Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, «Ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε επιτέλους;»


Για την χθεσινή τουρκική πρόκληση στην περιοχή των Ιμίων, αλλά και το νόημα της σημερινής ημέρας, εορτής των τριών Ιεραρχών, ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
«Ήρθε η ώρα να διερωτηθούμε τι πατρίδα και τι οικογένεια θέλουμε επιτέλους;» δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά την Θεία Λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών και συμπλήρωσε πως «αυτή η ημέρα των γραμμάτων και των παιδιών είναι αφορμή να προβληματιστούμε πού πάμε;».
Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στην περιοχή των Ιμίων ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε πως «είναι φυσικό όταν ένα κράτος βρίσκεται σε αδυναμία και ακαταστασία και εννοώ το γειτονικό κράτος, την Τουρκία, να βρίσκει τρόπους για να δείχνει προς τα έξω την δύναμή του και να κρατάει μέσα την συνοχή. Έφτασε η ώρα να καταλάβουμε πως χωρίς την ενότητα, χωρίς να καταλάβουν οι άλλοι ότι είμαστε ενωμένοι, δε μπορεί να γίνει τίποτε».

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος

Κώστας Καβρόγλου, Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική.

Προσερχόμενος στη Βιβλιοθήκη του Ωνασείου Ιδρύματος για την τελετή βράβευσης μαθητών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων είπε για τη Θεματική Εβδομάδα:

Η Θεματική Εβδομάδα είναι μία εβδομάδα που έχει σχέση και με ζητήματα διατροφής, με ζητήματα εθισμού, με το θέμα των σχέσεων ανάμεσα στα φύλα, οπότε η δική μας έμφαση είναι να συζητηθούν στα σχολεία όλα αυτά τα ζητήματα. Τώρα το ζήτημα το οποίο έχει κατά κάποιον τρόπο παρεξηγηθεί, δεν ισχύει. Στα σχολεία θέλουμε να συζητηθούν οι σχέσεις ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια, στους άντρες και τις γυναίκες, η ισότητα των φύλων. Νομίζω ότι η Ιεραρχία έχει τη σοφία να καταλάβει και τις εγκυκλίους και τις διευκρινίσεις και κυρίως να υποστηρίξει τη Θεματική Εβδομάδα που είναι αυτό το πολύμορφο πλαίσιο στο οποίο θα συζητηθούν τα υπόλοιπα ζητήματα.
Προφανώς και θα γίνει η Θεματική Εβδομάδα. Είναι υποχρεωτική. Θα γίνει σε όλα τα γυμνάσια και ελπίζω να είναι και μία εξαιρετικά παραγωγική εβδομάδα σε όλα τα επίπεδα. Σαφέστατα θα γίνει και για τους γονείς. Στο ΙΕΠ έχουν αναρτηθεί τα αντίστοιχα υλικά και για τους γονείς και για τους μαθητές και για τους καθηγητές. Νομίζω ότι είναι μία εβδομάδα που, πραγματικά, θα μας πάει όλους ένα βήμα πιο μπροστά.


ΣΧΟΛΙΟ: Nομίζουμε ότι στήν ανησυχία τού κ. Ιερώνυμου απαντά τό υπουργείο παιδείας.  Αν δέν ξέρετε τί οικογένεια καί τί πατρίδα θέλετε, ξέρουμε εμείς. Καί θά σάς τήν ετοιμάσουμε. Αλλο είναι όμως τό θέμα. Δεδομένου ότι τό μάθημα είναι υποχρεωτικό καί γιά τούς γονείς, μήπως χάριν τής υγείας τής νέας οικογένειας πού σχεδιάζεται, θάπρεπε νά παρακολουθήσουν τά μαθήματα καί οι πνευματικοί πατέρες τών παιδιών; Υπέρ Υγείας!! 

Αμέθυστος

Δεν υπάρχουν σχόλια: