Τρίτη 11 Ιουνίου 2019

ΕΝΑ ΑΣΕΠ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Μετάταξη όλων των υπαλλήλων της Βουλής σε άλλες υπηρεσίες και να γίνουν νέες προσλήψεις με αδιάβλητο διαγωνισμό
Από τον
Παναγιώτη Λιάκο
Η ανθρώπινη Ιστορία είναι η διαρκής εποχή των συμβόλων. Το είδος μας κυβερνάται από τα σύμβολα και υπακούει σε αυτά. Οι αποδείξεις για αυτό, διάσπαρτες στον χρόνο και τον χώρο - από τις τοιχογραφίες της Παλαιολιθικής Εποχής στο σπήλαιο Λασκό της Γαλλίας μέχρι τους ελληνικούς μαιάνδρους, το + και το -, το @ και το €.
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος έλυσε κάθε πιθανή απορία για την έμμεση αποπομπή του από τη μετάσταση του ΠΑΣΟΚ, το ΚΙΝ.ΑΛ., μ’ έναν αρκετά κωμικό τηλεοπτικό λόγο. όπου εξηγούσε στο κοινό τι σπουδαίο, μεγαλειώδες και μοναδικό συμβολίζει ο… ίδιος - ναι, αυτός, εκείνος αυτοπροσώπως. Ας είναι καλά ο άνθρωπος - τέτοιο γέλιο ρίχνουμε μόνο σε ταινίες με τον Βέγγο. 
Δύο από τα σύμβολα της νεότερης ελληνικής Ιστορίας είναι το Κοινοβούλιο και το μισθολόγιό του. Οσοι κατορθώνουν και «τρουπώνουν» -με μεγάλο ή μεγαλύτερο ή μέγιστο βύσμα- στο Κοινοβούλιο αποτελούν για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού σύμβολα μαγκιάς, καπατσοσύνης και βολέματος. Η Βουλή, ακριβώς επειδή τα εργασιακά καθήκοντα εκεί εκτελούνται (αν εκτελούνται και όποτε…) υπό ιδανικές συνθήκες, με διπλόφαρδες μισθουλάρες, προνόμια και υπό την προστασία των εθνοσωτήρων που… αυτοθυσιάζονται για την Ελλάδα, συμβολίζει τη Βαλχάλα του ρουσφετιού, τα Ηλύσια Πεδία της ήσσονος προσπάθειας, την Εδέμ της κομματοκρατίας, τη νιρβάνα της αναξιοκρατίας. Ολοι αναρωτιούνται αν έγινε ποτέ διαγωνισμός για να διοριστούν άτομα εκεί και πόσοι διορίστηκαν με τις… διασυνδέσεις τις οποίες επικαλέστηκε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Επειδή αυτό είναι νοσηρό, υποβιβάζει την ποιότητα του πολιτεύματος και αίρει την εμπιστοσύνη των πολιτών στους θεσμούς, μια ιδέα είναι να μεταταγούν ΟΛΟΙ οι υπάλληλοι της Βουλής σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και να γίνει ένας διαγωνισμός ΑΣΕΠ ειδικά για τη στελέχωση των υπηρεσιών του Κοινοβουλίου. Να εργαστούν στον ναό της δημοκρατίας νέα, άξια πρόσωπα, που θα σέβονται τον ρόλο τους και δεν θα ντρέπονται να εξιστορήσουν τον τρόπο με τον οποίο έπιασαν δουλειά. 
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα και είναι καιρός να περιοριστούν και τα περιττά έξοδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

άι στον κόρακα πια ΟΛΟΙ οι Κ@λοβολεμένοι οι ξεΤΣΙΠ(ρ)ΩΤΟΙ!