Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

ΤΙ “ΕΚΡΥΨΕ” Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΣΤΗΝ ΛΥΩΝ

«Εφ' όσον δεν έχομεν κοινήν δογματικήν διδασκαλίαν και ομολογίαν, δεν ημπορούμε να έχωμεν ούτε κοινήν Ευχαριστίαν και κοινόν Ποτήριον μαζί των».

Οπότε θα φτιάξουμε. Μια κοινή δογματική διδασκαλία και ομολογία! Γιατί όχι; Τον θησαυρόν της αληθείας τον έχομεν κληρονομήσει οπότε τον κάμνουμεν ό,τι θέλουμεν! Δεν μπορεί να διανοηθεί ο “αγαθός” πως κληρονομούμε μόνον τον πεθαμένο. Δεν γνωρίζει ο “αληθινός” πως ο Κύριος δεν πέθανε, είναι ο Υιός του Θεού του ζώντος. Και όσο και αν κάμνει το χρέος της αγάπης και διαλέγεται τιμίως και υπευθύνως δεν ξεφεύγει το ρίσκο να ακούσει από τον Κύριο: Δεν σε ξέρω άνθρωπέ μου. Δεν με ρώτησες για ό,τι έκανες. Ενώ μπορούσες, αιτείτε και δοθήσετε!

Τέλος “φανέρωσε” ότι ετοιμάζει οικουμενική Σύνοδο για να αποκαταστήσει την ενότητα των πιστών εν τη “νέα” αληθινή πίστει, την οποία επεξεργάζεται μοχθώντας για το καλό όλων μας ο ανύστακτος κ. Ζηζιούλας!

Τελειώνοντας δε μας επανέλαβε κάτι που γνωρίζουμε όλοι μας πλέον πολύ καλά!
«Ο θησαυρός της αληθείας, τον οποίον έχομεν κληρονομήσει, δυνητικώς ανήκει εις όλους» (πλην Ορθοδόξων).
Διότι σύμφωνα με την μοντέρνα θεολογία το υποκείμενο, η ζωή και η αλήθεια γεννιέται στην θέση του άλλου! Από και με αγάπη!

Καλά καλοκαιρινά μπάνια κ. πατριάρχα
ηθικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κυρίως πνευματικά!
Είναι όλα τακτοποιημένα και μην ξεχνάτε να “νίπτετε τα χείρας σας” πολύ συχνά, διότι θα γλιτώσετε εκτός από τυχαίες τύψεις και από την πανδημία!

Αμέθυστος


Το πλήρες κείμενο της ομιλίας βρίσκεται στη διεύθυνση:
http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=357

Δεν υπάρχουν σχόλια: