Τρίτη, 28 Απριλίου 2015

Η μετάβαση προς τη νέα δραχμή ξεκίνησε. Το δεύτερο νόμισμα είναι γεγονός.


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Είναι και θέμα IQ να καταλάβετε ότι το θέμα Ευρωζώνη έχει λήξει…
Μήπως σας δoυλεύουν όλοι μαζί για να κοιτάτε αλλού;

Πλαστικές κάρτες, μια ακόμη καινοτομία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ
[ Πληρώστε ]
Ισως να μην έχετε πολλοί συνειδητοποιήσει τη σημασία της πλαστικής κάρτας που ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση. Κακώς, γιατί δεν είναι πρός το συμφέρον σας.
Με πρόφαση το κυνήγι των φοροφυγάδων στα νησιά, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει πλαστικές κάρτες στις συναλλαγές πάνω απο 50 ευρώ. Μετά την εφαρμογή αυτού του μέτρου που θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, θα διαπιστωθεί ότι θα πληγεί ο τουρισμός αλλά και ότι δεν θα μειωθεί σημαντικά η φοροδιαφυγή. Μια αυστηρή ποινή θα αρκούσε να λύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής αν όλοι σε αυτό το κράτος έκαναν καλά τη δουλειά τους.
Το λόγο εφαρμογής της πλαστικής κάρτας στην Ελλάδα, τον έχω ήδη συζητήσει πρίν μήνες.
Συνοπτικά και πληρέστερα το πλαστικό χρήμα θα έχει σαν αποτέλεσμα:
  1. τη μείωση της παρουσίας ευρώ στην Ελληνική αγορά και τη συγκεντρωσή τους στις τράπεζες (δις ευρώ).
  2. τη χρήση του κεφαλαίου που θα συγκεντρώνεται σε ευρώ στις τράπεζες για την αποπληρωμή των δανειστών (Ιδέα των ΑΝΕΛ οι πλαστικές κάρτες, σαν τη τράπεζα κυριαρχίας;)
  3. τη δημιουργία μιας επιπλέον παροχής ρευστότητας στις τράπεζες, απο τη συναλλαγή ευρώ σε κάρτα και απο κάρτα σε ευρώ (ανά κάρτα). Αυτό λέγεται φούσκα σε μια οικονομία.
  4. τη δημιουργία προπληρωμένων καρτών συγκεκριμένης αξίας που θα πουλιούνται στη δευτερογενή αγορά και στο εξωτερικό. Πώς λέγεται αυτό; Aυτό λέγεται δημιουργία και χρήση δευτέρου Ελληνικού νομίσματος μικρότερης αξίας απο το ευρώ στην Ελληνική επικράτεια.
Τι άλλο να πώ. Αυτά. Εσείς να περιμένετε τη συμφωνία…

 zcode-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...