Κυριακή, 24 Μαΐου 2015

Το κόλπο Ντράγκι με τα Ελληνικά ABS


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Δύο χρεοκοπίες είναι οι καταγεγραμμένες επίσημα μέχρι τώρα επι μνημονίων.
Η τρίτη χρεοκοπία θα είναι η χειρότερη, γιατί θα καταπέσουν οι εγγυήσεις των τρίς ευρώ.

Η οργάνωση της χρεοκοπίας μετονομάστηκε σε “διαπραγμάτευση”
Συνεχίζεται η διαρκής απαρρόφηση ευρώ απο την αγορά ενώ μιλούν για “νίκη”
Στην Ελλάδα οι “αρουραίοι” πάντα είχαν καλή σχέση με τη πολιτική, τα ΜΜΕ και τις Τράπεζες. Δυστυχώς για αυτούς τα Μνημόνια καi η παράδοση της ΕΘνικής Κυριαρχίας θα μείνουν στίγμα στην Ελληνική ιστορία και θα είναι γραμμένη πάντα πάνω στη ταυτότητά τους. 

Μια Βόμβα Μεγατόνων και τα Γελάκια των Ηλιθίων

1: Τα ΑΒS των 140 δις ευρώ εγγυήσεων (καταρχήν αυτά)
Τα ΑΒS είναι καλυμμένα ομόλογα. Η ΕΚΤ έχει πάρει μέσω ΕLA κάπου 140 δις ευρώ σε εγγυήσεις απο τις 4 Ελληνικές συστημικές Τράπεζες. Ποιός συμφώνησε να είναι μόνο τέσσερις; Η ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ. Σε περίπτωση χρεοκοπίας αυτές οι εγγυήσεις θα καταπέσουν και η ΕΚΤ θα μεταπουλήσει αυτές σε άλλους στη δευτερογενή αγορά και αυτοί μέσα απο το Αγγλικό Δίκαιο που στο τέλος θα επιβληθεί απο τα διεθνή δικαστήρια θα έλθουν να τα πάρουν.
Oι εγγυήσεις που δίνουν οι τράπεζες είναι ακίνητη περιουσία απο κόκκινα δάνεια και δικά τους περιουσιακά στοιχεία (π.χ. αγροτική γή, ακίνητα, εκκλησιαστική περιουσία, περιουσία των Ταμείων κλπ, για βαπόρια που φτειάχνονται στη Κίνα δεν έχω ακούσει κάτι), που αποδέχεται η ΕΚΤ ως ευκόλως “αφομοιώσιμα”. Τα 140 δις ευρώ αφορούν την Ελλάδα. Σκεφτείτε σε τρίς ευρώ τί παίζει για ολόκληρο το Νότο. Πρόκειται για ένα σκάνδαλο μεγατόνων που μπορεί να διαλύσει την ευρωζώνη. Ο παγκόσμιος πόλεμος για τον οποίο μιλάει ο διεθνής μεγαλοεπενδυτής είναι μόνο χρήσιμο ως “θεωρία συμπαράστασης στα φρούτα των Αθηνών”.
Αυτό το άρθρο δεν θα κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ κρύβουν πολλά. Κρύβουν πάρα πολλά τα γατάκια. Προστατεύουν τους προηγούμενους. Για το λόγο αυτό λέω ότι όλοι είναι μια χαρούμενη “αγαθοεργής” παρέα του “κοινωφελούς ταμείου”.
2: Xαριτωμενιές απο τη μείωση του χρέους. Σε ομαδική παράκρουση όλοι και όλα.
Χαρούμενοι είναι όλοι στην Ελλάδα για τη μείωση του χρέους της απο τα 324 δις ευρώ στα 313 δις ευρώ με τα 11 δις ευρώ του ΤΧΣ. Κανείς δεν ανησύχησε για το γεγονός ότι οι τράπεζες δεν θα έχουν  εγγυήσεις για τις καταθέσεις που υπάρχουν έστω και στο ελάχιστο.
3: H Ελληνική Χρεοκοπία και η Ρευστότητα στην ευρωζώνη (Πρόγραμμα QE)
Η αύξηση της ρευστότητας στην ευρωζώνη απο την αγορά ομολόγων αξίας 1 τρις ευρώ μέσα σε δύο χρόνια θα ενισχυθεί απο μια Ελληνική χρεοκοπία με την πτώση του ευρώ κάτω απο το 1 USD. H αύξηση της ρευστότητας έγινε με σκοπό την υποτίμηση τoυ ευρώ και την επακόλουθη αύξηση του επιτοκίου στις τράπεζες της ευρωζώνης, στο 2%. Το πιάσατε το υπονoούμενο;
Γιατί δεν κάνουν στην άκρη; Θα πέσει πολύ ξύλο.

zcode-gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...