Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ

Στο τεύχος της 6ης Φεβρουαρίου 2009, ο Ορθόδοξος Τύπος δημοσίευσε δύο πληροφορίες τις οποίες δεν συνδύασε, παρότι παρομοίου περιεχομένου!

Στην πρώτη μας πληροφορεί πως οι καθολικοί κτυπούν την βάση του προτεσταντισμού, την Sola Scriptura, αμφισβητώντας το αλάθητο των Γραφών και σπέρνοντας την αμφιβολία και στα Ευαγγέλια και γύρω από τους Αποστόλους. Εξασφαλίζοντας έτσι σιγά-σιγά την ολοκληρωτική νίκη του πάπα έναντι όσων διαμέσου των αιώνων τον αμφισβήτησαν. Ο λόγος τους είναι ιδιαιτέρως βίαιος, ταιριαστός στην σχετικοποίηση της παγκοσμιοποιήσεως και μάλλον αναγγέλλει το επίσημο τέλος του Χριστιανισμού!
«Κι αν είναι αλάνθαστα, τα κείμενα της Αγίας Γραφής, τότε πρέπει να συμπεράνομε ότι εκείνοι, που δεν διαβάζουν και δεν ακούνε την Αγίαν Γραφή, σε πολλά πράγματα παρασύρονται σε πλάνη. Τελικά η Βίβλος δεν γράφτηκε από ανθρώπους; Πώς μπορεί να είναι αλάνθαστοι οι άνθρωποι; Και αν αυτά, που έγραψαν είναι σωστά, πως κατόρθωσαν μόνο αυτοί να βρουν την αλήθεια; Είναι κατόρθωμα δικό τους ή έχομε μια επέμβαση του Θεού; Και με ποιό τρόπο;».

Δηλαδή έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν ότι οι Απόστολοι είναι οι μαθητές του Κυρίου.

Βεβαίως οι Έλληνες είναι ήδη προετοιμασμένοι για την αμφισβήτηση, επειδή στο βιβλίο του κ. Γιανναρά, Ενάντια στην θρησκεία, πληροφορούμεθα ήδη από καιρού πως μόνον ο θρησκευτικός άνθρωπος επιθυμεί την θεοπνευστία των Γράφων.

Περιέργως όμως διαβάζουμε πως ο κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος υποδύεται τα τελευταία χρόνια τον πατριάρχη Κων/πόλεως, με την ευκαιρία του εορτασμού των τριών ιεραρχών είπε:
«O Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο Θεολόγος, ήτο άριστος γνώστης της Πυθαγορείου φιλοσοφίας και ενήμερος της ελληνικής σκέψεως, δια μέσου του μεγάλου ελληνιστού φιλοσόφου Φίλωνος. Η περί του λόγου θεολογία του, η εκφραζομένη εις τον πρόλογον του Ευαγγελίου του, προϋποθέτει την αντίστοιχον περί λόγου φιλοσοφίαν του Πλάτωνος και του Φίλωνος».

Όλα τα κείμενα δεν έχουν έναν και κοινό σκοπό; Δεν είναι το τέλος του Χριστιανισμού αυτό; Ακόμη και ο Ορθόδοξος Τύπος δεν κατόρθωσε να καταλάβη πως ο κ. Βαρθολομαίος αμφισβητεί με πρωτοφανή βιαιότητα τα θεμέλια της Εκκλησίας, ο πανούργος!
Εκτός του ότι είναι εκκλησιαστικά πλανεμένος, είναι και Γνωσιολογικά ανόητος, αφού εκτίθεται χειριζόμενος πράγματα που αγνοεί παντελώς!

Αμέθυστος

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να σας πω κάτι αγαπητέ αμέθυστε
κι ο Βαρθολομαίος την δουλειά του
κάνει.........

Ανώνυμος είπε...

Δίσταζα για την ακρίβεια του σχολίου σας, μέχρι που είδα στην ιστοσελίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου ολόκληρο το λόγο, και στο επίμαχο σημείο αυτό το, πραγματικά ασύλληπτο, «προϋποθέτει»! Φυσικά το ότι η ησυχαστική έριδα τύποις έληξε στη Σύνοδο του 1341 δεν είναι κάτι καινούργιο.
Κ.Τ

amethystos είπε...

Ο Βαρθολομαίος φίλε μου κάνει τη δουλειά του και εμείς τη δική μας

Kothbiro είπε...

Μήπως όμως αυτό το "προϋποθέτει" αφορά στην ΟΡΟΛΟΓΙΑ και ΟΧΙ στην εμπειρία; Άλλωστε υπογραμμίζει την "εκφραζομένη εις τον πρόλογον του Ευαγγελίου του" και όχι άπασα την περί του Λόγου θεολογία του Ιωάννη.

Άλλο η βιαστική ανάγνωση και άλλο η πρεμούρα της...

amethystos είπε...

Δηλαδή αυτό που γράφει ο Βαρθολομαίος ότι ο Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης, ο Θεολόγος, ήτο άριστος γνώστης της Πυθαγορείου φιλοσοφίας και ενήμερος της ελληνικής σκέψεως, δια μέσου του μεγάλου ελληνιστού φιλοσόφου Φίλωνος, δεν σε βάζει σε υποψίες;
Δηλαδή πιστεύεις ότι ο Ιωάννης ο Θεολόγος όταν βρισκόταν μαζί με τον Πρόδρομο μελετούσε τον Φίλωνα;
Δηλαδή δυσκολεύεσαι να ομολογήσεις ότι ο Βαρθολομαίος δεν είναι μόνο άπιστος αλλά και ανόητος;
Δεν έμαθε ποτέ σου ότι εδώ και 10 χρόνια διαλαλεί παντού πως οι Πατέρες του σχίσματος ήταν δαιμονισμένοι;
Χριστός Ανέστη