Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Ο ΑΓΙΟΣ ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥΣ

 
Είπε ο Άγιος Επιφάνιος, επίσκοπος Κωνσταντίας Κύπρου: “Δεν είμαστε συνήγοροι του Θεού, όταν υπερασπιζόμαστε την πίστη μας, αλλά, αν με σεβασμό μιλάμε για την αλήθεια, αυτό το κάνουμε για το δικό μας πνευματικό συμφέρον, ώστε να μην πεθάνουμε.”

 Ο μεγάλος αυτός Άγιος της Κύπρου συνοψίζει επιγραμματικά τον αγώνα των παραδοσιακών πιστών οι οποίοι ομολογούν την πίστη τους σε καιρούς δίσεκτους οικουμενιστικούς. Τον λόγο αυτό του Αγίου Επιφάνιου πρέπει να τον λάβουν σοβαρά υπόψη όσοι επιπλήττουν τους παραδοσιακούς πιστούς και προβάλλουν έωλα επιχειρήματα για να τους αναγκάσουν να σιωπήσουν. 

“Είστε πρόβατα και όχι ποιμένες και δη επίσκοποι της Εκκλησίας”, μας λένε. “Επομένως πώς τολμάτε να αναλαμβάνετε το ρόλο του υπερασπιστή της πίστεως;” 

Ο Άγιος Επιφάνιος το εξηγεί με σαφήνεια: Όχι επειδή το έχει ανάγκη ο Θεός αλλά επειδή το έχουμε ανάγκη εμείς. 

 Η Ομολογία της πίστεως είναι εκ των ων ουκ άνευ για την εξασφάλιση της σωτηρίας μας. Είναι μέρος του αγώνα της μετανοίας που κάνουμε. 

Γι’ αυτό ακριβώς και θα συνεχίσουμε -όσο το επιτρέπει ο Άγιος Θεός- να διαμαρτυρόμαστε για τα οικουμενιστικά ανοίγματα.
πηγή 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ανήκεις στο Π.Σ.Ε. ;Ανήκεις σε αίρεση.Όταν έχεις κοινωνία με τους Οικουμενιστές δεν κοινωνάς με τα έργα τους;Άρα δεν διαφέρεις απο τον Οικουμενιστή.Όταν μνημονεύης αιρετικό δεν έχεις πρόβλημα στην συνείδησή σου(όπως οι Κολλυβάδες);Δεν ανήκεις στην Εκκλησία του Χριστού,ανήκεις στην εκκλησία του αντιχρίστου Οικουμενιστή ψευδοποιμένα.Μακριά απο τους Οικουμενιστές,υπάρχει μολυσμός,βρωμάει το στόμα τους.

amethystos είπε...

Θαυμάζουμε τό θάρρος σου φίλε νά αψηφάς αυτό τό θανάσιμο αμάρτημα τού μαγαρισμού καί νά επισκέπτεσαι τόσο αντίχριστες ιδέες σάν αυτές πού κυκλοφορούν εδώ μέσα. Τόσο πολύ μάλιστα πού παραβλέπουμε μέ ευκολία τήν απύθμενη μαλακία πού σέ δέρνει. Μιά φορά είχα συναντήσει κάποιον πού είχε επισκεφθεί τό Αγιον όρος καί είχε κολλήσει αγιότητα. Καί τότε κατάλαβα ότι η αμαρτία δέν είναι τής προαιρέσεως αλλά είναι ακούσια, τήν κολλάμε από τό περιβάλλον σάν τήν γρίππη καί η μόνη μας σωτηρία είναι νά ζούμε σέ αποστειρωμένα περιβάλλοντα μέχρι νά μάς πάρει ο χάρος τό άδειο σακκί πού κουβαλάμε μέσα μας.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα η Εκκλησία του Χριστού εορτάζει τον Άγιο Μάξικο( την σημαία των αποτειχισμένων).
Τα ιστολόγια των αποτειχισμένων βομβαρδίζουν τους Οικουμενιστές με τον Άγιο.Βαριά η Θεολογία του Μάξιμου,βαριά και η αποτείχιση απο τους Οικουμενιστές λυκοποιμένες.Η έκανε λάθος ο Άγιος ή βρωμάν τα χέρια σου και έχεις ψυχική μαλάκινση- μόλυνση.Τα έβαλες με τους Κολλυβάδες,τον Άγιο Θεόδωρο Στουδίτη,τους Κανόνες του Κυρίου Ιησού,τον Άγιο Ευθύμιο τον Ομολογιτή,την Εκκλησία του Χριστού,το Μυστήριο της Ιεροσύνης.Η πλάνη σου εξελίσσεται και μοιάζει με την εξέλιξη που έχει ο Οικουμενισμός.Για να δούμε,ποιά θα είναι η τελική σου μορφή!(;)

amethystos είπε...

Οι δύστυχοι αποτυχεσμένοι επί τό έργον. Πόσες λέξεις περιέχει η γλώσσα σας; Πόσες κατάρες η καρδιά σας; Πόσες απειλές οι σκέψεις σας; Προκειμένου όμως νά σάς κλείσουν στό Δαφνί άς παίρνετε τό καταπραυντικό σας στόν αμέθυστο. Ζεί ο βασιληάς Αλέξανδρος ο αήττητος μετενσαρκωμένος στόν Τρικαμηνάρα.! Ζεί καί βασιλεύει καί τήν ορθοδοξία κυριεύει.