Σάββατο 25 Ιουλίου 2009

Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ήδη αναλάβει ρόλον ΔΕΥΤΕΡΟΥ παρά τω ΠΑΠΑ.

Όταν ήθελε να καθαρίσει τον δρόμο της ενώσεως με την καθολική λεγόμενη εκκλησία δεν δίστασε να συκοφαντήσει τους πατέρες μας: «Οι κληροδοτήσαντες εις ημάς την διάσπασιν προπάτορες ημών υπήρξαν ατυχή θύματα του Αρχεκάκου Όφεως και ευρίσκονται ήδη εις χείρας του Δικαιοκρίτου Θεού. Αιτούμεθα υπέρ αυτών το έλεος του Θεού, αλλά οφείλομεν ενώπιον Αυτού όπως επανορθώσωμεν τα σφάλματα Εκείνων».

Τώρα θέλοντας να κλείσει τον δρόμο της ενώσεως με τους προτεστάντες, όπως ακριβώς έχει αποφασίσει ο πάπας, εκμεταλλεύεται την διατήρηση της παραδοσιακής ορθοδόξου Λατρείας και τους προειδοποιεί. Χωρίς να αποδεχτείτε τα Μυστήρια ένωσις δεν γίνεται!

«Ο διάβολος, ο πατήρ του ψεύδους, ενέσπειρεν εις τον αγρόν του Χριστιανισμού ζιζάνια πλάνης, αιρέσεως, σχίσματος και διχασμού... Δυστυχώς, τοιούτου είδους σκάνδαλα κρατούν και σήμερον μεγάλας Χριστιανικάς ομάδας εις απόστασιν απ’ αλλήλων και μας στερούν της Χαράς της μυστηριακής κοινωνίας μαζί των».

H έκφραση “μεγάλες Χριστιανικές ομάδες” είναι αδύνατον να αφορά την καθολική εκκλησία, η ένωσις με την οποία θεωρείται τετελεσμένη. Έτσι λοιπόν ίσως να παροτρύνει τους αλειτούργητους προτεστάντες να ρίξουν τον άτυχο Λούθηρο στα χέρια του Δικαιοκρίτου Θεού και να αρχίσουν να αιτούνται υπέρ αυτού το έλεος του Θεού. Όπως συνέβη και με τον Μ. Φώτιο.

Η νέα Οικουμενική εκκλησία άρχισε ήδη την δράση της!

Εκδόσεις Αμέθυστος
amethystos.books@gmail.com
http://amethystosbooks.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: