Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019

Απάντηση στους ανώνυμους ψευδώνυμους και επώνυμους σχολιαστές

Στείλτε  τα σχόλια  με τις διδασκαλίες σας  στην σύνοδο γοχ στείλτε και το δικό μου κατωτέρω, ζητείστε  απάντηση και μόλις σας απαντήσουν τοτε  να την δημοσιεύσετε  να την διαβάσουμε κι εμείς, και απο τις απαντήσεις  θα δούμε ποιος είναι ο αιρετικός.

Μέχρι νεωτέρας σιωπή.

Εσείς πιστεύετε τους σεργιανιστές ως αγίους
Εμείς  ΟΧΙ γιατί ήταν  στην αίρεση  του Σεργιανισμού

Ο πανταχόθεν προβαλλόμενος  αρχιεπίσκοπος Κριμαίας Λουκάς Βοινο- Γιασενέτσκι ο ιατρός εκτός του ότι προσχώρησε στην Σεργιανιστική κομμουνιστική εκκλησία, ήταν και υμνητής του Στάλιν, του μεγαλύτερου χριστιανοκτόνου όλων των εποχών, οι ιστορικοί διαφωνούν μόνο στον ακριβή αριθμό των δολοφονιών  πχ 30 εκατομμύρια η 50 εκατομμύρια
Ο Σεραφείμ Σόμπολιεφ αποστάτησε από την μαρτυρική εκκλησία της ΡΟΕΔ και προσχώρησε στην κομμουνιστική εκκλησία του Στάλιν

Σεργιανισμός
Η εξαπάτηση ενώπιον του Θεού και η συνεργασία της εκκλησίας με τους χειρότερους διώκτες της εκκλησίας όλων των εποχών  ως μέσον και  μοναδικό τρόπο  να σωθεί και να επιβιώσει η εκκλησία. Αυτό είναι ο ορισμός της βλασφημίας, καθώς οι επίσκοποι εγιναν πειθήνια όργανα των άθεων μπολσεβίκων [ σατανά ] με σκοπό την εξαφάνιση και την  ολοκληρωτική αποδόμηση της  εκκλησίας.

Εσείς πιστεύετε ότι  η εκκλησία γοχ δεν είναι η μοναδική εκκλησία του Χριστού στην Ελλάδα και αναγνωρίζετε έτερη σωτηριολογική εκκλησία με ισχυρά μυστήρια και άγιο πνεύμα στην διοικούσα εκκλησία
Εμείς ΟΧΙ 
Εμείς πιστεύουμε ότι η εκκλησία συνεχίστηκε μόνο στους ΓΟΧ

Τα  μοναδικά μυστήρια της  Εκκλησίας, υπάρχουν  και ενεργούν μόνο  στο σώμα του Θεανθρώπου Χριστού [ κλήρος και λαός ] τα οποία  δεν μπορούν να θεωρούνται ισχυρά  έξω από το σώμα της Εκκλησίας. 

 Η  Ορθόδοξη Συνοδικότητα  αποτελεί τον ουσιαστικό χαρακτήρα της Εκκλησίας. 
Εκκλησία σημαίνει  την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος.  Πρωτίστως, την ενότητα της Πίστεως  και μόνο τότε  την κοινωνία του Αγίου Πνεύματος Αυτό ισχύει για ολους αλλά και για μεμονωμένες περιπτώσεις πχ ενας λαικος.
Η εκκλησία δεν χαρακτηρίζεται από πρόσωπα ούτε από την ποσόστωση, αλλά από την αλήθεια της πίστεως και όσοι πράττουν αντίθετα προς την ορθή ομολογία, χωρίζονται από τον Χριστό.
Ο επίσκοπος που κηρύττει αίρεση δημοσίως και διαφορετικά από αυτά που παραλάβαμε λέγεται ψευδεπίσκοπος και οσοι βρίσκονται σε κοινωνία με αυτόν σιωπώντας και ανεχόμενοι  μολύνονται το ίδιο.

Ο οικουμενισμός είναι το συνονθύλευμα όλων των αιρέσεων . Αυτό θεσμοθετήθηκε πανορθόδοξα  στην Ληστρική του Κολυμπαρίου με την αναγνώριση σωτηριολογικών μυστηρίων σε προαιώνιους καταδικασμένους αιρετικούς.Αυτό σημαίνει ότι ο αιρετικός μπορεί να σωθεί αβάπτιστος και ακατήχητος στα ορθόδοξα νάματα.

Η διοικούσα εκκλησία ΔΕΝ είναι εκκλησία του Χριστού, τα μυστήρια των ΝΗγιτών οικουμενιστών είναι άκυρα προς σωτηρία  και   άμοιρα αγίου πνεύματος.

Αυτοί που  πιστεύουν ότι 
1] η διοικούσα εκκλησία εχει άγιο πνεύμα με  σωτηριολογικά μυστήρια και, 
2] οι σεργιανιστές ειναι άγιοι της εκκλησίας του Χριστού 
τότε η εκκλησία του Χριστού και ο υπογράφων τους  αποκηρύττουμε ως  αιρετικούς

και όποιος διαφωνεί και πιστεύει το αντίθετο ας με καθαιρέσει 

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

τα τοσα θαυματα που κανει ο αγιος Λουκας τι ειναι δηλαδη;;ρωτα τον μητροπολιτη Αργολιδος να σου πει ποσα θαυματα εζησε με τον αγιο Λουκα..υπαρχει ενα ζευγαρι που τους παρουσιαστηκε ο ιδιος ολοζωντανος μεσα στο νοσοκομειο και μιλησε μαζι με τον αντρα της γυναικας και του αποκαλυψε και με ποιον τροπο ειχε γινει το ατυχημα της αλλα και με ποιο τροπο θα γινει καλα...τα στοιχεια του ζευγαριου τα εχει ο μ.Νεκταριος..ΑΠ.

amethystos είπε...

Καλημέρα.Κάτι πολύ σκοτεινό βαραίνει πλέον τήν ορθοδοξία. Δέν ξέρουμε από πού νά φυλαχθούμε. Ο κήρυκας τού θανάτου τού θεού ο Νίτσε φαντάζει αγαθός μπρός στίς νεκρές ψυχές τών ορθοδόξων. Σέχτες πού συκοφαντούν τούς Αγίους χωρίς νά έχουν γνωρίσει ποτέ τους έναν Αγιο. Δέν θάπρεπε νά έχει ήδη εμφανισθεί ένας Αγιος ανάμεσά τους μετά τόσα χρόνια αληθινής πίστης; Φρίκη.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα..νομιζα πως μονο τον Παισιο ειχαν βαλει στο στοχαστρο εδω παιρνουν σειρα κι αλλοι αγιοι.!!!εμεις κανουμε το σωστο,εμεις εχουμε δικιο,εμεις ξερουμε,εμεις θα σας πουμε ποια ειναι η εκκλησια του Κυριου..απορεις γιατι ο Κυριος σκοτισε το νου τους;;ΑΠ..

amethystos είπε...

Αποσύρθηκε!!!

Ανώνυμος είπε...

δν αναφερομαι στο γενικο συνολο,σιγουρα θα υπαρχουν και αγιοι που ισως δεν γνωριζουμε αλλα για καποιους φιλε ειναι απλα αδυνατον να κανεις διαλογο μαζι τους..λες παμε καλυτερα για κανα ταβλι και ασε τον Πατριαρχη και τους επισκοπους και το παρελθον και...αρχισε και η ζεστη...καλο ΣΚ να εχουμε..ΑΠ..

Ανώνυμος είπε...

Η αποθέωση του προτεσταντικού πνεύματος, του γεννήματος του παπισμού.Προτεσταντικό πνεύμα σημαίνει:
1.Πρόσληψη του 'Γράμματος των πραγμάτων' (νομικισμός), που συγχέεται με την υποτιθέμενη ακρίβεια στην Πίστη και το 'αμετακίνητο', ενώ είναι δύο εντελώς διαφορετικές έννοιες. Το Γράμμα είναι η έννοια της μικρόνοιας, ασοφίας, και έλλειψης Διάκρισης (της όρασης που 'ανακρίνει τα πάντα' σύμφωνα με τον Απ. Παύλο).
Είναι η ερμηνεία με βάση την εξωτερική εικόνα, η αδυναμία κατανόησης του βάθους των πραγμάτων.Η έλλειψη ευελιξίας στον πνευματικό πόλεμο ώστε 'να κερδίσουμε με κάθε τρόπο τινάς' όπως έλεγε ο Απ. Παύλος. Η μεγαλύτερη διαστρέβλωση της έννοιας της 'Ακρίβειας στην Πίστη'. [Όλα τα προτεσταντικά κηρύγματα, του sola scriptura, διατείνονται ότι έχουν την ακρίβεια των πραγμάτων, γι αυτό απορρίπτουν τα πάντα εκτός της Αγίας Γραφής.]
Μια πνευματική τύφλωση, που κάνει το άσπρο μαύρο.Φτάνει στο σημείο να απορρίπτει Αγίους, ονομάζοντας π.χ. την βοήθεια του Αγίου Λουκά στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο με ότι μέσα διέθετε, ως 'συνεργασία με τον Στάλιν, και ένταξη σε κομμουνιστική εκκλησία' (!!), όταν είναι γνωστά πόσα υπέφερε από το κομμουνιστικό καθεστώς.
2.Αλάθητο. Η προσωπική ερμηνεία και πρόσληψη, μετατρέπεται σε 'αλήθεια'. Η εμπιστοσύνη στην προσωπική γνώμη, και προσωπική ερμηνεία φανερώνει υπερηφάνεια.
3.Κατακερματισμός. Όπως στον προτεσταντισμό το παράγωγο του παπισμού, που από τον ένα Πάπα, γεννιούνται πολλοί αλάθητοι Πάπες, πολλές ομάδες-αιρέσεις με προσωπικό Αλάθητο, έτσι και οι μικροί Αλάθητοι στον χώρο της Ορθοδοξίας, είτε αρχηγοί ομάδων, είτε μεμονωμένα άτομα.
Καθένας ερμηνεύει όπως θέλει, αφ ενός την κατάσταση και τα δεδομένα, και αφ ετέρου τους Κανόνες, ως ο μόνος σωστός.Κάτι δεν πάει καθόλου καλά σε αυτή την κατάσταση.
Πίσω απ΄όλα αυτά κρύβεται το πνεύμα της υπερηφάνειας και του εωσφορισμού. Γι αυτό υπάρχει τόσος φανατισμός, και τύφλωση.Δεν παίζει ρόλο αν το Δόγμα είναι ίδιο σε όλους, δηλ. σε νέο ή παλαιό ημερολόγιο και αποτειχισμένους, ή αν έχουμε τους ίδιους Ι.Κ., όπως ακούμε. Και οι Φαρισαίοι είχαν την ίδια πίστη με τους υπόλοιπους, αλλά ο Κύριος τους απέρριψε με βδελυγμία. Σε όσους ενεργούσε το Πνεύμα του Θεού ήδη από την Π.Διαθήκη, έγιναν Προφήτες και Δίκαιοι, παρόλο που είχαν τον ίδιο Μωσαϊκό Νόμο με τους υπόλοιπους.
Σε όσους δεν ενεργούσε λόγω υπερηφάνειας (στους Φαρισαίους), αναπτύχθηκε ο Νομικισμός, το ανθρώπινο Γράμμα, η εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, η αυτο-δικαίωσή τους, που ο Κύριος μίσησε και αποστράφηκε.
Άρα το ζητούμενο δεν είναι ένα διάβασμα και μια ερμηνεία με το μυαλό μας, αλλά αν έχουμε ή όχι το Πνεύμα του Θεού. Και αυτό γίνεται μόνο όταν υπακούμε στις εντολές Του. Όλα αυτά είναι αλληλένδετα, όπως τα είδαμε στους Αγίους μας. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος, ούτε άλλος Χριστιανισμός.
Οι δαίμονες, εκτός των υπολοίπων, μεταμφιέζονται και σε πνεύμα 'Ομολογίας', και 'ακρίβειας' ενεργώντας όπου δεν υπάρχει το Πνεύμα του Θεού.Από τους καρπούς φαίνεται το Πνεύμα της Αληθείας, από το πνεύμα της πλάνης. Φαίνεται εκτός των υπολοίπων, ξεκάθαρα και από την απόρριψη των Αγίων. Είπε ο Κύριος σε κάποια περίπτωση, 'δεν ξέρετε ποιου πνεύματος είστε', για να επιστήσει την προσοχή, ώστε να δοκιμάζονται τα πνεύματα που ενεργούν σε ανθρώπους και καταστάσεις.

Ανώνυμος είπε...

"Εμείς είμαστε το σώμα του Χριστού" ....."όχι εμείς είμαστε το σώμα του Χριστού".......
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΎ; Άδειο πουκάμισο για την αφεντιά μας και την εξυπνάδα μας;
Μα δεν ντρεπόμαστε λίγο.
Οι άνθρωποι αυτοί από όποια πλευρά και να είναι φίλε αμέθυστε έχουν ένα πνεύμα που είναι συγγενέστερο στον Λεβιάθαν του Hobbes .....ένα από τα τερατώδη θεμέλια του νεωτερισμού..... παρά στην Αγάπη και την Πίστη για τον Χριστό.
Στο βάθος αυτού του πνεύματος που τους διακατέχει αν το καλοσκεφτούμε ο Κύριος δεν αναστήθηκε ποτέ. Οπότε έχουμε τα κλασσικά θέματα μιας "αποδοχής κληρονομιάς" και κυριότητας.
Ο Κύριος όμως είναι ΑΠΛΑ ΕΔΩ.
Και το θέμα είναι ακόμα πιο απλό. Αν εμείς θέλουμε να είμαστε μαζί Του. Αν εμείς θέλουμε να λάβουμε αυτό που Σε ΕΚΕΙΝΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΤΟ.

Η Ζωή φίλε αμέθυστε να είναι μια πόρτα δίπλα μας και εμείς σκυλοτρωγόμαστε για την ταυτότητά της. Αντί να χαρούμε για την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ και να ετοιμαστούμε για την ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ .... Είχες τις προάλλες ένα όμορφο κείμενο για την χαρά.....τι όμορφο που ήταν.

Μια γλώσσα ή την μιλάς ή δεν την μιλάς. Τι και αν την σπουδάζεις.
Είναι σα να λέμε "Δεν θα ξεκινήσω να μιλάω. Πρέπει πρώτα να μάθω όλη την γραμματική, το συντακτικό, την ετυμολογία, την ορθογραφία, την ιστορική της εξέλιξη και .......μετά.
ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!!!!!!
Έτσι πιστεύω είναι και η Ζωή Εν Χριστό. Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ....... ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ..........

amethystos είπε...

Εννοείς ότι θά υπάρχουν άγιοι ανάμεσα στούς Παλαιοημερολογίτες μέ τήν ορθόδοξη έννοια καί δέν θά είναι απλώς καλοί άνθρωποι;

Ανώνυμος είπε...

Αμεθυστε,Κυριος οιδε!!ας μας απαντησει αν θελει ο κ.Χριστοδουλιδης περι αγιων...ΑΠ..

amethystos είπε...

Αν θές γίνε λίγο πιό σαφής. Δέν γνωρίζουμε οτιδήποτε περί τού κ. Χριστοδουλίδη.
Ολοι οι Αγιοι τού Χριστού αφήνουν τό ίχνος τους. Ακόμη καί οι άγνωστοι. Ακόμη καί αυτοί πού παρακαλούν νά μήν βρούν αναγνώριση από ανθρώπους. Είναι δυνατόν νά ενεργήσει η Χάρις τού Κυρίου καί νά παραμείνει άγνωστη;

χαλαρωσε είπε...

Καλημερα σε αμεθυστο και φιλους. Ας μου επιτρεψει ο αμεθυστος να δωσω μια απαντηση στο μετρο που μπορουμε στον ΑΠ. Με τον Χριστοδουλιδη ειχαμε διαλογο εδω μεσα πριν απο πεντε χρονια, το θυμαμε πολυ καλα διοτε γεννουσαμε τον βενιαμιν της οικογενειας και επειδη υπηρχε αναλογο ζητημα τεθηκαν καποια ερωτηματα και προεκυψε αντιβολη. Τεσπα και ο ιδιος ειχε ουδετερη θεση για τον Αγιο Λουκα τον Ιατρο. Ο ΘΕΟΣ ΞΕΡΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ.

ΟΙ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΕΣ ΠΑΛΑΟΙ ΚΑΙ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΙΟΜΑΧΟΙ ΔΙΟΤΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ. ΑΡΑ Η ΑΓΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΦΡΟΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΑΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΥΜΕΩΝ ΝΕΟΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΙΧΕ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΟΙ Ως Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΑ.

ΚΑΛΟ ΣΚ ΣΕ ΑΜΕΘΥΣΤΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ.
ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΑΜΕΘΥΣΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΣΤΡΑΒΩΜΑ.

amethystos είπε...

Ναί τόν θυμήθηκα. Ο Κυπριανός. Εκανε τόν φιλόσοφο διαβάζοντας Βικιπαίδεια. Τώρα αναβαθμίστηκε σέ θεολόγο.Πονεμένη ιστορία.

Ανώνυμος είπε...

ωπα χαθηκα λιγο,οι παλαιοημερολογητες ανηκουν στον προτεσταντικο χωρο η αναφερεσαι χαλαρωσε ας πουμε σε ενα γενικο φρονημα που βγαινει προς τα εξω;;αποκλειεται δηλαδη καποιος που ειχε πιστη,ορθο βιο,ακριβεια γνωσης,θεια βιωματα κτλ.να ηταν με το παλαιο ημερολογιο και ο Θεος να τον/την εχει συμπεριλαβει στους αγιους του και ισως να φανερωθει μετα απο χρονια;;και γω θυμαμαι επικα σχολια μεταξυ Αμεθυστου-Χριστοδουλιδη..αν δεν κανω λαθος ο Αμεθυστος του ειχε κοψει τον διαλογο γιατι ακριβως δεν οδηγουσε καπου...ΑΠ..

amethystos είπε...

Πώς νά εννοήσουμε όμως τήν ακρίβεια γνώσης αδελφέ, όταν εξ ορισμού τό ημερολόγιο παραβιάζει τό δόγμα;Είναι ανοιχτή πληγή τό ημερολογιακό στό οποίο προστέθηκε τό κανονικό, αλλά εξ αρχής κάποιος ομολογεί ότι εγώ είμαι αληθινός καί όλοι οι άλλοι μαγαρισμένοι καί ψεύτες;Δύσκολο νά διασωθεί κάτι, ούτε κάν ανθρώπινο.

χαλαρωσε είπε...

σχολιο 10.09 και 10:39 ειναι αρκετα διαφωτιστικα. Η περιπτωση οσιου Γενναδιου Ακουμιων δειχνει οτι ο Κυριος επεβλεπε στους απλους, αλλα δυστυχως μετα οι Παναρχαιοι το ριξαν στο ειμασταν δυο ειμασταν τρεις και γιναμαν δεκατρεις.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με τις κατηγορίες ότι: «Ο πανταχόθεν προβαλλόμενος αρχιεπίσκοπος Κριμαίας Λουκάς Βοινο- Γιασενέτσκι ο ιατρός προσχώρησε στην Σεργιανιστική κομμουνιστική εκκλησία, και ήταν και υμνητής του Στάλιν», διαβάστε εδώ την άγια ζωή του και το μαρτύριό του: https://www.pemptousia.gr/2018/06/agios-loukas-o-iatros-archiepiskopos-k/

Ένα απόσπασμα:

«Η περίοδος του ’30 είναι η εποχή της παντοδυναμίας του Στάλιν. Το αρχιπέλαγος γκουλάγκ βρισκόταν στο ζενίθ. Εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονταν στα στρατόπεδα και δούλευαν στα καταναγκαστικά έργα. Στο Μπελομόρ-κανάλ δούλευαν πάνω από 300.000 άνθρωποι για να ανοίξουν μια διώρυγα 280 χιλιομέτρων, σκάβοντας με πρωτόγονα μέσα σε έδαφος από γρανίτη. Τουλάχιστον 100.000 πέθαναν ενώ άλλοι σακατεύτηκαν. Το 1936 η τρομοκρατία είχε φτάσει στα ύψη. Στη Μόσχα γίνονταν οι περίφημες δίκες της Μόσχας, όπου εξοντώνονταν οι πρωτεργάτες της επανάστασης. Οι συλλήψεις αθώων πολιτών είχαν πάρει τη μορφή επιδημίας. Και βέβαια ο επίσκοπος Λουκάς θεωρείται ύποπτος.

Ένα βράδυ του 1937 μπήκαν στο σπίτι του οι κομισάριοι και τον συνέλαβαν. Απ’ έξω περίμενε ο μαύρος κόρακας που τον οδήγησε στις φυλακές Τασκένδης. Η κατηγορίες ήταν ότι ως γιατρός σκότωνε τους ανθρώπους, ότι ετοίμαζε αντεπανάσταση και σχέδιο δολοφονίας κατά του Στάλιν. Συνελήφθησαν και πολλοί συνεργάτες του, οι οποίοι υπέκυψαν στα βασανιστήρια και κατέθεσαν εναντίον του. Ο ίδιος για να αναγκαστεί να υπογράψει, υπεβλήθη στη φοβερή, βασανιστική αλυσιδωτή ανάκριση. Στημένος σε μια καρέκλα κάτω από το φως δυνατού προβολέα, τον ανέκριναν ασταμάτητα νύχτα-μέρα, διαφορετικοί ανακριτές επί 13 μερόνυχτα.

Δεν τον άφηναν ούτε να φάει, ούτε να κοιμηθεί. Συχνά λιποθυμούσε, είχε παραισθήσεις και τότε του έριχναν κουβάδες με παγωμένο νερό για να συνέλθει. Επειδή δεν υπέγραψε την κατηγορία, υπεβλήθη και πάλι για άλλα 13 μερόνυχτα στην αλυσιδωτή ανάκριση. Το σώμα του είχε γεμίσει πληγές από τα χτυπήματα. Τον άφησαν δυο χρόνια στις φυλακές Τασκένδης με συνεχείς απειλές και βασανιστήρια.

Το 1939 τον καταδίκασαν και πάλι τρία χρόνια εξορία στη Σιβηρία.Ο Άγιος Λουκάς κάθε πρωί πήγαινε σ’ ένα μικρό κοντινό δάσος για να προσευχηθεί. Πάνω σ’ ένα κούτσουρο τοποθετούσε μια μικρή εικόνα, γονάτιζε μέσα στις λάσπες ή στα χιόνια και προσευχόταν. Όμως και αυτόν τον τόπο οι νεαροί άθεοι κομσομόλοι τον βεβήλωναν. Ο Θεός είχε εξοριστεί από παντού.

(συνεχίζεται)

Ανώνυμος είπε...

Στο παγκόσμιο σκηνικό εκείνη την εποχή κυριαρχεί ο Β' Παγκόσμιος πόλεμος. Οι ορδές των Γερμανών εισβάλουν στη Ρωσία και προκαλούν τεράστιες καταστροφές και αμέτρητα θύματα. Ολόκληρη η χώρα δοκιμάζεται σκληρά.

Στο Κρασνογιάρσκ καταφθάνουν τα τραίνα γεμάτα από τραυματίες στρατιώτες, με διαπυημένα τραύματα. Πολλοί πεθαίνουν αβοήθητοι. Οι γιατροί ελάχιστοι. Ο άγιος Λουκάς συγκινείται από αυτή τη θλιβερή κατάσταση και στέλνει ένα τηλεγράφημα στον πρόεδρο του ανωτάτου Σοβιέτ Καλίνιν και παρακαλεί να του επιτρέψουν να χειρουργεί τους στρατιώτες. Η απάντηση ήρθε αμέσως. Σύντομα μεταφέρθηκε στο Κρασνογιαρσκ, διορίστηκε αρχίατρος του στρατιωτικού νοσοκομείου 1515 και σύμβουλος όλων των στρατιωτικών νοσοκομείων της περιοχής.

Αντιμετώπιζε κι εδώ τις καχυποψίες των συναδέλφων, τη συνεχή παρακολούθηση της KGB. Κατοικία του ήταν ένα στενό υγρό δωμάτιο στο νοσοκομείο. Αντιμετώπιζε ακόμη την περιφρόνηση των ανωτέρων. Τον θεωρούσαν πολίτη β’ κατηγορίας και του απαγόρευαν να τρώει στο εστιατόριο του στρατιωτικού νοσοκομείου. Πολλές μέρες έμενε νηστικός. Κάποιες νοσοκόμες που τον λυπόνταν, του πήγαιναν κρυφά λίγο φαγητό. Ποτέ δεν τον άκουσαν να παραπονεθεί. Υπέμεινε τα πάντα με πολλή πίστη στο Θεό. Σ’ ένα από τα γράμματά του έγραφε στο γιό του: «Αγάπησα το μαρτύριο, το οποίο τόσο παράξενα καθαρίζει την ψυχή».

Κάθε τόσο πήγαινε στο σταθμό του τραίνου και διάλεγε τους πιο βαριά τραυματίες για να τους χειρουργήσει. Όλοι οι στρατιώτες τον υπεραγαπούσαν, γιατί ένοιωθαν πως τους είχε σώσει τη ζωή. Η εντατική δουλειά είχε επηρεάσει και την υγεία του. Η υπερκόπωση τον κατέβαλε. Πάντα όμως σκεφτόταν τον πάσχοντα άνθρωπο και τον υπηρετούσε με απίστευτη αυταπάρνηση.

Εκκλησία δεν υπήρχε πουθενά. Όλες κλειστές. Όμως τώρα ο Στάλιν χρειαζόταν την Εκκλησία. Και το 1943 έδωσε μια ανάσα ελευθερίας στην Εκκλησία. Απελευθέρωσε πολλούς κρατούμενους ιερείς και επέτρεψε το άνοιγμα κάποιων εκκλησιών. Ο άγιος Λουκάς διορίστηκε αρχιεπίσκοπος Κρασνογιάρσκ. Στην πόλη επέτρεψαν το άνοιγμα μιας μικρής εκκλησίας του αγίου Νικολάου, σ’ ένα προάστιο 7 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο. Στις 28 Φεβρουαρίου 1943 ο άγιος τέλεσε την πρώτη Θ. Λειτουργία. Από αυτή την ταπεινή εκκλησία ξεκίνησε πάλι η εκκλησιαστική ζωή στη Σιβηρία....»

Ανώνυμος είπε...

καλα το ειπες,ανοιχτη πληγη...και πολλοι παρασυρθηκαν..ασε που με τις παραταξεις εχω ακουσει πως αναθεματιζονται και μεταξυ τους..!!δυσκολο ναι,γι'αυτο γραφω 'ισως'..μου κανει εντυπωση παντως που ξεχασες τον Κυπριανο...ευχομαι και συ και ο χαλαρωσε και ολοι μας να εχουμε εφικτες δροσερες επιλογες για τις ζεστες μερες που ακολουθουν...ΑΠ..

amethystos είπε...

Ευχαριστούμε αδελφέ,επίσης. Οσο γιά τήν μνήμη, χάνεται κι άυτή μέ τά γεράματα.

amethystos είπε...

3.02 Αδελφέ οι παλαιοημερολογίτες έχουν περιέλθει σέ ζωώδη κατάσταση, τουλάχιστον. Είναι απίστευτο τό γεγονός ότι γιά ένα ημερολόγιο δαιμονίστηκαν τόσοι Ελληνες, χειρότερα καί από τούς κομμουνιστές.