Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

"Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς"! - Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

                                                         

Δογματικός Όρος της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου 
(Σύμβολο Πίστεως ή "Πιστεύω"):

"Και αναστάντα 
τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς"! 

Μάλλον χρήζει τροποποιήσεως, τουλάχιστον για φέτος...

Πρωτοπρεσβύτερος Αναστάσιος Γκοτσόπουλος

Αναστάσιος: "Και αναστάντα τη τρίτη ημέρα κατά τας Γραφάς"! - Αναστάσιος Γκοτσόπουλος (anastasiosk.blogspot.com)

Η ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ  ΠΙΣΤΕΩΣ. Ο ΖΗΖΙΟΥΛΑΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ, Ο ΛΟΥΔΟΒΙΚΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΤΗΝ ΘΕΟΤΟΚΟ, Ο ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΤΗΝ ΜΙΑ ΑΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, Ο ΚΛΗΡΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ, Ο ΡΩΜΑΝΙΔΗΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΜΑΞΙΜΟ, Ο ΤΡΕΜΠΕΛΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΥΜΕΩΝ ΤΟΝ ΝΕΟ ΘΕΟΛΟΓΟ, Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΚΑΙ Η ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ ΤΗΝ ΨΥΧΗ, Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ,Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΙΩΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, Η ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ, Ο ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ, Ο ΙΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ, Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ, Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Η ΦΥΣΙΚΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ, Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ, Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ, Ο ΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΜΑΣΚ. 
ΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ; Ο ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΙΩΝΑ, Η ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ. ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΘΕΙΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΑ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΘΟΤΙ ΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ  ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ; ΤΗΝ ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τι συμπερίληψη είναι αυτή..!!!!!αντί για αυγά μήπως να τσουγκρισουμε κεφάλια...;;;ΑΠ.

Φανη Βερροιου είπε...

Δυστυχως μεγαλη μεριδα του ορθοδοξου κληρου ανεξαρητως βαθμιδος εχει εκκοσμικευθει με το τραγικο αποτελεσμα να εχει σαν πνευματικο πυρηνα παν μετρον ανθρωπος, αντι του παν μετρον Θεος. Ειναι επειγον απο ολους μας ,οσοι εχουμε την υψιστη τιμη να λεγομαστε Χριστιανοι να μετανοησουμε να προσευχηθουμε πολυ να κλαψουμε για την καταντια μας , διαφορετικα αλοιμονο μας.Τα χειροτερα ειναι στον δρομο.

amethystos είπε...

Επείγει επίσης νά επαναφέρουμε στόν ίσιο δρόμο τό σύνολο σχεδόν τού ορθοδόξου κλήρου. Δέν γνωρίζουν ότι άλλαξαν πορεία.