Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Τσίπρας για Αλβανία: “Απομένει το εμπόλεμο και το θέμα… συνόρων! (vid.)

Μια δήλωση που προκαλεί σοκ έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου η Ελλάδα έδωσε το πράσινο φως στην ένταξη της FYROM στο ΝΑΤΟ.
Ερωτηθείς για τις συνομιλίες της Αθήνας με τα Τίρανα, ο κ. Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά: «Τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση. Θέματα τα οποία όμως ενώ έχουμε προχωρήσει σε ένα εξαιρετικά σημαντικό σημείο δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ολοκληρώσει».
Και συνέχισε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας τι θα συζητηθεί με την αλβανική κυβέρνηση στα εναπομείναντα θέματα της άρσης του εμπολέμου μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και των συνόρων. «Έδωσα λοιπόν, συμφώνησα μάλλον με τον Αλβανό ομόλογό μου, το επόμενο διάστημα οι δύο υπουργοί Εξωτερικών να εντείνουν τις προσπάθειές τους, χωρίς να έχουμε κάποια ιδιαίτερη πίεση, για να δούμε σε ποιο βαθμό θα μπορέσουμε να έχουμε μια θετική διευθέτηση το συντομότερο δυνατόν».
Προφανώς είναι αντιφατικό, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός λέει ότι η κυβέρνησή του δεν έχει ιδιαίτερη πίεση να δευθετήσει το ζήτημα του εμπολέμου και το ζήτημα των συνόρων, στην ίδια φράση να προσθέτει ότι επιδιώκει λύση το συντομότερο δυνατό.
Η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας, με δική του δήλωση, αποκαλύπτει ότι η Αθήνα συζητά με τα Τίρανα ζήτημα συνόρων. Τι εννοεί άραγε ο πρωθυπουργός; Μήπως η δήλωσή του αυτή συνδέεται με την πρόσφατη δήλωση του επιτρόπου της Κομισιόν Γιοχάνες Χαν ότι Αθήνα και Τίρανα συζητούν για τροποποίηση συνόρων;
Πρόκειται για γλωσσικό ολίσθημα του Αλέξη Τσίπρα; Είναι απλώς μια λεκτική γκάφα ότι απομένει να διευθετηθεί ζήτημα συνόρων μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας ή μήπως συζητείται μυστικά κάποιου είδους διευθέτηση που θα αιφνιδιάσει τον ελληνικό λαό; Εκ των υστέρων, από το πρωθυπουργικό γραφείο μπορεί να ισχυριστούν ότι ο κ. Τσίπρας δεν εννοούσε αλλαγή των ελληνοαλβανικών συνόρων… Ισως υποστηρίξουν ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ ή στο πρωτόκολλο της Φλωρεντίας. Από την καταγεγραμμένη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα προκύπτει ευθέως ότι είπε πως απομένει να διευθετηθεί το ζήτημα των συνόρων, ξεκαθαρίζοντας με απόλυτη σαφήνεια ότι οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν σχέση με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη…
Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα ότι στις συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών Κοτζιά-Μπουσάτι «τα δύο θέματα που απομένουν, πέραν της ΑΟΖ, είναι το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση» δημιουργεί τεράστια ερωτήματα και προβληματισμό. Κι αυτό διότι ο πρωθυπουργός διευκρίνισε με απόλυτη σαφήνεια πως το ζήτημα των συνόρων που όπως είπε εκκρεμεί, είναι διαφορετικό απ’ αυτό της οριοθέτησης της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.
«Είμαστε πολύ κοντά σε μια λύση που αφορά την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, μια λύση που δίνει σημαντικά πλεονεκτήματα στην ελληνική πλευρά, δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες» είπε ο κ. Τσίπρας.

defence-point


7 σχόλια:

Μαρία Π. είπε...

Το ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία προσπάθησαν να το μπερδέψουν με την υποτιθέμενη επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια.. Πόσα θα δούμε ακόμα από αυτή την αμερικανόδουλη κυβέρνηση.
Τεράστια η ευθύνη του Π.Καμμένου, που έπρεπε να αποχωρήσει εφόσον βλέπει τη δραματική τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, με αποκορύφωμα την Συμφωνία των Πρεσπών, και την καταστροφή των σχέσεών μας με τη Ρωσία.Πρέπει άμεσα να πέσει αυτή η κυβέρνηση.

amethystos είπε...

Τό πρόβλημα θά παραμείνει. Ο ελληνικός λαός ακόμη καί όταν θέλει νά προστατέψει τήν πίστη του δέν έχει κριτήρια καί χειραγωγείται. Διότι έχουμε απορροφηθεί από τό πνεύμα τής σωτηριολογίας. Ψάχνουμε σωτήρες νά μάς σώσουν χωρίς εμάς. Ο αθεισμός κυριαρχεί σήμερα απολύτως διότι δέν απαιτεί θυσία. Εμείς οι Ελληνες όμως γνωρίζουμε ακόμη καί από τήν ιστορία μας, ότι χωρίς θυσία δέν υπάρχει σωτηρία.

Ανώνυμος είπε...

Kαλησπερα Αμεθυστε και Μαρια . Που λες Μαρια επιασες το θεμα στη σωστη διασταση με την τελευταια σκεψη σου . Οτι ειναι τραγωδια η διαρηξη των σχεσεων με Ρωσια . Και μια που αυτοι που κυβερνουν τωρα ειναι δηλωμενοι εθνομηδενιστες πρεπει μια πραγματικη πατριωτικη παραταξη ( και οχι οι μπουληδες της ΝΔ και οι ψυχοπαθεις του εθνικιστικου ελληνικου χωρου ως εχει σημερα ) να αναλαβει αυτο το εργο . Εδω ομως ειναι το θεμα . Η Ρωσια λοιπον Μαρια ειναι μεγεθος ασυληπτο που οι ΗΠΑ μπροστα της ειναι τζους . Οι Ρωσοι νικησαν διαδοχικα προς ωωφελεια ολων των λοιπων και με δικο τους ολοκαυτωμα Ταταρους με τριων αιωνων θανασιμη παλη , Ναπολεοντα και πριν 70 χρονια την μεγαλυτερη νικη που εγινε ποτε . Την νικη κατα της βερμαχτ στο ανατολικο μετωπο νικη μεγαλυτερη απο αυτη της Σαλαμινας . Στο Κουρσκ , Σταλινγκραντ , Ορελ , Λενιγκραντ κλπ 20 εκατομυρια Σοβιετικοι σκοτωθηκαν και περισοτεροι σακατευτηκαν για παντα για να μην νικησει ο Ναζι . Αυτο δεν αλλαζει οτι και να λεν καποιοι μεχρι να βγαλει ο ηλιος κερατα . Εδω λοιπον την παταει στην Ελλαδα και λοιπη Δυτικη Ευρωπη η λεγομενη εθνοκεντρικη παραταξη . Που ενω ζητα δημοσιως εξομαλυνση σχεσεων με την Ρωσια ωστοσο αλλοιθωρηζει προς φιλοφασιστικες η στην περιπτωση της ΧΑ μεχρι το 2012 ανοιχτα ναζιστικες αποψεις . Και φανταζεται η ανιστορητη ευρωπαικη δεξια και ακροδεξια οτι επειδη οι Ρωσοι απεριψαν τον μαρξισμο θα αποριψουν και το κομουνιστικο καιο σοβιετικο παρελθον τους που τους εκανε παγκοσμια υπερδυναμη και τους εδωσε ηθικο κεφαλαιο απο τα ορυχεια της Ουαλιας μεχρι τις Ανδεις τις φαβελες της Βενεζουελας τις ερημους της Μ.Ανατολης και τις ζουγλες Αφρικης και Ινδοκινας . Και με αυτο το ηθικο κεφαλαιο εχει ακομη επιροη η Ρωσια του Πουτιν σε Βενεζουελα . Κορεα , Νικαραγουα , Ιραν και οπου αλλου . Συνεχιζεται . ΑΜ

Ανώνυμος είπε...

Και για να ερθουμε στα καθ ημας αγαπητε Αμεθυστε και αγαπητη Μαρια οι λεγομενοι πατριωτες , θρησκευομενοι και εθνικιστες εν Ελλαδι πρεπει να σκεφτουν το εξης απλο . Οτι οι Ρωσοι απο την εποχη του ψυχρου πολεμου κληρονομησαν ηδη στην χωρα μας ενα καλο ως απεδειχθη για αυτους ( οχι για την Ελλαδα ) αλογο . Το ΚΚΕ και την εν γενει αντιαμερικανικη αριστερα . Αν λοιπον χρειαστει να διαλεξουν μεταξυ μιας αξιοπιστης και δοκιμασμενης Αριστερας που ελγχει ακομη καποια σωματεια κρισιμα ( ΓΕΝΟΠ , ΠΟΣΠΕΡΤ , ΟΛΜΕ κλπ ) και θρησκοληπτων που κυνηγαν τον Αντιχριστο στο barcode του σουπερ μαρκετ που επι 30 χρονια η κυραΚαιτη αγοραζει ντοματοπελτε και Δαν και Θηριο με ουρα δεν εμφανιστηκε ακομη καθως και αρρωστων φυλετιστων που μετραν την ανθρωπινη αξιωσυνη με βαση το χρωμα και την κατατομη του προσωπου και ανακαλυπτουν πισω απο καθε πετρα Εβραιους , αν λοιπον η Ρωσια εχει να διαλεξειο αναμεσα σε αυτα τα δυο αλογα θα διαλεξει το πιο αξιοπιστο . Το ΚΚΕ . Και με το δικιο της . Γιατι κοντα στα αλλα αυτοι οι συνωμοσιολογοι εχουν το θρασος να εγκαλουν τον Πουτιν επειδη σε επισκεψη του στο Ισραηλ τιμησε την μνημη των νεκρων του Αουσβιτς . Τους τιμησε ρε γελοιοι θρησκοληπτοι γιατι ο κοκκινος στρατος απελευθερωσε το Αουσβιτς οταν κυνηγουσε την Βερμαχτ απο τα περιχωρα της Μοσχας μεχρι το κεντρο του Βερολινου . Οπου γκρεμισε απο το Ραιχσταγκ και την σβαστικα και τον πρωσικο αετο . Και αυτη την νικη ω γελοια ανθρωπαρια που δεν μπορειται στις σεχτες σας οπως εχετε καταντησει τους αλλοτε ηρωικους ΓΟΧ να ελεγξετε τους παπαδες σας και την μια μερα κοιμουντε Καλινικοι και ξυπνουν Μακαριακοι και τουμπαλιν , και θελετε να ελεγξεται τον Πουτιν αυτη την νικη λοιπον καθε 8 Μαιου την γιορταζει συσσωμος ο μεγας Ρωσικος λαος κομουνιστες και ορθοδοξοι και υπο τα βλεματα και του Ρωσου Πατριαρχη περνουν τα λαβαρα του κοκκινου στρατου που τσακισαν την βερμαχτ και τα ss . Kαι οσους αλλοιθωριζουν με οποια αντινεοταξικη δηθεν σοφιστεια προς τον αρρωστο φυλεισμο και αντισημιτισμο ( καμια σχεση με τον υγιη αντισιωνισμο )η Ρωσια του Σταλινγκραντ και του Ζουκωφ και Ροκοσοφσκυ τους επιφυλατει αν και οταν επικρατησει φωτια και σιδερο . Και δεν ειναι ο μεγας Ρωσικος λαος σαν τους ρασοφορους εν Ελλαδι που εριζουν περι ονου σκιας βρισκοντας ενας στον αλλο δογματικη ανεπαρκεια . Οποιος αποπατει στα κοκκαλα τωνεικοσι εκατομυριων νεκρων Ρωσων του Β παγκοσμιου την εβαψε .Ακου απαιτηση να θαψουν οι Ρωσοι το σφυροδρεπανο να χασουν Λατινικη Αμερικη και ποσους αλλους προς χαρην των κυνηγων του 666 και καποιων κρυφονοσταλγων των ταγματαλητων . Πιαστε κουβεντα οποιος αμφιβαλει με οποιον Ρωσοποντιο ξερει τι νιωθει ο Ρωσικος λαος για την πιο μεγαλη ωρα του , την νικη στο Σταλινγκραντ . Και τοτε θα καταλαβει η εν Ελλαδι πατριωτικη παρταταξη οτι πολυ κακους συμβουλους βρηκε για να πλησιασει τον μεγαλο και τραγικο ρωσικο λαο . ΑΜ,

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΑΣΙΟΥ ΣΕ ΜΕΤΟΧΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΗΣ ΜΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΑΜΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΙΣΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΩΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΥΠΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΟΥ: ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΞΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ, Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΑΕΙ,ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΤΣΙ Ο ΠΑΙΣΙΟΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΙΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟ 19% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ ; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΙΣΙΟ ΤΟΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΝ ΑΡΣΕΝΙΟ ΚΑΙ ΕΥΘΥΜΙΟ ΝΑ ΤΑΣΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ; ΚΕΛΛΙΩΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ...ΟΙ ΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΙ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ;

Μαρία Π. είπε...

Καλησπέρα και από μένα. Αδελφέ Αμέθυστε έχεις δίκιο, ότι αυτά είναι που χρειαζόμαστε, η διάθεση δηλ. για θυσία, αλλά επειδή ίσως κάτι φαίνεται ν΄αλλάζει ως προς αυτό (αφού φτάνουμε σιγά σιγά στο απροχώρητο, και το καταλαβαίνουμε πια όλοι), νομίζω ότι θα χρειαστεί και η καθοδήγηση και η οργάνωση. Το θέμα είναι αν θα υπάρξουν ικανά πρόσωπα, ή "μία από τα ίδια" όπως λέμε.
Έχεις όμως πολύ δίκιο ότι είναι λάθος να ψάχνουμε, ή να βλέπουμε κάποιους ως σωτήρες.
Άλλο η αναγκαία οργάνωση και η συμμετοχή ή και η καθοδήγηση, και εντελώς διαφορετικό, οι "σωτήρες" που σώζουν για εμάς χωρίς εμάς.

Αγαπητέ αδελφέ ΑΜ, συμφωνώ στα περισσότερα (μάλιστα και σε κάποια σημεία που μιλάς υποστηριχτικά για το ΚΚΕ, καταλαβαίνω απόλυτα με ποιο πνεύμα το κάνεις, γιατί με το ίδιο πνεύμα [αντικαπιταλιστικό και γενικά εναντίον αυτού του αρπακτικού πνεύματος που έχει τις ρίζες του στην αρπαγή και μανία των Σταυροφόρων, (υπάρχει και ειδική ανάλυση)] έχω πει κι εγώ κάποια πράγματα, άλλες φορές, χωρίς να σημαίνει ότι υποστηρίζουμε την αριστερά (ως ιδεολογία).Ξέρω ότι καταλαβαινόμαστε.
Ως προς την ικανότητα και αποφασιστικότητα των Ρώσων (και το μεγαλείο κάποιων αγώνων τους) επίσης συμφωνώ.Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για τον Τραμπ και τον κάθε Τραμπ.
Σήμερα η Ρωσία πιέζεται όσο ποτέ από παντού, ο Τραμπ απροκάλυπτα πλέον την απομονώνει και προσπαθεί να την διαλύσει οικονομικά παίρνοντας την αγορά της Ευρώπης ως προς το φυσικό αέριο με τους δικούς του αγωγούς, (μετά την πτώση της πρώην Ε.Σ.Σ.Δ. η ανάκαμψη στηρίχτηκε πολύ στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο), και αυτό όπως λένε μπορεί να οδηγήσει και σε 3ο Π.Πόλεμο.
Δεν γίνεται να μην αντιδράσει η Ρωσία απέναντι σε αυτό το κλιμακούμενο θράσος και την εχθρότητα απέναντί της.
Το τραγικό είναι όμως ότι εμείς συμμετέχουμε ενεργά σε αυτό που συμβαίνει (!!).
Λόγω της δουλικότητας απέναντι στους Αμερικανούς.
Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεχτήκαμε και την εξωφρενική Συμφωνία των Πρεσπών.
Έχουν δίκιο όσοι λένε (όπως ο κ. Κωνσταντακόπουλος) ότι είναι πραξικοπηματική.
Μετά την υπογραφή θα έπρεπε (αν μιλάμε για στοιχειώδη λογική και ισότητα-ισονομία) να γίνουν τα ίδια βήματα ΚΑΙ από τις 2 χώρες.
Δηλ. Επικύρωση απ΄την Βουλή τους αυτοί; Επικύρωση κι εμείς από το σύνολο των Βουλευτών. Δημοψήφισμα αυτοί; Δημοψήφισμα κι εμείς.
Και αν τελικά συμφωνούσαμε να γίνουν και τα υπόλοιπα.
Αναρωτιέμαι ειλικρινά, αν έχει ξαναγίνει αυτό στα χρονικά.
Μου φαίνεται εντελώς παράλογο αυτό που συμβαίνει. Θα γίνουν όλα και στο τέλος τυπικά θα περάσει απ΄την ελληνική Βουλή.
Αν υποθέσουμε ότι όλες αυτές οι εθνικές παραχωρήσεις (χωρίς να έχουν την άδεια του ελληνικού λαού) γίνονται για υποθετικά οφέλη που τους έχουν υποσχεθεί, θα ήταν πιο τίμιο να ενημερώσουν όλο το πολιτικό σύστημα και τον λαό, και να πάνε ενωμένοι να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.Και να απαιτήσουν τουλάχιστον ίση μεταχείριση με τους Σκοπιανούς.
Εδώ τώρα αυτό που συμβαίνει, είναι ότι μια αναλώσιμη (και μάλιστα εκλεγμένη εντελώς συγκυριακά) κυβέρνηση, με μια υπογραφή, καθορίζει την τύχη της χώρας και των Βαλκανίων (!) για τι; επόμενες δεκαετίες. Χωρίς να ερωτηθεί κανένας άλλος!!

amethystos είπε...

5.34 Απίστευτοι χαμαιλέοντες. Ο Ελληνικός λαός, όσος ψήφισε, τόν ψήφισε γιά νά κυβερνήσει, όχι γιά νά ξεπουλήσει. Καί τόν Αγιο Κοσμά τόν καταδίκασαν.Διότι μάς ειπε ότι ο κλήρος θά γίνει χειρότερος από τόν λαό. Φοβάται μόνον μιά ψυχή η οποία είναι γερασμένη στήν κενοδοξία.