Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018

Ο σύγχρονος πύργος της Βαβέλ

Ένα συνονθύλευμα διαφορετικών πολιτιστικών και θρησκευτικών αξιών, όπως συνέβαινε στο προχριστιανικό παρελθόν, δεν μπορεί να συνυπάρχει σε μία κοινωνία. Έτσι οι πολίτες υποβιβάζονται σε μάζα και σε όχλο, χάνοντας όλα όσα κατάφεραν με αιματηρούς αγώνες που διήρκεσαν πολλούς αιώνες.
Επικαιρότητα
Χωρίς καμία αμφιβολία η Ευρώπη έχει πρόβλημα, μεγάλο πρόβλημα. Ακόμη χειρότερα δεν φαίνεται να το καταλαβαίνει η πολιτική της ηγεσία, με αποτέλεσμα να πέφτει στην παγίδα των κάθε Soros που θέλουν να αλλοιώσουν τις κοινωνίες για να τις ελέγχουν. Ενός ανθρώπου που προώθησε τη συμφωνία του Μαρόκου, προσβλέποντας στο πλημμύρισμα της ηπείρου μας από εκατομμύρια Αφρικανούς μουσουλμάνους που θα αλλάξουν εντελώς την εικόνα της, μετατρέποντας την σε έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ. Ενός ανθρώπου που δεν δίστασε κάποτε να καταδώσει τους συμπατριώτες του στους ναζί, ισχυριζόμενος πως εάν δεν το έκανε αυτός, θα το έκανε κάποιος άλλος!
Όλοι γνωρίζουμε τώρα πως υπάρχει άφθονο περιθώριο για πολιτισμική ποικιλομορφία στον πλανήτη, ενώ δεν είμαστε καθόλου αντίθετοι. Όχι όμως σε μία μόνο χώρα, αφού ένας πύργος της Βαβέλ δεν μπορεί να έχει πολιτισμό. Πόσο μάλλον όταν τα δυσμενή αποτελέσματα φαίνονται ήδη σε πολλά κράτη, όπως στη Γαλλία ή στο Βέλγιο που έχουν δημιουργηθεί απρόσιτα γκέτο, στα οποία βασιλεύουν η παρανομία, το έγκλημα, η φτώχεια και η μιζέρια.
Ειδικά όσον αφορά τη Σουηδία, υπενθυμίζω πως πρόκειται για μία από τις πιο πλούσιες και κοινωνικά δίκαιες χώρες της Ευρώπης που καταρρέει, ενώ όλο και πιο πολλά ΜΜΕ αναφέρονται στο δράμα που βιώνουν οι πολίτες της. Για ένα κράτος που οι κάτοικοί του απαγορεύεται να αναφερθούν σε τέτοια προβλήματα, μήπως χαρακτηριστούν ρατσιστές ή επειδή κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους στο δημόσιο. Παρόλα αυτά αποφάσισε πριν δύο περίπου χρόνια να κλείσει τα σύνορα του και να απομονωθεί. Οι αιτίες; Πολλοί μουσουλμάνοι. Πολύ τρομοκρατία. Συμμοριτοπόλεμοι στους δρόμους. Εμπρησμοί. Υπερβολικές αναταραχές. Ελάχιστη αφομοίωση των ξένων!
Ολόκληρη τώρα η Σκανδιναβία έχει οχυρωθεί πια, ειδικά η Δανία, επειδή οι χώρες της έχουν τρομοκρατηθεί από τα γεγονότα στη Σουηδία. Βλέπουν πανικοβλημένες πως οι κάποτε ειρηνικές, πολιτισμένες, ήσυχες πόλεις της, έχουν μετατραπεί σε εμπόλεμες ζώνες! Εν τούτοις, φαινόταν από πολύ καιρό τι θα συνέβαινε, ενώ είχαν γραφτεί αρκετά βιβλία για το θέμα.
Ξεκινώντας από το ότι δεν διδάσκεται στα σχολεία κανένα μάθημα θρησκευτικών, από δεκαετίες πριν, πολλοί Σουηδοί αναζήτησαν μόνοι τους μία πνευματική διάσταση της ζωής τους. Είχε δημιουργηθεί ένα κενό στη σύγχρονη κοινωνία τους, το οποίο δεν μπορούσε να γεμίσει ούτε η επιστήμη, ούτε το υψηλό βιοτικό τους επίπεδο. Το κενό αυτό ήρθε να καλύψει το Ισλάμ.
Πριν από 100 χρόνια δεν υπήρχε κανένας μουσουλμάνος στη Σουηδία. Το 1930 ζούσαν εκεί 15, το 1970 μόλις 1.000, το 1980 αυξήθηκαν στους 30.000, το 1990 στους 120.000, το 2006 στους 400.000, ενώ σήμερα είναι πολύ περισσότεροι. Αντίστροφα, ο αριθμός των «αυτοχθόνων» Σουηδών μειώνεται συνεχώς, με έναν ρυθμό που αν συνεχιστεί (χωρίς τη μετανάστευση), θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι μουσουλμανική η πλειοψηφία των κατοίκων το 2040.
Επειδή τώρα στα δημόσια σχολεία της χώρας δεν επιτρέπεται να διδάσκουν θρησκευτικά, οι μουσουλμάνοι ίδρυσαν δικά τους ιδιωτικά, ήδη από το 1993 (σήμερα υπάρχουν πάνω από 20). Άρχισαν επίσης να απαιτούν τη σαρία, όπως και όλα τα υπόλοιπα που προβλέπει η θρησκεία τους, έχοντας κατασκευάσει τέσσερα σουνιτικά τζαμιά και 150 χώρους προσευχής. Σήμερα το Ισλάμ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη θρησκεία της Σουηδίας, ενώ πολύ σύντομα θα είναι η πρώτη.
Από το 1997 η Σουηδία έχει ανακηρυχθεί επίσημα σε μία πολυπολιτισμική χώρα, όπου ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος, ενώ μπορεί να μείνει όπου και όσο θέλει εάν ζητήσει άσυλο. Η εγκληματικότητα όμως καταρρίπτει συνεχώς νέα ρεκόρ, ενώ πολλοί Σουηδοί έχουν μετατραπεί σε μετανάστες μέσα στην ίδια τους τη χώρα, εγκαταλείποντας τις πόλεις που έχουν ήδη καταληφθεί από Μουσουλμάνους. Όπως το Μάλμε, στο οποίο το 50% των νεογέννητων παίρνει το όνομα Μωάμεθ.
Οι επιθέσεις εναντίον αστυνομικών είναι καθημερινές, οι μάχες μεταξύ συμμοριών που αποτελούνται από νεαρούς μουσουλμάνους κάθε εθνικότητας επίσης, ενώ οι εμπρησμοί αποτελούν σχεδόν φυσιολογικό φαινόμενο. Όταν σκοτεινιάζει, δεν τολμάει καμία γυναίκα να κυκλοφορήσει μόνη της στους δρόμους, αφού ο αριθμός των βιασμών έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Αρκεί να σημειώσει κανείς πως σε ένα περιθωριοποιημένο προάστιο της Στοκχόλμης το 17% των νεαρών μουσουλμάνων δήλωσαν το 2007 ότι, έχουν βιάσει τουλάχιστον μία φορά, ενώ το 31% ήταν τόσο βίαιο, ώστε η γυναίκα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο.
Υπάρχουν πολλά άλλα που θα μπορούσε να γράψει κανείς για όλα όσα συμβαίνουν στη σιωπηλή σαν τάφο Σουηδία, χωρίς να εξαιρούνται οι υπόλοιπες σκανδιναβικές χώρες. Κινδυνεύει όμως να χαρακτηριστεί ρατσιστής ή ρατσίστρια, καθώς επίσης να κατηγορηθεί ως θρησκευτικός εχθρός του Ισλάμ, χωρίς φυσικά να είναι. Άλλωστε το πρόβλημα στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι η θρησκεία, αλλά η βιωσιμότητα των πολυπολιτισμικών κοινωνιών σε μικρές, φιλελεύθερες, ειρηνικές χώρες που σέβονται την ανεξιθρησκία, καθώς επίσης τους πολίτες άλλων κρατών.
Μέρες που είναι τώρα, γιορτινές, δεν είναι ίσως σωστό να αναφέρεται κάποια σε αυτά τα προβλήματα. Εν τούτοις θα το κάνω και θα επιμένω, επειδή πιστεύω πως αυτό θα είναι το επόμενο μεγάλο πρόβλημα της Ελλάδας. Της πατρίδας μας που κάποιοι επέλεξαν να τη μετατρέψουν σε πειραματόζωο, επειδή βρέθηκε σε οικονομική ανάγκη και παγιδεύτηκε, με μία σειρά ανίκανες και ενδοτικές κυβερνήσεις που δεν φρόντισαν να την προστατέψουν.
Αυτό δεν με εμποδίζει όμως να ευχηθώ σε όλες τις Ελληνίδες και στους Έλληνες καλά Χριστούγεννα, πιστεύοντας πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει στο τέλος. Αρκεί να πάψουμε να κατηγορούμε ο ένας τον άλλο, να μην χειραγωγούμαστε με κατηγορίες περί ρατσισμού ή εθνικισμού όπως οι Σουηδοί και να αγωνιστούμε σκληρά για να διατηρήσουμε όρθια την πατρίδα μας, όπως της αξίζει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: