Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Σχόλιο στην επικαιρότητα

Διαβάζουμε στον τραγικό «ορθόδοξο τύπο», ο οποίος εν μία νυκτί βάφτισε ορθόδοξο τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, άγνωστο για ποιους λόγους, πως σε μία συμβολική αλλά γεμάτη μηνύματα κίνηση, ο καρδινάλιος Φιλίπ Μπαρμπαρίν (Philippe Barbarin) [σαν επιλεγμένος από την πρόνοια του θεού], ζήτησε από την ορθόδοξη εκκλησία, το οικουμενικό πατριαρχείο και τον πατριάρχη Βαρθολομαίο δημόσια συγγνώμη για την καταστροφή της Βασιλεύουσας από τους Σταυροφόρους. Φυσικά είναι τίμιο να 'χει αναλάβει την αποστολή της συγγνώμης ο καρδινάλιος Barbarin, ο Βάρβαρος.

Αλλά γιατί από το πατριαρχείο; Τον λαό της Βασιλεύουσας κατέστρεψαν, τη ζωή τους, την Ευρώπη κατέστρεψαν, καθώς δείχνουν οι χρονολογίες όλων των δεινών αιρέσεων που διέλυσαν την Χριστιανική Δύση.

Μάλιστα όταν έπεσε τελικώς η Κωνσταντινούπολη στα χέρια των Τούρκων ο κλήρος απείχε, δεν βοήθησε στις νυκτερινές προσπάθειες ανοικοδομήσεως των τειχών από τους κανονιοβολισμούς.

Και σήμερα ο ίδιος κλήρος παραδίδει ολόκληρη την ορθοδοξία στους ετερόδοξους.

Θέατρο σκιών, άξιο της άπιστης ανοησίας που μας μαστίζει.

Αμέθυστος

2 σχόλια:

Κυπριανός Χριστοδουλίδης είπε...

Ας προσθέσω κι εγώ,αγαπητέ νήφοντα,ένα δικό μου σχόλιο.

Τους παπικούς, τους έχει πιάσει τώρα τελευταία η μόδα με τη "μετάνοια".Όταν όμως ένας αιρετικός μετανοεί και μένει στην αίρεση που πρεσβεύει "εις ουδέν ωφελεί".

Αν ο πάπας ήταν άνθρωπος αγαθής προαίρεσης,θα τολμούσε να πει ένα και μόνο πράγμα: "Ζητώ συγγνώμη γιατί η παπική εκκλησία πλανήθηκε" και μετά να απαγγείλει urbi et orbi το Σύμβολο της Νικαίας-Κων/πόπλεως.

Βέβαια,μια πράξη όπως αυτή θα ξεσήκωνε θύελλα διότι το ερώτημα που εγείρεται προβάλλει αμείλικτο: "Και τι γίνεται τώρα με όλα αυτά τα αμέτρητα πλήθη που πέθαναν μέσα στην αίρεση του παπισμού";

Αν όμως η "επηρμένη δυτική οφρύς" αποφάσιζε να ομολογήσει την πλάνη της,το δίχως άλλο,πολλοί - μπορεί και όλοι - από αυτούς που χάθηκαν μέσα στα σκοτάδια της αίρεσης θα σώζονταν χωρίς την ανάγκη του "ήχου του χρυσού νομίσματος".Γι΄ αυτό εμείς οι Ορθόδοξοι κάνουμε τα δικά μας μνημόσυνα και οι Μοναχοί προσεύχονται για τη σωτηρία του κόσμου.

Δεν περιμένω,αγαπητέ μου νήφοντα,κάτι να αλλάξει.

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.