Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Στην Άγκυρα «βλέπουν» τουρκικό εμφύλιο και απόσχιση εδαφών σχεδιασμένη από το ΝΑΤΟ

recep-tayyip-erdogan-turkey

ΤΟ «ΦΑΝΤΑΣΜΑ» ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΣΕΒΡΩΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Ένα δεύτερο πολύ χειρότερο και άκρως οργανωμένο κύκλο τρομοκρατίας αναμένει η Άγκυρα ενώ όπως αναφέρει ο Ibrahim Karakul είναι εκ των στενότερων συνεργατών και φίλων του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν ****και διευθντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak «από ιδρύσεως της τουρκικής Δημοκρατίας, ποτέ δεν ζήσαμε τέτοιες απειλές και τέτοιες επιθέσεις» ενώ θεωρεί ότι η Τουρκία έχει περιέλθει σε ένα είδος εμφυλίου πολέμου.

Οι απόψεις Καραγκιούλ είναι σαν να είναι οι απόψεις του ίδιου του Ρ.Τ.Ερντογάν

«Στην Τουρκία υπάρχουν οι οργανώσεις κάθε χρώματος του εχθρού. Εθνικής ταυτότητας (εννοεί το ΡΚΚ), θρησκευτικής ταυτότητας (εννοεί το ISIS αλλά και τους Αλεβίτες τους οποίους οι Τούρκοι δεν εμπιστεύονται ως Κρυπτοχριστιανούς) πολιτικής ταυτότητας (όπως το ακροαριστερό DHKP-C το οποίο παρεπιπτόντως και αυτό πραγματοποιεί βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας).

Αν και θεωρητικά δεν συνδέονται μεταξύ τους και πιθανότατα να έρχονται και σε σύγκρουση όλες είναι ενάντιες στην τουρκική πολιτική με τις ίδιες οδηγίες για συνδυασμένη επίθεση»

Μάλιστα ο Καραγκιούλ αναφέρει ότι πίσω από αυτές τις επιθέσεις βρίσκεται το ίδιο το ΝΑΤΟ και πράκτορες από Ευρώπη και Αμερική!

«Οι χώρες του ΝATO βοηθούν τις οργανώσεις αυτές που είναι ενάντιες στην Τουρκία.

Οι αμερικανικές και ευρωπαίκές χώρες έχουν λάβει λίστα των οργανώσεων αυτών που επιτίθενται κατά της Τουρκίας και αυτές τους δίνουν όπλα, λεφτά, εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Πίσω από την κάθε οργάνωση κρύβεται μια σειρά από χώρες. 

Ο πόλεμος είναι μεγάλος, έτσι δεν πρόκειται απλά περί τρομοκρατίας αλλά περί σύγκρουσης κρατών»

Αναφέρει ο Καραγκιούλ εμπλέκοντας πλέον φανερά την Δύση στις συνεχόμενες αιματηρές επιθέσεις που δέχεται η Τουρκία από παντού.

Βέβαια ξεχνάει να αναφέρει ότι το ISIS το «τάισε» η ίδια η Άγκυρα επί σειρά ετών όπως και τις υπόλοιπες ισλαμιστικές οργανώσεις της Συρίας.

Θεωρεί ότι ο πόλεμος κατά της Τουρκίας ξεκίνησε την βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου και έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Όλοι αυτοί (Ευρωπαίοι και Αμερικανοί) σκοπεύουν,  να μετατρέψουν την Τουρκία σε νέα Βοσνία και σε νέα Συρία, γι’ αυτό και η αντιμετώπιση αυτής της απειλής θα πρέπει να είναι αμείλικτη καθώς στόχοι θα είναι πολίτες της χώρας για να επιτευχθεί αποσταθεροποίηση της.»

Σημειώνεται ότι χθες το pronews.gr δημοσίευσε άρθρο του Αμερικανού αναλυτή Μάικλ Ρούμπιν με βάση το οποίο η Τουρκία θα διαιρεθεί καθ πιθανότατα θα μετατραπεί σε μια ομοσπονδία κρατικών μορφωμάτων.

Ο ίδιος ο Ρούμπιν όπως ακριβώς και ο Καραγκιούλ θεωρεί την 15η Ιουλίου το ορόσημο με βάση το οποίο ξεκίνησε η διαδικασία πυροδότησης των διαιρέσεων της τουρκικής επικράτειας.

Θεωρεί δεδομένο ότι «τα σύνορα θα αλλάξουν» και ότι αυτό θα γίνει δια της αιματηρής οδού ενώ θα υπάρξει και ανάμειξη γειτονικών δυνάμεων άρα και της Ελλάδας καθώς οι αντιμαχόμενες πλευρές θα αναζητήσουν συμμάχους ή θα προσπαθήσουν να κάνουν εξαγωγή της κρίσης σε γειτονικές χώρες (βλέπε Αιγαίο).

Σημειώνεται επίσης ότι ο ίδιος ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν μίλησε δύο φορές δημόσια για τον φόβο του να ανβιώσει η Συνθήκη των Σεβρών και να χάσει η Τουρκία μεγάλο μέρος των εδαφών της στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ότι συβαίνει στη γείτονα δεν είναι παροδικό και η Αθήνα πρέπει να είναι άγρυπνη και έτοιμη για το χειρότερο.

****και διευθντής της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak

Δεν υπάρχουν σχόλια: