Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

ΟΛΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ: Η Ευρώπη πετάει έξω το ΔΝΤ με νέα πρόταση για συμφωνία



ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Η πρωτοβουλία της Ευρώπης όπως εκφράστηκε σε ανώτατο επίπεδο 4 ώρες πριν, αποτελεί ολική ανατροπή σε όλη την εώς τώρα εξέλιξη της διαπραγμάτευσης. Η μεγάλη ανατροπή προβλέπει την έξοδο του ΔΝΤ από το προτεινόμενο πρόγραμμα στήριξης, στοιχείο που εαν επιβεβαιωθεί αποτελεί ιστορική εξέλιξη για την Ελλάδα και την Ευρώπη.
Η δομή περιλαμβάνει (περιληπτική μετάφραση):
Λήξη του προγράμματος του EFSF
Έναρξη τριετούς προγράμματος με τον ESM
Καμμία εμπλοκή του ΔΝΤ στο χρηματοδοτικό
Σοβαρότατη πρόνοια για το χρέος, μεταξύ άλλων με δεκαετή περίοδο χάριτος και άλλες ελαφρύνσεις
Όρους που δεν απέχουν από τις Ελληνικές θέσεις.
Εξασφάλιση της αποπληρωμής του ΔΝΤ, ακόμα και στην τρέχουσα δόση.
Απαιτείται:
Επιστολή της Ελληνικής κυβέρνησης με αποδέκτες Ντάισεμπλουμ και Ρέγκλινγκ (περιγράφεται η διαδικασία όπου καταλήγει σε επιτροπή με αιτιολογία την διερεύνηση): – Για την αντιμετώπιση του προβλήματος των τραπεζων
– Τον υπολογισμό του κινδύνου για την Ευρωζωνη
– Την κάλυψη των Χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας (περιλαμβάνει και τις δοσεις του ΔΝΤ)
– Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και αναπτυξιακή παρέμβαση (σε επιπεδο κόστους)
Για την ενεργοποίηση της διαδικασίας, η επιστολή από την Ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταλεί το αργότερο εώς απόψε, 9.30 το βραδυ.
Θεωρούμε λοιπόν οτι για πρωτη φορά είμαστε σε τροχιά συμφωνίας με ψηλά το κεφάλι και η κυβέρνηση πρέπει να κινηθεί τάχιστα. Εάν επιβεβαιωθούμε, δεν μιλάμε ποτέ στην τύχη, η Ελλάδα έχει την μεγάλη ευκαιρία να γράψει ιστορία.
Υπάρχει δε και η νομική φόρμουλα για να ακυρωθεί το δημοψήφισμα. Αν και η πρόταση τυπικά δομείται από την Ελλάδα, η αποδοχή της από την Κομισιόν συνιστά νέα πρόταση, που ακυρώνει την ύλη του δημοψηφίσματος.
Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις.
olympia

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν ανοίξουν τάχιστα οι τράπεζες, και αφήνει τον κόσμο να ταλαιπωρείται τριτοκοσμικά, στις ουρές του εξευτελισμού, και της πείνας, για πενταροδεκάρες, τον Τσίπρα σύντομα θα τον φάει το σκοτάδι. Μία από τα ίδια και τούτος, με τον άλλο που έλεγε: "λεφτά υπάρχουν". Τι να περιμένει ο Ελληνικός λαός από δηλωμένους άθεους; Τα χειρότερα.

Ανώνυμος είπε...

Eίμαστε πλέον ραγιάδες. Η φυλή μας άντεξε τα πάντα και δεν υπέκυψε ποτέ σε εκβιασμούς.Το ΟΧΙ, το ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ και το Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ ήταν η τιμή μας.Η διαφύλαξη των Θερμοπυλών μας.
Και δεν είναι οικονομικό το διακύβευμα. Όποιος μπορεί να δει λίγο μακρύτερα, παίζεται πλέον η ύπαρξή μας.

Ο νεοέλληνας είναι ένα μεταλλαγμένο είδος. Τι νόημα έχουν οι ανοιχτές Τράπεζες όταν καθημερινά κυνηγούν τον κόσμο για δάνεια, και φόρους; Όταν έχουν αλυσοδέσει τους πάντες;
Αυτές είναι η παγκόσμια δικτατορία. Δεν υπάρχουν έθνη ούτε κράτη.Αυτές είναι τα κέρατα του θηρίου, η δύναμή του. Του έστρωσαν ήδη το χαλί για να εμφανιστεί.Είναι όλα έτοιμα.

Ο οδοστρωτήρας της νέας τάξης πραγμάτων ισοπεδώνει πλέον τα πάντα. ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑς. Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΕΝΑ ΤΣΑΚΩΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΑΤΜ.

Εμείς οι απόγονοι των προγόνων μας, θα τα καταπιούμε ΟΛΑ.. Από δω και πέρα ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Χθες χάθηκαν 250 δις στα χρηματιστήρια. Εκλογές σε Ισπανία, Πορτογαλία. Το οικοδόμημα τρίζει. Πρέπει να απαντήσουμε στους νεοκατακτητές, που μας μετέτρεψαν ήδη σε αποικία χρέους, όπως απαντούσαν πάντα οι 'Ελληνες!

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ, ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,Ο ΦΠΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ ΟΧΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΟ 23% και ενα πακ.μακαρονια να κοστιζει κοντα 3 ευρω.Ανεβαινουν τα πραγματα κατεβαινουν οι μισθοι,πως θα ζησει ο μεροκαματιαρης;Η ανεργια μαστιζει τη χωρα! Θελαν να βαλουν και αλλους φορους! Αν πατε στο λιμανι του Πειραια ,θα δειτε τη νυχτα εκει στα παγκακια επιχειρηματιες να κοιμουνται καταχρεωμενοι και κατεστραμενοι που ειχαν Ελληνικα εργοστασια και τα εκλεισαν,που εργαζονταν Ελληνες σε αυτα κ τωρα ψαχνουν για δουλεια! Κοιμουνται στα παγκακια κ ειναι κριμα!
Ολους τους μικρομεσαιους τους αφανισαν για να φερουν τις αλυσιδες Σουπερ Μαρκετ και τις ξενες Εταιριες κ Τραπεζες! Να υπαρχει για ολους ψωμι.Τα Ταξι τα αφανισε.Οι οδηγοι δυσανσχετουν με τους φορους τα ασφαλιστικα ταμεια ,γυριζουν στο σπιτι με 20 ευρω καθαρα να ζησουν οικογενειες.
Τελευταια καποιος μου ειπε πως δεν πληρωνεται ολο το ποσον σε χρημα,αλλα το 1/3 του το πληρωνει ο εργοδοτης σε δωροεπιταγες των 200 ευρω σε σουπερ μαρκετ που κοβουν ακριβα τις τιμες.
Οι ψευτες που δεν εχουν να πληρωσουν συνταξεις ,που κανει 2 χρονια να βγει η συνταξη και που δουλεψε ο καθενας,ξενιτευτηκε θαλασσοπνιγηκε για να εχει συνταξη,,,,και δεν υπαρχουν λεφτα !Θα γυρισουμε πισω 100 χρονια που πουλαγαν οι γερουλιδες τα καστανα κ το σαλεπι στους δρομους.Εαν δεν αλλαξουν πορεια,ειτε εντος ευρωζωνης ειτε εκτος η Ελλαδα ειναι πεθαμενη χωρις την μικρομεσαια ταξη .
Οι Εταιροι μας,να μας αφησουν ελευθερους στη θρησκεια μας και στον επαγγελματικο μας προσανατολισμο. Δεν θελουμε αφεντικα τετοιου ειδους που καταντουν οχι δουλους,τον δουλο κα Μερκελ τον αγαπας,δεν του ανοιγεις κρεμαντοριο! Δεν τον φερνεις στην εξαθλιωση κε Σοιμπλε και λοιποι καισαροι...τον αφηνεις να αναπνευσει δεν τον σκοτωνεις! ακουτε!
Οι Τουρκοι ζητησαν να πληρωσουν το δανειο,οι καλοι μας συγγενεις για να εχουμε αλλα ντραβαλα κ με αυτους.Ποσουςεχθρουςεχεις Ελλαδα μου!!!!!
Φτωχικα να ζησουμε...αυτο δεν μπορεις να το πεις οταν το φορτιο ειναι οι φοροι και οι καταβολες για την Υδρευση και το ρευμα που τα αναβαζουν συνεχως και καταντησαν σαν ενα νοικι να πληρωνει κανεις,χωρια οι φοροι.Διοτι και φιδε να τρως καθημερινα,δεν βγαινει!
Πρεπει να μεινουμε ενωμενοι οι Ελληνες και εν προσευχη.Μετα την κατοχη η γιαγια μου μας ειπε ''δεν υπηρχαν τοσοι φοροι,τετοια ρευματα ακριβα οπως τωρα...ειμασταν φτωχοι αλλα οχι χρεωμενοι...''
Και στην Αμερικη που εχω φιλους μας λενε ''δινουμε φορους,παιρνουμε χρηματα ομως''
Εδω δεν παιρνεις χρηματα αλλα ο,τι παρεις τα δινεις στους φορους κ η διαβιωση ειναι ακριβη,και αυτο δεν ειναι δικαιο.Ολα τα κρατη χρεος εχουν,ολα ομως επιβιωνουν ,μηπως η Αγγλια δεν εχει εξωτερικο χρεος;;; Εχει ομως και Ανακτορο κ βασιλεις να συντηρει! Πως γινεται;;;;
Μισουν τους Ελληνες ;;;Ας μη μας δωσουν αλλα δανεια τοτε! Η Αμερικη κανει πολεμους στη Μ.Ανατολη η Ευρωπη κανει οικονομικους πολεμους στα μελη της για να κρατηθει η Ε.Ε. Ειναι δικαια πραγματα αυτα;;;
Ας παει κανεις στη Γερμανια να δει πως μας εχουν οι Γερμανοι ''οι Ελληνες -μου ειπε μια που ηρθε απο εκει για διακοπες-ειστε τεμπελιδες''...Αληθεια;;;Ποιος τους εχει μυησει σε αυτη την προπαγανδα;;;
Ειναι ντροπη για τη χωρα μας κ για εναν λαο να μας υποδουλωνουν κ να μας σπυλωνουν πως ειμαστε τεμπελιδες!..

Ανώνυμος είπε...

Mόνο με την πιθανότητα του ΟΧΙ παρά την κατατρομοκράτηση του κόσμου, οι Ευρωπαίοι βάζουν τώρα νερό στο κρασί τους. Ο Γιούνκερ αλλάζει την πρόταση και συζητά ελάφρυνση του χρέους.

Ανώνυμος είπε...

Να καταλάβουμε λίγο τι παίζεται. Ο Γιούνκερ λέει, θα αφαιρέσουμε 11 επιπλέον δις από την κοινωνία και την πραγματική οικονομία δηλ. να ισοπεδωθεί ότι απέμεινε (λουκέτα, απολύσεις, φτωχοποίηση) για την μαύρη τρύπα του χρέους (έναντι τόκων)... ΑΛΛΑ...
σας έχω και ένα ωραίο δόλωμα 35 δις αναπτυξιακά πακέτα.. Τι σημαίνει αυτό; Kάθε άλλο από αυτό που λέει η λέξη. Χρήμα για επέκταση εγκαταστάσεων ή εκσυγχρονισμό και εξοπλισμό μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων το οποίο θα πάει απευθείας σε ευρωπαικές (κυρίως γαλλικές και γερμανικές επιχειρήσεις και εργοστάσια).. Άντε να δουλέψουν και τίποτα Αλβανοί σε οικοδομικές εργασίες..
ΟΛΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ.
Δεν θέλουν εδώ ελεύθερους ανθρώπους.θέλουν άνεργους, χρεωμένους, φοβισμένους, με σπασμένο ηθικό, γιατί τώρα επίκεινται πολλά. Θα πάμε σε ηλεκτρονικές συναλλαγές, σε αχρήματη κοινωνία. Εξαφάνισαν ακόμα και τις ελληνικές ποικιλίες φυτών. Εξαρτώμαστε αποκλειστικά από τις πολυεθνικές, κυρίως την ΜΟΝΣΑΝΤΟ.. Μας κρατούν μέσω του ελέγχου των τροφίμων.
Ο ελληνικός λαός ήταν απρόβλεπτος.Ήταν ένα εμπόδιο.Τώρα τον έδεσαν χειροπόδαρα!

Ανώνυμος είπε...

Δεν πληρώσαμε τη δόση στο ΔΝΤ. Αλλά δεν τολμούν τώρα να μιλήσουν για πιστωτικό γεγονός.. Καταρρέει αμέσως η ΕΚΤ σε περίπτωση default.

Ανώνυμος είπε...

ΠΙΣΩ ΕΧΕΙ Η ΑΧΛΑΔΑ ΤΗΝ ΟΥΡΑ..
ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ
Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ...