Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Αλβανοι παραφρονες με τις πλάτες της τουρκιας οδηγούν σε νεο Βαλκανικό πόλεμο.



Ποιοι και γιατί τώρα βάζουν φωτιά στα σύνορα
Πρωτοφανείς αλβανικές προκλήσεις- Διεκδικούν εδάφη στην Ήπειρο και κοιτάσματα στο Ιόνιο… Έχει περάσει λίγο παραπάνω από αιώνας από το τέλος των Βαλκανικών Πολέμων κι η περιοχή μας αντιμετωπίζει και πάλι τον κίνδυνο της αναζωπύρωσης του σκληρού προσώπου των εθνικισμών μέσω του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού, που απειλεί με ανάφλεξη όλη τη Χερσόνησο. Τα πρόσφατα γεγονότα προκαλούν μεγάλη ανησυχία, ενώ η οικονομικά αδύναμη Ελλάδα, που διατηρούσε τα τελευταία χρόνια παθητική στάση, προσπαθεί να ενεργοποιηθεί με σκοπό την ειρηνική διατήρηση του statusquo στα Βαλκάνια και την προάσπιση των ζωτικών της συμφερόντων.
Το θράσος των Αλβανών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, τα Τίρανα προέβησαν σε έντονο διάβημα προς την Αθήνα μέσω του Έλληνα πρεσβευτή στην αλβανική πρωτεύουσα το προηγούμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με το οποίο ζητούσαν τροποποίηση του προγράμματος ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο. Η αλβανική πλευρά στο διάβημά της ισχυρίζεται ότι παραβιάζονται αλβανικά χωρικά ύδατα, ενώ ζήτησαν τους χάρτες των χερσαίων ερευνών στην Ήπειρο. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι Αλβανοί αμφισβητούν με αυτό τον ξεκάθαρο τρόπο τα χερσαία σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
Για τους χάρτες των ερευνών, που θα γίνουν σε μεγάλη έκταση πάνω από τα Ιωάννινα, δεν είχε εγερθεί κανένα ζήτημα από τη γείτονα όταν τους παρουσίασε το 2011 ο τότε υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Μανιάτης. Προκαλεί, λοιπόν, μεγάλα ερωτήματα για ποιο λόγο η κυβέρνηση του Έντι Ράμα προχώρησε σε μια τόσο επιθετική κίνηση, γνωρίζοντας καλά ότι όποτε στο παρελθόν η χώρα του έπραττε κάτι ανάλογο βρισκόταν πάντοτε χαμένη.
olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: