Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

Η Τουρκία ξεκίνησε το ύπουλο παιχνίδι στη Γενεύη - Γιατί μένουν και τους ανέχονται???

Ένα ακόμα ύπουλο παιχνίδι από αυτά που συνηθίζει, παίζει η Τουρκία, μετά την ιστορικής  σημασίας κατάθεση χαρτών στον ΟΗΕ...


Η Ελληνοκυπριακή και η Τουρκοκυπριακή πλευρά, αντάλλαξαν χθες το βράδυ χάρτες στη συνάντηση της Γενεύης. Οι χάρτες αναμένεται να εξετασθούν σε κάθε τους λεπτομέρειες από... 
τους υπεύθυνους κτηματολογίου των δύο πλευρών.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένουν να δημιουργήσει εντυπώσεις έσπευσε να ανακοινώσει ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, ενώ γνωρίζει ότι η ελληνική πλευρά έχει καταθέσει γραπτώς τις αντιρρήσεις της, καθώς δεν είναι ικανοποιημένη από τους προτάσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς. 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο αυτό οι εγγυήτριες δυνάμεις Τουρκία, Ελλάδα και Βρετανία θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο για την Κύπρο στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη μαζί με τις δύο πλευρές στο νησί.

Εν τω μεταξύ, η Διάσκεψη της Κύπρου θα πραγματοποιηθεί στις 12 Ιανουαρίου και ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συμμετάσχει σε αυτήν, αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την υποβολή χαρτών στη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του κατοπχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, αναφέρει ότι “οι προσπάθειες για να εξευρεθεί μια λύση στο Κυπριακό στο πλαίσιο των καλών υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ που συνεχίζονται, έχουν φτάσει στο τελευταίο στάδιο. Σε αυτό το πλαίσιο θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη στις 12 Ιανουαρίου 2017 με τη συμμετοχή των εγγυητριών χωρών, Τουρκίας, Ελλάδας και Ηνωμένου Βασιλείου και των δυο πλευρών στο νησί, η διάσκεψη της Κύπρου”, σημειώνει.

Για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη θα πάει στη Γενεύη ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Στο μεταξύ, με ανάρτησή του στο twitter ο κ. Τσαβούσογλου γνωστοποίησε την άφιξή του στη Γενεύη.

Εξάλλου χθες το βράδυ, μετά το τέλος της απογευματινής συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και την υποβολή των χαρτών, ο κ. Ακιντζί ενημέρωσε τους αρχηγούς των τ/κ “κοινοβουλευτικών” κομμάτων που βρίσκονται μαζί του στη Γενεύη, όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ.

on alert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...