Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας....... Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ!


Στις 5.15 τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Ιανουαρίου 2008 ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, στην κατοικία του στην Φιλοθέη, ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο.
Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΜΑΣ, έζησε σαν ήρωας, πολέμησε σαν ήρωας, φεύγει σαν ΗΡΩΑΣ και κηδεύεται την ημέρα των Ηρώων των Ιμίων! Μιαν ημέρα που αποκτά πια μεγάλο Εθνικό Περιεχόμενο! ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ!

Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ:


Τα τελευταία του λόγια, αποτελούν και τη ΔΙΑΘΗΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ του ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ προς το λαό μας, την Πρωτοχρονιά του 2008 μ.Χ.:

«Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση. Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας….
ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει»!!!

logia-tou-aera.

ΣΧΟΛΙΟ: Εάν ακούσουμε τήν ομιλία αυτή χωρίς τίτλους καί εικόνες είναι δυνατόν νά καταλάβουμε ότι ο άνθρωπος πού διαβάζει τήν ομιλία είναι χριστιανός;  Δυστυχώς σήμερα τό κακό αυτό είναι γενικευμένο. Απουσιάζει πλήρως από τήν ζωή μας καί τούς λόγους μας τό αντικείμενο τής Πίστεώς μας. Sola fidei είναι η προτεσταντική αίρεση. Σέ ιδεολογική αντιπαράθεση μέ τούς παπικούς πού αγαπούν καί κάνουν ότι θέλουν, οι προτεστάντες, όπως καί οι οργανωσιακοί, πιστεύουν καί κάνουν ότι θέλουν. Στήν νέα εκκλησία θά κάνουμε πλέον ότι θέλουμε μέ πίστη καί αγάπη.  Ακόμη καί στήν τιμή τών Αγίων δέν υπάρχει πλάι τους ο Κύριος. Εχουν καταντήσει ένα ορθόδοξο είδος υπερανθρώπων, σέ απόλυτη συμφωνία μέ τόν υπεράνθρωπο πού παλεύει νά κατασκευάσει η άθεη δύση. Πολλές φορές ακουγόμαστε στό πάθος μας νά κραυγάζουμε. Εμείς τόν διαθέτουμε ήδη τόν υπεράνθρωπο πού ονειρεύεστε. Ο Χριστόδουλος πούλησε ακόμη καί τό όνομά του καί έγινε Παπόδουλος. Ας μήν τό ξεχνούμε.

Αμέθυστος

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

" Ο Χριστόδουλος πούλησε ακόμη καί τό όνομά του καί έγινε Παπόδουλος. Ας μήν τό ξεχνούμε".
Σωστά!
Και έφερε τον τρισκατάρατο -για τις πλάνες του- πάπα, στην Ελλάδα και του φίλησε αυτοπροσώπως την κατουρημένη από ανομήματα αιώνων, ποδιά, και από τότε μας πήρε Ελλαδικώς ο διάολος και μας σήκωσε. Ο έχων ώτα ακούειν, ακουέτω...

Φεύγετε, λοιπόν μακριά από τους Καινοτόμους. ΜΗΝ εκκλησιάζεστε σε ναούς που ιερουργούν Μοντερνιστές και Καινοτόμοι.

ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥΣ και συμπαρασύρει και ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΥΣ κατώτερους κληρικούς.

ΟΤΑΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ αλλά παραμένετε στις αυλές τους, τότε...τους κάνετε απλώς τα μούτρα...κρέας. Δηλαδή, ΔΕΝ τους αγγίζετε. Δεν ενδιαφέρονται.

Τα συνειδητοποιείτε αυτά ή απλώς είστε τα αγαπημένα τους μαντρόσκυλα και γαβγίζετε δήθεν, ενώ πληρώνεστε κρυφά από αυτούς για να τους εξυπηρετείτε τα σχέδια;

(παρενθετικά να είπω ότι η κίνηση του ιερέα π. Τρικαμηνά, να κόψει το εκκλησιαστικό μνημόσυνο των επί αιρέσει Οικουμενισμού κατηγορουμένων επισκόπων, ΔΕΝ τον ωφελεί και πολύ εφόσον παραμένει ο ίδιος στην Καινοτομία της Αυθαίρετης αλλαγής της εορτολογικής τάξης 20 αιώνων...)

Αυτη τη στάση της διακοπής κοινωνίας με τους παραβάτες σε ΘΕΜΑΤΑ ΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, κρατούσαν οι ζηλωτές Καππαδόκες πρόγονοί μας (στο βίο του Αγίου Αρσένη του Καππαδόκη, αναφέρονται σχετικά ), και έτσι συνέφερναν τον ιερέα τους σε όποια περίπτωση πήγαινε να ξεφύγει σε θέματα Πίστεως. Δεν τουμπεκιάζονταν τότε οι πιστοί, ούτε με την παρουσία τους και συμμετοχή μέσα στο ναό, καθησύχαζαν τους απληροφόρητους ή τους αφελείς συχωριανούς που δεν ήξεραν ποια είναι η αρχαιότατη Πράξη της Εκκλησίας, όταν προέκυπταν θέματα αίρεσης (σήμερα Οικουμενισμός, βαπτισματική θεολογία, συλλείτουργα με παπικούς και προτεστάντες ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΑ...υπογραφή συμφωνίας με Μονοφυσίτες...κλπ)

ΥΠάρχει τεράστια ευθύνη, για την οποία οι πρωταίτιοι, μια μέρα, φρικτά θα λογοδοτήσουν ενώπιον του Φρικτού Βήματος του Χριστού, κατά τη Δευτέρα Παρουσία Του.

amethystos είπε...

Τόν Τρικαμηνά τόν έκοψαν πρώτοι, δέν τούς έκοψε. Η παράδοση τής εκκλησίας δέν είναι άγαλμα. Η επανάσταση τού παλαιού βασίζεται στίς προυποθέσεις τού κληρικαλισμού, στό μισό τής εκκλησίας υπερυψωμένου σέ ολότητα. Δέν μάς ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...


Η Παράδοση της Εκκλησίας η Εορτολογική σαφώς και δεν είναι άγαλμα. Ποτέ δεν ισχυριστήκαμε κάτι τέτοιο. Η Παράδοση στα δικά μας μάτια φανερώνεται ένας μεγαλοπρεπής, πανέμορφος και καλο-υφασμένος μανδύας που ουδείς για χάρη Ένωσης με παπικές πόρνες, έχει δικαίωμα, να λερώνει και να κουτσουρεύει κατά το δοκούν, αγαπητέ μου.

Την Αντίσταση στην Εορτολογική Καινοτομία που με ΒΙΑ Αστυνομικών δυνάμεων, έγινε το 1924, δόλια και ύπουλα και ενώ είχε προηγηθεί η ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ Καταστροφής του 1922, (τα έχουμε πει πολλάκις και ΔΕΝ προσπαθούμε να πείσουμε εσάς προσωπικά που ΔΕΝ σας γνωρίζουμε κιόλας )την κράτησε την Αντίσταση αυτήν καταρχήν ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ και φτωχά, αγράμματα παπαδάκια εν πολλοίς.... ΚΑΝΕΝΑΣ κληρικαλισμός και γλείψιμο ισχυρών δεσποτάδων δεν υπήρξε από το 1924 μέχρι το 1935 περίπου. Για πάρτε να διαβάσετε τα "ΠΑΤΡΙΑ" του σεβ.Καλλιόπιου, να μάθετε τη νεότερη ιστορία του Εκκλησιαστικού διότι εκεί, σε αυτά τα χωραφάκια , δεν σας βρίσκουμε επαρκώς ενημερωμένους.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ
ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΚΟΥ ΝΑΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ

Η προετοιμασία της εφιαλτικής Πανθρησκείας «καλπάζει» κυριολεκτικά! Τα γεγονότα τρέχουν με τέτοια ταχύτητα, ώστε δεν προφθάνουμε να τα παρακολουθήσουμε. Ο Διαθρησκειακός Οικουμενισμός δρομολογεί πυρετωδώς την συνένωση όλων των θρησκειών, παραθρησκειών και πίστεων σε ένα τερατώδες θρησκευτικό μόρφωμα, που όμοιό του δεν ξανάγινε στην ιστορία!

Τα «σημεία των καιρών», (με κορυφαίο και σημαντικότερο από όλα την έλευση της Πανθρησκείας), δείχνουν ότι βρισκόμαστε στους έσχατους καιρούς, όπου ο Αντίχριστος βρίσκεται «προ των πυλών»..

Η Πανθρησκεία δρομολογείται με μια πληθώρα Διαθρησκειακών Συναντήσεων και Διασκέψεων σε παγκόσμιο επίπεδο και με τη συμμετοχή δυστυχώς πολλών «Ορθοδόξων» πατριαρχών, αρχιερέων, και λαϊκών θεολόγων. Πολλοί από αυτούς διακηρύσσουν δημοσίως ότι όλες ο μονοθεϊστικές θρησκείες πιστεύουν στον ίδιο θεό και ότι επομένως στο Ισλάμ και στον Ιουδαϊσμό υπάρχει σωτηρία. Και για να επιβεβαιώσουν πάνω στην πράξη την πίστη τους αυτή, δωρίζουν «Κοράνια», τα οποία ονομάζουν «άγια» και συντρώγουν μαζί με τους μουσουλμάνους στα «ιφτάρ», τα δείπνα του Ραμαζανιού!

Το πανίσχυρο θηρίο του Οικουμενισμού, ενισχυόμενο και στηριζόμενο από τις σκοτεινές δυνάμεις της Νέας Εποχής μοιάζει με το επτακέφαλο θηρίο της αποκαλύψεως, «το αναβαίνον εκ της αβύσσου» (Αποκ.11,7). «Τίς όμοιος τω θηρίω; τίς δύναται πολεμήσαι μετ’ αυτού;» (Αποκ.13,4). Προς το παρόν παρουσιάζεται τόσο δυνατό και αήττητο, ώστε η ταπεινή Ορθοδοξία να φαίνεται αδύνατον να νικήσει με τους ολιγάριθμους κληρικούς, μοναχούς και λαϊκούς που την υπερασπίζονται. Παρ’ όλα αυτά το μόνο βέβαιο είναι, (όσο και αν αυτό φαίνεται παράδοξο), ότι η τελική νίκη ανήκει στην Ορθοδοξία. Και τούτο διότι έχει με το μέρος της την αλήθεια-Χριστός, έχει μαζί της τον παντοδύναμο Κύριο, ο οποίος «εξήλθε νικών και ίνα νικήση» (Αποκ.6,2), στη δύναμη του οποίου καμία ανθρώπινη, ή σατανική δύναμη του κόσμου τούτου δεν μπορεί να σταθεί. Θα έρθει λοιπόν μια μέρα, που ο Οικουμενισμός και η Πανθρησκεία θα σωριασθεί κάτω σε ερείπια, σαν χάρτινος πύργος, όπως ακριβώς σαν χάρτινος πύργος κατέρρευσαν εν μια νυκτί, τα πανίσχυρα αθεϊστικά καθεστώτα του πρώην υπαρκτού Σοσιαλισμού των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης, που μέχρι τα τέλη του 20ου αιώνος φάνταζαν ανίκητα και αήττητα. Ας μην απογοητευόμαστε επομένως όσοι με την Χάρη του Θεού πολεμούμε την αίρεση, αν δεν βλέπουμε άμεσα αποτελέσματα. Εμείς, ο κλήρος και ο πιστός λαός του Θεού, ας πράξουμε το καθήκον μας και όταν θα έρθει η ώρα, ο Κύριος θα φέρει την πολυπόθητη νίκη.


ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΩΡΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ!


χαλαρωσε είπε...

Δεν τουμπεκιάζονταν τότε οι πιστοί, ούτε με την παρουσία τους και συμμετοχή μέσα στο ναό, καθησύχαζαν τους απληροφόρητους ή τους αφελείς συχωριανούς που δεν ήξεραν ποια είναι η αρχαιότατη Πράξη της Εκκλησίας, όταν προέκυπταν θέματα αίρεσης

δε μου λες αποτειχιζοταν; Φευγαν απο την Εκκλήσια οπως οι κοτες οι καθοντουσαν και πολεμουσαν; Για ξαναδιαβασε τι εγραψες.

Αρκετα με την φολα που εχετε φαει. Αει σιχτιρ. Εμ την κοπανατε. ριψασπιδες, λιποτακτες εμ φωναζετε. Σαν τον γατο εμ γαμαει εμ σκουζει. ΝΟΥΜΕΡΑ. ΕΧΕΤΕ ΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΤΕ ΓΑΜΩ ΚΑΙ ΔΕΡΝΩ. ΚΟΥΝΕΛΙΑ. Να καθησεις στην πρωτη γραμμη νουμερο και να μην βγαζεις αχνα παρα μονο να πολεμας αγογγυστα και ΑΝ την φας στο δοξα πατρι θα φυγεις απο την πρωτη γραμμη και οχι απο το Κολωνακι της αποτειχισης. ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ Η ΕΛΙΤ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ. ΠΟΣΕΣ ΛΑΒΩΜΑΤΙΕΣ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΡΝΕΙ;.

ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.
ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΡΡΑΛΕΟΣ. ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ Ο ΤΡΙΚΑΜΗΝΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΔΑΛΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

amethystos είπε...

Προσπαθείτε από τότε νά πείσετε τούς εαυτούς σας είναι γνωστό." Η Παράδοση στα δικά μας μάτια φανερώνεται ένας μεγαλοπρεπής, πανέμορφος και καλο-υφασμένος μανδύας που ουδείς για χάρη Ένωσης με παπικές πόρνες, έχει δικαίωμα, να λερώνει και να κουτσουρεύει κατά το δοκούν, αγαπητέ μου." Αυτό ακριβώς είναι τό άγαλμα. Ακίνητο, άπαξ δοσμένο, τό οποίο καταργεί τήν συνεχή ενσάρκωση τού Κυρίου καί τής αλήθειας Του στούς Αγίους Του. Οι οποίοι τήν ανακεφαλαιώνουν όπως συνέβη μέ τόν Αγιο Συμεών τόν Νέο Θεολογο καί τόν Αγιο Γρηγόριο τόν Παλαμά. Η εκκλησιαστική ιστορία δέν περιλαμβάνει επισκόπους καί πατριάρχες παρά μόνον τήν αναίρεση τών κακοδοξιών τους, εάν καί εφόσον, από τούς Πατέρες τής Εκκλησίας εάν καί όταν μάς τούς προσφέρει ο Κύριος. Η επανάσταση τού Παλαιού μέ τίς πληγές τής Μικρασιατικής καταστροφής ακόμη ανοιχτές κατέστρεψε τό εκκλησιαστικό φρόνημα τών Ελλήνων καθώς τήν ίδια εποχή γεννιόταν τό τέρας τού κομμουνισμού καί είχε αρχίσει νά εισάγεται η καταστροφική του μανία καί στήν Ελλάδα. Αυτή ακριβώς η σχιζοφρένεια κατέληξε στόν εμφύλιο. Τό παλαιό υπήρξε η δεύτερη μεγάλη νίκη τού Εωσφόρου,μετά τόν κομμουνισμό καί παρέρυρε τά πιό μαγαλομανή καί επιφανειακά καί φλύαρα τμήματα τού πληθυσμού. Τίς μετριότητες καί τούς βλάκες. Σάν αυτές τίς μάζες πού ψηφίζουν σήμερα Σημίτη, Σαμαρά καί Τσίπρα.

amethystos είπε...

5.25 Δέν έχουν αντίπαλο. Οι χριστιανοί σήμερα από το ένα μέρος είναι χλιαρώτατοι καί έχουν νερώσει ολοκληρωτικώς τό κρασί τους καί από τό άλλο είναι αγιομάχοι.

Θωμάς είπε...

Ο ρόλος του Κ.Κ.Ε. στην πτώση του Μικρασιατικού Μετώπου
http://www.egolpion.com/mikrasia_kke.el.aspx#ixzz3yaAd757S
http://stilpon.blogspot.gr/2013/07/blog-post_4396.html
Μνήμες κομμουνισμού: Η «Λίγκα των Μαχητικών Άθεων» και η "αντιθρησκευτική εκστρατεία"
http://redskywarning.blogspot.gr/2014/01/blog-post_22.html

Γράφετε κάτι εύστοχο που δεν φωτιστεί αρκετά στο παρελθόν:
"Η επανάσταση τού Παλαιού μέ τίς πληγές τής Μικρασιατικής καταστροφής ακόμη ανοιχτές κατέστρεψε τό εκκλησιαστικό φρόνημα τών Ελλήνων καθώς τήν ίδια εποχή γεννιόταν τό τέρας τού κομμουνισμού καί είχε αρχίσει νά εισάγεται η καταστροφική του μανία καί στήν Ελλάδα. Αυτή ακριβώς η σχιζοφρένεια κατέληξε στόν εμφύλιο."
Σε τί ακριβώς συνίσταται το εκκλησιαστικό φρόνημα και πως αυτό συνδέεται με τις ιστορικές συνθήκες του μεσοπολέμου στην Ελλάδα;


PALAIOS είπε...

Den ton ekopsan proti.Otan efige apo ton Ikoumenisti Xristodoulo kai pige ston alo Ikoumenisti( kai mixepivati) lapa,den ton mnimoneue kai giauto klithike se apologia.Den mnimoneue Lapa,den mnimoneue kanena episkopo,den ixe ekklisiastiki kinonia me kanenan Episkopo( plin tou Raskas),den ixe ekklisiastiki kinonia me kanenan kliriko kai laiko( plin oson erxontan kai erxonte se auton,xoris omos na tous Kinonai Soma kai Aima Xristou)pou kinonousan me Ikoumenistes Episkopous.Ekane orthi kai Orthodoxi apotixisi apo tous Ikoumenistes kai kani kai diakritiki ikonomia exontas meriki kinonia me kaloproeretous Xristianous( me osous mi apotixismenous ton episkeptonte otan kani Thia Litourgia)pou psaxnoun tin xameni Patrida tous.Auti ine i alithia.Veveos eprepe na apotixisti noritera(ena apo ta lathi tou,malon logo agnias),omos auto den exi simasia.Auto pou kani den to kani kanis.Exi sintripsi tous Gnisious Kakodoxous Xronolatres giauto kai ton perifronoun.Exi tapinosi tous anti-Ikoumenistes tou glikou kai xliarou nerou,giauto kai ton ipotomoun.Exi lavosi tous Ikoumenistes giauto kai ton misoun.Exi provlimatisi ton amethysto,giauto kai ton vrizi.Gia tin kiria xronolatrisa ek Patron : ''Den ine Xristiani i Paleoimerologites,ine idololatres''.I kenotomies ton sxismatikon Neoeustathianon den exoun telos.Makria apo tous sxismatikous pou ftiaxan diki tous eklisia.Den exoun Mistiria,den exoun diakrisi,den exoun mialo(tous xemialise o diaolos).Apotixisi apo tous Ikoumenistes Pseudoepiskopous =entixisi stin Ekklisia tou Kiriou Iisou Xrιstou!

amethystos είπε...

Βέβαια είναι καί ο πρώτος. Σού τάχουν πεί ψέματα φίλε. Σέ βρήκαν αγαθό. Μπορεί νά μήν ξαναβάλω σχόλιό σου. Εχεις μόνο μιά βαρετή χιλιοπαιγμένη κασέτα. Πόσες φορές νά τήν ακούσουμε; Γειά χαρά.