Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σπέκουλα από διεθνή fund για ελέγχους κεφαλαίων εάν χαθεί η συμφωνία

Ανθούν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια και η παραφιλολογία για την Ελλάδα στους κόλπους των fund του εξωτερικού μέσα στα τελεσίγραφα των δανειστών για συμφωνία.


Έχουν αρχίσει ήδη τα… όργανα από ορισμένες επενδυτικές τράπεζες του εξωτερικού που διαδίδουν εκτιμήσεις πως εάν δεν υπάρξει συμφωνία το Σαββατοκύριακο δεν θα ανοίξουν οι τράπεζες τη Δευτέρα και θα επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων.

Αυτή την εκτίμηση μεταφέρει ο οικονομολόγος της JP Morgan, Ντέιβιντ Μακί, ο οποίος υποστηρίζει ότι η Κυριακή είναι πλέον η τελευταία κρίσιμη προθεσμία για την Αθήνα και παράλληλα εκφράζει… φόβους ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, δεν αποκλείεται να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων στα ΑΤΜ.

Όπως αναφέρουν σε tweet διεθνείς αναλυτές και σχολιαστές στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου, μια ακόμη ανάλυση αυτή τη φορά της Credit Suisse κάνει το ίδιο: «Ένα deal πρέπει να ολοκληρωθεί στο Σαββατοκύριακο, αλλιώς δεν αποκλείουμε επιβολή ελέγχων κεφαλαίων στις τραπεζικές αναλήψεις από Δευτέρα», αναφέρει.

Το εντυπωσιακό είναι ότι την ίδια ώρα κυκλοφορούν πληροφορίες ότι κερδοσκοπικά κεφάλαια τα οποία τοποθετούνται βραχύβια στα χρηματιστήρια για γρήγορο κέρδος, «χτυπούν και φεύγουν», έχουν στο στόχαστρο το ελληνικό χρηματιστήριο μέσα στην αναμπουμπούλα. Οι εισροές κεφαλαίων, λένε, ανέρχονται σε υψηλό 17 εβδομάδων!

Είναι οι λεγόμενοι «διεθνείς επενδυτές» που περιμένουν σήμα προσέλκυσης από ενδεχόμενο deal ή μη -και ήδη παίζουν τα «στοιχήματα» για τα πορτοφόλια τους.

olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: