Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Μη άσκηση βίας προς αντικατάσταση του "27 Εἰρήνην ἀφίημι ὑμῖν, εἰρήνην τὴν ἐμὴν δίδωμι ὑμῖν· οὐ καθὼς ὁ κόσμος δίδωσιν, ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν." (Ιν. ιδ΄)


Το σχόλιο αφορά σε δημοσιεύματα, που παραπέμπουν οι κατωτέρω δεσμοί,

1) http://www.ec-patr.org/docdisplay.php?lang=gr&id=2038&tla=gr
2) http://www.romfea.gr/oikoumeniko-patriarxeio/271-dilosi-tou-mitropoliti-pergamou-gia-dimosieuma
3) http://thriskeftika.blogspot.gr/2015/04/blog-post_41.html ,

και είναι, εν βελτιώσει, το εξής :

Μη άσκηση βίας προς αντικατάσταση του "27 Εἰρήνην ἀφίημι ὑμῖν, εἰρήνην τὴν ἐμὴν δίδωμι ὑμῖν· οὐ καθὼς ὁ κόσμος δίδωσιν, ἐγὼ δίδωμι ὑμῖν." (Ιν. ιδ΄)

"... καμμιά τέτοια απόφαση - που θα εκφράζει την αλληλεγγύη της στις “σεξουαλικές μειονότητες”» - της υπό την προεδρίαν μου (σ.σ. γέρων Περγάμου Ζηζιούλας) Ειδικής Επιτροπής δεν υπήρξεν αλλά και κανένα απολύτως από τα μέλη της Επιτροπής δεν προέβη σε υποστήριξη, άμεση ή έμμεση, του τρόπου ζωής των “μειονοτήτων” αυτών. Η μη άσκηση βίας κατά των αμαρτανόντων απορρέει από την Ευαγγελική αρχή της αγάπης προς κάθε αμαρτωλόν." (Βλέπε συνδέσμους 1, 2, 3 )

Σχόλιο κχ.
Η ειρήνη λέγεται τώρα "μη άσκηση βίας"(sic) από κορυφαίους θεολογικούς - και ορθόδοξους - φορείς, που ετοιμάζουν την ούτως αποκλεισθείσα  "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας" !

Αυτονόητο η "μη άσκηση βίας"  κατά των αμαρτανόντων, όπως και η μη στήριξη, άμεση ή έμμεση, του τρόπου ζωής αυτών. Ο Χριστιανός δεν βιαιοπραγεί κατά των αμαρτωλών, μισεί όμως την αμαρτία. Η ειρήνη και η φιλανθρωπία είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα (αρετές) της χάριτος του αγίου Πνεύματος. Η μη άσκηση βίας είναι εντελώς ξένη στα θεολογικά Γράμματα. Μη άσκηση βίας είναι ειρήνη "καθὼς ὁ κόσμος δίδει".

Τι γίνεται λοιπόν όταν η αμαρτία - σημείωση,  "12 ... ἔστιν ἡμῖν ἡ πάλη πρὸς τὰς ἀρχάς, πρὸς τὰς ἐξουσίας, πρὸς τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκότους τοῦ αἰῶνος τούτου, πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις" - γίνεται σαρκοβόρος από ανθρώπους, οι οποίοι φέρουν τον μανδύα της ελευθερίας και της αγάπης και πνέουν μένεα εναντίον οποιουδήποτε παλεύει "πρὸς τὰ πνευματικὰ τῆς πονηρίας ἐν τοῖς ἐπουρανίοις" ; Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Είναι και η απαίτηση των μειονοτήτων αυτών να διαμορφώνουν νέες συμπεριφορές. Για το σκοπό αυτό, κυκλοφορούν τη δική τους Βίβλο, ώστε να συμφωνεί με τις ιδιαιτερότητές τους. Έχουμε δηλαδή πλήρη διαστροφή όσων γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. "Τίμα τον πατέρα σου και τη μητέρα σου" γράφει η Αγία Γραφή, "τίμα τον πατέρα σου και τον πατέρα σου" (μητέρα και μητέρα αντιστοίχως) η δική τους. Ποια αγάπη και ποια ελευθερία θεμελιώνει αυτό το δικαίωμα ; Και τέλος πάντων, γιατί να υφίστανται ποινικές κυρώσεις όσοι αντιδρούν σε όλα αυτά, που ήδη έχουν δρομολογηθεί, και να μην υφίστανται τα ίδια αυτοί, που βέβηλα παραποιούν και κακοποιούν τα ιερά Κείμενα αιώνων ; Τι απάντηση θα δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους (Δημοτικό) όταν τους ρωτούν : Γιατί μαμά ο συμμαθητής μου έχει δυο μπαμπάδες ή μαμάδες ; Μήπως πρέπει να ξεχάσουν οι γονείς τι ίσχυε περί γάμου εδώ και τρεις χιλιετίες, επειδή τώρα ανακαλύψαμε την ομοφυλοφιλία στα ζώα και άρα, τα ζώα δεν είναι ομοφοβικά ; Αλλά, μήπως, τα ζώα παντρεύονται ;

« ἄνθρωπος ἐν τιμῇ ὤν οὐ συνῆκε, παρασυνεβλήθη τοῖς κτήνεσι τοῖς ἀνοήτοις καί ὁμοιώθη αὐτοῖς» (*)

Οι μειονότητες αυτές διεκδικούν, και το έχουν πετύχει, δικαιώματα πλειοψηφίας, γνωστό δε τι περιμένει όποιον δεν συμμερίζεται την αγάπη των ... ιδιαιτεροτήτων.

Αυτά τα χλιαρά και τα αναιμικά που γράφει ο γέρων Περγάμου Ζηζιούλας, τον εκθέτουν κατά τη γνώμη μας. Αλληλεγγύη δεν εκφράστηκε εκ μέρους των μελών της Ειδικής Επιτροπής προς τις ομάδες των σεξουαλικών "μειονοτήτων". Ωστόσο, παρότι η "ἀποδοχῆ θέσεων ἀντιθέτων πρός τήν διδασκαλίαν τῆς Ἐκκλησίας" δεν έγινε δεκτή, η ευαγγελική αρχή της αγάπης, που σημειωτέον δεν είναι μόνο αυτή, ματαίως "επιστρατεύθηκε" υπό της Επιτροπής προς δικαιολογία μη άσκησης βίας κατά των αμαρτανόντων. Ο ένας εκ των δυο ληστών, που σταυρώθηκαν μαζί με τον Κύριο, δεν κατέστη μέτοχος αυτής της αγάπης. Η Επιτροπή και τα Μέλη της, μάλλον, θα διαφωνούν επ΄ αυτού, όπως και οι "μειονότητες" (sic).

(*) Σχετικό http://kyprianoscy.blogspot.gr/2015/03/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: