Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Zoυν ανάμεσα μας ...

ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟ ΣΤΟΝ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ «ΜΠΡΟΣΤΙΝΟ» ΞΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ, ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κείμενο

Μάιο του 2018 ο Βαρουφάκης γράφει άρθρο όπου ζητάει να μπει και η Τουρκία στο κονσόρτσιουμ Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της Α. Μεσογείου (εδώ η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα Συντακτών. Από το μπλογκ του το έχει εξαφανίσει https://www.efsyn.gr/…/151081_ta-thymata-tis-gazas-katadeik…). Στην ουσία, με δεδομένο ότι η Τουρκία έχει ελάχιστο μερίδιο σ’ αυτούς, ζητάει, η Ελλάδα και η Κύπρος να της παραχωρήσουν μερίδιο από τους δικούς της. Δηλαδή προτείνει την γνωστή «συνεκμετάλλευση» για την οποία μας «ψήνουν» πολλές ακόμα πολιτικές «δυνάμεις» στη χώρα.
Το κείμενο είναι μνημείο δολιότητας –κουτοπονηριάς, για μένα, αλλά εφόσον υπάρχουν ηλίθιοι που την τρώνε, εκ των πραγμάτων προβιβάζεται σε δολιότητα. Είναι η χαρακτηριστική περίπτωση του «λέω πάρα πολλά, για να καμουφλάρω το ένα και μοναδικό που με ενδιαφέρει να ‘περάσω’».
Ξεκινάει με ένα δριμύ κατηγορώ κατά του «αιμοχαρούς, ρατσιστή, ακροδεξιού» Νετανιάχου που εξοντώνει τους Παλαιστινίους. Το κατηγορώ μεταφέρεται αυτούσιο στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που συμπράττει με αυτόν τον εγκληματία. Το εδάφιο είναι πιο φορτισμένο απ’ ό,τι είναι συνήθως τα κείμενα του Βαρουφάκη. Και υπάρχει λόγος για αυτό. Είναι ακριβώς το εδάφιο-καμουφλάζ της ιδέας που θέλει να υποβάλει στους αναγνώστες του. Και αυτή θα αναδειχθεί ολοκάθαρα, αν προτού διαβάσουμε παρακάτω το κείμενό του, κάνουμε παύση και επιχειρήσουμε να εικάσουμε, τι θα προτείνει, ώστε να λάβει τέλος αυτό το έγκλημα που συντελείται εις βάρος των Παλαιστινίων, ή τουλάχιστον ώστε η Ελλάδα να πάψει να συνεργεί σ’ αυτό;

Η λογική λέει ότι θα πρότεινε, είτε η Ελλάδα να αποχωρήσει από το κονσόρτσιουμ, είτε να πιέσει το Ισραήλ να δώσει μερίδιο και στους Παλαιστινίους. Όμως όχι! Τι προτείνει ο Γιάνης! 
Να βάλουμε και την Τουρκία στο κονσόρτσιουμ!
 Και γιατί πρέπει να κάνουμε κάτι τέτοιο;
 Πρώτον, για να μην αναφλεγεί η περιοχή από την "στριμωγμένη" Τουρκία, και δεύτερον επειδή η Τουρκία είναι εγγυητής των συμφερόντων των Παλαιστινίων!
Με απλά λόγια ο Γιάνης «προτείνει» στην Ελλάδα να μοιραστεί τον πλούτο της και την εδαφική κυριαρχία της με την Τουρκία, και σαν να μην έφτανε αυτό, να της αναγνωρίσει τον ρόλο του προστάτη των Παλαιστινίων και δι αυτού της ηγέτιδας δύναμης των απανταχού Μουσουλμάνων και δη των Αράβων. Δηλαδή, μας ζητάει να βάλουμε ένα χεράκι ώστε να πουλήσει ο Ερντογάν το αφήγημά του, που μέσω αυτού προσπαθεί να κάνει την Τουρκία περιφερειακή υπερδύναμη ! (Γιατί ΔΕΝ μπορεί να είναι τόσο η ηλίθιος ο Γιανάκης, ώστε να πιστεύει ότι τα καραγκιοζιλίκια του Ερντογάν με τους Παλαιστινίους γίνονται «αφιλοκερδώς» και όχι ακριβώς για να αναδειχθεί η Τουρκία σε προστάτιδα των Αράβων!). 
Επανεξετάστε τώρα όλο το κείμενο και η δολιότητα θα αναδειχθεί σε όλο της το μεγαλείο. Πρώτα ο Γιανάκης τσίγκλισε τις ευαισθησίες των αριστερών και των ανθρωπιστών, τους φόρτωσε ενοχές, και μετά τους ξεφούρνισε ως εξιλασμό: ε, δώστε τα μισά στην Τουρκία, φαταούλες φονιάδες των Παλαιστινίων. Θα έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο με τους Τούρκους. Καζαν – καζάν.Ή, μήπως είστε πολεμοκάπηλοι εθνίκια; 
Αλλά δεν τελειώνει εδώ η ιστορία.

Λίγους μόνο μήνες αργότερα, από τα τέλη του ’18, ο Βαρουφάκης αλλάζει τροπάρι. Τώρα μας λέει ότι δεν πρέπει να γίνουν καθόλου εξορύξεις υδρογονανθράκων, γιατί η καύση τους καταστρέφει το περιβάλλον! Και το ερώτημα που θα έκανε κάποιος που δεν είναι ντιπ ηλίθιος ώστε να καταπίνει αμάσητες τις πονηριές του, είναι, πότε το ανακάλυψε αυτό; Προφανώς ΜΕΤΑ τον Μάιο του ’18 που έδινε τον υπέρ πάντων αγώνα για να μπει ΚΑΙ η Τουρκία στις εξορύξεις, (και να καταστρέψει κι αυτή το περιβάλλον)! 
Επομένως, μήπως θα έπρεπε να αναζητήσουμε αλλού την αιτία που ο Βαρουφάκης έγινε ξαφνικά «οικολόγος»; Μήπως στο γεγονός ότι εν τω μεταξύ η Κύπρος τρύπησε; Και μάλιστα υπό την υψηλή προστασία των χωρών των πετρελαϊκών; Κάπου εκεί, μάλλον...

Η απάντηση για τις αντιφάσεις του Βαρουφάκη είναι προφανής. Το Μάιο του ’18, το εμπόδιο για την είσοδο της Τουρκίας στο κονσόρτσιουμ, ήταν κυρίως η Ελλάδα. Οπότε ο Βαρουφάκης την «νουθετούσε» να αλλάξει ρότα. ΤΩΡΑ οι σύμμαχοι και εταίροι Ελλάδος και Κύπρου, δείχνουν πιο αποφασισμένοι κατά του Ερντογάν. Οπότε τι μένει στον Βαρουφάκη, Να αντιταχθεί στις εξορύξεις στο σύνολό τους! Γιατί δεν μπορεί να είναι αντι-οικολογικοί οι υδρογονάνθρακες χωρίς την Τουρκία, και οικολογικοί με την Τουρκία. Έτσι δεν είναι;… 
Επομένως
ΓΙΑΝΑΚΗ, ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ
Και παρεμπιπτόντως, έχει δει ποτέ κανείς τον Βαρουφάκη και τον Βαλλιανάτο ταυτόχρονα στο ίδιο σημείο;
Hariton Haritonidis

Δεν υπάρχουν σχόλια: