Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Τα κυβερνητικά “ασύμμετρα” μήπως βολέψουν τίποτα ασφαλιστικές εταιρίες;


Η μέρα που η φωτιά άλωσε τη Θεσσαλονίκη στις 18 Αυγούστου 1917, δείχνει να έχει πολλές ομοιότητες με την πυρκαγιά που ξέσπασε στο Μάτι και εξελίχθηκε στη νέα εθνική μας τραγωδία. Το πρώτο κοινό σημείο όπως όλα δείχνουν είναι η αδιαφορία για τον διπλανό μας.
Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας η πυρκαγιά στο Μάτι ξέσπασε από ιδιώτη που έκαιγε κλαδιά ημέρα με θυελλώδεις ανέμους χωρίς να έχει πάρει μέτρα προφύλαξης, γιατί απλά δεν θα νοιάστηκε για τους δίπλα του. Η μεγάλη πυρκαγιά στη Θεσσαλονίκη το 1917 προκλήθηκε επίσης από σπίθα της φωτιάς μιας κουζίνας, που έπεσε σε παρακείμενη αποθήκη με άχυρο.
Η έλλειψη νερού και η αδιαφορία των γειτόνων δεν έκανε δυνατή την κατάσβεση της αρχικής πυρκαγιάς και σε σύντομο διάστημα λόγω του ισχυρού ανέμου η πυρκαγιά μεταδόθηκε στα γειτονικά σπίτια και άρχισε να εξαπλώνεται σε όλη τη Θεσσαλονίκη.
Λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφή η κυβέρνηση Βενιζέλου ανήγγειλε ότι δεν θα επιτρεπόταν η ανεξέλεγκτη ανοικοδόμηση της πόλης, αλλά μόνο στη βάση ενός νέου πολεοδομικού σχεδίου. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ARMYVOICE.GR
ΣΧΟΛΙΟ DEFENCE-POINT.GR: Αυτό που έκανε σε εμάς ιδιαίτερη εντύπωση στο πραγματικά ενδιαφέρον θέμα που μόλις διαβάσαμε στον φιλικό μας ιστοχώρο, είναι το σημείο που αναφερόταν στις αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές εταιρίες που προσπάθησαν να συνδέσουν την καταστροφή με «πολεμικές ενέργειες» για να αποφύγουν να εκταμιεύσουν υπέρογκα ποσά σε αποζημιώσεις…
Γιατί όμως; Διότι θυμηθήκαμε αυτά τα περί «ασύμμετρων» που ανέφεραν κυβερνητικά χείλη. Μήπως θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί στις ρητορικές του διατυπώσεις; Διότι αυτά τα «ασύμμετρα» παραπέμπουν σε «τρομοκρατία», τα αποτελέσματα των ενεργειών που εντάσσονται σε αυτή την κατηγορία σπάνια αποζημιώνονται από τις ασφαλιστικές εταιρίες, εκτός κι αν ρητά προβλέπεται στα συμβόλαια των πελατών.
Οι ασφαλιστικές εταιρίες είναι λογικό να ψάχνουν τρόπους για να αποφύγουν να πληρώσουν μεγάλα ποσά. Το θέμα είναι οι πολίτες να μη μπλέξουν σε δικαστικούς αγώνες και να υποστούν μεγαλύτερη ζημία, ως αποτέλεσμα της ρητορικής των κυβερνητικών παραγόντων που χωρίς να το αντιλαμβάνονται ίσως δίνουν επιχειρήματα σε άλλους, πλήττοντας – ασυνείδητα ασφαλώς – τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών.

defence-point

Δεν υπάρχουν σχόλια: