Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Θ. Παπαθανασίου: «Η Σάρκωση και τα Μυστήριά της»



http://antifono.gr/portal/

ΣΥΜΠΑΘΗΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ. ΚΡΥΒΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ.
ΠΟΥ ΕΓΕΝΝΗΘΗ; ΣΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΦΑΤΝΗ. Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΑΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ. 

ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ. ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕΛΙΔΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΘΕΟ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΕΛΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ.
 ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝ ΤΑ ΕΘΝΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.

Αμέθυστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εάν ο Χριστός έμοιαζε με τον Κουασιμόδο και οι εκκλησίες ήταν σαν στάβλοι, μάλλον θα ήταν ικανοποιημένος...Αυτή η αξιολόγηση του άσχημου και του χαμηλού που κάνει ο συγκεκριμένος δεν μου θυμίζει Ορθόδοξη θεολογία αλλά γνωστικές θεωρήσεις. Το άσχημο και το χαμηλό όχι ως στοιχεία ταπεινότητας, αλλά ως εναντίωση στο ''καὶ εἶδεν ὁ Θεὸς τὰ πάντα, ὅσα ἐποίησε, καὶ ἰδοὺ καλὰ λίαν''.

amethystos είπε...

Αυτή η νεοορθοδοξία έθρεψε γενιές πεινασμένων οργανωσιακών πουλώντας εξυπνάδα. Τό αστείο είναι ότι θεωρείται καί ειδικός στήν ιεραποστολή. Διδάκτορες μεταξύ παπάδων καί επισκόπων. Τούς έλεγχε στά νειάτα του ο Γιανναράς ότι δέν είχαν στύλ γιά θεολόγοι. Τουλάχιστον εδώ δέν είχε άδικο.

Ανώνυμος είπε...

Καλέ, αφράτεψε ο ομορφούλης ή μου φαίνεται; Σαν τον Σαββάτο μοιάζει τελευταία...με το Σαββάτο πριν αδυνατίσει...τι τη θέλουνε την έρμη τη θεολογία με τόσα κιλά επάνω τους; δεν τους σκοτίζει;