Πέμπτη 7 Μαΐου 2009

Αρσένιος Μέσκος – Σοκ και δέος (ΙΙ)

Σοκ και δέος θα προκαλεί για πάντα το καταγκρέμισμα ενός ανθρώπου. Η ανθρώπινη ασθένεια, μετά την πτώση, απέκτησε την ικανότητα να κρύβεται και να εμφανίζεται σαν δύναμις. Δεν μπορεί όμως να ελέγξει την έπαρση και προδίδεται ανά τους αιώνες. Μόνον ο Κύριος θεραπεύει πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν, εις τους αιώνες! Ο Μέσκος αποκαλύπτει λοιπόν σιγά- σιγά τα βαρειά συμπτώματα της ασθένειάς του, εκθέτοντάς τα ο ίδιος σαν ποιότητες και δυνάμεις! Τα νέα έρχονται αυτή τη φορά από το αποκρυφιστικό περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ. Περιοδικό που ασχολείται με τις απόκρυφες δυνάμεις της φύσεως και του ανθρώπου και ιδίως με τους Δαίμονες! Όπου και αν βρίσκονται. Πολύ συχνά βρίσκονται και μέσα στην Εκκλησία, αλλά αυτό πια αποτελεί κοινό Μυστικό, δεν περιμένουμε να το πληροφορηθούμε από το Άβατον.

Μαθαίνουμε λοιπόν, από το τελευταίο τεύχος του περιοδικού πως ο Μέσκος υπήρξε συνεργάτης του και μάλιστα πως υπέγραφε τα κείμενά του σαν ηγούμενος της Ι.Μ. Μεταμορφώσεως στο Σοχό. Στο “μοναστήρι” του όμως ο Μέσκος ζούσε μόνος και έρημος. Σε ποια ακολουθία ήταν ηγούμενος; Στον καταθρυμματισμένο του εαυτό και στα πολλά εγώ του; Καθώς φαίνεται λοιπόν, εδώ και πάρα πολλά χρόνια φορούσε ψηλά τακούνια για να ψηλώσει το μπόι του. Γόβα στιλέτο κ. Μέσκο;

Και συνεχίζει την “πληροφόρηση” το περιοδικό! «Ο Αρσένιος Μέσκος δεν είναι κάποιος τυχαίος...» Για κακή του τύχη όμως ακριβώς στην ίδια σελίδα ο Μέσκος επαναλαμβάνει ο ίδιος τους τίτλους του! «Δεν περιφρονώ ούτε υποτιμώ τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνω τα ερωτήματά μου. Πιστεύω ότι είμαι ένα απλό κλικ μπροστά από αυτούς, τυχαίνει να είμαι ένα κλικ πιο μπροστά από αυτούς»! Δέκα λεπτά της ώρας ακριβώς, όπως και οι Δαίμονες, ακριβώς όπως μας το αποκαλύπτει από τον καιρό εκείνο ο Μ. Αντώνιος.

Αυτή την “τύχη” του Μέσκου εκμεταλλεύεται και το περιοδικό στο οποίο αναφερόμεθα και επινοεί έναν μεγάλο βαρύγδουπο τίτλο “Καταρρέει η Ορθόδοξη Εκκλησία;” Πολύ θα το 'θελε!
Αναρωτιέμαστε όμως για λόγου τους, την ίδια κατάρρευση δεν είχε γνωρίσει η Εκκλησία και πριν λίγα χρόνια όταν φυγάς Μοναχός είχε καταγγείλει και αναγγείλει το τέλος του Αγίου Όρους, καθότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, παίρνουν όλοι τους χάπια; Ποιος τον θυμάται τώρα πια όμως αυτόν τον δύστυχο;

Όμως αυτή την ίδια “τύχη” του Μέσκου εκμεταλλεύεται και ο όψιμα εκδότης των βιβλίων του, ο γνωστός Αρμός, ο οποίος παρακινούμενος από την έπαρσή του να γίνει ο μεγαλύτερος εκδοτικός οίκος της Ελλάδος πατάει ακόμη και πάνω σε πτώματα, δεν έχει κανένα πρόβλημα. Εξάλλου η οίηση είναι πλέον και επίσημα παγκοσμιοποιημένη!

Την “τύχη” του όμως την γνωρίζει και ο ίδιος ο Μέσκος. Δεν είναι καθόλου τυχαίος. Στο φρέσκο blog που άνοιξε στο Internet για να πουλήσει ότι απόμεινε από την ψυχή του, στην πρώτη-πρώτη φωτογραφία, απόδειξη της δημιουργικής του ευαισθησίας, γράφει: Ο μέσος άνθρωπος δεν θα μπορούσε να υποπτευθεί πως μπορεί να υπάρχει τόσο Φως σε μια μουντή μέρα! Σκέπτομαι, συνεχίζει, πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις αυτά που δεν βλέπουν οι άλλοι!

Αχ αυτή η ανωτερότης, ο προορισμός. Σταυρός αληθινός! Δεν κρύβεται! Μόνον αυτό μπορούμε να πούμε εκ φύσεως, να βλέπουμε την τρίχα στο μάτι του αδελφού μας και να μην βλέπουμε τον πάσσαλο στο μάτι το δικό μας. Είναι γνωστό από αιώνες! Εκτός από τον Μέσκο και άλλα έξι δισεκατομμύρια ανθρώπους δεν έχει κανείς άλλος αυτό το σπάνιο χάρισμα!

Έτσι λοιπόν, και δεν είναι μέσος άνθρωπος και είναι και σκεπτόμενο άτομο. Βαφτίζει βλέπετε τους λογισμούς του σκέψεις. Με απόλυτη άγνοια της πνευματικής μας παραδόσεως. Οι Δαίμονες, όπως ξέρουμε, μόλις ο μοναχός κλειστεί στο κελί του, προσπαθούν να τον βγάλουν έξω. Να τον ξελογιάσουν. Ο Μέσκος ξελογιάστηκε από “την” Λογική των κβάντων και τα πέταξε όλα στον αέρα. Άλλοι ξελογιάζονται από σεμνές παρθένες, άλλοι από άσεμνες παρθένες. Ο Μέσκος πάντως δεν είναι πολύπραγος. Δεν κατόρθωσε να γλιτώσει από τις σειρήνες.

Το μόνο που φαίνεται να γνωρίζει με σιγουριά από τη ζωή είναι το μοναχικό παιχνίδι, το γνωστό σε όλους μας. Ατύχησε φαίνεται να μην βρεθεί κάποιος σώφρων στο δρόμο του να του πει πως το παιχνίδι αυτό είναι ίσως αναπόφευκτο στον καιρό του, δεν είναι όμως αιώνιο!!

Βλέποντας λοιπόν αυτά που δεν βλέπουμε εμείς, μας αλλάζει και την Ιστορία. Σαν τους συγχωριανούς του οι οποίοι είδαν πως οι Έλληνες στην Σμύρνη πνίγηκαν από συνωστισμό, περιμένοντας τα κρουαζιερόπλοια! Βλέπει λοιπόν κύκλους προσπαθειών της Εκκλησίας να αποκαταστήσει την Χαμένη ανεπιστρεπτί αρχαία τάξη. Δεν βλέπει όπως όλοι εμείς οι υπόλοιποι, τις λυσσαλέες προσπάθειες της Δύσεως να καταστρέψει την αρχαία τάξη και στην περίπτωση του παπουλάκου και στην περίπτωση των οργανώσεων και στην περίπτωση της νεο-ορθοδοξίας!

Μόνο μια βαρειά αποτυχία μετράει στη ζωή του ο τυχερός! Ας τον λυπηθούμε! Τον πρόφτασε ο Ντώκινς. Έχει υποσχεθεί όμως στον εαυτό του να τον ξεπεράσει! Καλή σου τύχη, τυχερέ!

Κρατάμε λοιπόν για το τέλος το τελευταίο μας ερώτημα προς τον τυχαίο Μέσκο, σαν την τελευταία ευκαιρία της ζωής του!

Δεν γνωρίζει πως τους τελευταίους αιώνες στη Δύση είχε επικρατήσει η “θεολογία του ηλεκτρισμού”, η οποία πέτυχε στην κεντρική Ευρώπη, θανατηφόρα πλήγματα στην πίστη και στο μυαλό των ανθρώπων; Δεν γνωρίζει πως το περιοδικό ΑΒΑΤΟΝ, στο οποίο υπήρξε συνεργάτης, είναι μια καθυστερημένη συνέχεια αυτής της “θεολογίας του ηλεκτρισμού”, η οποία έσβησε επισήμως με τον Χίτλερ; Δεν υποπτεύεται πως η εν λόγω “θεολογία”, την οποία δεν θυμάται κανείς πλέον, προόδευσε στην “θεολογία των κβάντων”;

Αμέθυστος!

29 σχόλια:

Νικόλαος είπε...

Σοκ και δέος, σελίδα 288 :
..Περιμένω να ασχοληθούν εντατικά με εμένα, τους τρόπους μου, το ήθος μου, τα ασυνείδητα και υποσυνείδητα κίνητρά μου και ότι άλλο, ώστε η κουβέντα να στραφεί σε εμένα και όχι σε αυτό που λέω..

Δυστυχώς τον επιβεβαιώνεις σε κάθε σου λέξη.

Εύχομαι από το βάθος της ύπαρξής μου να τον διαψεύσεις. Όπως και αυτός, πίστεψε με.

Μα αν δεν μπορείς τουλάχιστον σιώπα..

amethystos είπε...

Η ανθρώπινη ασθένεια στην πρώτη παράγραφο, ο ηγούμενος, ο Μ. Αντώνιος, η θεολογία του ηλεκτρισμού, κατά τη γνώμη σου, είναι τα εσώψυχα του Μέσκου;

Τουλάχιστον μάθε να διαβάζεις φίλε.

Ανώνυμος είπε...

ειναι πολλοί οι μοναχοί που φεύγουν απο το αγιονόρος. κάνετε τον κόπο να μας αναφέρετε το ονοματάκι του "φυγά";

και μια αλλη ερώτηση: γιατί τόσο μένος εχετε στα επαναστατημένα, ψαχνόμενα και έξυπνα μυαλά... μήπως και ο Χριστός επάναστη δεν κήρυξε; οχι ομως ηθική οπως την παρουσιάζετε στο μπλόγκς σας

Ανώνυμος είπε...

Νικόλαε,
συγγνώμη αλλά από αυτά που λες το σίγουρο είναι οτι δεν 'έπιασες' τπτ από αυτά που θέλει να πει ο αμεθυστος, παρόλον το βάθος της υπάρξεώς σου, όπως λες. Κι αν δεν καταλαβαίνεις κάτι καλόν είναι να ησυχάζεις, αν όχι, τότε να ρωτάς π.χ. ‘τι θέλεις να πεις εδώ;’ Ή ‘τι θέλεις να πεις εκεί;’ έτσι μου φαίνεται πως είναι σωστότερο.

Ο αμεθυστος, εκτός από το οτι είναι λίγο 'σκληρός' (ίσως από υπερβολικό ζήλο;;) στις εκφράσεις του απέναντι σε κάποιον, που θεωρεί 'πλανεμένο', θεωρείτε οτι κακώς τον θεωρεί πλανεμένο κι αν ναι, πείτε μας σε τι διαφωνείτε! Που ξέρετε;! μέσα από ένα τέτοιο διάλογο μπορεί κάποιος να καταλάβει οτι όντως βρίσκεται σε πλάνη!
Λοιπόν??

ΑΣΚ

amethystos είπε...

@ ανώνυμος 12:57

Όταν κάποιος διαμαρτύρεται ότι του είπαν ψέμματα, τον απογοήτευσαν, τον παρέσυρε η προπαγάνδα, δεν μιλάει ηθικά; Όλη η διαμαρτυρία του Μέσκου είναι ο ορισμός της ηθικής. Ένας θεομπαίχτης διάσημος “Γέροντας” της Θεσσαλονίκης τον περιέπαιξε. Φταίει γι' αυτό ο Κύριος;

Το όνομα του “φυγά” μοναχού είναι Μιχαήλ. Βρήκε και αυτός τη θέση του στο στερέωμα του θεάματος. Η νέα βασιλεία των ουρανών. Στον πολιτισμό μας για να μπουν οι γυναίκες στο στερέωμα του θεάματος ξεβρακώνονται και οι άντρες γίνονται gay. Στην Ελλάδα οι έξυπνοι υβρίζουν τον Κύριο. Γιατί δεν διακρίνονται με τον μόχθο τους; Εάν ο Κύριος ήταν επαναστάτης, γιατί εμείς πρέπει να κάνουμε την επανάστασή μας σκοτώνοντάς Τον ξανά; Η μαμά μας είναι; Για να μπει κάποιος στην Εκκλησία πρέπει να αφήσει την εξυπνάδα του απ' έξω. Το ίδιο ισχύει και για σένα φίλε.

amethystos είπε...

@ ΑΣΚ

Αληθώς Ανέστη αδελφέ.

Ανώνυμος είπε...

αμα καταλάβαινες τι έγραψες θα σου απαντούσα κιόλας.αλλά δεν βγάζω άκρη με αυτά που λές.
αυτό που ξέρω καλά ειναι πρώτον, οτι τον Χριστό τον σταύρωσε η κρατούσα εκκλησία( που ηταν με τον Θεό φυσικά) και δεύτερον, με εξαίρεση τους μάρτυρες, οι περιοσσότεροι άγιοι οτι τραβηξαν το τράβηξαν απο την εκκλησία.
"κανέναν δεν φοβήθηκα οσο τους επισκόπους" ( Χρυσόστομος, και μάλιστα στην πιο χρυσή εποχή του χριστιανισμού).
μικρό παράδειγμα ηταν αυτό υπάρχουν άπειρα όπως τα ξέρεις άλλωστε μια και γνωρίζεις καλά τα περί εκκλησιαστικών...
αυτό στο οποίο θέλω να καταλήξω ειναι ότι οι επίσκοποι," η εκκλησία" και ο καθένας που υποιστηρίζει ή ανήκει, συνηδητά ή μη, στην εκκλησία αυτή δεν μπορεί να μιλάει για αυθεντία δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό το δείχνει μόνο ο χρόνος και οι επόμενες σειρές επισκόπων,"εκκλησίας" και πιστών.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος των 10.05, συνέχεια
-----------------------------
παρεπιπτόντως, δεν συμφωνώ με τον κ. Μέσκο στο συμπέρασμα που καταλήγει ότι δεν υπάρχει Θεός.
για όλα όμως όσα γράφει έχω βάσιμους λόγους να πιστευω ότι δεν υπερβάλλει.
και μια φιλική συμβουλή: να εύχεσαι ( και να προσεύχεσαι) να μην περάσεις ποτέ εμπειρίες που να σε κάνουν να κλονιστείς τόσο ώστε να μπείς στον "πειρασμό" να καταλήξεις στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός γιατί αυτά που θα ζεις δεν θα εξηγούνται με άλλο τρόπο........

ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

Αν "για να μπει κάποιος στην Εκκλησία πρέπει να αφήσει την εξυπνάδα του απ' έξω" τότε εκεί που ετοιμάζεται να μπει, δεν είναι η εκκλησία. Ο Χριστός δεν ήρθε (μόνο) για τους ηλίθιους.
Μόνο οι ολοκληρωτικές ιδεολογίες έχουν λόγο να φοβούνται την ελεύθερη και ανεξάρτητη σκέψη. Σίγουρα όχι η εκκλησία.

ΝΛ

amethystos είπε...

@ ΝΛ

Το κέντρο του ανθρώπου είναι η καρδιά του φίλε, δεν είναι η εξυπνάδα του. Έξυπνος είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν έχει νου. Είναι α-νόητος.


@ΧΔΑ

Ο χρόνος θεραπεύει τις πληγές, μας δίνει σοφία, στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα, στον κόσμο και στην ιστορία.
Ο χρόνος δεν έχει καμμια εξουσία στην Εκκλησιά. Η Εκκλησιά δεν είναι εκ του κόσμου τούτου. Όπως δεν έχει και ο θάνατος, τα πόδια του χρόνου.

Η Εκκλησία είναι οι άγιοί της, όχι οι επίσκοποί της. Λαός του Θεού είναι αυτός που συγκεντρώνεται γύρω από τους αγίους, όχι γύρω από τους επισκόπους.
Υπήρξαν και πολλοί επίσκοποι άγιοι. Σήμερα δεν διαθέτουμε έναν Χρυσόστομο, ούτε τον Λαό του Θεού.

Θεός είναι ο Χριστός, δεν υπάρχει Θεός έτερος πλην της Αγίας Τριάδος. Ο Θεός δεν απουσιάζει από καμμία ζωή. Απλώς δεν θέλουμε να Τον δούμε. Η αμαρτία έχει μόνο μια αιτία. Το γεγονός ότι δεν μπορούμε να δούμε τον πάσσαλο στο μάτι μας.

Ανώνυμος είπε...

@ amethystos

Το αν "το κέντρο του ανθρώπου είναι η καρδιά του" το συζητάμε τι σημαίνει σήμερα, κι αν σημαίνει το ίδιο με τότε που πρωτοδιατυπώθηκε.

Εγώ πάντως δεν είπα ότι "το κέντρο του ανθρώπου είναι (...) η εξυπνάδα του".

Όσο για τις εξυπνάδες τύπου "Έξυπνος είναι ο (...) α-νόητος" ας τις αφήσουμε καλύτερα. Αν δεν θέλεις να απαντήσεις μην απαντάς. Αν απαντάς όμως, λέγε τα με τρόπο που να καταλαβαίνουμε τι εννοείς.
(έχεις μια τάση για ελλειπτικό τρόπο έκφρασης που δεν βοηθάει την συζήτηση).

ΝΛ

Ανώνυμος είπε...

@ ΝΛ
εγραψες!!!
το πηρες απο το στόμα μου.

η ελλειψη επιχειρηματολογίας και η μη απάντηση σε συγκεκριμένο θέμα ειναι γνωστή τακτική στους εκκλησιαστικούς κύκλους...
δεν εχω να πω τίποτε αλλο

ΧΔΑ

Ανώνυμος είπε...

@ΧΔΑ
Αν μας λες πως δεν κατάλαβες τπτ και δε βγάζεις άκρη από αυτά που λέει ο Αμεθυστος, που λέει απλά και λίγα, θέλεις να μας πείσεις ότι κατάλαβες το Πνεύμα της Εκκλησίας;;
Μάλλον δεν πείθεις...

@ΝΛ
Αν δε μπορείς να καταλάβεις το "για να μπει κάποιος στην Εκκλησία πρέπει να αφήσει την εξυπνάδα του απ' έξω"
τι κάθεσαι βρε παιδί μου και λες και λες;

Σχολίασα τον @Νικόλαο αλλά κι εσείς βρε παιδιά, @ΧΔΑ και @ΝΛ έχετε το ίδιο πνεύμα, έτσι μου φαίνεται..
Κάντε μια προσπάθεια να καταλάβετε το Πνεύμα της Εκκλησίας και είμαι σίγουρος πως δε θα ενεργείτε τοιουτοτρόπως. Είναι κρίμα να πολέματε κάτι που δεν καταλάβατε και να νομίζετε οτι έχετε και δίκιο.

ΑΣΚ

Ανώνυμος είπε...

@ΧΔΑ

Για να μη παρεξηγούμαστε, "... η ελλειψη επιχειρηματολογίας και η μη απάντηση σε συγκεκριμένο θέμα ειναι γνωστή τακτική ..." σε πολλούς κύκλους (π.χ. πολιτικούς) από ανθρώπους που, όπως λες, έχουν έλλειψη επιχειρημάτων.
Κι εγώ, τον εαυτό μου, στους εκκλησιαστικούς κύκλους τον τοποθετώ, δεν σημαίνει όμως ότι "χάφτω" οποιαδήποτε άποψη, απ' όποιον κι αν λέγεται (ή έχει κάποτε ειπωθεί)χωρίς επιχειρήματα.
Ο άνθρωπος είναι λογικό ον, όσο κι αν θέλουν κάποιοι να βάλουν την λογική στην "κατάψυξη" για να ελέγχουν τις μάζες εύκολα και ανενόχλητοι.

ΝΛ

amethystos είπε...

@ ΧΔΑ
Αγαπητέ ΧΔΑ το τσιτάτο που αναφέρεις το πήρες από άλλη γειτονιά. Θα μπορούσες να μας δείξεις συγκεκριμένα σε ποια σημεία έλειψε η επιχειρηματολογία; Θα μπορούσες να μας δείξεις σε ποια σημεία δεν υπάρχει λογική στους λόγους μας;

@ ΝΛ
Αγαπητέ ΝΛ καταρχάς συγγνώμη για τον ελλειπτικό τρόπο έκφρασης.
Για το κέντρο του ανθρώπου δεν γίνονται συμφωνίες όπως με το περιεχόμενο των λέξεων το οποίο μετατοπίζεται ανάλογα με τις εποχές.
Τον Χριστό τον σταύρωσαν οι Φαρισαίοι και ο όχλος, αυτοί οι οποίοι ευεργετήθηκαν από τον Κύριο. Δεν μαρτύρησαν οι άγιοι από την Εκκλησία, αλλά οι λεγόμενοι πατέρες της Εκκλησίας από την Εκκλησία. Οι πατέρες της Εκκλησίας είναι οι προφήτες οι οποίοι διορθώνουν τα κακώς κείμενα. Δεν είναι απλοί άγιοι. Οι άγιοι είναι αυτοί οι οποίοι επιβάλλουν τα καλώς κείμενα. Η μόνη αυθεντία της Εκκλησίας είναι το Άγιο Πνεύμα.
Σήμερα η Εκκλησία δεν διαθέτει ούτε επισκόπους πλέον. Ακόμη και αυτοί ανήκουν στην διοίκηση της Εκκλησίας.
Αν νομίζεις μπορούμε να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο σαφείς. Χαιρετούμε.

Unknown είπε...

Το αρχικό σου σχόλιο ήταν γεμάτο από χαρακτηρισμούς, όπως ακριβώς περιγράφει στο Σοκ και Δέος ότι αντιδρούν πάντα οι εκκλησιαστικοί κύκλοι. Συγκεκριμένες απαντήσεις σε όσα ισχυρίζεται υπάρχουν ή να θεωρήσουμε ότι έχει δίκιο και στα υπόλοιπα, όσο είχε και για τις αντιδράσεις σας;

amethystos είπε...

Φίλε, οι απαντήσεις υπάρχουν και στα δύο κείμενα και μάλιστα περισσότερες από όσες χρειάζεται ο Μέσκος. Αλλά χρειάζονται “μάτια” για να τις δει κάποιος. Πρέπει κάποιος να καταλαβαίνει τι διαβάζει.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Συμφωνώ με Αμέθυστο.
Ο καημένος ο Μέσκος έπεσε σε βλασφημία κατά του Αγίου Πνεύματος, ήτις, ουκ αφεθήσεται...
Ειχα ασκήσει μια κριτική στις ιδέες του μέσα απο την ιστοσελίδα του και μου απαγόρευσε την προσβαση, χωρίς να ειδοποιήσει ευθέως κάποιους που περιμένουν απο μένα σχόλιο , εκεί...
Αφήνει να εννοηθεί ότι έφυγα απο μόνη μου.
Καθαρός Φαρισαίος!
Τι κρίμα!

Ποιος θα παρηγορήσει τη μάνα του;

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια, οταν ο Αρσένιος Μ. , ήταν ακόμα ιερομόναχος του είχα στείλει μια επιστολή(κάπου υπάρχει, στα χαρτιά μου)στην οποία του έθετα ένα δυο ερωτήματα, με αφορμή βιβλίο ενός κυρίου Χ. Μπράουν που είχε πέσει στα χέρια μου.
Ο Αρσένιος Μ. , τότε, αφελώς με παρέπεμψε στο γνωστό π. Παίσιο, και βεβαίως η απάντηση με μόνο επιχείρημα το γεγονός ότι το είπε ο π. Παίσιος, εντελώς παιδική μου φάνηκε και με αποκαρδίωσε.
Προσωπικά, αδυνατώ να γνωρίζω τα εσώτατα του ανθρώπου, αλλά κρίνοντας απο την επιφάνεια την οποία με τα γραψίματά του σ' εμάς φανερώνει, μού σχηματίζεται η αίσθηση ότι ο εν λόγω μοναχός , έχει παγιδευτεί απο την Οδύνη του Πειρασμού της
Π α γ κ ό σ μ ι α ς
Θ έ α σ η ς
των Πραγμάτων.
Η Παγκόσμια Θέαση των Πραγμάτων, είναι ο ίδιος εκείνος πειρασμός με τον οποίο ο Εωσφόρος, πείραξε τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό, όταν είχε αποσυρθεί για σαράντα μέρες στην Ερημο..
Αυτός ο πειρασμός της παγκόσμιας θέασης είναι πράγματι, ο π ι ο
δ υ ν α τ ό ς πειρασμός για το ανθρώπινο μυαλό απο καταβολής κόσμου, επειδή δίνει την
ψ ε υ δ α ί σ θ η σ η της
Γ ν ώ σ η ς , ενώ στην πραγματικότητα-πέρα απο το επίπεδο της προσφοράς εξουσίας- όλη η δήθεν ουσιαστική του αίγλη, δεν είναι παρά ψ ε υ δ ή ς πληροφορία , διότι, ναι μεν, με μια πρώτη ματιά φαίνεται να ακολασταίνουν οι π ά ν τ ε ς με την κάλυψη της επιστήμης (και αυτό δημιουργεί ένα πλεόνασμα, κρυφού ή φανερού φθόνου στην ψυχή του παρατηρητή, η συνείδηση του οποίου μπαίνει σε μια δοκιμασία πρωτοφανέρωτων διαστάσεων απο κτίσεως κόσμου)
όμως στ' αλήθεια , κ α ν ε ί ς δεν είναι σε θέση να δει , το
κ ά λ λ ο ς της
π ρ ο σ ω π ι κ ή ς-α το μ ι κ ή ς ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ εκάστου, ούτε την αναγεννητική δύναμη αυτής της
ΜΕΤΑ-ΝΟΙΑΣ και το Φως της, που διαχέεται δια μέσου των τόπων και των χρόνων...
Επίσης, ο μοναχός Αρσένιος, έχει μια σύγχυση σε σχέση με το τι σημαίνει το να ομιλεί κάποιος με βάση
α λ η θ ι ν ή Ορθόδοξη
ε μ π ε ι ρ ί α και να ομιλεί
Χ ω ρ ί ς αληθινή Ορθόδοξη
ε μ π ει ρ ί α, τηρώντας μόνο τα
ε ξ ω τ ε ρ ι κ ά της Ορθοδόξου Πίστεως , όπως ακριβώς έκαναν οι υποκριτές και σκληρόκαρδοι και επηρμένοι Φαρισαίοι.
Κοινώς, ο καημένος ο Αρσένιος, έγινε μπαίγνιο των Δαιμόνων παρασυρμένος απο το γνόφο των λογισμών του, και πορευόμενος χωρίς έμπειρο πνευματικό οδηγό, κινδυνεύει τον Εσχατο κίνδυνο.
Μπήκε στην Κρατική Εκκλησία της Ελλάδος με προσδοκίες, αθωότητα και εντιμότητα. Τι εισέπραξε; Αφατη υποκρισία απο τους προισταμένους και συνεργάτες του, ματαίωση των πόθων και των προσδοκιών του, αισθάνθηκε απίστευτα εξαπατημένος , βίωσε την οδύνη, του ότι τον έπιασαν μεγάλο κορόιδο, ενώ αυτός ήταν έξυπνος, -έως και πανεπιστημιακή καριέρα θα μπορούσε να κάνει, αν όχι να γίνει δεσπότης- τον χτυπήσανε κατακέφαλα και οι ερωτικές ορμόνες εκεί στα Μεταπτυχιακά, της Θεολογικής με τις Ανοιξες που βουίζαν γύρω του σαν μελισσάκια-καλογερική στέρηση ήταν αυτή, δεν ήταν παίξε γέλασε επιτέλους-του ήταν δύσκολο να βγάλει τα ράσα έτσι στα μουγκά,όπως διέτασσαν για κάποιες
Π τ ώ σ ε ις οι Κανόνες, ένιωθε ότι γέρναγε,ότι του έφευγε η ζωή χωρίς να χαρεί και αυτός ο έρμος τον πολυδιαφημιζόμενο Ερωτα
(ας είναι καλά οι σινεμάδες, το Ιντερνετ και οι βυζαρούδες οι ξανθιές της ελληνικής τυφλεόρασης), διέθετε και ένα οξύ πνεύμα, κάθισε , λοιπόν -γυρεύοντας άλλοθι, για της ψυχής του το φόνο- και έγραψε αυτό το Αντίχριστο και πολύ μα πάρα πολύ οργισμένο βιβλίο... θριαμβολογώντας, δήθεν ότι βρήκε τα λογικά επιχειρήματα περί της Απάτης της Χριστιανικής Αληθείας, ενώ η πραγματικότητα είναι τόσο απλή, τόσο ολοφάνερη: ο ανθρωπος ήθελε με το οκέυ της συνείδησής του, ήθελε -επιτέλους- όπως θα έλεγαν απερίφραστα τα κυνικά τα παιδιά μου:
Mάνα , ήθελε και αυτός, ο μίζερος, ο στερημένος,ήθελε με αξιοπρεπείς προφάσεις, ήθελε, πάρα μα πάρα πολύ να γαμήσει!

Αρσένιε, περαστικά σου!
Πάντα θα σε θυμάμαι με πίστη, αγάπη στην προσευχή μου και ελπίδα...

amethystos είπε...

Κρίμα για τον Μέσκο αλλά έχεις δίκιο. Ας τον θυμόμαστε όλοι μας στην προσευχή μας με ελπίδα. Παρότι ο Κύριος λέει άλλα πράγματα για τους αιρετικούς.

Να προσθέσουμε κάτι και εμείς με την δική μας γλώσσα. Ο κ. Μέσκος δεν μπορούσε να γλύψει κόκκαλο με την κορμάρα του. Χρειάζοταν πάντοτε την βοήθεια της προσωπικότητός του.
Τώρα πιστεύει ότι έχει μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Φίλε Αμέθυστε
είσαι αδυσώπητος...:-)
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι αιρετικός ο Αρσένιος.
Έχει εκτραπεί λόγω της πολλής του απαραμύθητης στέρησης, στις υπέρτατες βλασφημίες...
Μακάρι να μην τρελαθεί ή να μην αυτοκτονήσει όταν θα του τύχει κανα μεγάλο ζόρι με την υγεία του, έτσι όπως ελπίζει μονο στη φθαρτή του σάρκα...
Μακάρι να του δοθεί εγκαίρως ΜΕΤΑ-ΝΟΙΑ...

amethystos είπε...

Ας το δούμε με τον δικό σου τρόπο.
Δεν είναι αιρετικός. Τότε είναι άθεος.
Όμως έχει πει ότι στο επόμενο βιβλίο του θα ανακοινώσει τις ορθολογικές αρχές μια αληθούς θρησκείας. Επομένως αν δεν είναι αιρετικός τότε είναι ένας μικρός αρχηγός θρησκείας.

Σαλογραια η Ευαν.Παναγοπούλου-Κουτσούκου είπε...

Φίλε Αμέθυστε
ο καημένος ο Αρσένιος δεν έχει τις προυποθέσεις να φτιάξει τίποτα.
Μόνο να χαλάσει μπορεί.
Ας τον αφήσουμε να λουστεί
τις σ υ ν έ π ε ι ε ς των επιλογών του.
Πολύ δεν ασχοληθήκαμε με τη θλιβερή του περίπτωση;

Stelios Frang είπε...

Ο Μέσκος έχει εγκαταλείψει την αρλουμπολογία των χριστόπληκτων κι εσείς προσπαθείτε με τσιτάτα και παροιμίες να πειστείτε ότι έχει άδικο που σας εγκατέλειψε...
Κάντε μια προσπάθεια να απελευθερωθείτε από τις νηπιακές φοβίες που σας φόρτωσε ο κοινωνικός περίγυρος, θα δείτε πόσο ευχάριστη είναι η μία και μοναδική ζωή σας...
Εκτός αν είστε επαγγελματίες πιστοί, με μηνιάτικο! Τότε έχετε σοβαρό λόγο να γράφετε όλα αυτά τα ασυνάρτητα...

amethystos είπε...

Ο Μέσκος είναι ψυχοπαθής φίλε, πρόσεξε τήν υγεία σου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΟΡΙΑ

Αμέθυστε
γιατί έχεις αλλάξει τη φωτογραφία της Σαλογραίας δίπλα στο σχόλιό της;
Η Φωτό της Σαλογραίας δείχνει πάντα ένα κοριτσάκι με αναποδιασμένο υφάκι σε μια πολυθρόνα. Γιατί βγαίνει αυτό το σκίτσο;

amethystos είπε...

Τό αγνοούμε.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε φίλε. Αυτό ακριβώς ήθελα να γράψω!! Το κειμενάκι επαληθεύει κατά γράμμα την πρόβλεψη του Μέσκου. Έναι θλιβερό. Καμία απάντηση στις θέσεις του Μέσκου, παρά ειρωνίες περί τακουνιών και ασθενειών... ωραίο ήθος.

amethystos είπε...

Δέν έχει θέσεις ο Μέσκος. Καί πολύ λιγότερο ερω-τήσεις. Εχει μόνον απαντήσεις.