Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Πολλές φορές πηγαίνουμε στον πνευματικό, για να λύσουμε το πρόβλημα μας. Αυτό σημαίνει: - π. Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

 


 Πολλές φορές πηγαίνουμε στον πνευματικό, για να λύσουμε το πρόβλημα μας. Αυτό σημαίνει: Σε παρακαλώ μη μου μιλήσεις τώρα για τον Θεόν, μόνο βοήθησε με να προσαρμοσθώ στη ζωή αυτή, να τακτοποιήσω τα θέματα μου, ώστε να μην υποφέρω, βοήθησε με, να συνδυάσω αυτό που θέλω, που σκέπτομαι ή που αγαπώ, με την δυσκολία που έχω.
Δεν πηγαίνουμε διότι μας ενδιαφέρει ο Θεός, παρ'οτι εξομολογούμαστε, αλλά διότι μας ενδιαφέρει πως να βρεθεί λύση.
Άνθρωπος που δεσμεύει τον εαυτό του με κοσμικά πράγματα δεν μπορεί να πετάξει επάνω στον ουρανό.
Αρχιμανδρίτης Αιμιλιανός Σιμωνοπετρίτης

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κι όμως οι περισσότερες περιπτώσεις θαυμάτων του Κυρίου ήταν για να λυθεί το τρέχον πρόβλημα... Άρρωστη θυγατέρα, τύφλωση, αναπηρία και άλλα πολλά...
Μη γινόμαστε αυστηροί

Κάρπος

Ανώνυμος είπε...

ΙΣΧΥΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.

amethystos είπε...

Θεράπευσε ασθένειες καί συγχώρεσε αμαρτίες. Δέν έδωσε συμβουλές γάμου, δέν έλυσε κληρονομικά προβλήματα, δέν βρήκε δουλειές. Ο Αγιος Πορφύριος είπε ότι φεύγω μέ ένα παράπονο:έδωσα τόσες συμβουλές, σάς βρήκα ακόμη καί νερό, αλλά κανένας δέν μού ζήτησε τόν Χριστό.

Ανώνυμος είπε...

Σ'αυτά που ανάρτησες δε βλέπω αυτά που έγραψες στο σχόλιο..

Στον Κύριο τρέχει ο κάθε πονεμένος κι ελπίζει για λύση του προβλήματος που έχει.. τα κληρονομικά κι άλλα τέτοια είναι ανάξια λόγου!

Κι οι λεπροί λύση στο πρόβλημά τους ήθελαν.. το Μέγα θέμα είναι να κάνουμε ο,τι έκανε μόνο ένας από αυτούς... Να επιστρέψουμε και νά δοξολογήσουμε !

Κάρπος

Ανώνυμος είπε...

Όπως τα λέει ο Αγιος. Κανενας δεν ζητάει Κύριο γιατί είναι όπως έχουμε πει στον Ουρανό. Βολεύει πολλούς. Σχεδόν όλους.

amethystos είπε...

Αλλο η αμαρτία, τό θαύμα καί η θεραπεία, άλλο τά προβλήματά μας.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι αυτό που θέλει να πει ο μακαριστός γέρων δεν είναι ότι τα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι ανύπαρκτα ή ανούσια, αλλά ότι εκκινούν ακριβώς από το γεγονός ότι «ο άνθρωπος που δεσμεύει τον εαυτό του με κοσμικά πράγματα δεν μπορεί να πετάξει επάνω στον ουρανό». Ας θυμηθούμε τους λόγους του Κυρίου: «Ζητεῖτε δὲ πρῶτον τὴν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καὶ τὴν δικαιοσύνην Αὐτοῦ, καὶ ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν. Μὴ οὖν μεριμνήσητε εἰς τὴν αὔριον· ἡ γὰρ αὔριον μεριμνήσει τὰ ἑαυτῆς· ἀρκετὸν τῇ ἡμέρᾳ ἡ κακία αὐτῆς». Γι' αυτό η σύγχρονη ζωή είναι ανυπόφορη, παρά τα ευδαιμονιστικά ψέμματα και αυταπάτες λέμε στον εαυτό μας και παρά το κυνήγι των μάταιων ηδονών στο οποίο επιδιδόμαστε για να συνεχίσουμε το μαγγανοπήγαδο.

amethystos είπε...

Γι΄αυτό καί ο όχλος τόν οποίο θεράπευσε, τάισε, δίδαξε καί έλυσε τά προβλήματά του ελευθερώνοντάς τον από τόν Νόμο, Τόν Σταύρωσε.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι, δυστυχώς. Ένας άθεος ειρωνευόταν τους Χριστιανούς λέγοντας "να, η επιστήμη εξάλειψε εκατοντάδες ασθένειες με τα επιτεύγματά της. Ο Θεός σας τι έκανε γι'αυτό; Τίποτα, ενώ υποτίθεται ότι είναι παντοδύναμος. Άρα ο Θεός σας δεν υπάρχει". Ο σύγχρονος άνθρωπος θα πίστευε στον Θεό μόνον εάν Αυτός έλυνε τα κοσμικά προβλήματά του. Ο σύγχρονος άνθρωπος μένει παντελώς αναίσθητος και ασυγκίνητος ενώπιον του Μυστηρίου του ενσαρκωμένου Θεού που μας καλεί σε κοινωνία μαζί Του. Γι' αυτό βυθίζεται στην άβυσσο του μηδενός.