Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Οι Φελλοί του Γένους των Πιθήκων, οι BRICS και τα Μυαλά στα Κάγκελα


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Στα όρια της τρέλλας οι Φελλοί του Γένους των Πιθήκων
Τους έδωσαν Καρέκλες τα Λαγούμια. Δουλειά έκαναν; Όχι.

Σε απόγνωση τα Γατάκια Νέας Εσοδείας
Απέτυχαν. Τέσσερις μήνες και ακόμη ξύνονται, όπως πρίν γίνουν κυβέρνηση…

1.Aναξιοκρατία, Διαπλοκή, Ασχετοσύνη, Διαπλοκή, Δημοψήφισμα και Διαπλοκή

Το Ελληνικό Μοντέλο Ανάπτυξης: Στην αρχή τα Λαγούμια βγάζουν όλα τα Γατάκια που θέλουν να “εκτεθούν” στο πάλκο των ΜΜΕ (ΔΟΛ Κρήτης, Αντένα, Real, Σκάι, Μέγα κλπ). Μετά τα πλέον διανοητικά καθυστερημένα των Λαγουμιών (αυτά με το ένα πόδι στο τάφο) διαλέγουν τα Γατάκια Νέας Εσοδείας (ευρωβουλευτές, βουλευτές, υπουργούς και γενικά ό,τι δεν δαγκώνει). Και αυτή τη φορά λάθος ήταν οι επιλογές τους.Καμμένα μυαλά. Tώρα θέλουν “BRICS” οι Ζήτουλες του ραχατιού, της ξάπλας, της βόλτας και του μπουφέ.
Οι Φελλοί του Αιγαίου, να δώσουν απαντήσεις για τους ΒRICS στα εξής θέματα αν μιλούν σοβαρά (θεωρητικό):
  1. Άμυνα στο Αιγαίο και δωρεάν εξοπλισμοί
  2. Οριοθέτηση ΑΟΖ και εξόρρυξη Ελληνικών υδρογονανθράκων.
  3. Γιατί η Ρωσία κάνει εργοστάσιο LNG στη Τουρκία και όχι στην Ελλάδα;
  4. Παραγωγή προιόντων στην Ελλάδα (όχι αλλαγή ταμπέλας σε Ελλληνική και συναρμολόγηση)
  5. Ημερομίσθια, συμβάσεις και ΕΟΖ
  6. Πλαστικό χρήμα και ανθρώπινα δικαιώματα
  7. Ποιοί θα δουλέψουν στην Ελλάδα στη περίπτωση επενδύσεων απο τους BRICS
  8. Δανεισμός σε τι νόμισμα και επιστροφή δανείων σε τί νόμισμα
  9. Τράπεζα Ανάπτυξης χωρίς τιτλοποιήσεις ιδιωτικής, δημόσιας και εκκλησιαστικής περιουσίας σε εσωτερικό και εξωτερικό
  10. Φορολόγηση εφοπλιστών 25%, όπως στη Κίνα
  11. Φτηνό φυσικό αέριο απο αγωγούς και όχι LNG
  12. Προώθηση των ΑΠΕ με κιλοβατώρα φτηνότερη εκείνης του LNG
  13. Όχι στη χρήση του καρκινογόνου λιγνίτη για τη παραγωγή Ενέργειας, ναί σε άλλες χρήσεις
  14. Λειτουργία Ελληνικών Ναυπηγείων και πολλά πολλά άλλα.
Mετά, να γίνει δημοψήφισμα και να δοθούν δύο ή τρείς ομάδες επιλογών στο λαό, μέσα απο τις οποίες αυτός να επιλέξει αν επιθυμεί την είσοδο στους ΒRICS ή και στους ΒRICS, Μνημόνιο 3, Μνημόνιο 4, PSI 3 κλπ
Όπως καταλαβαίνετε, ο Ρουμελιώτης δεν αρκεί για τη δουλειά που του ανατέθηκε, δηλαδή τη συζήτηση σύνδεσης της Ελλάδας των ολιγαρχών με τους BRICS. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα. Έχει και άλλες παραμέτρους. Χρειάζεται επιτροπή με σωστά επιλεγμένα μέλη, όχι σαν αυτά της Βουλής που πάνε για το μεροκάματο ούτε με μέλη τα καμμένα λάδια και τα αξόφλητα γραμμάτια των Λαγουμιών που θέλουν πάλι το “λαδάκι” τους, όπως γινόταν στη κατοχή.
Επιτροπή με ένα μέλος σημαίνει διαπλοκή…
Σαν μαθητής σε καφενείο θα είναι ο Ρουμελιώτης στη συζήτηση με τους BRICS και αποτελεί άλλη μια αποτυχημένη επιλογή του Τσίπρα του 16μελούς, που τα Λαγούμια έκαναν Πρωθυπουργό με συγκεκριμένο project, να δημιουργήσει κατάσταση ασφυξίας στην Ελληνική οικονομία για να φαγωθεί χωρίς λαϊκή αντίδραση η ιδιωτική, δημόσια και εκκλησιαστική περιουσία με μια Tράπεζα “Ανάπτυξης” του “Κ”.
Επενδύσεις σημαίνει ΕΠΙΛΟΓΗ συγκεκριμένων εταιρειών για να κάνουν τα έργα και ΜΙΖΕΣ σε πολιτικούς

2. Παραμύθια της Χαλιμάς και Τεράστια Οικονομικά Λάθη

Οι ΒRICS θα χρησιμοποιηθούν σαν δικαιολογία για να πάει η χώρα σε άλλες καταστάσεις. Ο Πούτιν έχει ήδη δείξει τη προτίμησή του στη Τουρκία κάνοντας εργοστάσιο LNG αξίας 10 δις ευρώ στην Ανατολική Θράκη, δίπλα στο πλοίο – αποθήκη LNG του Κοπελούζου στην Αλεξανδρούπολη, πού θα είναι αραγμένο στα 6 νμ (στα διεθνή ύδατα, φόρος;).
Σκεφτείτε τα εξής:
  1. Αφού η Ελλάδα δεν είναι σε καμμία “συμφωνία” με την ευρωζώνη, με ποιά λογική πουλάει τα “ασημικά” της; Με τη λογική ότι σας δουλεύουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις δεν είναι μνημονιακά μέτρα; Είναι. Το ΤΑΙΠΕΔ τo θυμάστε; Zεί. Γιατί δεν έχει καταργηθεί ακόμη;
  2. Aύξηση του ΦΠΑ στα νησιά σημαίνει αύξηση της τιμής των τουριστικών πακέτων. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση του τουρισμού λόγω μείωσης της ανταγωνιστικότητας και φυσικά τη μείωση του ΑΕΠ. Δεν ξέρω σε ποιό πανεπιστήμιο έμαθε οικονομικά ο Βαρουφάκης, οι συνεργάτες και οι φίλοι του. Ελληνικό πρέπει να ήταν…
  3. Παίρνοντας πάλι δάνεια ή αναδιαρθρώνοντάς τα (προς το χειρότερο εννοείται) η Ελλάδα αντί να αυξάνει τις εξαγωγές και να μειώνει τις εισαγωγές (π.χ. ελαττώνοντας τις τιμές των καυσίμων) τί κερδίζει; Tίποτα. Χάνει. Μειώνεται το ΑΕΠ της.
  4. Τι είδους διαπραγμάτευση είναι μια διαπραγμάτευση στην οποία συμφωνείται μείωση του ΑΕΠ, άρα αναλογική σμίκρυνση της ρευστότητας στην οικονομία της; Είναι μια διαπραγμάτευση για πέταμα.
  5. Αν η Ελλάδα χάνει, με τη διαπραγμάτευση που κάνει ή δεν ξέρει να κάνει η κυβέρνηση, τότε κάποιοι κερδίζουν. Η κυβέρνηση εκτός απο τους εφοπλιστές που συνεχίζει να μη τους φορολογεί ποιόν άλλο εκπροσωπεί; Τους δανειστές; Μέσα και έξω συμφωνία στήνεται;
  6. Εφοπλιστές θα μπούν όπως ανακοινώθηκε στη Τράπεζα Ανάπτυξης. Δηλαδή οι μέτοχοι μιας τράπεζας στην οποία θα φαγωθούν τα “ασημικά” της Ελλάδας δεν θα πληρώνουν φόρους. Στα ξενοδοχεία που αυτοί έχουν, λέτε να πληρώνουν; Πληρώστε εσείς τότε ώστε να έχετε να τρώτε. Έτσι σας έμαθαν. Eκεί το έφεραν το πράγμα μετά 4 μήνες ξυσίματος και μισό αιώνα φορτώματος χρέους, όλοι όσοι πέρασαν.
Με χρεοκοπία ή όχι η ζημιά έχει γίνει.
Εύκολος δρόμος για την Ελλάδα δεν υπάρχει. Δεν είναι όμως πλέον δυνατόν να διοικούν και να αποφασίζουν στην Ελλάδα αυτοί που απέτυχαν, αυτοί που μέχρι τώρα ακολουθούν τη γραμμή Ανδρέα, για μια Ελλάδα “Νέα” (του περγαμόντου, της κάθε Μιμής, της δουλίτσας, του αφορολόγητου, του τεμπέλη, του εξυπνάκια, του βολεμένου και της μάσας).
Θα προτιμούσα να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα αντί για δημοψήφισμα. Σε κάθε περίπτωση, να προσκληθούν με επιστολή να ακουσθούν όσοι σημαντικοί Έλληνες του εξωτερικού επιθυμούν να μιλήσουν και όχι μόνο να μιλήσουν, να διοικήσουν. Εμένα με ενδιαφέρει το τελευταίο, γιατί είμαι της πράξης και όχι της συζήτησης.
Mόνο κατά λάθος ένας άχρηστος, τεμπέλης και ψεύτης μπορεί να σώσει την Ελλάδα
Καμμία λύση δεν είναι εύκολη για την Ελλάδα. Η σωστότερη λύση απαιτεί τον καταλληλότερο άνθρωπο και οι κατάλληλοι είναι εκτός Ελλάδας.

 zcode-gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: