Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Πεθαμένη η χώρα. Ζεί με βρυκόλακκες και φαντάσματα.


Του Καθηγητή Γ.Ζουγανέλη
Αριστεροί και δεξιοί του Κ.λου. Όλοι μια παρέα.
Εικόνα ερήμωσης παρουσιάζει η Ελλάδα. Γυμνή απο ιδέες και απο πράξεις. Μια δημοκρατία του παρακράτους. Μια χώρα στο έλεος των ολίγων και εκλεκτών, που θέλουν να συνεχίσυν να κρατούν τα προνόμιά τους και να τρώνε τις σάρκες των άλλων, των απλών θνητών.
Παίρνω μηνύματα ανησυχίας από όλη την Ελλάδα. Επι 24 ωρες τα μαγαζιά των εφοπλιστών συνεχίζουν να κρύβουν το γεγονός της φορολόγησης των εφοπλιστών που ζητάει το ΔΝΤ κάτι που αρνείται εκβιαστικά η κυβέρνηση των εφοπλιστών να κάνει. Αυτή είναι η Ελλάδα. Απο το πρωί ως το βράδυ στη παρεξήγηση και απο ουσία μηδέν. Τα αποτυχημένα φαντάσματα του παρελθόντος, η ανικανότητα και η αποτυχία ξαναεμφανίστηκαν στις τηλεοράσεις μη αναφέροντας ούτε γραμμή για τη φορολόγηση των αφεντικών τους. Δεν μιλούν για μια γραμμή που στοιχίζει δις ευρώ αλλά μιλούν για το ΦΠΑ της εστίασης.
4 με 10 δις ευρώ εκτιμάται η απόδοση απο τη φορολόγηση των εφοπλιστών. Με αυτά καλύπτονται και οι διαφορές στο ΦΠΑ της εστίασης αλλά και υπάρχει χρήμα για ανάπτυξη. Ανάπτυξη για το Εφοπλσιτάν σημαίνει διορισμοί και ενίσχυση της αντιπαραγωγικής δραστηριότητας. Σημαίνει χρηματοδότηση χωρίς έλεγχο των φίλων. Σημαίνει διορισμοί αχρήστων σε μια κοινωνία που πάσχει απο αξιοκρατία. Αποτέλεσμα αυτοί που σας διοικούν.
Το πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η χρεοκοπία των αξιών, η πτώση της ηθικής και η προαγωγή της διαπλοκής. Η ΕΕ δεν μπορεί να βλέπει τα λεφτά των  φορολογουμένων της να πετιώνται συνέχεια για να γίνουν πλουσιότεροι οι εφοπλιστές της Ελλάδας. 
Τεράστια σκάνδαλα στις τράπεζες και ειδικά στη ΤτΕ, που ξεπούλησε όλα τα ομόλογα του ΕFSF με ρήτρα ευρώ αξίας 40 δις και πλέον ευρώ για να πάρουν δάνεια οι τράπεζες που σας έφαγαν τις καταθέσεις και τις έκαναν κόκκινα δάνεια.
Μάθημα για το τί ειναι δημοψήφισμα και αν είναι έγκυρο. Μετά άλλο μάθημα για το ότι το Βαρουφάκη τον είχαν στο υπόγειο. Μάθημα για τη ξεφτύλα τους δεν έκαναν μόνο, για το πόση περιουσία έχει απομείνει στη χώρα, για το πόσα  απο τα κόκκινα δάνεια έγιναν καράβια και σταθμοί εμβέλειας για τη πλύση των εγκεφάλων σας, για το ποιοί έφαγαν τα λεφτά των καταθέσεων και τόσα άλλα.
Τι περιμένετε τις επόμενες ημέρες; Εγώ περιμένω κωλοτούμπα και μια συμφωνία στην οποία η φορολόγηση των εφοπλιστών θα λείπει απο μέσα. Ένα ΝΑΙ σε ένα δημοψήφισμα κοροιδία και μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας που δεν θα προσφέρει τίποτα. Ο κύκλος ψεύδους, διαπλοκής και νοθείας δεν θα τελειώσει αν δεν κάνουν όλοι στην άκρη.

zcode

Δεν υπάρχουν σχόλια: