Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2021

Πυρκαγιά ξέσπασε στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ


Με βαθιά θλίψη ενημερώνουμε τους πιστούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής μας ότι το βράδυ της Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου ξέσπασε πυρκαγιά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ, η οποία προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του ιστορικού και διατηρητέου κτιρίου του ναού και συγκεκριμένα σε τμήματα της οροφής πάνω από τον ιερό βωμό και το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Είναι ευτύχημα που ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος και οι συνάδελφοί του που βρίσκονταν τότε στην Αρχιεπισκοπή δεν κινδύνευσαν και δεν υπέστησαν τραυματισμούς. Ωστόσο, ιερά σκεύη και αντικείμενα που φυλάσσονταν στο ιερό υπέστησαν ζημιές από τη μεγάλη ποσότητα νερού που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πυρόσβεσης, ενώ το ηλεκτρονικό και οπτικοακουστικό σύστημα του ναού καταστράφηκε ολοσχερώς. Η διαδικασία αξιολόγησης των ζημιών βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση μόλις ολοκληρωθεί.

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, η αρχική εκτίμηση είναι ότι οφειλόταν σε βραχυκύκλωμα, αν και αυτό υπόκειται στην ολοκλήρωση της σχετικής έρευνας από τις αρμόδιες αρχές.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει την ένθερμη ευγνωμοσύνη της προς τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο για να αποτρέψουν την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς και την κατάσβεσή της. Οι ευχαριστίες μας πηγαίνουν επίσης στην αστυνομία για την άμεση κινητοποίηση και βοήθειά τους στη δοκιμασία της τοπικής Εκκλησίας μας.

Αναστάσιος: Πυρκαγιά ξέσπασε στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ (anastasiosk.blogspot.com)

ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ΡΟΜΦΑΙΕΣ.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ

https://anastasiosk.blogspot.com/2021/10/blog-post_86.html