Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Η Ρωσία "δένει" την Τουρκία σαν "χώρα - τρομοκράτη"

Οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας συνδέουν την Τουρκία με την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά και την Ελλάδα με εμπλοκή της στην κατάρριψη του Su-24 στη Συρία!!!

Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Το θέμα δεν αφορά αποκλειστικά το σήμερα, αλλά αποτελεί ένα σύνολο πληροφοριών που συνέλεξαν οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας και οι οποίες αποδεικνύουν την άμεση ή έμμεση συμμετοχή της Τουρκίας σε "δράσεις" και εν γένει επιχειρήσεις που έγιναν εις βάρος των ρωσικών συμφερόντων.

Τόσο η εμπλοκή της Τουρκίας μέσω της ΜΙΤ, αλλά και των Γκρίζων Λύκων και "πολιτιστικών συλλόγων", στην Ουκρανία και την Κριμαία, όσο και μία επιχείρηση δολοφονίας πράκτορα (γυναίκας) στον χώρο VIP του αεροδρομίου της Μόσχας (σκοτώθηκαν δύο άνδρες της FSΒ και διασώθηκε με βαριά τραύματα η γυναίκα πράκτορας, ενώ συνελήφθησαν οι δράστες που είχαν τουρκική υπηκοότητα...), αλλά και ένα πλήθος άλλων περιστατικών που έμειναν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας (σε Καύκασο, Αρμενία κ.α.), ήρθαν να ενωθούν με την πτώση του ρωσικού αεροπλάνου στο Σινά (από βομβιστική ενέργεια), αλλά και με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 στη Συρία (που έγινε από τούρκο πολίτη, μέλος των Γκρίζων Λύκων)...

Όλα τα στοιχεία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, "δένουν" την Τουρκία ως εμπλεκόμενη και ευθέως κινούμενη κατά των ρωσικών συμφερόντων.

Έτσι, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει Τουρκική εμπλοκή στην πτώση του Ρωσικού αεροσκάφους που κατέρριψαν οι τζιχαντιστές,στο Σινά, βρήκαν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Telegraph, οι ειδικοί που διερευνούν τις συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους που παρέσυρε 224 άτομα στο θάνατο, εντόπισαν ότι ο εργαζόμενος στο αεροδρόμιο που έβαλε τη βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος, εθεάθη πρόσφατα στην Τουρκία.

Ο τρομοκράτης, το όνομα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, καταζητείται από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μυστηριώδης εργαζόμενος είχε προσληφθεί λίγο πριν το ατύχημα και πολύ ζήτησε ο ίδιος να εργαστεί στην υπηρεσία μεταφοράς βαλιτσών.

Το Ισλαμικό κράτος είχε αναλάβει την ευθύνη της κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους Airbus 231 στις 31 Οκτωβρίου στο Σινά. Πρόκειται για το πλέον αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα σε ρωσικό έδαφος από το 2004.
Αξίζει να θυμίσουμε πως ο ίδιος ο Πρόεδρος Πούτιν έχει καταγγείλλει τις σχέσεις της Τουρκίας με το Ισλαμικό κράτος.

Η ρωσική κατασκοπεία, όμως, λειτούργησε ακόμη και στην περίπτωση της κατάρριψης του ρωσικού Su-24 στη Συρία από τουρκικό F-16, προκειμένου να αποδείξει την σκοπιμότητα της τουρκικής αυτής ενέργειας, που όπως είπε και ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ήταν "πισώπλατη μαχαιριά" και απόδειξη πως η Ρωσία έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, στον οποίο είναι πάρα πολύ δύσκολη η διάκριση των αντιπάλων μερών.

Σύμφωνα, λοιπόν, με πληροφορίες που συνέλεξαν και διερευνούν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, στην συγκεκριμένη κατάρριψη φέρεται να υπάρχει έμμεση εμπλοκή της Ελλάδας και τριών άλλων χωρών. Για την υπόθεση αυτή φαίνεται πως διατάχθηκε η πλήρης αποσιώπηση, σε σημείο που να μην γνωρίζει ούτε ο έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας τι συνέβη και έκπληκτος ενημερώθηκε από ανώτατη στρατιωτική αρχή φίλιας χώρας!!! Παραδόξως, το ελληνικό προσωπικό που έλαβε άμεση γνώση περί των συνθηκών της κατάρριψης του ρωσικού Su-24, μετατέθηκε και αντικαταστάθηκε από μη εξειδικευμένο προσωπικό...!

Η πληροφορία αυτή φαίνεται πως (με άγνωστο τρόπο) έγινε γνωστή στις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες οι οποίες προχώρησαν σε ανάγνωση και αποκωδικοποίηση όλων των μηνυμάτων της συγκεκριμένης ημέρας τα οποία είχαν καταχωρηθεί ως "τυπικά" (λόγω τακτικής - προγραμματισμένης αποστολής).

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πολιτικό επιτελείο του έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, φαίνεται ιδιαίτερα προβληματισμένο για την συγκεκριμένη εξέλιξη, η οποία έχει γίνει και η αιτία (ή αφορμή;) αλλαγής συμπεριφοράς του υπουργού Εθνικής Άμυνας προς το Μέγαρο Μαξίμου και προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος φέρεται να γνώριζε και να απέκρυψε το περιστατικό από τον κ. Καμμένο...

Σε κάθε περίπτωση, τα στοιχεία που συλλέγουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται να ισχυροποιούν την αιτιολόγηση μίας μελλοντικής επιθετικής (στρατιωτικά) ρωσικής κίνησης προς την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αισθάνεται ολοένα και περισσότερο την πίεση της Μόσχας και αγωνιά αναμένοντας την ρωσική απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα...


kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια: