Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Washington, D.C.

του Matt Parrott / ΚΟ

Η πρωτεύουσα ενός κράτους είναι η αδιαμφισβήτητη έδρα της εξουσίας του, η βάση του από την οποία κατευθύνει την στρατιωτική και εσωτερική του πολιτική, το κέντρο βάρους του και τον οικονομικό κορβανά του. Ο Trump αντέστρεψε μια ακόμη προεκλογική του υπόσχεση, δηλώνοντας ότι η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ πρέπει να μεταφερθεί από το Τελ Αβίβ, το πραγματικό νευραλγικό κέντρο του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, ως μέρος μιας προσπάθειας να ληστέψει από τους Άραβες ακόμα περισσότερο έδαφος. Στην εκστρατεία του, ο Trumpυποσχέθηκε να είναι ένας έντιμος μεσίτης, να εκμεταλλευτεί τις δεξιότητές του σε παγκόσμια κλίμακα για να ασχοληθεί με τηνειρήνη στη Μέση Ανατολή. Χωρίς καμία συγγνώμη ή δικαιολογία, παραβιάζει αυτή την υπόσχεση.

Ο άνθρωπος που έγραψε το βιβλίο “Η Τέχνη της Διαπραγμάτευσης” (“The Art of Deal”), δεν πέτυχε κάποια παραχώρηση από το Ισραήλ. Συνόδευσε αυτή τη δήλωση χωρίς καμία γενική συμφωνία οποιουδήποτε είδους που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μια προσπάθεια να επιτύχει ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Trump κάνει bullying στους Παλαιστινίους για λογαριασμό των Εβραίων, ακόμη και αν η αμερικανο-εβραϊκή κοινότητα παραμένειη πιο αντίθετη σε αυτόν. Οι Εβραίοι περιφρονούν τον Trumpσυντριπτικά περισσότερο από τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, και η αντιπολίτευσή τους σε αυτόν είναι πολύ πιο απειλητική, αλλά η Εβραϊκή Δύναμη είναι η μία δύναμη τόσο ισχυρή που ακόμα και ο εκκεντρικός νταής δισεκατομμυριούχος στο πηδάλιο του πιο ισχυρού κράτους στην ιστορία του κόσμου πρέπει να προσκυνήσει.

Η κυβέρνηση του Trump ενδιαφέρεται περισσότερο και έχει επενδύσει περισσότερα δολάρια αμερικάνων φορολογουμένων για τη χρηματοδότηση του τείχους των συνόρων του Ισραήλ παρά για το τείχος που οι ψηφοφόροι του τον εξέλεξαν να οικοδομήσει. ΟTrump ο υποψήφιος υποσχέθηκε να βάλει την Αμερική Πρώτα, αλλά ο Trump και η διπλής υπηκοότητας κυβέρνησή του δεν μπορούν και δεν θα βάλουν πρώτα την Αμερική, γιατί η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η WashingtonDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια: