Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Τσίπρας: Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι! Δεν θα ζητήσουμε την άδεια του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ

Τσίπρας: Η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι! Δεν θα ζητήσουμε την άδεια του Σόιμπλε και του Ντάισελμπλουμ

O Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής μίλησε για ιστορικής σημασίας διακύβευμα και δήλωσε πως δεν έχει νόημα να απαντήσει στον Αντώνη Σαμαρά και να υπάρξει μία κόντρα. 
Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τους ευρωπαίους εταίρους πως απέκλεισαν τον κ. Βαρουφάκη από το Eurogroup, κάνοντας λόγο για μελανή μέρα για την ευρωπαϊκή ιστορία. Όπως είπε σε αυτή τη συνεδρίαση αμφισβητήθηκε το δικαίωμα ενός κυρίαρχου λαού να αποφασίσει για το μέλλον του....

Ξεκαθάρισε πως το δημοψήφισμα την Κυριακή θα γίνει κανονικά είτε το θέλουν είτε δεν το θέλουν οι εταίροι μας, εκτοξεύοντας σφοδρή επίθεση κατά του κ. Σόιμπλε και του κ. Ντάισελμπλουμ λέγοντας πως δεν θα τους ζητήσει ο ελληνικός λαός την άδεια για να υπερασπιστούν τη λαϊκή κυριαρχία. 

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πως ήρθε για να διχάσει την Ευρώπη. Έφερε ως παράδειγμα τη Γαλλία όπου έγινε δημοψήφισμα για το ευρωπαϊκό Σύνταγμα και απορρίφθηκε από τους Γάλλους, λέγοντας πως τότε δεν τέθηκε το θέμα εάν η Γαλλία θα αποχωρήσει από την Ευρώπη.  Χαρακτήρισε τα μνημόνια μια τραγωδία και πως αυτό το παιχνίδι τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου με τις εκλογές, σημειώνοντας με νόημα πως η αξιοπρέπεια ενός λαού δεν είναι παιχνίδι. Σημείωσε πως οι εταίροι νομίζουν ότι ο εκβιασμός θα λυγίσει τον ελληνικό λαό. 

Δήλωσε πως τους τελευταίους πέντε μήνες, η κυβέρνηση έδωσε μία μάχη στις διαπραγματεύσεις με την πλάτη στον τοίχο και αυτό το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Ωστόσο, η επιμονή η συμφωνία να έχει και την υπογραφή του ΔΝΤ, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, ήταν μία επιμονή που περιόρισε ασφυκτικά κάθε δυνατότητα έντιμου συμβιβασμού. 

Παραδέχθηκε πως η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει συμφωνία έκανε υποχωρήσεις, αλλά ισχυρίστηκε πως αυτό κάποιοι το εξέλαβαν ως αδυναμία. Σημείωσε πως ακόμα και την τελευταία στιγμή η ελληνική πλευρά κατέθεσε ισοδύναμα μέτρα στις απαιτήσεις των δανειστών και κατηγόρησε τους δανειστές πως ζήτησαν να μετριάσει η κυβέρνηση τους φόρους στον πλούτο. 

Σχετικά με το χρέος ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως δεν έδωσαν τίποτα παρά μόνο τις αόριστες αναφορές όπως στις προηγούμενες κυβερνήσεις πως θα το δουν κι αυτό.


skeftomasteellhnika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...