Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Λυκούργος Νάνης, Ε όχι άγιοι πατέρες! Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;

Αποτέλεσμα εικόνας για Ιερά Κοινότης του Αγίου Ορους
Ε όχι άγιοι πατέρες! Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;
" Ἀναγνωρίζομεν ὅτι ὁ Παναγιώτατος Οἰκουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαῖος ἔδειξεν ἀπεριόριστον ἐνδιαφέρον διά νά ἐκφρασθῇ ὑπό τῆς Συνόδου ἡ ἀκραιφνής Ὀρθόδοξος Ἐκκλησιολογία. Γνωρίζομεν τήν μαρτυρικήν θέσιν τῆς πρωτοθρόνου Ἐκκλησίας τῆς Κωνσταντινουπόλεως καί τό ἐμπερίστατον τῶν παλαιφάτων Πατριαρχείων. Ἐλπίζομεν ὅμως εἰς τήν πανσθενουργόν Χάριν τοῦ Παναγίου Πνεύματος. 

Οἱ ἀρχιερεῖς μας, ὁ ἱερός κλῆρος καί ὁ εὐσεβής λαός δέν ἔχουν χάσει τόν κανόνα τῆς Πίστεως.".
Ε όχι άγιοι πατέρες! Ώς εδώ και μη παρέκει! Τι είναι αυτά που γράφετε;
Λωτοφάγοι είναι οι χριστιανοί; Ή ανενημέρωτοι;
Μήπως ακούσατε για τη λυσσώδη αντίδραση που συνάντησε η αρχική πρόταση της Ελλαδικής Εκλησίας (που δυστυχώς αργότερα μετεβλήθη) αναφορικά με τις σχέσεις Ορθοδοξίας και "λοιπού χριστιανικού κόσμου", από την πλευρά του Κωνσταντινουπόλεως, του Κύπρου και των συν αυτώ;
Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου, που διέσωσε την αρχιερατική του τιμή με την κορυφαία ομολογιακή του επιλογή να μην θέσει την υπογραφή του κάτωθεν του επαισχύντου "συνοδικού" κειμένου του πραγματευομένου τη σχέση Ορθοδοξίας και αιρετικών "χριστιανών", μας απεκάλυψε την εν προκειμένω πικρή αλήθεια αναφορικά με τη στάση του πατριάρχη Βαρθολομαίου, του Περγάμου και άλλων γνωστών και μη εξαιρετέων!
Και σεις ισχυρίζεσθε σκανδαλωδώς το αντίθετο!
Άλλωστε δεν περιμέναμε την ψευδοσύνοδο του Κολυμβαρίου προκειμένου να πιστοποιήσουμε τη ΔΗΘΕΝ προσήλωση του ενοίκου του Βοσπόρου στην "ακραιφνή Ορθόδοξη Εκκλησιολογία"!
Εδώ και χρόνια ο κ.Βαρθολομαίος έχει έργοις και λόγοις αποδείξει πόσο σέβεται και πόσο στοιχεί στις επιταγές της "ακραιφνούς Ορθοδόξου εκκλησιολογίας"! Ίσα-ίσα που έχει εισαγάγει, διά των κατά καιρούς δηλώσεων και πράξεών του, και λανσάρει μία νέου τύπου, εκτρωματική και μεταλλαγμένη εκκλησιολογία όπως έχει επισταμένως καταδείξει η "σύναξη Ορθοδόξων κληρικών και μοναχών".
Προσωπικά θεωρώ ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα του επιμάχου αγιορείτικου κειμένου συνιστά σκάνδαλο πρώτου μεγέθους που προκαλεί αφόρητα το ορθόδοξο αισθητήριο του πιστού κλήρου και λαού και θα πρέπει να απαληφθεί πάραυτα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατι που δεν εχουν καταλαβει οι περισοτεροι αντιοικουμενιστες ειναι οτι το εκκλησιαστικο ζητημα απτεται πραγματικα θεματων ζωης και θανατου , οχι τωρα αλλα σε ελαχιστες δεκαετιες σε Ανατολη και Δυση . Ο οικουμενισμος η αλλιως πανθρησκεια δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ο θρησκευτικος βραχιων της εωσφορικης και σιωνιστικης ΝΤΠ . Που εχει διακυρηγμενο σκοπο να κανει απαντες - λευκους , μαυρους , κιτρινους , χριστιανους , μουσουλμανους κλπ - ειτε σκλαβους ειτε νεκρους . Και οι μεν του νεου εορτολογιου ασχολουντε λες και ειμαστε στον 15ο αιωνα με το κοινο ποτηριο - που δεν θα γινει ποτε - και με το ποιον μνημονευει ο ο δεινα και ο ταδε . Ε λοιπον οσοι ειδαν την παρασταση της Λεσβου οπου μαζευτηκαν οι Φραγκισκος , Βαρθολομαιος και Ιερωνυμος δηθεν απο ενδιαφερον για τους μεταναστες στην πραγματικοτητα και οι τρεις τους εν τοις πραγμασι μνημονευσαν το αιδειο της Αντζελινα Τζιολυ που ειχε ερθει επι το αυτο λιγες μερες πριν αυτους τους ρασοθεατρινους . Τον ενσαρκωμενο διαβολο της ΝΤΠ μνημονευουν ολοι και καποιοι ψαχνουν ακομη τρια εξαρια και φυλες Δαν . Οσο για αυτους του Παλαιου που εριζουν ακομη ενω η χωρα αποικιζεται απο απογονους πνευματικους του Ισμαηλ , που εριζουν λοιπον ποια παραταξη ελκει απο που αποστολικη διαδοχη , λες και η αποστολικη διαδοχη ειναι οπως ελεγε ενας αθεος στο ιντερνετ που μας δουλευε μεταδοτικος ιος , για αυτους του Παλαιου αρμοδιος ειναι ο μακαριστος Τσιφορος . Δυστυχως το ονειρο του μακαριτη Ρωμανιδη και των εν ζωη Ζηση , Μεταλληνου πραγματοποιηθηκε . Ειμαστε πια Ρωμιοι . Ουτε αρχοντες βυζαντινοι Ρωμαιοι ουτε λεβεντες Ελληνες του Μαραθωνα και του 21 . Αλλα θλιβεροι Ρωμιοι της τουρκοκρατουμενης Πολης που παζαρευαν με τον Οσμανλη τον λαιμο τους και τον πισινο του παιδιου τους καμια φορα για ενα φαναριωτικο αξιωμα . Και μετα απο λιγο καταληγαν σφαγια . Αυτη θα ειναι η καταληξη και μας αξιζει . ΑΜ

amethystos είπε...

Αυτό είναι φίλε. Εχουν καταργηθεί τά πάντα καί κοιμόμαστε. Τό 21 χτύπησαν οι καμπάνες καί ξύπνησαν οι άνθρωποι. Σήμερα δέν κοιμούνται πιά οι άνθρωποι, είναι σέ ονείρωξη, δέν θέλουν νά ξυπνήσουν. Είμαστε όλοι μας χωμένοι στόν μωαμεθανικό παράδεισο. Στήν φλωριάδα.