Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Συζήτηση-βίντεο: Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Διονύση Χαριτόπουλο (27-4-15)

.

Ο Γιώργος Καραμπελιάς συνομιλεί με τον Διονύση Χαριτόπουλο, για τη σύγχρονη περιπέτεια του ελληνισμού, από τον Άρη Βελουχιώτη μέχρι τα χθαμαλά πεζούλια του σήμερα.  Τη Δευτέρα 27 Απριλίου στις 20.30 στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24, Αθήνα).
Είσοδος ελεύθερη
Ο Γιώργος Καραμπελιάς συζητά με προσωπικότητες και διανοητές της Ελλάδας αλλά και του ευρωπαϊκού χώρου για τα μεγάλα θεωρητικά, γεωπολιτικά και πολιτισμικά προβλήματα της εποχής μας.
Βρισκόμαστε σε μια κομβική στιγμή κρίσης και διερώτησης για το μέλλον όχι μόνον του πολιτισμού αλλά και της ίδιας της παρουσίας του ανθρώπου στον πλανήτη, την οποία έρχεται να υπογραμμίσει η παγκόσμια οικολογική κρίση, και η επέκταση της τεχνοφύσης, ενώ ο ελληνισμός αντιμετωπίζει κρίση υπαρκτικού χαρακτήρα. Βρισκόμαστε  σ’ ένα ιστορικό σταυροδρόμι, από τη μία πλευρά του οποίου υπάρχει μια καθοδική σπείρα, και από την άλλη η ανάταξή του.
Ερχόμαστε μπροστά σε αυτό το ιστορικό αίτημα, σε αυτή την κυριολεκτική τιτανομαχία, γυμνοί, με ηγεσίες ανίκανες, πνευματικούς ανθρώπους ενσωματωμένους, ένα λαϊκό σώμα αλλοιωμένο και πλαδαρό.
Απέναντι στο απόλυτο αδιέξοδο του αλλοτριωμένου εκσυγχρονισμού και της διαρκούς φυγής,θα πρέπει να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις, για να κάνουμε επιτέλους πρότυπο του αναγκαίου εκσυγχρονισμού μας την ίδια την δική μας παράδοση και ταυτότητα. Αυτό που έκαναν όλα τα έθνη και όλοι οι λαοί που θέλουν να είναι ελεύθεροι, αυτεξούσιοι και δημιουργικοί.
ardin-rix 

ΣΧΟΛΙΟ: Ισως μέ τήν ευκαιρία τών " αγωνιστών" μας μπορούμε νά συμπεράνουμε κάτι χρήσιμο γιά όλους μας. Χωρίς πίστη αγώνας δέν γίνεται. Κανένας νεοέλληνας δέν μπορεί νά μιμηθεί τούς αγωνιστές τού '21, διότι δέν έχουμε τήν πίστη τους. Καί χωρίς πίστη δέν υπάρχει πατρίδα. Καί μένει τελικώς μιά επιφανειακή μάσκα μαγκιάς, σκληρότητος καί καλών προθέσεων γιά μίμηση.

Αμέθυστος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...