη δε περισσοτερο στις σχεσεις εξ αιματος,μητερας κ παιδιου,εδω ειναι αλλη ιστορια,εδω υπαρχουν εφαμαρτες πραξεις,παγιδευμενες με τους δολερους κυνες''απωθου τον κυνα''..
Πως θα γινει αυτο;καλυπτωμενοι πισω απο την πιστοτητα και την αφοσιωση;
Και ο γεροντας βροντοφωναζει για να το καταλαβεις,να μπει και να αποτεθει στην ψυχη σου'' ο κανονας της τελειας αγνειας...''
''Το να αποκτησεις την τελεια αναισθησια ως προς τη διαφορα του φυλου γενικα..πολεμωντας τον αντιδικο....με ελπιδα...με πιστη στον Θεο..με αγαπη,με ιδρωτες κ μοχθους...με συντριβη κ δακρυ..''
Και το ερωτημα θα ειναι παντα μπροστα μπροστα
''Για ειπε μου τεκνον,επιθυμεις την πτωση;;;''
Ειναι σημαντικη ερωτηση καθε φορα πιστευω που πα κανεις στην εξομολογηση.
''Διοτι αν κανεις επιθυμει την πτωση ,δεν ωφελει να μιλαμε για αδυναμια.''
Το να νικησει κανεις τις αδυναμιες του απο μονος του,ανηκει στη σφαιρα του ανελπιστου..το να αναθεσεις την αδυναμια σου στον Κυριο ο οποιος γκρεμιζει τον οικο της σαρκας και οικοδομει τον οικο του πνευματος,ειναι πιστη !
Οταν ομως επιθυμεις την πτωση ξεσηκωνονται εναντιον σου παθη κ δαιμονες και αν δεν μαθεις να τα δαμαζεις θα σε καταντησουν ''πτωμα ελεεινο''...
Οταν ομωςκρυβεις την αδυναμια σου πισω οχι απο την επιθυμια μονο αλλα και απο κατι ''ευλογο-φανεις δικαιολογιες''...''ο φερετζες της φιληδονιας'',,,δεν υπαρχει περιπτωση να γιατρευτεις στον αιωνα τον απαντα!
Γιατι;
Γιατι δεν εχεις αποφασισει να γιατρευτεις..τι να την κανεις την ψυχοθεραπεια,μεγαλυτερος ανατομος απο τον Κυριο δεν υπαρχει!
Χριστος Ανεστη!
Αν εισαι πνευματικος πρεπει να αγαπας.
Και οταν μιλας,παλι να αγαπας..
Και οταν νουθετεις,παλι να αγαπας...
Και οταν αγαπας να κανεις κ τον αλλον να αγαπα...
Να αγαπας πνευματικα.Και ο σκοπος σου να ειναι οχι μονον να τρως συ Ουρανιο αρτο ,αλλα κ οι αλλοι, αν ειναι δυνατον ολοι!
Αληθως Ανεστη Κυριος!

Ανώνυμος είπε...

Τεράστια ευθύνη βαρύνει και τις εκδόσεις "εν πλω" που εξέδωσαν αυτό το έκτρωμα.

Ανώνυμος είπε...

Προς 8.05
Καί γιατί δέν μας αντιγράφετε εσείς τό σχετικό απόσπασμα γιατί εγώ δέν μπόρεσα να βρώ κάποια τέτοια ανάρτηση στό ιστολόγιο που παραπέμπετε άς είναι καί στά αγγλικά

Ανώνυμος είπε...

Πρός 8.05
Ναί βρήκα την ανάρτηση στην οποία παραπέμπετε Είναι απόσπασμα από την βιογραφία του π.Σεραφείμ Ρόουζ που έγραψε ο π. Δαμασκηνός ηγούμενος του μοναστηριού του αγίου Γερμανου της Αλάσκα , στην Πλάτινα της Καλιφόρνιας Δέν προκύπτει οτι ήταν ομοφυλόφιλος αλλά οτι είχε μία αναζήτηση του Θεού στά όρια της τρέλλας

Μαρία Π. είπε...

Το ιστολόγιο "Νεκρός για τον κόσμο" το έχει ο Αμέθυστος στη δεξιά στήλη και είναι ελληνικό και όχι αγγλικό. Ίσως είδατε κάποια κείμενα στα αγγλικά.
Δείτε και τη δεύτερη ανάρτηση που λέει καθαρά για την ομοφυλοφιλία και παραπέμπει στην πηγή. Μάλιστα λέει "να μην ενοχληθούν οι πιστοί αδελφοί από αυτό" γιατί όπως ξέρουμε ο π. Σεραφείμ Ρόουζ μεταστράφηκε και έγινε μοναχός και μάλιστα έφτασε σε μεγάλη αρετή και αγιότητα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι σωστή η αποσμασματική ανάγνωση ενός βιβλίου. Εγώ που το διάβασα ολόκληρο το θεωρώ πάρα πολύ καλό και σας το προτείνω.

Ανώνυμος είπε...

8.59 Tα αποσπάσματα όμως είναι αυτούσια. Το νόημά τους το αντιλαμβανόμαστε εύκολα, ανεξάρτητα αν το γενικό πνεύμα είναι άλλο.

amethystos είπε...

O σκοπός τής ψυχολογίας καί τής ψυχαναλύσεως είναι νά "σώσει" τό ΕΓΩ τού ασθενούς. Φτιάχνοντας ΥΠΕΡ-ΕΓΩ. Σ' αυτή τήν βάση στηρίζεται καί η αίρεση τού Ζηζιούλα. Αυτός είναι καί ο σκοπός τής κοινωνιολογίας. Η οποία μεταφυτεύθηκε στήν εκκλησιολογία σάν Σύναξη τών πιστών γύρω από τόν επίσκοπο. Ο οποίος σαρκώνει αυτό ακριβώς τό ψυχολογικό υπέρ-εγώ. Αυτή η ευχαριστιακή εκκλησιολογία, αναπαράγει τόν Εβραικό μυστικισμό τού θρόνου τού θεού, περιβαλλόμενου από τά Σεραφείμ καί τά Χερουβείμ, ταυτίζοντας αυθαίρετα τήν εικόνα αυτή μέ τήν Βασιλεία. Τό επόμενο θέμα πού δημιουργείται είναι ότι αναγνωρίζεται σάν αιτία τής διαστροφής τής θελήσεως τό περιβάλλον, ακόμη καί οι γονείς. Κρύβοντας μ' αυτόν τόν τρόπο τήν αμαρτία μέσα στήν οποία γεννιόμαστε καί υπάρχουμε, όπως καί τόν ναρκισσισμό πού είναι η μητέρα τής ομοφυλοφιλίας. Γιατί όμως όλες αυτές οι κακοδοξίες; Διότι απορρέουν από τήν Λατινική θεολογία. Στήν οποία ο ίδιος ο θεός είναι ο νάρκισσος καθότι μάς αγαπά μέ τήν ίδια αγάπη πού αγαπά τόν εαυτό του. Από τήν θεολογία η οποία αντικατέστησε τήν ψυχή μέ τήν ψυχολογία.

Ανώνυμος είπε...

Αφού λοιπόν 8:59 διάβασες ολόκληρο το βιβλίο για πες μας: θεωρεί ο παπα-Θερμός την ομοφυλοφιλία σεξουαλική διαστροφή και ανωμαλία, ναι ή ου; Θεωρεί ότι μπορούμε να μιλάμε για έρωτα, αγάπη και έλλειψη εγωκεντρικότητας σε μια ομοφυλοφιλική σχέση; Συμφωνεί με το απόσπασμα του εξώφυλλου περί "ηθικιστικής ρητορικής";

Ανώνυμος είπε...

8.59
Τι εξηγαγες σαν συμπερασμα,σε παρακαλω για ειπε μας;Μηπως κανουμε λαθος βρε παιδι μου,ανθρωποι ειμαστε κ εμεις..
Περιμενω να ου πεις το νοημα αυτου που διαβασες και το προτεινεις μαλιστα!
Περιμενω απαντηση!
Λοιπον;πην

Ανώνυμος είπε...

Οι δύο ιερείς φιλοσοφούν αλλά δε θεολογούν με συνέπεια να εκφέρουν "άρρητα ρήματα".

Ανώνυμος είπε...

Χείριστη "ποιμαντική" υπηρεσία προσφέρουν οι δύο ιερείς με τα γραφόμενά τους. Ό,τι προσπαθούν να χτίσουν με ζήλο και υπευθυνότητα κάποιοι άλλοι συλλειτουργοί τους το γκρεμίζουν αυτοί με τις συγγραφές τους.

Ανώνυμος είπε...

Απ ό,τι είδα πρόκειται για συλλογικό έργο συγγραφέων που σχετίζονται με τον π.Βασίλειο Θερμό και το περιοδικό "ψυχής δρόμοι". Οι λεγάμενοι βάλθηκαν να μας "διαφωτίσουν"-δια-σκοτίσουν με τις τάχα βαθυστόχαστες αναλύσεις-μπουρδολογίες τους.

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ τα λεφτα τα σχολια στον Νεκρο για τον κοσμο - ΙΔΟΥ Η ΣΕΛΙΔΑ:

http://o-nekros.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html

Μαρία Π. είπε...

3.26 Μας αναγκάζεις πάλι, να απαντήσουμε στα σχόλια που έγραψες στο άλλο blog. Σχετικά με τον "σκανδαλισμό" σου.. ξέρεις φυσικά ότι ΠΡΩΤΗ η Αγία Γραφή αποκαλύπτει τις αμαρτίες ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, για να ενθαρρύνει ΟΛΟΥΣ τους αμαρτωλούς να μετανοήσουν! Και γι΄αυτό είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ, ακόμα και για τον χειρότερο άνθρωπο του πλανήτη.
Ο Δαβίδ έπεσε σε μοιχεία και φόνο, και μετά την μετάνοιά του έγραψε τον εκλεκτότερο ψαλμό, ο Απ. Πέτρος σε προδοσία, ο Απ. Παύλος ήταν διώκτης και υβριστής όπως λέει ο ίδιος, η Οσία Μαρία πρώην πόρνη.. και τι να πρωτοπούμε..
Αυτό τι σημαίνει;; Ότι δυσφημίζονται; Ότι διαπομπεύονται; H ότι είναι αιώνια υποδείγματα μετάνοιας.. φωτεινά άστρα που δείχνουν τον μοναδικό δρόμο που οδηγεί προς τον Θεό;
"O Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς, των οποίων ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ!"
Αυτός είναι ο χριστιανισμός!Η Σωτηρία μέσω της μετάνοιας.Ο ΠΡΩΤΟΣ που μπήκε στον Παράδεισο ήταν ένας ληστής.Δεν είχε αρετές, δεν είχε καλά έργα, είχε μόνο αμαρτίες. Και μάλιστα πολλές. Αλλά σώθηκε γιατί η μετάνοιά του ήταν αληθινή.
Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη χριστιανική ζωή είναι το ψεύτικο προσωπείο του Φαρισαίου, της υποθετικής αναμαρτησίας, που έχουν όλοι οι αιρετικοί! Αυτό αποστράφηκε ο ίδιος ο Κύριος! Και άνοιξε την αγκαλιά του σε όλους τους ειλικρινείς αμαρτωλούς, οι οποίοι είναι άρρωστοι πνευματικά και χρειάζονται θεραπεία.
Όμως η μόνη αντιμετώπιση της απόγνωσης με την οποία προσπαθεί ο διάβολος να καταστρέψει τον άνθρωπο όταν έρθει σε επίγνωση, είναι η ενθάρρυνση κυρίως μέσα από ζωντανά παραδείγματα.
Γιατί όμως κάποιοι ενθαρρύνονται και δοξάζουν τον Θεό για την μετάνοια του αμαρτωλού, και άλλοι ενοχλούνται και "σκανδαλίζονται";
Γιατί πολύ απλά το μέτρο τους με το οποίο μετρούν είναι πολύ αυστηρό, γιατί δεν συγχωρούν.. γιατί θεωρούν τον άλλο "στιγματισμένο". Και το δυστύχημα γι΄αυτούς, είναι ότι με το ίδιο μέτρο υποσυνείδητα μετρούν και τον ίδιο τους τον εαυτό.. Και όλη αυτή η εσωτερική μάχη επεκτείνεται στη συνέχεια, και στο περιβάλλον τους.

Ανώνυμος είπε...

Γραφει η maria:

"3.26 Μας αναγκάζεις πάλι"

Ευτυχως εσυ δεν μας αναγκαζεις σε τιποτα, απολυτως τιποτα!

Τα υπολοιπα θεματα που θιχτηκαν στα σχολια του Νεκρου γιατι δεν τα ακουμπατε;

Κανουνε "τσιζ";

penelope είπε...

Μια ματια που εριξα στο ιστιολογιο''νεκρος'',ειδα πως ενοχληθηκε καποια ψυχη επειδη ειπωθηκε αυτη η ιδιαιτεροτητα αν ισχυει,του π.Σεραφειμ.

Ειναι δυσκολη η επικοινωνια με τους ανθρωπους σημερα και το πως θα μιλας στον καθενα εχει μια δυσκολια.
Πολλες φορες θελεις να γινεις ωφελιμος και ο αλλος σε εχθρευεται.

Καλη ειναι και η σιωπη εαν δεν εχεις κατι καλυτερο να πεις η τα εχεις πει ολα....αυτα που επρεπε να πεις.

Τελικα οι ομοφυλοφιλοι ειναι πολυ ευαισθητα ατομα κ πρεπει να εισαι προσεκτικος πως θα μιλησεις.

Στα μπλοκ υπαρχουνπολλων ειδων ψυχες.
Μερικοι τεσταρουν,αλλοι χλευαζουν,καποιοι μιλουν σοβαρα και αλλοι κοροιδευουν και γελουν και αλλοι ειναι τοσο μπερδεμενοι.
Θα συμφωνησω με την Μ!
Ο Μανασσης πριονισε τον προφητη Ησαια,οταν μεταφερθηκε αιχμαλωτος στη Βαβυλωνα,ομως με αυτη την ταπεινωση Του Θεου βαθυτερη γινοταν η μετανοια του ωσπου θεραπευτηκε.β παρλ 33,12-13)..
Ποιον να παρεις,τον Ναβουχοδονοσορα;
Αγριος, μοχθηρος, εκανε τα χειροτερα κακα,,,μετανοησε,τοσα εγκληματα εκανε.
Στον Εζεκια προσθεσε δεκαπεντε χρονια ζωης ο Θεος επειδη μετανιωσε...για να μην αισθανονται καποιοι πως αμαρτωλοι ειναι μονον οι ανθρωποι που ρεπουν στα σαρκικα...
Ασχετο! Ηξερα πως ο π.Σεραφειμ ηταν σχισματικος. Η κανω λαθος;
καλο βραδυ.
Χριστος Ανεστη!

amethystos είπε...

8.20 Γιατί ονομάζεις τόν π. Σεραφείμ Ρόουζ άγιο;

Ανώνυμος είπε...

Πρός 7.16
Τί ωραία που τά λές όμορφο κορίτσι! Βρήκες την ευκαιρία νά μας κάνεις μάθημα , δασκάλα είσαι καί κόλλησες τό δασκαλίστικο ;
1) Εγώ που έγραψα εδώ καί ζήτησα τις πηγές που φαίνεται οτι ο π. Σεραφείμ Ροουζ ήταν ομοφυλόφιλος δέν έγραψα στό άλλο ιστολόγιο Ίσως εκείνος που έγραψε νά πήρε αφορμή από τά εδώ γραφόμενα
2)Όλα αυτά που γράφεις περί σκανδαλισμού είναι απλώς μπούρδες Τίποτα περισσότερο Ζητάμε την αλήθεια καί σύ μας κατέβασες ένα σωρό κοτσάνες

Ανώνυμος είπε...

Είμαι ο 8.59 που με ρωτάνε κάποιοι για το βιβλίο. Δεν θα πω τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο. Ας διαβάσει κάποιος όλο το κείμενο και μετά ας βγάλει τα συμπεράσματά του. Η αποσπασματική παρουσίαση δεν είναι καθόλου σωστή ως μέθοδος και προσωπικά θεωρώ πως η συμπερασματολογία του Μιχάλη έχει πολλά λογικά άλματα.

Ανώνυμος είπε...

Ο τάφος του π. Σεραφείμ Ρόουζ ευωδιάζει ! Αυτό δέν είναι σημείο αγιότητος ;

amethystos είπε...

Μπορεί νά είναι.

Μαρία Π. είπε...

12.02
Kαταρχήν δεν απευθύνθηκα σ΄εσάς!Δεν έκανα κανένα μάθημα, είπα απλά τη γνώμη μου όπως όλοι.Θεωρώ ότι σας μίλησα με σεβασμό, σας έδωσα τις πηγές που ζητήσατε, και δεν έδωσα κανένα δικαίωμα για ειρωνία και επιθετικότητα! Λοιπόν παρακαλώ πολύ να μου μιλάτε όπως σας μιλάω!Τα παραδείγματα μετάνοιας της Αγίας Γραφής είναι "μπούρδες" και "κοτσάνες";;
Σχετικά με τον σχολιαστή που έγραψε στο άλλο ιστολόγιο, ίσως δεν ξέρετε ότι έχει επιτεθεί κατά καιρούς, και στον Αμέθυστο, και σ' εμάς. Δεν είναι σχόλια από το πουθενά αυτά που γράφτηκαν.. Ακόμα και ο "Νεκρός για τον κόσμο" του είπε να μην είναι επιθετικός!
ΜΗΝ ΠΡΟΤΡΕΧΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ!

amethystos είπε...

Πρός τόν γνωστό άγνωστο φίλο. Σέ ρώτησα γιατί ονομάζεις τόν Ρόουζ άγιο διότι ναί μέν η αγιότης είναι η δόξα τού ελέους τού θεού αλλά στήν μακραίωνη εκκλησιατική μας παράδοση εμείς ζούμε μέ τούς αγίους μας. Καθημερινά δίπλα-δίπλα. Είναι οι βοηθοί μας, οι φίλοι μας, αυτοί πού μάς διακονούν στόν αγώνα μας στήν οδό τού Κυρίου. Καί γι' αυτό, όπως ο Αγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος έλεγε ο εμός Χριστός, εμείς λέμε ο εμός Παίσιος, ο εμός Πορφύριος, ο εμός Λουκάς, ο εμός Νεκτάριος. Είναι οι συγγενείς μας, η οικογένειά μας, οι διάκονοί μας. Ζούμε μέσα σ' αυτούς, στόν οίκο τού Πατρός. Γι' αυτό καί κάθε εποχή ο Κύριος τήν στολίζει μέ τούς Αγίους Του. Ακόμη καί η εποχή τού αντίχριστου θά έχει τούς μαγαλύτερους Αγίους πρός δόξαν Θεού καί πρός δόξαν τής πίστεώς μας.

Μαρία Π. είπε...

Με συγχωρείτε αν ενοχληθήκατε από αυτό που είπα (όποιος ενοχλήθηκε). Θεωρούσα ότι ήταν κάτι γνωστό. Εννοείται ότι το είπα για να εξυψώσω την μεγάλη μετάνοια του αγίου, και να απαντήσω στον σχολιαστή 6.05, που ρώτησε αν θα ρίχναμε στην πυρά τους ομοφυλόφιλους.
Αδελφέ Αμέθυστε σ' ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία.
Χριστός Ανέστη!
Ο Θεός μαζί μας!

penelope είπε...

Μαρια,μην πειραζεσαι!
Σε παρακαλω !
Δεν εχω λογους να διαπληκτιστω μαζι σου!
Το οτι ο π.Σεραφειμ του Ροουζ ειχε αυτη τη ζωη πριν την κληση και μετεπειτα ειχε αλλη εν Χριστω,το γνωριζω...εκεινο που δεν γνωριζω ειναι εαν ηταν σχισματικος..τι κακο ειπα Μαρια μου;ερωτηση εκανα.Κανεις δεν απαντησε ομως!
Γι αυτο μην παραξηγιεσαι!
Αληθως Ανεστη!
Εννοειται πως θελω να επιστρεψεις!

Μαρία Π. είπε...

Πηνελόπη, δεν εννοούσα εσένα! Το είπα για όσους ενοχλήθηκαν, που το έδειξαν εξάλλου καθαρά. Ούτε κατά διάνοια δεν παρεξηγήθηκα όπως νομίζεις.Δεν έχω τίποτα μαζί σου, ούτε με τον Αμέθυστο! Όποτε συζητούσαμε, ακόμα και κάτι αν δεν καταλαβαίναμε, με την καλή διάθεση που υπήρχε το λύναμε πάντα!
Το πρόβλημα δημιουργείται όταν κάποιος αντί να συζητήσει, αρχίζει την επίθεση. Και σήμερα συνειδητοποίησα ότι υπάρχει τελικά μεγάλη προκατάληψη απέναντι στις γυναίκες. Γράφει κάποιος για "περιφερόμενες κυρίες" (ενώ ξέρει ότι δεν έχω σχολιάσει αλλού), για φεμινισμό και "σημερινή γυναίκα" (λες και πρέπει να απολογηθούμε όλοι για όλους).. Ειλικρινά πριν λίγο καιρό, πίστευα ότι στα χριστιανικά ιστολόγια θεωρεί ο ένας τον άλλο πνευματικό αδερφό. Αλλά μόνο αυτό δεν βλέπω.
Για να μη δημιουργώ λοιπόν πρόβλημα και στον Αμέθυστο, καλύτερα να μην σχολιάζω. Ωφελήθηκα πολύ από αυτό το ιστολόγιο, γιατί ήμουνα μπερδεμένη με πολλά θέματα όπως την αποτείχιση, αλλά και πολλά άλλα. Κάναμε ωραίες συζητήσεις που με βοήθησαν πολύ. Θα συνεχίσω να το διαβάζω, παρόλο που κάποια θέματα είναι δυσνόητα ακόμα για μένα.
Το ρινγκ όμως του ιντερνετ ειλικρινά δεν το αντέχω.Στενοχωριέμαι πολύ γιατί βλέπω ότι αυτό το πράγμα μόνο χριστιανικό δεν είναι. Κάποιες φορές μας χρησιμοποιεί ο διάβολος όπως τις μαριονέτες. Και πιάνεται από την κενοδοξία μας και την ανθρωπαρέσκεια μας.Την αρρώστια της "υπόληψής" μας.. το ποιος θα υπερισχύσει απέναντι στους άλλους. Μερικές φορές βλέπεις στους άθεους αλληλεγγύη και απλότητα.. είναι φοβερό.. και σ' εμάς "κανιβαλισμό", έπαρση, και κενοδοξία..
Τι να πω; O Θεός να μας βοηθήσει όλους με τον δικό Του τρόπο, για να μπορέσουμε να αυξηθούμε πνευματικά.
Δεν θα χαθούμε Πηνελόπη μου, κάποιες φορές θα γράφω. Κι εγώ δένομαι με τους ανθρώπους.. Θυμάμαι την πρώτη φορά που έγραψα εδώ ότι με είχε συγκινήσει ένα σχόλιο του Αμέθυστου, που έλεγε ότι η χριστιανική ζωή είναι όπως η ποίηση, όπως η γλώσσα που μαθαίνει ένα μικρό παιδί..
Δυστυχώς όμως, το ξαναλέω, δημιουργούνται παρεξηγήσεις ίσως γιατί επιδιώκεται.. ή ίσως γιατί ο ίδιος ο γραπτός λόγος δεν περιλαμβάνει το ζωντανό πρόσωπο για να δεις το ύφος του και με ποιό τρόπο μιλάει... Και δεν έχει κανείς την "πολυτέλεια" να επιβαρύνεται με επιπλέον προβλήματα στην καθημερινότητά του..
Λοιπόν, θα τα ξαναπούμε.
Ο Θεός μαζί μας!

penelope είπε...

Μαρια, μη στενοχωριεσαι!
Ολα αυτα που ειπες δεικνυουν μια ευαισθητη ψυχη!
Οι παρεξηγησεις γινονται περισσοτερο απο το υφος,δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει.
Τα ''υφακια''... ειναι πολλα.Να μη βγαλω κ τον εαυτο μου,αλλα αλλο λες κ αλλοιως το παιρνει ο αλλος....ε,ολα οικοδομουν !
Εσυ δεν το ειπες!
Μη μου τ'αλλαζεις τωρα,χιουμορ κανω!
Δεν ειχες πει πως ο γερων Παισιος ειχε γραψει για τον αγωνα που θα κανουν τα τεκνα Του Θεου για τον Οικουμενισμο και για τα πικρα χορτα κ τα γλυκα...οχι να μου πεις,γελαω!
Τι να κανουμε αγωνας!
Το ζητημα ειναι να οικοδομεις,δεν ειναι;οπως μπορεις..οταν ξερεις κατι γιατι να μην το πεις;Εισαι κ μορφωμενη κ μιλας ωραια,στροτα,οχι σαν κι εμενα τη δυσλεξικη,που αλλα λεω και τα επαναλαμβανω διπλη φορα.
Σχολιασε οπως μπορεις,με αγαπη!
Θα τα ξαναπουμε!
Αμεθυστε, το σχολιο των 12-18 ηταν το πιο ευκρινες που εχω ακουσει,αλλα στις αναρτησεις μη βαζεις φωτο με γυμνες,σε παρακαλω, PLEASE!
πην

Μαρία Π. είπε...

Σ΄ευχαριστώ πολύ Πηνελόπη. Να είσαι πάντα καλά. Μια χαρά μιλάς, γιατί μιλάς από την καρδιά σου, και αυτό είναι που αγγίζει, και οικοδομεί.
Επειδή είδα την ανάρτηση του Αμέθυστου για την υπερηφάνεια, που λέει ότι πρέπει να τα υπομένουμε όλα, να ταπεινωνόμαστε απέναντι στις προσβολές κτλ.. θέλω να πω ότι είναι άλλο να σε προσβάλει κάποιος σαν άνθρωπο, δηλ. να σε πει βλάκα, ή εγωιστή ή οτιδήποτε.. και άλλο να αφήνει διάφορα υπονοούμενα επειδή είσαι γυναίκα.Εκεί οφείλεις να αντιδράσεις γιατί τίποτα τελικά δεν είναι αυτονόητο σ΄αυτό τον κόσμο. Αν δεν αντιδράσεις, επιβεβαιώνεις την προκατάληψη του άλλου. Δεν θέλω να πω τίποτα άλλο πάνω σ΄αυτό..
Να είμαστε όλοι καλά..
Καλή Πρωτομαγιά!

Ανώνυμος είπε...

symfono me kuria Penelope, semnes foto parakalo.

Nea sxolia ston Nekro:
http://o-nekros.blogspot.com/2010/09/blog-post_06.html

amethystos είπε...

Ακου φίλε γιά πρώτη φορά αρχίζουμε νά συνειδητοποιούμε τό μέγεθος τής διαστροφής πού λέγεται μωρία. Προσπάθησε τουλάχιστον νά καταλάβεις τί λέει ο Παίσιος αναφερόμενος στούς ανθρώπους μύγες καί στούς ανθρώπους μέλισσες. Καλό μήνα. Μόνο εσύ δέν έχεις δικαίωμα νά διαμαρτύρεσαι. Ας είμαστε ευγενικοί. Μήπως θάπρεπε νά τό κυττάξεις καλύτερα αυτό τό θέμα μέ τίς γυναίκες. Κατέληξες μισογύνης ρέ φίλε.

amethystos είπε...

Εχεις μιά μορφή κατάληψης φίλε μου. Ετσι λέγεται η ζημιά πού κάνει στήν ψυχή. Πρόσεξέ το όσο μπορείς πιό γρήγορα. Ακου όμως καί τούτο : τόν Σεραφείμ Ρόουζ τόν λατρεύουν οι φεμινίστριες. Ψυχραιμία. Δές το τό θέμα.

penelope είπε...

Υπονοουμενα Μαρια μου Δοξα ον Θεο εχουμε φαει ολοι,ο καθενας αναλογως απο μισογυνιδες κ απο απο αλλες περιπτωσεις.
Ομως,το δυσκολο απο ο,τι ειδα ειναι να οικοδομεις.Το να σιωπησεις ειναι δυσκολο αφου αποσυρεσαι καταπονεμενος,δεικνυεις ταπεινωση.Αλλα βλεπεις στις μερες μας μπορει να ταπεινωνεσαι κ ο αλλος πιο πολυ σε τσακιζει δια του ''νοητου τραμπουκισμου''...να σε κανει να νοιωθεις και τυψεις και απο πανω,που τι;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
Που ομολογεις τηνπιστη σου,ελεος!
Το να σου πει ο αλλος μια κουβεντα να προσεχεις,πατρικη η αδελφικη,αυτο ειναι καλο!
Το κακο ποιο ειναι;
Το να αφηνω π.χ υπονοουμενα οτι γραφεις στο μπλοκ επειδη εισαι ''απελπισμενη'' απο τη ζωη σου κ ψαχνεις διεξοδο η οτι μπηκες στο μπλοκ να ''ψαχτεις''μπας κ βρεις κανεναν να περασεις την ωρα σου δηλαδη!
Να σε κανει να νοιωσεις χιδαια στα ματια των αλλων!Γιατι;επειδη εισαι ανοιχτη με τους αλλους?Επειδη μιλας ελευθερα με ολους;;;Η επειδη πειραζουν αυτα που λες;
Μηπως να σε προσηλυτισει ;;;που ομως;
Μηπως να σε αποτρεψει να μιλας διοτι δεν ειναι σωστο ''αι γυναικαι'' να ομιλουν με αγνωστους;Τοση πολλη αγαπη εχουν,ξυπνησε μεσα τους το ''αδελφικο φιλτρο ''ωστε δια του τραμπουκισμου και αλλων μηχανευματωνπου φαινονται ως να επροκειτο περι ... 'ματζουνιων'' να αποτρεψουν τον λογο,ωστε δια της ''αγαθης κ αγιας πραξης'' να βοηθησουν την ψυχη μη και εκπεσει και χασει την αγνοτητα της;;;
Μηπως,καθημερινα οι ιδιοι δεν ερχονται σε επικοινωνια με γνωστους κ αγνωστους και ομιλουν;;;μηπως δεν ειναι υπευθυνοι για την δικη τους ψυχη;
Εαν πεις εσυ κατι καλο δεν θα το παρω;
Εαν διαβασω κατι καλο παλι δεν θα το παρω;
Εαν κανω καποιο σχολιο κ εχεις συ η οποιος μια πιο ομορφη γνωμη δεν την μοιραζομαστε;
Ο,τι λοιπον ειναι δικο σου δεν γινεται κ δικο μου;Τι μοιραζομαστε;Μηπως μοιραζομαστε κληρονομιες,σπιτια,χρηματα;
Τον Χριστο θελομεν!
Δικος-μου ειναι;
Δεν ειναι και δικος -σου;ολης της ανθρωποτητας ειναι!

Οι χαρακτηρες ειναι πολυποικιλοι και αυτη ειναι η Δοξα Του Θεου!Για να δουμε τα ανθη,ποσες ποικιλιες εχει φτιαξει!Ποσα χρωματα!Ποσα αρωματα! Παραπονιεται το μοβ ανθος που βγαινει στα κακοτραχαλα γιατι φυτρωσε Ο Θεος καποιο αλλο στον καμπο;Ολα Δικα Του δεν ειναι;;;;!!!!!!!!!
Εμεις;
Ειτε τρωμε ειτε κοιμωμαστε σε Εκεινον δεν ανηκουμε;;;;!!!!!!!!!!!
Μηπως δεν εχει δωσει Ο Θεος χαρισματα σε ολους τους χριστιανους;;;
Ειχαμε εναν ψαλτη στην Εκκλησια.Αυτος εξυψωνε συνεχως τις διακονισσες .
Στην αρχη ηταν για παραξηγηση...επειτα καταλαβα το πνευμα με το οποιο μιλουσε.
Μολις εβλεπε τη διακονισσα να σουγκαριζει το ναο,ελεγε''Μπραβο στη διακονισσα της εκκλησιας μας!κυρια....Παρασκευη μου,να ξερετε η διακονισσα σαρωνει το Ναο''...
Σαν να της εδινε κουραγιο διοτι δεν ειναι κ ευκολο εναν ναο να τον σουγκαρισεις περα ως περα...και ομως!Δεν ηταν καποιος δικος της εκει να της δωσει κουραγιο,ηταν ο κυριος[Κ] ψαλτης,που αδελφικα την ανταμειβε ,ομως απο Τον Θεο!
Ποιος απο τους εργαζωμενος,αναπαυει τον αλλον με μια βοηθεια,με εναν λογο,με ενα μικρο δωρο κατι τελος παντων;Αλλα ολοι ''φαταουλιδες''...της ''παρτης μας''οπως λαικα λενε πολλοι,,,,εμεις να επιβιωσουμε!Εμεις να ανεβουμε στις θεσεις κατηγορωντας τον συναδελφο μας!Εμεις να εχουμε γεματο το σπιτι μας κ ο αλλος να πειναεικλπ..
Αρκετα σας κουρασα!
Καλη πρωτο-μαγια με υγεια σας ευχομαι κ
Κουραγιο αδελφοι μου!
Σε λιγο καιρο,το διαδικτυο θα ειναι για πολυ λιγους! Φορτωνουμε εφοδια..
Θα θυμωμαστε πως γνωριστηκαμε και θα αναπολουμε τους διαλογους-μας!
Πην

Μαρία Π. είπε...

Oι διάλογοι είναι ωραίοι και οικοδομούν όταν γίνονται με απλότητα, και ειλικρίνεια.. Όταν υπάρχει αποδοχή και αγαθή προαίρεση. Είναι πολύ ωραίο αυτό το παράδειγμα του γ. Παϊσίου, για τη μύγα και τη μέλισσα. Αποτυπώνει ακριβώς την πραγματικότητα.
Γράφει στο άλλο ιστολόγιο ο σχολιαστής 12.02 "..με το που είπαμε για πηγές, άρχισε μια κυρία να μας κάνει ψυχανάλυση για να βρει τον φαρισαίο που κρύβεται μέσα μας.Ο Θεός ας την ελεήσει την ψυχούλα.."
Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω..είναι και Πρωτομαγιά σήμερα, και έχουμε καλή διάθεση..
Αλλά τα σχόλια είναι γραπτά και παραμένουν εκεί στη θέση τους.
Όταν ζήτησε πηγές, τις έδωσα χωρίς να πω τίποτα άλλο (28/4/15 8.05). Την επόμενη μέρα ζήτησε διευκρινήσεις τις οποίες έδωσα χωρίς να πω επίσης τίποτα περισσότερο (29/4/15 7.10).
Στη συνέχεια όταν γράφτηκαν τα σχόλια του άλλου σχολιαστή, και μας είπε να τα δούμε, του απάντησα με το 7.16 (το βράδυ δηλαδή) που είναι το σχόλιο που γράφει ότι η υποθετική αναμαρτησία του Φαρισαίου είναι αποθαρρυντική για τον άνθρωπο που παλεύει με αυτό το πάθος, ενώ το παράδειγμα του αγίου μπορεί να τον βοηθήσει.
Τώρα, τι σχέση έχει αυτό με την "ψυχανάλυση" που λέει ο πρώτος ότι "του έκανα", "με το που ζήτησε τις πηγές" δεν μπορώ να καταλάβω.
Τέλος πάντων. Δεν έχουν αυτά καμιά σημασία τελικά. Απλά ήθελα να το διευκρινίσω για να μη ακούγονται πράγματα που δεν ισχύουν.Η παρεξήγηση όμως είναι παντού. Γι' αυτό είπα ότι πρέπει να υπάρχει αγαθή προαίρεση για να είναι οι διάλογοι εποικοδομητικοί.
Κάποιος μπορεί απλά να λέει αυτό που σκέφτεται, ή αυτό που πιστεύει, ή μια απορία που έχει.. Ας βγάλουμε λοιπόν από το μυαλό μας την καχυποψία γιατί όλοι πιστεύω ότι είμαστε πνευματικά αδέρφια και έχουμε ένα και μοναδικό κοινό εχθρό.

Μαρία Π. είπε...

Πολύ σωστό αυτό που είπες Πην. ότι όλα είναι τελικά κοινά.Και ωφελούνται όλοι από όλα όταν τα μοιράζονται με αγάπη. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο, όταν δεν υπάρχει ανταγωνισμός αλλά αγαθή καρδιά. Γι' αυτό λέει ο Απ. Παύλος ότι όλα τα μέλη του σώματος, είναι απαραίτητα το ένα για το άλλο, και μάλιστα το πιο περιφρονημένο είναι το πιο χρήσιμο (ίσως γιατί δίνει στο Σώμα την ταπείνωση).Τα ζούμε αυτά και νιώθουμε την ωφέλεια από την πνευματική συνύπαρξη, όπως νιώθουμε και την ζημιά από την κοσμική συνύπαρξη..
Καλό μήνα σε όλους.

Ανώνυμος είπε...

Αδελφοί μου, δεν είναι μονο η ομοφυλοφιλια διαστροφή, αν και είναι μια εκ των σκαιοτέρων. Είναι και η αναζήτηση της ηδονής μεταξύ ετεροφύλων, ακόμη και νυμφευμενων, αν αυτή δεν προορίζεται αποκλειστικά για αναπαραγωγή. Και όχι μονο. Αμαρτία είναι και ο κάθε ειδους ηδονισμός, όπως η κατανάλωση καπνού (πλην του λιβανίου), ευγευστων εδεσμάτων με στοχο άλλον πέραν της απλής επιβίωσης, και πλείστων αλλων αγαθών και απολαύσεων, που αποπροσανατολίζουν το ποίμνιο και την προσήλωση του στα θεια και ιερά. Ο Θεος, συγχωρεί αλλά χάνει την υπομονή Του, όπως έγραψε ο αδελφός παραπανω. Ας μας λυπηθεί ολους.

amethystos είπε...

Tα ζώα επιβιώνουν φίλε. Αλλά δέν ζούν.Δέν είναι έτσι απλά τά πράγματα.Ακόμη καί ο Κύριος είπε στούς μαθητές. Επιθυμίαν επιθύμησα... Εχεις μπλέξει άσχημα. Κάποιος σέ κοροιδεύει.

Ανώνυμος είπε...

Μα, αγαπητέ, εγώ μιλησα για πνευματικότητα και προσηλωση στα θεια και ιερα, συνεπως αναζήτηση της γαλήνης. Δε μιλησα για σχέτη επιβιωση, οπως τα ζωα. Οι επίγειες απολαυσεις, ωστόσο, αποτελούν τροχοπέδη στην αναζήτηση αυτη.

Και εν πάση περιπτώσει, ποιος ορίζει το μέτρο του π ο σ η απόλαυση δικαιούται κανεις πριν περιπέσει εν αμαρτίαις;

Τι επιθύμησε ο Κύριος, και τι εξ όσων επιθύμησε απήλαυσε εν τέλει;

Με βασανίζει το ερώτημα.

amethystos είπε...

Τήν καρδιά μας ζητά ο Κύριος φίλε. Τόν Θείο μας έρωτα.Οσο φακίρηδες καί νά γίνουμε Θεού πρόσωπο δέν βλέπουμε. Δέν υπάρχουν θεία καί ιερά. Σέ ξεγέλασαν.Υπάρχει μόνον η αγάπη τού Θεού εξ όλης τής ψυχής καί τής διανοίας. Αυτονόμησες τά πράγματα μέ τό μυαλό σου, φίλε.

Ανώνυμος είπε...

Ο 7.59 είναι απλώς ένας κουκουλοφόρος Πέτα την κουκούλα νά δούμε ποιός είσαι καί ποιόν ειρωνεύεσαι ,τις εντολές του Θεού καί την ασκητική παράδοση της εκκλησίας ;

Ανώνυμος είπε...

6.47 Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λέτε. Δεν πείθει κανένα! Παίζει ένα κακό θέατρο δυσφημίζοντας την αλήθεια, και την υγιή πνευματική ζωή..

amethystos είπε...

Υπάρχουν προβοκάτορες πολύ συχνά στά σχόλια. Συνήθως ανήκουν στούς αποτειχισμένους παλαιούς καί νέους. Πολλές φορές οι ίδιοι ερωτούν καί απαντούν. Θέλουν νά σοκάρουν. Αλλά η λογική τους έχει τήν υφή τών λογισμών. Είναι αρνητική λογική. Εωσφορική. Εμείς συνήθως παίρνουμε τήν αφορμή. Τούς επιτρέπουμε νά μάς εκπαιδεύουν, ανάμεσα στά άλλα μέ τά οποία αγωνιζόμαστε γιά τήν πολυπόθητη διάκριση, στόν αόρατο πόλεμο.

Ανώνυμος είπε...

Άς σέ λυπηθεί ο Θεός αλιβάνιστε !

Ανώνυμος είπε...

2.50 Φέρε λιβάνι, να μας λιβανίσεις όλους.. Αυτά που περιγράφεις είναι μια κατάσταση ελευθερίας που έχουν οι άγιοι, είναι η ασώματη αγγελική κατάσταση της ψυχής και συνοδεύεται από χαρά ανεκλάλητη, και πληρότητα ύπαρξης. Όταν ο άνθρωπος βρει τον καλό μαργαρίτη, όταν ενωθεί με τον Κύριο, δεν έχει μυαλό για τίποτα άλλο. Είναι αυτό που λέμε απλά "με "ξελόγιασε" με την αγάπη Του!" (ας μου επιτραπεί η έκφραση).
Τι σχέση έχει αυτό με την αμαρτωλή και εξαρτημένη από τα πάθη κατάσταση του ανθρώπου που αντιλαμβάνεται τον Θεό σαν ένα δυνάστη που δημιουργεί την ευχαρίστηση αλλά ταυτόχρονα την απαγορεύει, και είναι έτοιμος με ένα πέλεκυ να του κόψει το κεφάλι; Αυτό είναι δυστυχία. Όλοι οι άγιοι έχουν χαρά.. χαρά ανεκλάλητη.. Ας δούμε τους αγιους, Παϊσιο, Πορφύριο, Σωφρόνιο κτλ.. Ας δούμε το πρόσωπό τους πως λάμπει!
Ο Θεός είναι απαθής, είναι ο Ίδιος χθες, σήμερα και εις τους αιώνες, και με μεγάλη μακροθυμία, περιμένει να ωριμάσουμε πνευματικά. Να μην σκεφτόμαστε προσβλητικά γι΄Αυτόν.

Ανώνυμος είπε...

Kαι για να ακριβολογούμε η χαρά αυτή συνδέεται με τη λύπη και γι΄αυτό ονομάζεται χαρμολύπη. Ποιά λύπη όμως; Ότι στερούμαστε την ευχαρίστηση, όπως ένιωθε ο πρεσβύτερος υιός; Ότι είμαστε δούλοι ανελεύθεροι, καταπιεσμένοι και δυστυχισμένοι; Φυσικά δεν είναι αυτό. Η λύπη δημιουργείται όταν βλέπουμε μέσα μας το πνευματικό σκοτάδι της πτώσης και της απομάκρυνσης από τον Θεό. Όμως είναι ωφέλιμη όπως λέει ο Απ. Παύλος γιατί οδηγεί στην μετάνοια.

Ανώνυμος είπε...

Ο 2.50 είναι ο ίδιος μέ τον 6.47 Τό λιβάνι προέρχεται από τά λεγόμενα του κουκουλοφόρου Πώς τους προδίδει κάποιους τό accent !

Μαρία Π. είπε...

Mια ανάλυση της παραβολής του ασώτου που μου έκανε εντύπωση και την μεταφέρω, επειδή έχει σχέση με αυτά που λέμε.
Καταρχήν κανένας από τους 2 υιούς, δεν αγαπάει αληθινά τον Πατέρα. Ο μεγαλύτερος μένει στο σπίτι αναγκαστικά, για να τηρήσει την τυπική υπακοή, χωρίς να έχει χαρά, ενώ ο μικρότερος τον εγκαταλείπει χωρίς δεύτερη σκέψη. Στην μακρινή χώρα όταν δεν έχει πια τίποτα, τότε μόνο σκέφτεται τον Πατέρα.
Πιθανόν αν έκανε κάποιες δουλειές με την περιουσία του και πήγαινε καλά (ο επιτυχημένος του κόσμου αυτού), να μην επέστρεφε. Οι σκέψεις που κάνει δείχνουν ιδιοτέλεια. Θα πάω στον Πατέρα, όχι γιατί μου έλειψε, όχι γιατί τον λύπησα, αλλά γιατί χάνομαι από την πείνα.
Επιστρέφει χωρίς να ξέρει τι αντίδραση θα συναντήσει. Η απόλυτη αποδοχή και αγάπη του Πατέρα και η αποκατάσταση του στην πρώτη θέση, ανοίγουν 2 δυνατότητες δικής του ελεύθερης επιλογής. Είτε να σπάσει η καρδιά του και να αρχίσει στο σημείο αυτό η αληθινή μετάνοια, και ο φιλότιμος αγώνας να φανεί αντάξιος αυτής της συμπεριφοράς και του μεγαλείου, (όπως έγινε με τον Γ. Αγιάννη, στους "Άθλιους" του Ουγκώ, όταν ο επίσκοπος όχι μόνο δεν καταγγέλει την κλοπή αλλά τον καλύπτει και λέει στους αστυνομικούς ότι του χάρισε τα κλεμμένα), και να παραμείνει πλέον κοντά στον Πατέρα του για πάντα, είτε να αποκτήσει θράσσος, να γίνει ένα "γαϊδούρι" που εκμεταλλεύεται την μακροθυμία και την καλοσύνη του Πατέρα και αφού "χορτάσει άρτον" να ξαναφύγει. Και πάλι να υποδύεται ότι επιστρέφει όμως ουσιαστικά να εμπαίζει τον Πατέρα, και να μην θέλει να ανταποκριθεί αληθινά στην αγάπη του, δίνοντάς του χαρά με την αλλαγή της ζωής του.
Ο πρεσβύτερος υιός τώρα, ενώ είναι σωματικά στο σπίτι του Πατέρα, η καρδιά του, και το μυαλό του είναι αλλού (στο κατσικάκι που δεν απολαμβάνει με τους φίλους του).. Αυτός είναι ο ψευτοχριστιανός που αντιλαμβάνεται τον Θεό σαν ένα δυνάστη που τον παρακολουθεί, και αν τον παρακούσει θα χάσει την υπομονή του και θα του πάρει το κεφάλι. Αυτός είναι ακόμα μεγαλύτερη αιτία λύπης για τον Πατέρα, παρά το γεγονός ότι κάθεται μαζί του από φόβο. Και όταν έρχεται η ώρα της αλήθειας, η στιγμή να αποδεχτεί τον άσωτο, τότε φεύγει η μάσκα και φαίνεται τι έχει μέσα στην καρδιά του. Έχει μόνο μίσος, και σκληρότητα. Νιώθει αδικημένος γιατί είναι αναγκασμένος να υπακούει, μόνο επειδή φοβάται. Και παίρνει πλέον την αληθινή του θέση που είναι έξω από το σπίτι, στο σκότος το εξώτερον με το οποίο είναι ήδη γεμάτη η καρδιά του.
To συμπέρασμα είναι ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να μας σώσει είναι να γνωρίσουμε τον Θεό καθώς είναι, και να ανταποκριθούμε όπως έλεγε ο άγιος Παίσιος με Φιλότιμο. Ο άλλος δρόμος του καταναγκασμού, είναι βέβαιο ότι θα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, γιατί υπάρχει σε όλους μας ένας ψυχολογικός "μηχανισμός" που μας κάνει να αντιδρούμε αρνητικά και να νιώθουμε ότι χάνουμε την ελευθερία που μας δόθηκε από τον Θεό και είναι πολύτιμη.
Γι'αυτό λέει ο γ. Σωφρόνιος ότι η χριστιανική ζωή δεν είναι εξωτερικές εκδηλώσεις τήρησης κάποιων κανόνων, αλλά είναι μια μοναδική καρδιακή σχέση που συνάπτει ο Θεός με κάθε άνθρωπο ξεχωριστά, εφόσον ο καθένας από μας είναι μεγάλος και πολύτιμος ενώπιον Του.

Ανώνυμος είπε...

(Παπα-Φάρος, παπα-Θερμός, παπα-Κονάνος. Κάποιες φορές δεν ξέρουν τι λένε).
Συμφωνώ μαζί σου στην ίδια γραμμή είναι και οι π.Βαρνάβας Γιάγκου και π.Χαράλαμπος Παπαδόπουλος...

amethystos είπε...

Ποτέ δέν ξέρουν τί λένε. Καί μάλλον καλύτερα πάντοτε ξέρουν τί λένε. Δέν είναι κάν χριστιανοί. Είναι απλώς μοντέρνοι. Σ' αυτό οφείλεται καί η φήμη τους. Στήν ανοχή τους στήν σεξουαλική ελευθεριότητα. Ενας καρπός τους είναι ο "Καιρός". Τό κακό όμως είναι ότι η εκκλησία σήμερα έχει ταυτιστεί μέ τήν αντίθεση στήν ελευθερία τών σχέσεων. Καί εγκατέλειψε τήν πίστη στόν Κύριο. Η μόνη λύση είναι η επιστροφή στό αρχαίο καθεστώς τών κατηχουμένων.

Ανώνυμος είπε...

(μάλλον καλύτερα πάντοτε ξέρουν τί λένε)...έτσι είναι δυστυχώς,όπως το είπες...μα και ποιος να τους ελέγξει με τις θέσεις που έχουν...?ζω στην Θεσ/νίκη και εδώ έτσι και επιχειρήσεις να σχολιάσεις αρνητικά τον Άνθιμο ή τον π.Βαρνάβα Γιάγκου ή τον Χρυσόστομο Σταμούλη κ.α θα πέσουν να σε φάνε ζωντανό..μιλάμε για τρομερή υποστήριξη(ομιλίες,συνέδρια,βιβλία,παρουσιάσεις,cd-dvd,ιστολόγια,κατασκηνώσεις,facebook)πανταχού παρών οι κύριοι και φυσικά αυτοί που τους ακολουθούν....λίγοι ασχολήθηκαν με τις κακοδοξίες του Ζηζιούλα για παράδειγμα και σ'ευχαριστώ για αυτό,έμαθα πολλά,τώρα βλέπω ότι πήραν μπρος και άλλοι..ελπίζω να κάνουν το ίδιο και με αυτούς τους κληρικούς,ψυχολόγους,ψυχιάτρους,καθηγητές...καλή συνέχεια...

Ανώνυμος είπε...

Χριστός Ανέστη! Θα ήθελα αν γίνετε πιο συγκεκριμένα στοιχεία όσο αναφορά τον π. Κονάνο. Γιατι δεν έχω ακούσει ούτε 5 λεπτά ομιλίας του( ΔΕΝ μπορώ για κάποιο λόγο), να ξέρω τι να συμβουλεύω στους αδελφούς μου. Αν γίνετε και παραπομπές σε κάτι συγκεκριμένο να το ξέρω ο ίδιος, Ευχαριστώ...

Ανώνυμος είπε...

Τι σχέση έχει ο π. Κονάνος με Φάρο ακόμα και Θερμό; Mη τους βάζετε ολους στο ίδιο σακι!