Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018

Νέο μπαράζ αφίξεων παράτυπων μεταναστών-προσφύγων

ΑΠΕ ΜΠΕ/STR
Κατά εκατοντάδες συνεχίζουν να αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά οι παράτυποι μετανάστες και πρόσφυγες.
Ειδικότερα, από την περασμένη Παρασκευή έως και το πρωί της Δευτέρας, σε οκτώ περιπτώσεις, έφθασαν 314 άτομα σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Φαρμακονήσι, αλλά και στην Αλεξανδρούπολη.
Μόνο την Κυριακή ήρθαν 252, ενώ την ίδια ημέρα προς την ηπειρωτική χώρα μετακινήθηκαν από τη νησιωτική 291 άτομα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου (ΕΣΚΕΣΜΑ), του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, στα νησιά του προσφυγικού βρίσκονται πλέον 14.489 άτομα: Στη Λέσβο είναι 6.738, στη Σάμο 4.174, στη Χίο 1.436, στη Λέρο 1.063, στην Κω 1.029 και σε μικρότερα νησιά 49.
Την ίδια ώρα, στη σύλληψη ενός 57χρονου αλλοδαπού προχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού, από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω 57χρονος, ως οδηγός φορτηγού οχήματος, μετέφερε κρυμμένους, σε ειδικά κατασκευασμένη κρύπτη από μεταλλικές λαμαρίνες κάτω από το πάτωμα της καρότσας ανάμεσα στο σασί, πέντε αλλοδαπούς, που στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: