Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Οι Γερμανοί έχουν ξεφύγει, κατέβηκαν από τα δέντρα και νομίζουν ότι η τεχνολογία είναι πάνω από το Θεό.

ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΙΕΡΕΑΣ-ΡΟΜΠΟΤ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ…ΡΟΜΠΟΤΙΚΑ(Βίντεο)
Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη
BLESS U-2 ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ(Βίντεο)
Η σύγχρονη διαστροφή της εκκλησιαστικής λειτουργίας με τεχνολογική διάσταση έχει φτάσει πλέον σε έσχατο σημείο.
Όπως έγινε γνωστό σε μια εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην πόλη Αμβούργο της Γερμανίας, με τον πάστορα Martin Vetter, ο ιερέας είναι ένα ρομπότ που απαγγέλει μηχανικά τις ευχές και ευλογεί τους πιστούς. Μάλιστα αυτοί πους σοφίστηκαν αυτό το μοντέλο θεωρούν ότι μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλες εκκλησίες καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες στα κενά που υπάρχουν.
Εντύπωση πάντως κάνουν οι αντιδράσεις του κοινού που πάλι καλά αναρωτιούνται πως ένα άψυχο μηχανικό κατασκεύασμα μπορεί να τελέσει μια ιεροτελεστία, μπροστά όμως στις επιταγές τη Νέας Τάξης όλα πλέον είναι δυνατά.
Χρήση του ρομπότ ευλογίας «BlessU-2″, μιας μετατρεπόμενης μηχανής αυτόματης πώλησης τραπεζών για την πρώτη ψηφιακή υπηρεσία στην κύρια εκκλησία του Αμβούργου του Αγίου Νικολάι.
Περίπου 400 άτομα συμμετείχαν σε ψηφιακή υπηρεσία την Κυριακή στην κεντρική εκκλησία του Αμβούργου  – εκτιμάται ότι ο ίδιος αριθμός διώχνει την τελετή μέσω smartphone ή tablet.



Ο κύριος πάστορας του Νικολά Martin Vetter δήλωσε ότι η ψηφιοποίηση προσφέρει νέες μορφές συμμετοχής. Παρόλα αυτά, η χριστιανική πίστη χωρίς «πραγματική εκκλησία» λείπει κάτι αποφασιστικό. Ο τόνος μιας φωνής, οι κινήσεις του άλλου, η γεύση και η αίσθηση, δεν μπορούσαν να μεταδοθούν επαρκώς μέσω του δικτύου. Με την ψηφιακή λατρεία της, η εκκλησία έκανε ένα πείραμα με δική της αποδοχή. Αντί για ένα παραδοσιακό κήρυγμα, συζητήθηκαν ψηφιακά μηνύματα από τους παρόντες και από την κοινότητα του δικτύου. Η ψηφιακή τεχνολογία θα συνεχίσει να κερδίζει σημασία στην καθημερινή ζωή, τόνισε ο Chief Pastor Vetter. Ο άνθρωπος δεν πρέπει να εξαρτάται πλήρως από αυτό.
Ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ήταν το ρομπότ ευλογίας «BlessU-2», ένα μετατρέψιμο ATM στο ιερό. Μικρή ομάδα διαδηλωτών έκανε την δυσαρέσκειά τους σαφή πριν από την υπηρεσία. Η συζήτηση εκ των προτέρων είχε δείξει ότι η μηχανή είναι περίεργη, ειδικά για τους παραδοσιακούς εκκλησιαστικούς επισκέπτες, είπε ο πάστορας Corinna Senf. Για πιο απομακρυσμένους χριστιανούς, θα μπορούσε να προκαλέσει περιέργεια. Άφησε να ευλογηθεί από τα χέρια που αναβοσβήνουν από τη μηχανή, έχοντας προηγουμένως προγραμματιστεί γλώσσα και ανησυχίες.
Η υπηρεσία θα μπορούσε να ακολουθηθεί ζωντανά στο Youtube και στο Sublan.tv. Τα χαιρετιστήρια της κοινότητας προέρχονται από μέρη όπως το Παρίσι, το Μπέλφαστ, τη Γρανάδα και το πορθμείο της Βαλτικής Θάλασσας «Nils Holgersson», αλλά και από κατοίκους του Αμβούργου που ήταν άρρωστοι ή θα προτιμούσαν να περάσουν χρόνο στον καναπέ.
https://i0.wp.com/derwaechter.org/wp-content/uploads/2018/12/i-201-1.jpg
Erster digitaler Gottesdienst mit Segensroboter und Tablet

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr
ΑΣ ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΣΤΕ. 
ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΟΓΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΑΛΙΣΜΟΥ. ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ. 
ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΗΔΗ ΑΠΟ ΡΟΜΠΟΤ. ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.
ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΣ.Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΠΣΕ.. ΜΑ ΕΣΤΙ.Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΟΛΟΓΙΑ ΕΣΤΙ.  ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΡΟΜΠΟΤ ΝΑ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΜΕ ΚΕΡΜΑ.
Αμέθυστος


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τι αλλο θα δουμε..!!!ΑΠ..