Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Ένα δημοψήφισμα που τρέμουν όλοι, ακόμη και η ίδια η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας εισηγήθηκε δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου, δηλαδή ουσιαστικά σε μια εβδομάδα, για το "τελεσίγραφο" όπως αποκάλεσε τις τελευταίες απαιτήσεις των δανειστών. Δεν διευκρίνησε όμως τι θα γίνει αν μέσα στο σαββατοκύριακο αποσύρουν οι δανειστές το τελεσίγραφο και επαναφέρουν την προταση της ίδιας της κυβέρνησης των 47 σελίδων με μέτρα κοινωνικής σφαγής και ύφεσης. 

Ούτε διευκρίνησε τι θα γίνει αν επικρατήσει το ΟΧΙ, που και ο ίδιος φαίνεται να υποστηρίζει. Θα συνεχίσει την ίδια πορεία "διαπραγμάτευσης" μέχρις ολοκλήρωτικής εξόντωσης της ελληνικής οικονομίας κάτω από το βάρος της εξυπηρέτησης του χρέους και του ευρώ; Ή θα δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ και η καταγγελία του χρέους;

Προσωπικά δεν μας έπεισε η εξαγγελία του κ. Τσίπρα. Δεν μας έπεισε ότι θέλει πραγματικά δημοψήφισμα. Αν το ήθελε πραγματικά δεν θα έστελνε εκτάκτως χθες το βράδυ τους Δραγασάκη και Τσακαλώτο στον Ντράγκι. Αν το ήθελε θα έδινε τη δυνατότητα αληθινού πολιτικού διαλόγου για να ξεκαθαριστεί το βασικό ερώτημα που θα κριθεί στο δημοψήφισμα. Αν το ήθελε δεν θα το πρότεινε εντός μιας εβδομάδας, όταν ξέρει πολύ καλά ότι με μεγάλη δυσκολία μπορεί να ανταποκριθεί ο κρατικός μηχανισμός με στήσιμο κάλπης, κοκ.

Αν πραγματικά το ήθελε αυτός και οι δικοί του, συμπεριλαμβανομένης και της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης, θα παρουσίαζαν εναλλακτικές προτάσεις στον ελληνικό λαό. Εναλλακτικές της λογικής των μνημονιων και της εξάρτησης από το ευρώ. Όχι εναλλακτικά μνημόνια, το ένα χειρότερο από το άλλο, που έχει έως σήμερα παρουσιάσει η κυβέρνησή του.

Πάντως εμείς του λέμε να το τολμήσει. Να μην το κάνει όπως ο Γ. Παπανδρέου όταν για ξεκάρφωμα πρότεινε δημοψήφισμα στις 31/10/2011. Ας το τολμήσει. Ας δώσει τη δυνατότητα επιτέλους ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου στον ελληνικό λαό. Ας κάνει αληθινό δημοψήφισμα αφού πρώτα ενημερωθεί ο λαός για τις εναλλακτικές. Ας κάνει δημοψήφισμα για το βασικό και θεμελιώδες: Θελει ο ελληνικός λαός να συνεχίσει με όρους μαζικής εξόντωσης στο ευρώ και με την εξυπηρέτηση του χρέους, ή όχι;

Αυτό είναι το μοναδικό αληθινά δημοκρατικό δημοψήφισμα που οφείλει να γίνει τώρα. Γιατί δεν θέτει αυτό το ερώτημα - που ήδη συζητά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία; Τι φοβάται; Μήπως κι ο ελληνικός λαός παρά την τρομοκρατία και την παραπληροφόρηση δώσει εντολή να καταγγελθεί το χρέος και να φύγουμε από το ευρώ;

Τέλος, τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας για να προστατεύσει τη χώρα από τις εχθρικές ενέργειες του Ντράγκι και του τραπεζικού καρτέλ; Τι θα κάνει για να μην κλείσουν οι τράπεζες την Δευτέρα; Τι θα κάνει για να μην γενικευτεί το bank run; Τι θα κάνει για να μη προσχωρήσουν οι τράπεζες σε στάση πληρωμών προς το εσωτερικό για να εκβιάσουν καταστάσεις; Ή μήπως είναι κάτι που επιθυμεί κι ο ίδιος για να τρομοκρατηθεί ο κοσμάκης; Τσιμουδιά για όλα αυτά.

Πάντως ένα είναι σίγουρο. Ακόμη και με τις λογικές που εισηγείται το δημοψήφισμα ο Τσίπρας, όσο κι αν θέλει να παραπλανήσει τον κόσμο, το σίγουρο είναι πώς αν τελικά έχουμε δημοψήφισμα αυτό που θα κυριαρχήσει είναι το ΝΑΙ στην υποδούλωση της Ελλάδας, ή ΌΧΙ στο νέο Ράιχ, το χρέος και το ευρώ. Κάντε το λοιπόν κ. Τσίπρα αν τολμάτε. Εμείς πάντως, όπως και την εποχή της πρότασης Παπανδρέου για το δημοψήφισμα, το υποστηρίζουμε γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι το ΟΧΙ δεν θα αφορά μόνο ή απλά τα τελεσίγραφα των δανειστών, αλλά και τη δική σας, κ. Τσίπρα, ενδοτική πολιτική της υποτέλειας στην αποικιοκρατική Ευρώπη.

dimitriskazakis

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΟΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΗΠΩΣ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΟΝΕΟΣ ΤΣΑΒΕΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΕΞΩΣΤΡΑΚΙΣΕΙΞΕΡΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.......
ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ποιο δόλιο σχέδιο είχε, να βγούμε από την Ε.Ε.; Πέντε μήνες ζητούν νέα μέτρα για να διαλύσουν ότι έχει απομείνει.Προκαταβολή φόρου 100% των επιχειρήσεων που ήδη παραπαίουν, αύξηση ΦΠΑ σε κόστος, ρεύμα κτλ σε συνδυασμό με πτώση αγοραστικής δύναμης, θα τις εξαφανίσει. Όλα θα είναι εισαγόμενα. Αυτή είναι η επιδίωξή των Ευρωπαίων για τα συμφέροντα τους.Η ανεργία θα χτυπήσει κόκκινο. Και μετά, η λύση έτοιμη.
Γιατί να ξοδεύονται οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις με μεταφορικά από Κίνα; Oικονομικές ζώνες στην Μπανανία που έφτιαξαν στη γειτονιά τους.Μαζί με Πακιστανούς και Αφγανούς κάπου εκεί ανάμεσα και οι Έλληνες άνεργοι..

Ανώνυμος είπε...

Αυτή πια η προκαταβολή φόρου 100 τοις εκατό, πάνω σε έσοδα των επιτηδευματιών, έσοδα που δεν έχουν εισπραχθεί ακόμη, είναι από τ' άγραφα. Πρώτη φορά αριστερά σου λέει μετά.