Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Jacob Rothschild: "Εάν οι Άνθρωποι Δεν Συμμορφωθούν, θα Εμφανιστεί Δεύτερο Κύμα, με Έλλειψη Τροφής και Πλήρη Κυριαρχία των Κυβερνήσεων" + Zacques Attali: "Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος" | TG News

Τα εύσημα ανήκουν στον άνθρωπο που ανακοίνωσε την πανδημία πριν από 40 χρόνια. Και αν αυτό το πρώτο κύμα, όπως έχει πει, είναι απλώς μια “πλανδημική” που επιτρέπει στις κυβερνήσεις να πειθαρχήσουν σκληρά ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με την ελευθερία, το επόμενο θα είναι τρομερό και θανατηφόρο επειδή θα συνοδεύεται από δρακόντεια μέτρα και έλλειψη τροφίμων. Και αυτός που τα έχει πει αυτά είναι ο Jacob Rothschild. Η δήλωσή του εμφανίζεται πλήρως στο τέλος του άρθρου.

Ο Ζακ Ατάλι σαν τον Κλάους Σβάμπ είναι πράκτορες στην υπηρεσία των 8 οικογενειών τραπεζιτών που κυβερνούν τον κόσμο. Γνωρίζουν εκ των προτέρων το σενάριο και “προετοιμάζουν” τους ανθρώπους για αυτό, φέρνοντας το θέμα στην επιφάνεια σε καθημερινές συνομιλίες και ομιλίες τους. Μερικοί το πιστεύουν, πολλοί έχουν αμφιβολίες. Και επειδή είμαστε διαχωρισμένοι μεταξύ ξύπνιου και ύπνου, οι “καθοδηγητές” αισθάνονται ισχυροί και άθικτοι, και το σχέδιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης προχωρά αδιάκοπα χωρίς να αφήνει περιθώρια στους λαούς να αντιταχθούν. Ο Σαρκοζί είχε λοιπόν δίκιο…

Ο Jacques Attali έχει βαρυσήμαντο και ποικιλόμορφο βιογραφικό. Για δέκα χρόνια εργάστηκε ως σύμβουλος του πρώην Γάλλου Προέδρου François Mitterrand. Το 1980, ξεκίνησε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Eureka (ένα σημαντικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα για νέες τεχνολογίες που εφευρέθηκε, μεταξύ άλλων, το MP3). Ήταν ο πρώτος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, και ηγήθηκε της κυβερνητικής επιτροπής για την ανασυγκρότηση της ανάπτυξης της γαλλικής οικονομίας, υπό τον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Ο Attali είναι ένας τεχνοκράτης υψηλού επιπέδου που εργάζεται για τη δημιουργία της Νέας Παγκόσμιας Τάξης.

Σε ένα βιβλίο που ο Χένρι Κίσινγκερ, περιέγραψε την Παγκόσμια Νέα Τάξη ως κάτι “λαμπρό και προκλητικό […] δύσκολο να απορριφθεί”, ο Ζακ Ατάλι επιβεβαιώνει ότι “οι τραπεζίτες των Ιλλουμινάτι επιβάλλουν τρομερό βάρος στην ανθρωπότητα”, σε αντίθεση με το καλό, την αλήθεια ή την πραγματικότητα. Αυτή η Νέα Παγκόσμια Τάξη διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια μας, και πολλοί συνεχίζουν να την αγνοούν.

Στο “Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος” ο Ατάλι, ο οποίος έχει πρόσβαση στα σχέδια για τον πλανήτη Γη, μιλά ως μυημένος Illuminati και δυστυχώς δεν μπορεί κανείς να πει ότι συνομοσιωλογεί ή ότι.. αερολογεί..

Ένας Γάλλος Εβραίος (είπε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο ότι ο εβραϊκός πληθυσμός στον κόσμο πρέπει να αυξηθεί κατά 200 εκατομμύρια, για να επιβιώσει το Ισραήλ).

Παρατίθενται τα κυριότερα θέματα για να πάρετε μια ιδέα για το βιβλίο.

Μετανάστευση

Οι μεταναστευτικές ροές θα επεκταθούν και θα κατακλύσουν τα εθνικά κράτη. “Η Βρετανία θα γίνει μια σημαντική χώρα υποδοχής, ειδικά για τους πολίτες των χωρών της Κεντρικής Ευρώπης.”

Ο νομαδισμός θα γίνει κανόνας στη Δύση. “Όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα φεύγουν από τη μια χώρα στην άλλη: σύντομα, περισσότερα από δέκα εκατομμύρια από αυτούς θα αλλάζουν χώρα κάθε χρόνο.”


Το κύριο περιουσιακό στοιχείο θα είναι τα χρήματα, αλλά πολλοί θα φεύγουν επειδή θα αηδιάζουν με την πατρίδα τους: “Δεν θα θέλουν πλέον να εξαρτώνται από μια χώρα της οποίας απορρίπτουν το φορολογικό σύστημα, τη νομοθεσία και ακόμη και τον πολιτισμό της. Και επίσης θα επιθυμούν να εξαφανιστούν εντελώς, να ζήσουν μια άλλη ζωή. Έτσι, ο κόσμος θα γεμίζει όλο και περισσότερο με ανθρώπους που έχουν γίνει “ανώνυμοι με τη δική τους προσωπική συμφωνία με τον ευατό τους · θα είναι σαν ένα καρναβάλι όπου όλοι – η απόλυτη ελευθερία! – επιλέγουν μια νέα ταυτότητα για τον εαυτό τους.”

Σεξουαλικότητα

Στο μέλλον, οι άνθρωποι δεν θα συνδέονται πλέον και δεν θα δημιουργούν οικογένειες. “Το ζευγάρι δεν θα είναι πλέον η κύρια βάση της ζωής και της σεξουαλικότητας. [Οι άνθρωποι] θα προτιμούν να επιλέγουν, με κάθε διαφάνεια, πολυγαμικές ή εφήμερες σχέσεις.”

Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτήν την τάση είναι η τεχνολογία που ελευθερώνει τους νέους από τον γονικό έλεγχο.

Η κουλτούρα των μέσων ενημέρωσης που κυριαρχείται θα δημιουργήσει ένα εγωκεντρικό πληθυσμό που «θα είναι πιστοί μόνο στον εαυτό τους».

Καθώς οι εραστές θα αποτυγχάνουν να παντρεύονται για μια ζωή, “ο κόσμος δεν θα είναι τίποτα περισσότερο από μια παράθεση μοναξιών και μια παράθεση αυνανιόμενων ατόμων”.

Ο Ατάλι γράφει ότι τον 20ο αιώνα, η κοινωνία «προσπάθησε να εξαλείψει τον αναπαραγωγικό ρόλο της σεξουαλικότητας κάνοντας τεχνητή τη μητρότητα, χρησιμοποιώντας ολοένα και πιο εξελιγμένες μεθόδους – χάπια, πρόωρο τοκετό, γονιμοποίηση in vitro, παρένθετες μητέρες».

Στο μέλλον, η κοινωνία θα φτάσει ακόμη και στο σημείο «να διαχωρίσει την αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα. Η σεξουαλικότητα θα είναι το βασίλειο της ευχαρίστησης, και η αναπαραγωγή θα είναι αρμοδιότητα των μηχανών».

Οι μελλοντικές γενιές θα “κατασκευάζουν” τον άνθρωπο ως “χειροποίητο αντικείμενο”, σε μια τεχνητή μήτρα, η οποία θα επιτρέπει στον εγκέφαλο να αναπτυχθεί περαιτέρω με χαρακτηριστικά που θα επιλέγονται εκ των προτέρων. “Έτσι, ο άνθρωπος θα αποτελεί ένα εμπορικό αντικείμενο.”

Επιτήρηση

Ο Ατάλι ζωγραφίζει το πορτρέτο μιας κοινωνίας παρακολούθησης που κάνει ακόμα και την Στάζι να νιώθει δέος για αυτό.

Ακόμα και τα πλυντήρια θα συνωμοτούν εναντίον των ανθρώπων.., ενώ «οι συσκευασίες τροφίμων, ρούχων και ειδών οικιακής χρήσης θα «επικοινωνούν».

Θα ζούμε με αναξιόπιστα ρομπότ.

Ακόμα και μια ηλεκτρική σκούπα ρομπότ μπορεί εύκολα να μεταδίδει δεδομένα σχετικά με το απόρρητό κάποιου.

“Τα εγχώρια ρομπότ θα είναι καθολικά ενταγμένα στην καθημερινή ζωή. Επίσης, θα είναι μόνιμα συνδεδεμένα με δίκτυα υψηλής ταχύτητας στην πανταχού παρουσία των νομάδων. Θα λειτουργούν ως οικιακή βοήθεια, βοήθεια για άτομα με ειδικές ανάγκες ή ηλικιωμένους, ως εργαζόμενοι και προσωπικό των δυνάμεων ασφαλείας. Ειδικότερα, θα είναι παρατηρητές.

Όλα τα δεδομένα μας θα συλλέγονται από δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες ασφαλείας. Η κύρια μορφή παρακολούθησης θα είναι φορητές συσκευές ψυχαγωγίας. “Το έμβρυο αυτού σήμερα είναι το τρέχον iPhone το οποίο στέλνει δεδομένα στην NSA.”

“Οι νομάδες θα είναι μόνιμα ανιχνεύσιμες. Όλα τα δεδομένα που περιέχει κάποιος, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων της καθημερινής ζωής όλων, θα αποθηκεύονται και θα πωλούνται σε εξειδικευμένες εταιρείες, καθώς και στη δημόσια και ιδιωτική αστυνομία.”

Μέχρι το 2050, αυτά τα μηχανήματα θα έχουν εξελιχθεί σε αυτό που η Attali αποκαλεί “μηχανήματα αυτοπαρακολούθησης”, τα οποία θα επιτρέπουν σε όλους να παρακολουθούν τη συμμόρφωση τους με τα πρότυπα που θα θεσπίζονται.

Θα παρακολουθούμε την κατανάλωση του νερού, της ενέργειας και των πρώτων υλών. Θα έχουμε ακόμη τη «δυνατότητα μέτρησης, μόνιμα ή περιοδικά, των παραμέτρων του σώματός μας».

“Ηλεκτρονικά έντομα (νανοωματίδια), που μεταφέρονται υποδορίως, καταγράφουν συνεχώς καρδιακούς παλμούς, αρτηριακή πίεση και χοληστερόλη. Οι μικροεπεξεργαστές που συνδέονται με διάφορα όργανα θα παρακολουθούν τη λειτουργία τους έναντι των προτύπων.”

Ζώντας χαοτικές ζωές χωρίς ασφάλεια, θα εξαρτηθούμε από ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτές οι εταιρείες θα διασφαλίσουν ότι οι πελάτες τους συμμορφώνονται με τα πρότυπα προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το ρίσκο και το κόστος τους… Βαθμιαία θα υπαγορευτούν τα πλανητικά πρότυπα (Τι να φάτε; Τι να ξέρετε; Πώς να οδηγήσετε; Πώς να προστατευτείτε; Πώς να καταναλώσετε; Πώς να παράγετε;) ”

Αυτές οι Εταιρείες θα Είναι «Αδίστακτες».

“Θα τιμωρήσουν τους καπνιστές, τους πότες, τους παχύσαρκους, τους ανήμπορους να εργαστούν, τους κακώς προστατευμένους, τους επιθετικούς, τους απρόσεκτους, τους αδέξιους, τους αποσπασμένους, τους σπάταλους. Η άγνοια, η έκθεση σε κίνδυνο, η σπατάλη και η ευπάθεια θα θεωρηθούν ασθένειες.”

Οι φυλακές “θα αντικατασταθούν σταδιακά από απομακρυσμένη παρακολούθηση υπό κατ ‘οίκον περιορισμών.”

Το Μέλλον των ΗΠΑ

Το δολάριο θα παραμείνει κυρίαρχο έως τουλάχιστον το 2025 όπου οι ξένοι δανειστές θα αρχίσουν να το εγκαταλείπουν και «η πιστωτική πυραμίδα, με βάση την αξία των κατοικιών (real estate) των ΗΠΑ, θα καταρρεύσει».

Στη συνέχεια, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να διαλύονται με βία και χάος. Ο Ατάλι δήλωσε: “Δεν θα είναι η αυριανή Αφρική που μια μέρα θα μοιάζει με τη Δύση του σήμερα, αλλά η Δύση που θα ιοθετήσει την αυριανή Αφρική στο σήμερα της Δύσης”.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούν τότε, γύρω στο 2040, να πέσουν θεοκρατικού πειρασμού, ρητού ή σιωπηρού, με τη μορφή θεοκρατούμενης απομόνωσης, στην οποία η δημοκρατία θα αποτελλεί μόνο μια σκιερή παρουσία».

Πριν το τέλος του αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποσυντεθούν και θα τεθούν υπό την εξουσία μιας κολεκτιβιστικής παγκόσμιας κυβέρνησης.

Μελλοντικοί Πόλεμοι

Προχωρώντας στο 2030, Attali βλέπει την αρχή «υπερσύγκρουσης», σε μια περίοδο βίας και τεραστίων ανατροπών, από την οποία μια «υπερδημοκρατία;» μια κυβέρνηση παγκόσμιας κοινότητας, θα εμφανιστεί γύρω στο 2060.

Η «υπερσύγκρουση» θα αποτελείται από «καταστροφικούς πολέμους, λαθρεμπόρια, θρησκευτικές ομάδες, τρομοκρατικές οντότητες και πειρατές της ελεύθερης αγοράς».

Οι επόμενοι πόλεμοι θα διεξαχθούν με «χημικά, βιολογικά, βακτηριολογικά, ηλεκτρονικά και νανοτεχνολογικά» όπλα.

“Τα χημικά όπλα θα είναι σε θέση να αναζητούν και να σκοτώνουν ηγέτες που δεν είναι ανιχνεύσιμοι. Οι πανδημίες πρέπει να είναι έτοιμες να εξαπολυθούν κατά βούληση. Τα σύνθετα γενετικά όπλα μπορεί κάποια μέρα να κατευθύνονται συγκεκριμένα εναντίον ορισμένων εθνοτικών ομάδων.”

“Τα νανορομπότ τόσο μικροσκοπικά όσο η σκόνη, γνωστή ως γκρι ζελέ, θα μπορούν να εκτελέσουν αποστολές μυστικότητας και επιτήρησης και να επιτίθενται στα κύτταρα εχθρικών οργανισμών (ατόμων).”

Ακόμα και οι αγελάδες θα χρησιμοποιηθούν από πρωτοπόρους του στρατού, “τα κλωνοποιημένα ζώα θα μπορούσαν να μεταφέρουν ζωντανά βόμβες σε αποστολές, ..τέρατα βγαλμένα από εφιάλτη.”

Αυτά τα όπλα θα είναι ευρέως διαθέσιμα.

“Τα περισσότερα από αυτά τα όπλα θα είναι προσβάσιμα σε μικρά έθνη, μη κράτη, ιδιώτες, πειρατές, μισθοφόρους, εκτελεστές, μαφίες, τρομοκράτες και όλους τους τύπους διακινητών.. Στο όχι τόσο μακρινό μέλλον, θα είναι δυνατό να φτιαχτεί μια ηλεκτρονική βόμβα των 400 δολαρίων, έναν πυκνωτή, ένα πηνίο από χάλκινο σύρμα και ένα εκρηκτικό.”

Νομοθεσία Ναρκωτικών

Ο Ατάλι προβλέπει έναν μελλοντικό κόσμο όπου οι μάζες θα “πνίγονται” στη διασκέδαση και την ανεξέλεγκτη και εξωπραγματική σεξουαλικότητα, για να ξεφεύγουν από την αβέβαιη και χωρίς νόημα ζωή τους.

Θα διεκδικήσουμε το δικαίωμα να αποκτήσουμε ρίζες..

“Θα εκλείψουν οι μέρες που τα σύνορα είναι κλειστά, η απασχόληση στη ζωή εγγυημένη, οι αξίες παραμένουν σταθερές, οι γάμοι τηρούνται και οι νόμοι είναι άθραυστοι.”

Η ψυχαγωγία θα είναι η κύρια απόδραση του ανθρώπου.

“Μερικοί θα κλειδωθούν στον αυτισμό από την ασύδωτη χρήση νομαδικών αξιών και αντικειμένων. Θα είναι ναρκισσιστικά εμμονικοί με τους αυτοελεγκτές, όπως οι Ιάπωνες Otaku – φανατικοί του εικονικού νομαδισμού, της αυτιστικής ακρόασης μουσικής και της αυτο-παρακολούθησης του σώματος.”

Μαζί με την ψυχαγωγία, τα ναρκωτικά θα νομιμοποιηθούν για να μας κάνουν άνοσους στην αυξανόμενη τρέλα που μας περιβάλλει.

“Αλκοόλ, κάνναβη, όπιο, μορφίνη, ηρωίνη, κοκαΐνη, συνθετικά προϊόντα (αμφεταμίνες, μεθαμφεταμίνες, έκσταση). Χημικά, βιολογικά ή ηλεκτρονικά ναρκωτικά, που διανέμονται από τους “αυτόματους επισκευαστές”, θα γίνουν καταναλωτικά προϊόντα σε μια παράνομη παγκόσμια αστυνομία, των οποίων τα κύρια θύματα θα είναι οι infranomads (Infranomades = φτωχοί άνθρωποι του κόσμου).

Ο Φεμινισμός Απαιτείται στον Σοσιαλισμό

Ο Jacques Attali είναι πρωτοπόρος στις μικροχρηματοδοτήσεις και έχει ιδρύσει την PlaNet Finance, τον τρίτο παγκωσμίως μεγαλύτερο οργανισμό στο είδους του. Η μικροχρηματοδότηση περιλαμβάνει την παροχή δανείων σε φτωχούς και κοινοτικές ομάδες σε όλο τον κόσμο για να ξεκινήσουν επιχειρήσεις.

Όταν ρωτήθηκε γιατί το 80% των μικροδανείων χορηγείται σε γυναίκες, ο Attali περιγράφει το φαινόμενο ως «παράξενο πράγμα», αλλά στο βιβλίο του εξηγεί τον πραγματικό λόγο.

“Οι γυναίκες θα σταματήσουν να αγκαλιάζουν τον κολεκτιβισμό.”

Το 2060, ο Attali βλέπει την υπερδημοκρατία (μια κολεκτιβιστική παγκόσμια κυβέρνηση) να γίνεται πραγματικότητα και οι πρωτοπόροι αυτού του συστήματος θα είναι αυτοί που αποκαλεί «transhumans» (υπεράνθρωποι).

Οι Transhumans θα βρουν ευχαρίστηση στο να υπηρετούν άλλους στις κοινότητές τους. Θα «εγκαινιάσουν μια οικονομία αλτρουισμού, δωρεάν διαθεσιμότητας, αμοιβαιότητας, δημόσιας υπηρεσίας και γενικού ενδιαφέροντος».

“Οι γυναίκες θα γίνουν πιο υπεράνθρωπες από τους άντρες: η εύρεση ευχαρίστησης στο να δίνει ευχαρίστηση είναι συγκεκριμένη στη μητρότητα.”

«Η σταδιακή άνοδος των γυναικών σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, ειδικά μέσω της μικροχρηματοδότησης, θα αυξήσει δραματικά τον αριθμό των transhumans».

 Μικροτσιπ στον Εγκέφαλο

Ο μελλοντικός άνθρωπος θα περπατάει στον δρόμο, τρομοκρατημένος από τις σκέψεις του. Θα του έχει εμφυτευτεί ένα μικροτσιπ στον εγκέφαλο.

“Οι βιονικές προσθέσεις που συνδέονται άμεσα με τον εγκέφαλο θα μας βοηθήσουν να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ σφαιρών γνώσης, να παράγουμε διανοητικές εικόνες, να ταξιδεύουμε, να μαθαίνουμε, να φανταζόμαστε και να επικοινωνούμε με άλλα μυαλά.”

Αυτή η τεχνολογία υπάρχει ήδη και επιτρέπει σε έναν τετραπληγικό να μπορεί να γράφει δεκαπέντε λέξεις ανά λεπτό με απλή μετάδοση της σκέψης και να τις στέλνει μέσω email. Η τηλεπάθεια επομένως είναι (ήδη) πραγματικότητα.

Όλοι θα αποκομίσουμε τα «οφέλη» αυτής της τεχνολογίας.

“Αυτές οι διαδικασίες θα δημιουργήσουν νέες μορφές άμεσης επικοινωνίας μέσω του νου και θα ενισχύσουν τη διαδικασία μάθησης και την δικτύωση σε κοινή οθόνη.”

Η συνέπεια αυτής της εξέλιξης θα είναι η ασφυκτική παρακολούθηση. “Σήμερα το κράτος έχει πρόσβαση στο προφίλ μας στο Facebook. Αύριο θα είναι η κάθε σκέψη μας.”

Κάποια μέρα η συνείδηση ​​θα αποθηκευτεί ψηφιακά και θα είναι δυνατόν να ζει κάποιος σε πολλαπλά σώματα.

“Χάρη στην απίστευτη πρόοδο που μπορούμε να περιμένουμε από τη νανοεπιστήμη, όλοι ελπίζουν ακόμη και να μεταφέρουν την αυτογνωσία τους σε έναν άλλο οργανισμό, να αποκτήσουν τα δικά τους διπλά αντίγραφα, αντίγραφα των αγαπημένων τους ανθρώπων, αντίγραφα “ονειρεμένων” (τέλειων) ανδρών και γυναικών, υβρίδια που έχουν κατασκευαστεί με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά προεπιλεγμένα για επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Μερικοί θα προσπαθήσουν ακόμη και να προσπεράσουν το ανθρώπινο είδος με μια μορφή ζωής προικισμένη με διαφορετική και ανώτερη νοημοσύνη.”

Κάποιοι θα ζήσουν για χιλιάδες χρόνια και θα μπουν σε “ζώνη λυκόφωτος” μεταξύ ζωής και θανάτου.

«Τότε, ο άνθρωπος, που τελικά θα κατασκευάζετε σαν ένα τεχνολόγημα, δεν θα γνωρίζει πια το θάνατο. Όπως όλα τα βιομηχανικά αντικείμενα, δεν θα μπορεί πλέον να πεθάνει, αφού δεν θα έχει γεννηθεί ποτέ».

Η Τρέλα της Ατζέντας

Το βιβλίο είναι γεμάτο με άλλες παρόμοιες περιγραφές του μελλοντικού ανθρώπου ως βιομηχανικού αντικειμένου, που απηχεί το κομμουνιστικό όνειρο του «Σοβιετικού Ανθρώπου».

Σε ένα σημείο του βιβλίου, ο Attali ισχυρίζεται ότι τα παιδιά θα μεγαλώνουν σε εργαστήρια ως “εμπορικό αντικείμενο”.

Τελικός Στόχος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης

Προς το τέλος του βιβλίου, ο Attali μας λέει ότι ο απώτερος στόχος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης (NOM ή NWO) είναι να καταστρέψει την ανθρωπότητα.

Η υπερδημοκρατία θα αναπτύξει ένα κοινό αγαθό που θα ορίζεται από μια κολεκτιβιστική νοημοσύνη, η οποία θα είναι «μια νοημοσύνη, η οποία σκέφτεται διαφορετικά από κάθε μέλος της ομάδας», με τον ίδιο τρόπο, «όπως ένας υπολογιστής σκέφτεται διαφορετικά σε κάθε επεξεργαστή του».

Τότε θα σταματήσει σταδιακά η πρόοδος της τεχνολογίας.

“Τέλος, στο τελικό στάδιο της εξέλιξης, ίσως και να γίνουμε μάρτυρες (ίσως και να είμαστε ήδη..) είναι η “υπερευφυής” ζωή. Μια ζωή στην οποία η ανθρωπότητα θα αποτελλεί μόνο ένα απειροελάχιστο συστατικό.”

Τότε θα πεθάνει η ανθρωπότητα.

“Η ιστορία του Homo Sapiens θα φτάσει στο αποκορύφωμά της.”

Ο Κόσμος μας Ή ο Κόσμος τους

Ο Ατάλι πιστεύει ότι “οποιαδήποτε αντίσταση στην επερχόμενη παγκόσμια τάξη θα είναι μάταιη” επειδή δεν θα προτείνει κάποιο άλλο σύστημα.

“Οι περισσότεροι από αυτούς τους νέους υποψηφίους δεν θα βρουν διαφορετικά συστήματα… Να αναμένετε μόνο μια χούφτα ανθρώπων που θα προτείνει επιστροφή στη θεοκρατία.”

Δεν αρκεί να επικρίνουμε και να εκθέτουμε, πρέπει να προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε τον δικό μας κόσμο προτού η ανθρωπότητα καταστραφεί για πάντα.

Σχολιασμός

Σε αυτό το βιβλίο του, ο Ζακ Ατάλι χαρτογραφεί την κατάσταση του μελλοντικού κόσμου, έως το 2050. Αναμειγνύοντας πραγματικές εικόνες (καταστροφές που έχουν ήδη συμβεί) και εικόνες που δημιουργούνται από υπολογιστή, ο Ατάλι παρουσιάζει το πρόσωπο ενός μέλλοντος όλο και πιο συναρπαστικού αλλά και ενοχλητικού.

Συνοψίζοντας:

Για τον Ατάλι, ο 21ος αιώνας θα χωριστεί στις κάτωθι φάσεις:

  • η υπερ-αυτοκρατορία, η οποία θα ξεκινήσει γύρω στο 2030, και η οποία θα βλέπει τον κόσμο να πηγαίνει από ένα μονοπολικό αμερικανικόμορφο σύστημα σε ένα πολυπολικό σύστημα, που θα διέπεται στην πράξη από το παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο,
  • υπερσύγκρουση, η οποία θα ξεκινήσει λίγο μετά την έλευση της υπεραυτοκρατορίας και θα την βυθίσει σταδιακά, μια εποχή αναρχικού και υπεριωδικού χάους σε παγκόσμια κλίμακα,
  • υπερδημοκρατία, η οποία θα διαδεχθεί την υπερσύγκρουση και θα χτιστεί ως αντιμετώπισή της, ένα είδος κονωνίας όπως αυτή των καιρών του Υδροχόου, της ειρήνης και των «υπερανθρώπων».

Γνωρίστε το παρελθόν για να προβλέψετε καλύτερα το μέλλον.

Αυτό το όραμα για το μέλλον βασίζεται κυρίως σε μια μελέτη του παρελθόντος. Για τον Ατάλι, η ανθρώπινη ιστορία βασίζεται σε συγκεκριμένους νόμους:

  • Για να επιβιώσετε, πρέπει να ξέρετε πώς να προσαρμοστείτε
  • Ο άντρας αποκλίνει όλο και περισσότερο από τη φυσική του κατάσταση, ιδίως στο σεξουαλικό επίπεδο
  • Η ιστορία έχει δει διαδοχικά τη δύναμη των ιερέων (την εποχή των φυλών), των πολεμιστών (την εποχή των βασιλείων που βασίζονταν στη γεωργία), και τέλος την δύναμη των εμπόρων (την εποχή της εκβιομηχάνισης).
  • Ο κινητήρας της Ιστορίας δεν είναι ούτε ο ταξικός αγώνας, ούτε ο αγώνας των λαών, αλλά η πολυετής αντιπαράθεση μεταξύ νομάδων και καθιστικών ανθρώπων, που όπως έχουμε δει οι νομάδες δημιουργούν πρόοδο
  • Η δημοκρατία προκύπτει από την αγορά (η οποία ισοδυναμεί με σύγχυση της δημοκρατίας και της πλουτοκρατίας), ιδίως επειδή η αγορά διευκολύνει την ανταλλαγή εντός των ελίτ, τις συναλλαγές με υποθέσεις που δημιουργούν έτσι πρόοδο, ακόμη και όταν αντιτίθενται στους εχθρικούς πολιτισμούς
  • Το δημοκρατικό ιδεώδες (δηλαδή, σύμφωνα με το Attali, το θεωρητικό υπόβαθρο της πλουτοκρατίας), συνίσταται στην καθιέρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ο οικουμενικός νόμος που διέπει όλους αυτούς τους παράγωγους νόμους είναι η αόριστη επέκταση της ατομικής ελευθερίας, η οποία υποτίθεται ότι είναι ο σκοπός της ανθρωπότητας.

Ολοκληρώνοντας, παρατίθενται ένα απόσπασμα από τον Jacob Rothschild που ξέρει ότι δεν έχει τίποτα να φοβάται αφού προστατεύεται από όλες τις κυβερνήσεις:

“Είναι κυρίως η οικονομική ανεξαρτησία των περισσότερων κοινών ανθρώπων που τους καθιστά τόσο ανιδιοτελείς σε αυτά τα έθνη, και πιθανόν να υποστηρίξουν την κυριαρχία των δικών τους εθνών, και τον τοπικό έλεγχο, που είναι το κύριο εμπόδιο στα σχέδιά μας, και γι’ αυτό ακριβώς χρειάζονται σοβαροί οικονομικοί περιορισμοί με το πρόσχημα της πανδημίας. Εάν οι άνθρωποι δεν συμμορφωθούν, θα υπάρξει αναμφίβολα ένα δεύτερο κύμα, με έλλειψη τροφίμων, και απόλυτη κυριαρχία των κυβερνήσης ώστε να εισαχθούν όλες οι αλλαγές που προτείνουμε.”

tgnews.gr

Διόδοτος: Jacob Rothschild: "Εάν οι Άνθρωποι Δεν Συμμορφωθούν, θα Εμφανιστεί Δεύτερο Κύμα, με Έλλειψη Τροφής και Πλήρη Κυριαρχία των Κυβερνήσεων" + Zacques Attali: "Μια Σύντομη Ιστορία του Μέλλοντος" | TG News (diodotos-k-t.blogspot.com)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O Jacques Attali,sτο βιβλίο του με τίτλο Dictionnaire du XXIe Siècle (ελ. Το λεξικό του 21ου αιώνα) γράφει: «Κάθε άνθρωπος θα γίνει ένα ον χωρίς πατέρα και μητέρα, χωρίς προγόνους, χωρίς ρίζες, θα είναι ο απόλυτος νομάδας. Ο καθένας θα έχει το δικαίωμα να σχηματίζει ταυτόχρονα περισσότερα ζευγάρια. Η πολυγαμία και η πολυανδρία θα γίνουν ο κανόνας. Θα γίνει επιτρεπτό να έχουν, μέσω μιας “κλωνοεικόνας” (δηλ. ολογράμματος) όλες εκείνες τις σεξουαλικές σχέσεις που απαγορεύονται στο ανθρώπινο ον…» https://theodotus.blogspot.com/2017/06/2100.html#more

χαλαρωσε είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Και αυτός που τα έχει πει αυτά είναι ο Jacob Rothschild.

ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΑ. ΕΧΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΟΛΙΓΟΜΕΛΕΣ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟ. ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΥΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΟΣΟΙ ΟΜΩς ΔΕΝ ΒΖΟΥΝ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΣΥΝΟΜΩΤΙΚΟ ΒΕΡΜΠΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ. ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙ ΚΑΙ Ο ΒΙΛΙΑΡΔΟΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΥΛΟΓΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΟΜΩς ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΠΑΥΟΥΝ ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙς ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ.

χαλαρωσε είπε...




«… Ένα νεαρό αγόρι ηλικίας 5 ετων… θα ειναι το τελειο δωρο για τον πρόεδρο», Αυτο ειναι ένα email που εμφανισαν τα Wikileaks με προορισμο τον κυκλο του Ομπάμα σύμφωνα με τον Assange. «Θα φτάσει από τη Ρουμανία την Τρίτη. Είμαι βέβαιος ότι ο πρόεδρος θα είναι ευχαριστημένος. "

http://sinomosiologos.blogspot.com/2021/04/wikileaks_28.html#more

amethystos είπε...

H απόλυτη διαφθορά τής υπερεξουσίας. Είμαστε στά μέτρα τής αυλής τού Διοκλητιανού. Η διαφορά πού θά φέρει καί τήν απόλυτη καταστροφή είναι τό εικονικό χρήμα.Δές πόσο φιλήδονα είναι τά χείλη τού Μπίλ Γκέιτζ όταν ανακοινώνε τίς καταδίκες μας καί τό τέλος τού πολιτισμού. Οι ψευδοπροφήτες τελικά δίνουν τήν χαριστική βολή στήν Ελληνική κληρονομιά, η λατρεία τής υπερδύναμης. Θά χαθούμε μέσα στήν απόλυτη άγνοια υπακούοντας καί λατρεύοντας τήν Γερμανική Ψυχή. Τίς Βαλκυρίες πού αντικατέστησαν τίς Μούσες τού Πολιτισμού καί τό Εγώ τού Ζαρατούστρα, τό παραπέτασμα στόν Θεό Παντοκράτορα.

Ανώνυμος είπε...

Τελικός Στόχος της Νέας Παγκόσμιας Τάξης: Ο ερχομός του 'Μεσσία'....

Ανώνυμος είπε...

Σας παρακαλώ να δείτε την μίνι σειρά (περίπου 10 επεισόδια) στο ΝΕΤΦΛΙΞ με τίτλο ΜΕΣΣΙΑΣ ..παραγωγή του 2019...οπου φανερώνεται η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΜΕΣΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ με ΠΟΛΥ επιτυχή τρόπο...ΑΝ ΔΕΝ έχετε συνδρομή στο Νετφλιξ , δίνει και τη δυνατότητα ΕΝΟΣ ΜΗΝΟΣ, Παρακολουθηση ΔΩΡΕΑΝ...Περιμένω μετά κάποιος να μας πει εντυπώσεις...