Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Εσύ, να το βουλώσεις

Γράφει η Κατερίνα Γκαράνη

Να το βουλώσεις, εσύ Αλεξάκο μου. Άκου εκεί να το βουλώσει όποιος δεν μπορεί να προσφέρει στην βιώσιμη λύση που θέλουν οι δανειστές και η κυβέρνηση;!
Πας καλά, Αλέξη ή το έχεις καβαλήσει καθέτως το καλάμι της εξουσίας;
Σε ποιον ακριβώς απευθύνεσαι κακομαθημένο αγοράκι του συστήματος;
Διότι οι φίλοι σου Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης, Κουβελοπιάσματα και όλοι οι όμοιοί σου έκαναν παύση αντιπολίτευσης μέχρι να υπογράψεις την μακροχρόνια βιώσιμη λύση που σου υπαγορεύουν οι Θεσμοί.

Να το βουλώσεις, εσύ Αλεξάκο μου που είχα ως πολίτης οικονομικούς δολοφόνους στην πατρίδα μου και θα μπορούσα να τούς κάτσω στο σκαμνί όποια ώρα ήταν ώριμη για να το κάνω, κι ήρθες εσύ και τους έκανες Θεσμούς της πατρίδας μου.
Τώρα πώς να κάτσω στο σκαμνί τον Θεσμό;
Μπορώ να μηνύσω τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ή τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου; Δε μπορώ.
Ούτε να τους βρίσω δεν έχω δικαίωμα γιατί θα "πάω μέσα" για προσβολή Θεσμών.
Εσύ δεν είσαι Θεσμός, είσαι εκπρόσωπος κόμματος και πρωθυπουργός του 36% του 63% των ψηφοφόρων, δηλαδή βάση της απλής αναλογικής που δεν θα έρθει ποτέ γιατί τώρα δε σε βολεύει, είσαι μειοψηφία όπως και οι προκάτοχοί σου.
Επειδή ανήκω στο 37% του 100% των ψηφοφόρων, άρα στην πλειοψηφία σου ξαναλέω: "Βούλωστο, εσύ Αλεξάκο μου".

Από πρωθυπουργός χώρας κατάντησες Θεσμοφύλακας και λες στο λαό που έχει καταλάβει τι κάνεις εσύ και η συμμοριτομνημονιακοί να το βουλώσει γιατί θα σάς χαλάσει την σούπα.
Αν αυτή την κουβέντα την έλεγε ο δεξιός Σαμαράς και ο δημοκράτης Βενιζέλος θα είχατε κατεβάσει όλα τα στρατεύματα της ΑΔΕΔΥ , ΓΣΕΕ, της Φούντας και του Gay Parade έξω από την Βουλή με την Ζωή και την Ραχήλ να ξανακαβαλάνε το κάγκελό της.

Κοίτα που μας έφθασες να συμφωνούμε με το ψυχογράφημα που σου έκανε κάποτε η Κανέλλη...! Πραγματικά είσαι ένας πολιτικός δεινόσαυρος αλλά πολύ επικίνδυνος γιατί κουβαλάς ως ασπίδα το νεαρό της ηλικίας σου. Άλλο να σου λέει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης "βούλωσέ το" κι άλλο να στο λέει το παιδί των καταλήψεων. Έχει άλλη χάρη, άλλο νάζι, άλλο επίπεδο.
Εκτός από κουβέντες, συσκέψεις, συνεντεύξεις, ομιλίες άλλη δουλειά δεν κάνετε εκεί στον καφενέ της αριστεροπαρέας.
Τι κάνετε δηλαδή; Πηγαίνετε στα Brussels Group συναντιέστε με τον Γιούνκερ και τη Μέρκελ παίρνετε έτοιμα τα θέματα του διαγωνίσματος, τα ξεπατικώνετε και μετά βγαίνετε στον πίνακα και τα λέτε με αριστερό υφάκι. Και εμείς σας πιστέψαμε.
Αν τολμήσουμε δε να είμαστε εναντίον οποιασδήποτε συνομιλίας και διαπραγμάτευσης με την κατοχική δύναμη, που εσύ θέλεις να την κάνεις συγκυβέρνηση εις τον αιώνα τον άπαντα με πολιτική λύση σε συνεργασία με τους Θεσμούς ΣΟΥ, να το βουλώσουμε.

Από τη μια χρησιμοποιείς την φράση του δεξιού Μπακογιάννη "η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα" και από την άλλη μάς λες βουλώστε το γιατί μόνο η δική σου βιώσιμη λύση είναι το διέξοδο.
Σώπα, ρε Αλεξάκο! Πού τα έμαθες αυτά;
Στην επιμόρφωσή σου στην ΚΝΕ, στη Νεολαία του Σύριζα ή στα επιμορφωτικά σεμινάρια που σού έκανε κατ' ιδίαν στο σπίτι ο κ. Φλαμπουράρης;
Πώς γίνεται ένα μυαλό 80 χρόνων να συνάδει με ένα μυαλό 40 χρόνων είναι μεγάλο ερώτημα. Πάντως επειδή ο 80αρης ως γέρικο σκυλί δεν μαθαίνει καινούργια κόλπα, σίγουρα εσύ ως νέο τα αρπάζεις γρήγορα τα κόλπα. Αριστούχος μαθητής στην επικοινωνία.

Πού το βρήκες γραμμένο Αλέξη να ζητάς εν μέσω ισχύος του μνημονίου να θέλεις εσύ να υπογράψεις μακροχρόνια λύση με τους δανειστές;
Δηλαδή, για να καταλάβουμε η νέα Συμφωνία που θα το βουλώσουμε για να την κατοχυρώσει ο εχθρός, θα πατάει στους μνημονιακούς νόμους που δεν μπορείς να καταργήσεις βάση της Συμφωνίας του Φεβρουαρίου.
Δηλαδή, εσύ μας πας σε ένα νέο Μνημόνιο μακράς διαρκείας με τις 22,000 μνημονιακές διατάξεις σε ισχύ για να μπορούν να δρουν οι δανειστές ως Θεσμοί όσο γουστάρουν στην Ελλάδα.
Γιατί πρώτα δεν καταργείς τους νόμους και μετά να πας για βιώσιμη συμφωνία; Διότι πολύ απλά η νέα Συμφωνία θα είναι η επικύρωση ως Συνταγματικών Νόμων όλων των Μνημονιακών.
Αυτό δεν θέλεις να κάνεις Αλέξη και φοβάσαι ότι αν ξεφύγει κάτι τέτοιο προς τον λαό, τότε καήκατε;

Επειδή το βουλώναμε πολιτικώς τόσα χρόνια φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αλλά δεν το βουλώσαμε ούτε απέναντι σε εργοδότη, ούτε σε αστυνομική εξουσία, ούτε σε δικαστική εξουσία, ούτε στον ίδιο μας τον πατέρα.
Να το βουλώσουμε σε σένα ποιος ο λόγος; Μη και δε μας διορίσεις στην ΕΡΤ ή δε μας χώσεις σε κανένα 5μηνο κοινωφελούς εργασίας σε Δήμο ή Περιφέρεια;
Βούλωσέ το εσύ Αλεξάκο, γιατί έπρεπε να στο βουλώσουμε 23 χρόνια πριν, αλλά σεβαστήκαμε την χαμηλή νοημοσύνη σου και το μαλλί χαίτη.

Δώσε χαιρετισμούς στον βουλευτή σου, Νικολόπουλο της Αχαΐας, Αλεξάκο μου. Αυτός έχει δικαίωμα να ομιλεί, να σε στηρίζει και να σε παλαμακίζει.
Σωστές επιλογές έκανες Αλεξάκο. Το βούλωνες εκεί που δε σε έπαιρνε και βγάζεις τον φασισμό σου μόνο από θέση εξουσίας. Εκεί δηλαδή που σε παίρνει.

Πηγή "Στον Τοίχο"

 kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...