Κυριακή 23 Ιουνίου 2019

ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ποτίζει κώνειο το Σωκράτη, φυλακίζει τον Μιλτιάδη εξορίζει το Θουκυδίδη και τον Αριστοφάνη και προδίδει το Λεωνίδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για καταστρεμενη ελλαδα
__Όταν ένας λαός χρειάζεται να του φωνάξει ο Κολοκοτρώνης το θρυλικό πλέον ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ για να ξεσηκωθεί εναντίων του δυνάστη του....
_Όταν ένας λαός δολοφονεί τον Οδυσσέα Ανδρούτσο τη Μπουμπουλίνα τον Καποδίστρια κλείνει φυλακή τον Κολοκοτρώνη και καταδικάζει στη ζητιανιά τη Μαντώ Μαυρογενους και τον Νικηταρά το Τουρκοφάγο.
__Όταν ένας λαός για να αναβιώσει την ιστορία του χρειάζεται να παρέμβει ο Πιερ Ντε Κουμπερτέν.
__Όταν ένας λαός διχάζεται σε φιλοβασιλικους και φιλοβενιζελικους και σχεδόν προκαλεί ο ίδιος τη συμφορά του.
__Όταν ένας λαός αντί να κοιτάξει να συνέλθει από τη Γερμανική κατοχή καταντάει να αλληλοεξοντώνεται σε έναν άθλιο εμφύλιο πόλεμο. 
__Όταν ένας λαός ανέχεται για εφτά ολόκληρα χρόνια την άθλια χούντα των συνταγματαρχών.
__Όταν ένας λαος προκαλεί την εισβολή και στη συνέχεια παραδίδει αμαχητί τη μισή Κύπρο στους Τούρκους.
__Όταν ενας ικετεύει να μπει στην ευρωπαικη ένωση που ηγεμονευει η χώρα που μόλις πριν λίγες δεκαετίες είχε υποφέρει τα πάνδεινα απ αυτήν.
__Όταν πετάει ότι έχει δικό του και υιοθετεί ΑΣΥΖΗΤΗΤΊ ότι του επιβάλει η Δύση.
__Όταν ένας λαος θεοποιεί έναν λαοπλανο ηγέτη κι αυτός με τη σειρα του αφου έβαλε τα θεμέλια της χρεοκοπίας της χώρας στην συνεχεια τον υποχρέωσε να κυβερνηθεί απο τη γκόμενά του.
__Όταν αμέσως μετά δοξάζει ένα πολιτικό σκουπίδι που αφού ευχαρίστησε τους Αμερικανούς επειδή δεν έδωσαν τα Ίμια στους Τούρκους αλλα τα κράτησαν για τον εαυτόν τους, αφού παρέσυρε τους Έλληνες στη καταστροφή του χρηματιστηρίου, αφού παζαρεψε στο πόδι τα γλυπτά του Παρθενώνα με τον βρετανό πρωθυπουργό για προεκλογικός λόγους, πέταξε και το εθνικό μας νόμισμα στα σκουπίδια με τις γνωστές συνέπειες. 
__Όταν στη συνέχεια εκλεγεί δύο φορές έναν πολιτικό που αντί να τελειώσει με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και να πάρει αμέσως μέτρα για να σώσει τη χώρα, αυτός για να αποφύγει το πολιτικο κόστος την οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. 
__Όταν ένας λαός ανέχεται πολιτικά τζάκια να καθορίζουν τη τύχη του.
__Οταν ενας λαος ανεχεται η περιουσία της Εκκλησίας του να ξεπερνάει το ΕΝΑ ΤΡΙΣ.
__Όταν ένας λαός εξακολουθεί να ονομάζει τους μεγαλύτερους δρόμους του με ονόματα πρώην βασιλέων και όχι του ΑΡΙΣΤΟΤΈΛΗ του ΠΛΆΤΩΝΑ του ΛΕΩΝΊΔΑ του ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ του ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ του ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ του ΠΑΠΑΦΛΈΣΣΑ του ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ του ΕΛΥΤΗ και της ΚΆΛΛΑΣ.
__Όταν ένας λαός ακούει καθημερινά τους Τούρκους να διεκδικούν τη Θράκη και το Αιγαίο και δε σηκώνεται όρθιος να τους βροντοφωναξει πως Η ΜΙΣΉ ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΊΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΉ
__Όταν ένας λαός σπουδάζει ψωνίζει και κάνει διακοπές στη χώρα που αρνείται να επιστρέψει τη κλεμμένη του κληρονομιά.
__Όταν ενας λαός δέχεται αδιαμαρτύρητα να πληρώνει εισιτήριο όπως όλοι οι ξενοι για να μπει στα μουσεία του να ανέβει στην Ακρόπολη και να γνωρισει οτι του άφησαν οι πρόγονοί του.
__Όταν ένας λαός δεν έχει κρεμάσει ακόμα στο σύνταγμα όλους τους πολιτικούς που μπροστά στη προσωπική τους καταξίωση δε δίστασαν να χρεοκοπήσουν και να ξεπουλήσουν τη χώρα του.
__Όταν ένας λαός ψηφίζει πάντα με μοναδικό κριτήριο το προσωπικό του συμφέρον και πότε το κοινωνικό. 
__Όταν ενας λαος σε καθε δύσκολη στιγμή εγκαταλείπει τη χώρα του όπως οι αρουραίοι το πλοίο που βυθίζεται.
__Όταν ένας λαος δέχεται να του λέει τις ειδήσεις η ανιψιά του Μητσοτάκη και η γυναίκα του Ρουσόπουλου. 
__Όταν ένας λαός επανεκλέγει πρωθυπουργό αυτόν που μόλις δύο μήνες πριν, τον είχε εξαπατήσει με εκείνο το άθλιο δημοψήφισμα της ντροπής.
__Όταν ένας λαός χαρίζει τα ονόματα της πατρίδας του σε γειτονικές χωρες.
__Όταν ένας λαός δέχεται να πρέπει να πληρώνει 100 ΕΥΡΩ για να μπορεί να έχει πρόσβαση στη δικαιοσύνη. 
__Όταν ενας λαος δέχεται τον αρχηγό της Δικαιοσύνης να τον διορίζει η εκάστοτε κυβέρνηση και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η Βουλή.
__Όταν ένας λαός χαρίζει ΕΚΑΤΟ ΔΙΣ ΕΥΡΏ στις τράπεζες και αυτες μετά του βγαζουν το σπίτι του στον πλειστηριασμό.
__Όταν ενας λαός δίνει καθε μήνα ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ σε χιλιάδες ανθρώπους και την ίδια στιγμή πετάει στο δρόμο και την ανέχεια χιλιάδες άλλους. 
__Όταν ενας λαος πετάει στο ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ανθρώπους και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ για κάτι που ΔΕ ΔΙΆΛΕΞΑΝ ΝΑ ΕΊΝΑΙ. 
__Όταν ένας λαος δεχεται δεκαετίες τωρα τα σχολεία του βγάζουν καθε χρόνο χιλιάδες αμόρφωτα ζωα στη κοινωνία.
__Οταν ενας λαος κάθε φορά που αποφασίζει να βγει στο δρόμο με τα πρώτα δακρυγόνα τσουζουν τα ματάκια του και τρέχει γρήγορα γρήγορα πίσω στην "ασφάλεια" του καναπέ του. 
__Όταν ενας λαος κάθε Κυριακή διχάζεται βριζεται και αλληλοσκοτώνεται στα γήπεδα.
__Όταν ένας λαός αντιμετωπίζει μεγάλο δημογραφικό πρόβλημα και παρόλα αυτα δε παίρνει κανένα μέτρο για να το αντιμετωπίσει. 
__Όταν ένας λαός έχει εγκαταλείψει την Υγεία του στα ραντεβού των Νοσοκομείων τις ανύπαρκτες ειδικότητες τις κλειστές εντατικές τα φακελάκια των γιατρών και τα χαλασμένα ασθενοφόρα.
__Όταν ενας λαος δε βγήκε ποτέ στο δρόμο για τις πλημμύρες και τις φωτιές που κάθε χρόνο πνίγουν και καίνε τη χώρα και τους ανθρώπους. 
__Όταν ένας λαός δεν απαίτησε ποτέ ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΙΡΩΣΕΩΝ για τα αδέσποτα ζώα.
__Όταν ένας λαός περνάει αδιάφορα μπροστά από ΑΣΤΕΓΟΥΣ ανθρώπους και ΕΤΟΙΜΟΘΆΝΑΤΟΥΣ ΤΟΞΙΚΟΜΑΝΕΙΣ και δεν απαιτεί από ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΩΡΑ......
....και εν τέλει: ΌΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ δε γκρεμίζει το κόσμο στη θέα ενός τρομοκρατημένου ξυπόλυτου παιδιού που ζητιανεύει τότε αυτός ο λαός δεν κινδυνεύει να καταστραφεί:
ΕΙΝΑΙ ΉΔΗ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ.

Σταυρος Μυλωνοπουλος
skeftomasteellhnika

Δεν υπάρχουν σχόλια: